View Full Version : Bez pucketanja-Ripovanje ploca
milos
07-11-2005, 03:34 PM
:) Da li je neko vec radio ripovanje starih ploca?Koje pluginove ste koristili za skidanje suma i pucketanja i na koji nacin?
submaster
07-11-2005, 09:50 PM
:) Da li je neko vec radio ripovanje starih ploca?Koje pluginove ste koristili za skidanje suma i pucketanja i na koji nacin?
shta ti znaci ripovati ploce?
prvi put cujem za ovo....:o
lesha
07-11-2005, 11:06 PM
najbolja stvar koju mozes da uradis je da plocu polijes vodom (moze i mineralnom) tako da tog pucketanja nece ni biti ;)
poz
milos
08-11-2005, 05:29 AM
Vinil rip je fajl snimljen u wav format koji se strpljivo prebacuje sa gramofona koji je prikacen ma mixetu -koja je nakacena na ulaze zvucne karte:rotfl: ;) :banghead:
submaster
08-11-2005, 07:52 PM
Vinil rip je fajl snimljen u wav format koji se strpljivo prebacuje sa gramofona koji je prikacen ma mixetu -koja je nakacena na ulaze zvucne karte:rotfl: ;) :banghead:
aaaaaaaaaa...,a ja sam svo vreme mislio da se to zove snimanje,ploche...
silly me..
pa...nemam pojma...snimio sam jako puno ploca,ali nijednom nisam pao u iskushenje,da korisiim denoiser ili declicker...jer mislim da je to nemoguce ,a da pritom ne ostanesh uskracen za deo frekventnog opsega..
SandRob
08-11-2005, 08:34 PM
ovisi koliko su stare ploce. ja san puno toge presnimava.
prvo je bitno da imas na mixeru ulaz za gramofon, a onda vidi. ja san dosta koristi od wavesa x-crakle. on bas sluzi za restauraciju ploca i radi jako lipo. :da:
bdv: ako koristis cw, imas softwarevski preamp za gramofon.
Waves Restoration Pack odlicno radi taj posao...samo doziraj kako treba i to je to...
lesha
08-11-2005, 10:29 PM
ljudi, batalite te x-pluginove..
voda je zakon :D
ali ozbiljno.
ProkDu
09-11-2005, 02:05 AM
Ih bre Lesho, sto me zeznu sa ovom vodom, evo ode mi (upsss) 1210 u out totalno, kratki spoj i .... :o :rotfl:
lesha
09-11-2005, 02:09 AM
joj bre.. 1210 ! :D
SandRob
09-11-2005, 05:50 AM
ljudi, batalite te x-pluginove..
voda je zakon :D
ali ozbiljno.
ja isto operen ploce sa detergentom u vodi, ali ako imas mehaniscki ostecene ploce, onda voda ne pomaze, nego samo pluginovi.
naime, ja san skida sa starih singlica pjesme za vrtit na radiju i bilo je tih singlica 'ubi boze' kvalitete, a pisme san treba spasit jer se vecina njih ne moze nac na cd-u.
mmilovan
10-11-2005, 02:10 PM
X-click i x-crackle su jako dobri pluginovi za automatsko skidanje klikova. Postoje i pluginovi za rucno, manuelno skidanje klikova.
x-noise je, nazalost, jedan od najlosijih pluginova iz ovog software pakovanja.
lesha
10-11-2005, 03:04 PM
ja bas volim krckanje ploce :da:
mmilovan
10-11-2005, 03:20 PM
A ako, pak, ima? ploče stare 50 i vi?e godina, napisao sam na ovom forumu:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=83937
mali istorijat o razvoju te industrije snimanja, o formatima.
Dotaknuto je i njihovo remasterizovanje (po?to se dosta time bavim).
Ovde je, dodu?e samo mali deo čitave priče, koja je dosta sadr?ajnija (i u neku ruku komplikovanija).
Koliko mi je poznato (barem prema pričama jednog od članova na?eg foruma), niko ovde ne poseduje specijalne pluginove posebno namenjene uklanjanju ?umova sa ovih prastarih "nosača zvuka"...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.