Log in

View Full Version : Virtual bassist

Zid
07-11-2005, 09:11 AM
http://www.steinberg.de/ProductPage_sb063d.html?Product_ID=2574&Langue_ID=2

OFF
07-11-2005, 10:02 AM
Da li je neko probao tog basistu? Nije valjda ista igracka za demo kao Virtual Guitarist iste firme?

Zid
07-11-2005, 11:03 AM
hm..vidjet cemo..probat cu ga veceras ako bog da.;)

A sto je Virtual gitarist igracka..moze da posluzi lijepo,a dosta se koristi i u ozbiljnijim projektima...uvjerio se hiljadu puta.

Boskovic
07-11-2005, 02:03 PM
Da li je neko probao tog basistu? Nije valjda ista igracka za demo kao Virtual Guitarist iste firme?

Jeste :(

Moze da posluzi (i iz Virtual Gitarista se moze poneshto ischupat) ali na kraju se opet zavrshi sa zivim instrumentom.

A jebiga, shta i da ochekujesh. Na zalost ali softver ne moze zamijenit muzichare.

Drugarica je nedavno kupila Ibanez bass. Uzeo u ruke odsvirao 3 tona i bacio sve semplove baseva i gitara.

Zid
08-11-2005, 08:15 AM
Nisam ga jos instalirao,al veceras cu ako bog da.;)

Volio bih cuti mane i vrline(ako ih ima) ovog instrumenta od nekog ko ga je koristio.
Jesu li preuzeli semplove iz Trilogy-ja ili su neki drugi?

Jebiga kakav god da je,ljudi prave kuce sa ovim instrumenticima..Neki dan gledam na BK neku muzicku emisiju i sad tipa snimaju u studiju(neznam koji studio je u pitanju),kad na detskopu Virtual Guitarist Edition i ovaj Steinbergov bas,tu je naravno i neka velika mixeta,dva para monitora,jedan je NS10,a za druge nisam siguran,ima tu i gomila hardwera,lijepo uredjen studio,ali su me u svemu tome iznenadili doticni Vsti.

OFF
08-11-2005, 08:49 AM
Ma znas kako se kaze - soja moze da zameni meso, ali kad ga nema:D . Vg je sasvim Ok alatka za demo snimke, ali kad sam poceo da ga cujem u svim novijim 'produkcijama', posebno one patka-wahove, deinstalirao sam ga u afektu.

bassystem
08-11-2005, 11:35 AM
ma, kad vam taj basista skuva pasulj kao ja i ispriča po koji vic i sam ću postati virtualan

Max
08-11-2005, 11:42 AM
Sa tim ne moze ni jedan VST da se nosi ........ :) ..... svaka cast .... ulepsao si mi ionako vrlo usran dan ......

Pozdrav

bassystem
08-11-2005, 12:38 PM
@bo?ković

a koji bi te to virtual bassist zvao nakafu dok prolazi kroz Podgoricu (kroz optički kabl)

e. kad se budemo teleportovali, vi?e ni toga neće biti...a reci pravo, ima li zamjene za kafu ispred Hotela CG???

veseli koljac
08-11-2005, 01:35 PM
Nisam ga jos instalirao,al veceras cu ako bog da.;)

Volio bih cuti mane i vrline(ako ih ima) ovog instrumenta od nekog ko ga je koristio.
Jesu li preuzeli semplove iz Trilogy-ja ili su neki drugi?

Jebiga kakav god da je,ljudi prave kuce sa ovim instrumenticima..Neki dan gledam na BK neku muzicku emisiju i sad tipa snimaju u studiju(neznam koji studio je u pitanju),kad na detskopu Virtual Guitarist Edition i ovaj Steinbergov bas,tu je naravno i neka velika mixeta,dva para monitora,jedan je NS10,a za druge nisam siguran,ima tu i gomila hardwera,lijepo uredjen studio,ali su me u svemu tome iznenadili doticni Vsti.

kako to mislis da li su preuzeli semplove iz trilogy-a???
pa naravno da nisu.
virtual bassist je za razliku od trilogy-a i broomsticka samo elektricna bass gitara. + su mu u odnosu na ove ostale (broomstick i trilogy) simulacije kabineta i efekti (pedale),i po meni sto nema ostale gluposti vec samo el.bass.

Boskovic
08-11-2005, 02:08 PM
@bo?ković

a koji bi te to virtual bassist zvao nakafu dok prolazi kroz Podgoricu (kroz optički kabl)

e. kad se budemo teleportovali, vi?e ni toga neće biti...a reci pravo, ima li zamjene za kafu ispred Hotela CG???

Ne stari, nema shanse! Samo je jedan bassystem!!!! :beer:

saki
08-11-2005, 06:37 PM
cao,svima samo da javim neka mi se zid javi na pn sto sa mu poslo.Hvala

Zid
09-11-2005, 05:24 AM
kako to mislis da li su preuzeli semplove iz trilogy-a???
pa naravno da nisu.
virtual bassist je za razliku od trilogy-a i broomsticka samo elektricna bass gitara. + su mu u odnosu na ove ostale (broomstick i trilogy) simulacije kabineta i efekti (pedale),i po meni sto nema ostale gluposti vec samo el.bass.

uh..otkud meni trilogy,majku mu...svakako to nisam mislio.:banghead:

Roadie
17-12-2005, 09:29 PM
Da li zna netko kako natjerati Bassista da svira MIDI track, tj. da ne svira svoj "groove" nego samo note zapisane u tracku?

dacko
20-12-2005, 07:36 AM
Ne mozes ga bas tako diretkno naterati da samo "pusta semplove" ... u skoro svakom gruvu imas "one note" pattern... jedino da se prebacis na taj pattern, i onda svira notu po notu... ali nije to bas tako, kao sto je kod trilogy-ja... na primer...

drzox
20-12-2005, 09:02 AM
Ma samo ugasi onaj "latch" ili slicno nemam ga sad pred sobom negdje je na sredini pored chord prekidaca i svira samo note koje ti odsviras,stim da mu moras kliknuti na notu c1 da ne svira paterne.

idvi
22-12-2005, 07:25 AM
Prije par dana instalirao sam bassistu.Zakljucak-malo jaca igracka za
"upucane". Moje je misljenje da svako ko imalo je u tom poslu moze bolje
i istinitije odsvira taj bass u midi te ga oplemeni napr sa akai samplom preko Kontakta.:p
Ima on finesa da te zaokupi par dana e..kad ga konacno pocinjes koristiti
u projecktu onda vidis da je veliko s..nje.
Po meni ista stvar je i sa Trilogy-jem ima puuuno saundova puuuno svega i svacega a kad sam trebao zvuk bassa slicnog kao u "Principles of lust" od
Enigme nema ga ni slicnog sve nesto tubasto okruglo ko Besbol lopta.
I nasao ga i to u finom i dobrom ALBINU2..ma skoro isti(uz male preinake).
Mogu pohvaliti sto se bassa tice (zvuka) Motu ima par finih bass -ova..koji bas ljepo legnu u projeckt i nisu napadni a ima gaa!

Tako ja o Virtual bassisti a i ostalima.:mrgreen::da::cool:

Zid
22-12-2005, 09:05 AM
Po meni ista stvar je i sa Trilogy-jem ima puuuno saundova puuuno svega i svacega a kad sam trebao zvuk bassa slicnog kao u "Principles of lust" od
Enigme nema ga ni slicnog sve nesto tubasto okruglo ko Besbol lopta.

Pa oblikuj ga po zelji,nacrtaj ga;) ..Trylogi ima mesa,sto je najbitnije i ima se od cega napraviti zeljeni zvuk i moze lijepo i jasno izaci u miksu...uvjerio se mnogo puta.;) ...fala bogu danas ima plugina,nema zime za to,samo ih upotrijebi pravilno i dobit ces sto pozelis..

idvi
22-12-2005, 09:40 AM
Pa oblikuj ga po zelji,nacrtaj ga;) ..Trylogi ima mesa,sto je najbitnije i ima se od cega napraviti zeljeni zvuk i moze lijepo i jasno izaci u miksu...uvjerio se mnogo puta.;) ...fala bogu danas ima plugina,nema zime za to,samo ih upotrijebi pravilno i dobit ces sto pozelis..

Vjerujem da si u pravu ali meni to ne hoda nesto ne stima sa njime.
Pokusavao sam svasta sa njime i uvijek je bilo nekako okruglo ili sam unistio neke ferkve.dosta vremena sam utrosio i onda od nekih "faca" cuo isto to.. te da su ga izbrisale(da ih nebi uhvatila napast). Ucinio sam isto i prebacio se na Motu i Reason(?!) te Kontakt(akai sample) i za sada sretno suradjujemo!:rotfl:

PULSAR2
23-04-2006, 10:50 AM
halo ljudovi! ako se neko sigrao sa steinberg vg neka mi objasni kako da ga navedem da mi reprodukuje moje midi files kao sto to radi npr musiclab real guitar isto vazi i za steinberg vb.Hvala unapred za pozitivne informacije.pozdrav

dacko
25-04-2006, 10:31 AM
Kako to radi RealGuitar, nikako... Tj. VG nije uopšte tako zamišljen. VG je samo malo komplikovaniji pattern player... recimo...