View Full Version : Line 6 Tone Port !
Gulanfer
03-11-2005, 05:09 PM
Neznam da li ste ih ( ux1 i ux2 ) vec negde pomenuli ali evo ih pojavili su se i izgleda da su OK. Low latency i gomila efekata + preamp za gitaru i mikrofon. Uostalom koga interesuje vise moze da procita na njihovom web site-u :
http://www.line6.com/toneport/hardware.html
ili da procita sta o tome kazu korisnici :
http://line6.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=25&t=000016
Cene su :
ux1 >> 129 € i
ux2 >> 199 €
na www.thomann.de ili www.musicstore.de
Kako vam se cini ?
Dushan_S
04-11-2005, 03:21 AM
Pa ne čini mi se ni?ta dok ne skapiram kakva će im biti politika u vezi sa spravom. Ako će se naknadno moći za nju uzeti neki expansion pack-ovi sa dodatnim modelima pojačala pa da to mo?e da sa pro?iri kao i POD XT da ima sve modele sa Vetta II glave, plus eventualno model pack-ovi sa jo? nekim preampima i slično, onda je to ok kupovina za po kući za te pare, definitivno.
Dersu Uzala
13-12-2005, 07:45 AM
Pa ne čini mi se ni?ta dok ne skapiram kakva će im biti politika u vezi sa spravom. Ako će se naknadno moći za nju uzeti neki expansion pack-ovi sa dodatnim modelima pojačala pa da to mo?e da sa pro?iri kao i POD XT da ima sve modele sa Vetta II glave, plus eventualno model pack-ovi sa jo? nekim preampima i slično, onda je to ok kupovina za po kući za te pare, definitivno.
Naravno da moze :D . To im je uvek i bila politika.
Dushan_S
14-12-2005, 01:36 AM
Aha, video sam posle i ja da su nakon prve najave, izbacili da i za njega postoje pro?irenja :) Pitao sam se zbog guitar port-a po?to mi ovako sad izgleda da ovaj jeftiniji tone port konkuri?e Guitar Port-u, ili ja mo?da ne kapiram njihovu koncepciju.
Dersu Uzala
14-12-2005, 11:32 PM
Rekao bih da si u pravu. Imam doduse osecaj da ce Guitar Port biti izbacen iz produkcije u skorijoj buducnosti. Ipak su ova dva nova Tone Port modela superiornija u hardverskom i softverskom pogledu.
Za zezanje po kuci u kasne sate (ili na slusalice) Guitar Port super sljaka. Mada mi se svaka nova verzija drivera sve manje svidja (i generalno vecini vlasnika GP-a, koliko sam provalio na Line6 forumu). Naravno, dosta zavisi od izlazne audio kartice (iako GP ima i svoj direktan izlaz), a moja just happens to be a 10$ piece of junk.
Dushan_S
15-12-2005, 04:00 AM
Nemam ličnog iskustva sa Guitar Port-om, ali zar nije sa njim najlak?a varijanta da ide? iz njega direktno u hifi pojačalo ili monitore ili ?ta već? ?ta će ti vraćanje u svoju karticu, zbog prebadanja izlaza?
Pročitao sam i ja te neke tu?ne priče o drajverima. Zato malo i zazirem kako će sve to izgledati sa Tone Port-om. Drugo ?to me interesuje je koliko su zaista dobri (ili lo?i) ti preampovi i konvertori na njemu, ne znam da li postoji negde neki list sa specifikacijam gde bi se pominjalo ime komponenti (čisto sumnjam). Valjda će i neki ozbiljan review da se pojavi u međuvremenu.
Dersu Uzala
15-12-2005, 10:15 AM
Nemam ličnog iskustva sa Guitar Port-om, ali zar nije sa njim najlak?a varijanta da ide? iz njega direktno u hifi pojačalo ili monitore ili ?ta već? ?ta će ti vraćanje u svoju karticu, zbog prebadanja izlaza?
Pročitao sam i ja te neke tu?ne priče o drajverima. Zato malo i zazirem kako će sve to izgledati sa Tone Port-om. Drugo ?to me interesuje je koliko su zaista dobri (ili lo?i) ti preampovi i konvertori na njemu, ne znam da li postoji negde neki list sa specifikacijam gde bi se pominjalo ime komponenti (čisto sumnjam). Valjda će i neki ozbiljan review da se pojavi u međuvremenu.
Nije zbog prebadanja, vec zato sto mi GP nije Windows Preferred Audio Device. Onda moram da umiksujem audio sa zvucne kartice. Da me pitas zasto mi nije GP gorenavedeni P.A.D. , nemam pojma. Ostade tako prilikom neke od 100-nak reinstalacija. Na jednom od diskova sam imao particiju sredjenu za DAW ali posto mi 'zika ionako nije primarna rabota, vise i ne butujem sa iste.
U pravu si za A/D/A konvertore, sigurno nisu 'high-end' (a la Burr-Brown, recimo). Ali rade sjajno posao na 48KHz/24bit-a. Svojevremeno , kad sam imao vise vremena za kucno zezanje, gurao sam izlaz sa GP-a (RCA da ne kazem cincevi) u neku Echo Ginu 20-es bitnu pa na mikser ili u Cubase ili aktivne monitore direkt (selektovano preko patch bay-a). Milina jedna za po kuci.
Ljudi u stvari sve vise hvale novi softver (2.5.1 je kurentna verzija) ali mnogo vise vremena traje 'tweak-ovanje' tonova. Ono doduse ko se ikad mrcio sa Boogie-jima, tome ni zezanje sa GP-om ne pada tesko. Originalna verzija softvera je sljakala ko san cim je raspakujes :cool: .
Na kraju krajeva nisam, ruku na srce, ni neki ljubitelj digitalizacije u audio inzenjeringu. Sve cekam da pojeftini Studer A820 :rolleyes:.
Ako netko zna... da li je neophodno da signal prolazi kroz toneport interface (preamp-a/d) i da cijeli paket sluzi samo kao softver??
Čitao sam da su konverteri na razini igračke..:):)
Dushan_S
17-07-2006, 12:59 PM
Misli? da li je potrebno da signal uđe kroz tone port u kompjuter, tj da li je moguće da usnimi? zvuk kroz neke druge konvertere? Ako to pita?, koliko ja znam, nije moguće, jer se procesing vr?i prilikom snimanja. Odakle ti to da su konverteri lo?i? Cena konvertera nije vi?e toliko velika a GP nema puno ulaza izlaza, ne bi ne?to specijalno u?tedeli da stave najgore moguće, pretpostavljam da su na nivou bilo koje jeftinije kartice tipa Terratec M-audio Emu i slično. Ako ima? neki konkretan članak gde je neko identifikovao ?ta je unutra od elektronskih delova, baci link, voleo bih videti to.
Misli? da li je potrebno da signal uđe kroz tone port u kompjuter, tj da li je moguće da usnimi? zvuk kroz neke druge konvertere? Ako to pita?, koliko ja znam, nije moguće, jer se procesing vr?i prilikom snimanja. Odakle ti to da su konverteri lo?i? Cena konvertera nije vi?e toliko velika a GP nema puno ulaza izlaza, ne bi ne?to specijalno u?tedeli da stave najgore moguće, pretpostavljam da su na nivou bilo koje jeftinije kartice tipa Terratec M-audio Emu i slično. Ako ima? neki konkretan članak gde je neko identifikovao ?ta je unutra od elektronskih delova, baci link, voleo bih videti to.
Mislim da su na andy sneap forumu, ljudi govorili da je sound konvertera slab i nekim slicnim forumima...
No mislim da su radili reamping, mozda su tu fulali.;)
Isto sam negdje vdiio da nema nikakvog dsp-a u interfaceu, ?to mi je čudno jer onda kartica ne bi bila neophodna...:D .
Sad, sve je to rekla kazala, nikakve stručne recenzije,vec manje vise zaključci ljudi vani, zato sam i postavio ovo pitanje da razjasnim nedoumice:D.
Ali logicno sto kazes:).
Ako moj emu1820m ima toliko konvertera za tu cijenu, onda nije nista cudno da toneport ima bar 2 takva konvertera, ?tovi?e, logično je.
-------
Inače, koliko se kod vas kreće cijena?
Kod nas audiopro.hr drzi Line 6, ali nisam jos vidio toneport na popisu:confused:
Dushan_S
17-07-2006, 11:57 PM
Isto sam negdje vdiio da nema nikakvog dsp-a u interfaceu, ?to mi je čudno jer onda kartica ne bi bila neophodna...:D .
Inače, koliko se kod vas kreće cijena?
Kod nas audiopro.hr drzi Line 6, ali nisam jos vidio toneport na popisu:confused:Nema DSP-a, oporezuje se CPU, pa kartica istovremeno dođe i kao Dongle. U su?tini za te pare dobije? software i audio karticu. Ni Toneport ni Guitarport nemaju DSP.
Za cenu ne znam... Ne?to je kao trebao da dobije Artist, ali za sada ni?ta...
Nema DSP-a, oporezuje se CPU, pa kartica istovremeno dođe i kao Dongle. U suštini za te pare dobiješ software i audio karticu. Ni Toneport ni Guitarport nemaju DSP.
Za cenu ne znam... Nešto je kao trebao da dobije Artist, ali za sada ništa...
Inače, Dušane jesi probao Sansamp GT2?:)
Kakvo je misljenje=?
Dushan_S
20-07-2006, 02:55 AM
Nisam probao... Slabo se ne?to interesujem za opremu u zadnjih godinu dve, ne idem po prodavnicama, pa i zato...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.