Log in

View Full Version : stigo mi luna2

saki
30-10-2005, 10:37 PM
imam tu karticu dali neko ima projekt file za nju gde je podesena za cubase sx 3 i nuendo 3 da mogu da snimam vokale i da koristim preko sx od lune 2 pluginovi za efekte.bilo bi super.Hvala svima

Oggy
31-10-2005, 10:34 AM
Na primer ovako...
to ti je osnovni projekt, pa odatle mozes da nadogradjujes i broj inputa i out-a u zavisnosti kakav interface imas.
Efekte dodajes kao i na analognom mixeru u zavisnosti da li su insert ili send, a mislim da ih ne mozes koristiti kao vst ili direct x efekte u SX-u, vec moras da is sekvencera signale saljes kroz CW mixer i tu ih farbas.

SandRob
31-10-2005, 11:36 AM
odnekud mi je poznata ova slicica. :mrgreen:

bumbar
31-10-2005, 01:47 PM
Ha,ha,ha:rotfl: :rotfl: :rotfl:!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobaaaar fol!

idekius
31-10-2005, 02:27 PM
Bravo Oggy! Ovo ni ja nebih bolje... Prosto i jednostavno! Skidam kapu! :-)

Pedja
31-10-2005, 02:37 PM
odnekud mi je poznata ova slicica. :mrgreen:

:mrgreen:

zvincic
31-10-2005, 03:59 PM
sodoma i gomora, cim vidim ovo sjetim se kx-a i trauma :D

SandRob
31-10-2005, 06:29 PM
sodoma i gomora, cim vidim ovo sjetim se kx-a i trauma :D
tebi bi u tvomu poslu cw bi fantastican! sve radi ko hardware... samo bi se treba napunit chipova i dobrih pluginova, pa da vidis veselja. :da:

zvincic
31-10-2005, 07:52 PM
tebi bi u tvomu poslu cw bi fantastican! sve radi ko hardware... samo bi se treba napunit chipova i dobrih pluginova, pa da vidis veselja. :da:

e nemoj me sad cimat sandro, emu radi fantasticno u mom poslu :)

mozda mu dodam jedan UAD cisto da se nadje :D

saki
31-10-2005, 08:14 PM
cao,a koji pluginovi bi mi preporucijo ?

SandRob
01-11-2005, 09:56 AM

e nemoj me sad cimat sandro, emu radi fantasticno u mom poslu :)

mozda mu dodam jedan UAD cisto da se nadje :D

ne ciman uopce, nego tako mislin. sa pulsaron dobijes digitalni mixer i efekte, koji radu jednako ko da su hardware i sve spajas ko da je hardware, a to je kad snimas zive instrumente (bubanj) dusu dalo... samo bi mora naprdit dobre pretvarace i bog te veseli. :da:
jeba me pas ako ja na svirke nebi nosi konpjuter. :)

a uad nije zgorega... stovise. :mrgreen:

saki
01-11-2005, 12:26 PM
cao,ipak i dalje nemogu da korstim pluginovi i ako sam xtc mode kad pokrenem nuendo dobijem xtc plug-ins are not avaiable while another creamware application is runing.cim napravim vst fx1 fx2 i pokrenem send u nuendo tamo pise xtc i kad odabren koji plugin nece da ga aktevira ili moram ga u projektu isto da ga akteviram,ako neko ima gotov projekat gde sve podeseno bilo jos bolje dobivam slom zivaca.Hvala svima a posebno Sanrob!!!

SandRob
01-11-2005, 01:41 PM
a zasto xtc? zasto nebi koristi reverbe i delaye od lune i bez xtc moda?
sve ti je objasnjeno u onom topicu, za koji san ti da link preko pm-a.

za pocetak downloadaj onaj mixercic koji san ti stavi na download i instaliraj ga pod scope/devices/mixer, onda skini i onaj moj projekt i otvori ga.
kad ga otvoris onda podji u seting od scopea i otkaci (iskljuci) enable xtc mode.
sad podji u folder di su ti vstplugins i izbrisi sve one od xtc-a.
eto, sad bi ti trebalo sve radit, bez da se otvara xtc.

bdv: ja ti nebi preporuci xtc mod, jer luna bas nema puno snage da bi njeno korstenje unutar nuenda bilo efektno, a gubis i izvrstan lunin routhing koji sa xtc-om nije moguc.

lunine efekte ces i bez xtc-a moc koristit tako da signal preko buseva od nuenda saljes u scope.
send efekte ces koristit tako da ces preko senda slat signal u bus i preko busa u lunin efekt, jednako ko da koristis hardwarevski procesor.

saki
01-11-2005, 04:05 PM
pazi opet sam probo, reci mi gde se prave te busove za efekti grop fx external fx probosam tamo isto sve moguce ali bez uspeha ili sam stvarno sad u send u nuendo nema vise xtc folder gde su bibli pluginovi izgleda da ja nesto naopako radim.neznam ni ja dalje vise otiso sam u out.:banghead:

SandRob
01-11-2005, 04:11 PM
jesi otvori moj projekt?

pogledaj topic. sve ti je detaljno objasnjeno.

saki
01-11-2005, 04:39 PM
cao,ma cito sam ali nece pa nece mada imam resenje pogledaj u pm

idekius
02-11-2005, 02:25 AM
cao,ma cito sam ali nece pa nece mada imam resenje pogledaj u pm

Sale, upozorio sam te da ces da imas problem...

Sad... moras nauciti princip rada... nista vise... Inace je dobro da znas, jer to sto tu vidis, odnosi se i na sve ostale kartice, samo sto se kod drugih kartica to ne vidi i ne moze da se petlja po tome.

Savladaj routing i ta kartica ce ti biti desna ruka... Posmatraj je kao otvorenu konzervu. Jos bi bilo bolje da se ne vezujes za bilo ciji project, vecda projecte prilagodjavas zavisno potrebi...

Samo malo strpljenja i razumevanja za materiju i sve ce biti O.K. Ne samo da ce biti O.K., vec ces zahvaljujuci tom routingu dobiti fenomenalne mogucnosti...

saki
02-11-2005, 09:53 AM
idekius@

Ma nije problem u lunu nego vec u nuedno ili sx kako da podesim da bi od lune pluginovi korstijo ono upustvo sto mi je sand poslo je sve ok ali tamo nepise tacnije oko tih buseva dali treba u group fx ili vec kako.i tu se ja zbunim i stanem i neznam dalje jer sam probo sve moguce nacine bez uspeha a znam da je sitna stvar u pitanje imam cak i projekt file samo u sx i nuendo tacno da se uradi nista vise.Hvala vam i dalje za pomoc

SandRob
02-11-2005, 11:09 AM
idekius@

Ma nije problem u lunu nego vec u nuedno ili sx kako da podesim da bi od lune pluginovi korstijo ono upustvo sto mi je sand poslo je sve ok ali tamo nepise tacnije oko tih buseva dali treba u group fx ili vec kako.i tu se ja zbunim i stanem i neznam dalje jer sam probo sve moguce nacine bez uspeha a znam da je sitna stvar u pitanje imam cak i projekt file samo u sx i nuendo tacno da se uradi nista vise.Hvala vam i dalje za pomoc

ma tamo ti je sve objasnjeno i nacrtano, ali ja neznan u kojoj si fazi?
jesi uspi otvorit projekt!?
napisa san ti lipo na pm, da projekt koji ja koristin ne mora i tebi odgovarat, nego da je bitno da naucis princip i da projekt prilagodis sebi.
manual svakako procitaj, iako u njemu neces nac kako slat signal u lunine efekte, jer se radi o malom triku koji tamo nije opisan.

dakle, busevi se otvaraju tako da u projekt ubacis ASIO source i u njemu otvoris zeljeni broj kanala. to ces napravit tako da napravis dupli klik na ASIO source da ti se otvori prozorcic u kojemu ces stavit broj kanala. recimo, stavi 10.
to ces napravit tako da ces pritisnut misem na prozorcic sa brojem i podizanjem misa ces dodavat kanale (spustanjem ih smanjujes).
bdv: mozes minjat broj kanala i kursorima livo/desno.

sad kad si kreira 10 asio kanala, otvori nuendo i podji u: devices/device setup/VST outputs i vidi imas li 10 portova. ako nemas, pritisni reset i trebali bi se pojavit.

sljedeci korak je da otvoris mixer od nuenda i u donjem livom kutu kliknes na show vst connections i podji na outputs. sad tu dodaji (add bus) po potrebi. s live strane ces pisat imena, a sa desne ces svakom kreiranom busu dat zasebni scope out.

sad ces iz nuendovog mixera, preko senda slat signal kroz bus u lunin efekt kojega ces spojit na izlaz iz asio courcea.

ma, sve ti je to objasnjeno u topiku (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9984).

ako ti nesto ne bude jasno, zovi me na telefon, ali kazen ti. prvo pogledaj manual i napravi ono sto je objasnjeno u topicu.

saki
02-11-2005, 08:46 PM
cao,prosto nemoguce sad sam instaliro na drugi sistem samo sam instaliro verziju 4 i nista vise kad pokrenem nuendo i pokrenem od lune2 pluginovi onda rade kad stavim moj studiski sa neki projket sto imam nece da radi.inace sta mogu sve da korstim od pluginova za lunu2 .Hvala

saki
02-11-2005, 10:33 PM
caos,malo truda pa sam uspeo da idem preko xtc mode ali kad uradim mixdown u nuendo i polse pustim da cujem muzika je ok ali vokali ko da mi pevaju kao neki robot koristijo sam pluginovi od lune preko xtc mode u nuendo,sta sam naopako uradio.hvala