View Full Version : Predlog
SumAnuT
28-10-2005, 12:16 PM
Primetio sam da je u malim oglasima praksa da se jave ljudi i komentarisu oglas koji je neko postavio u smislu, skupo, ne valja, onakvo, ovakvo ...
Mozda bi trebalo onemoguciti postovanje u malim oglasima tj. napraviti prave oglase kao svugde - jedan post od strane oglasavaca i thread se automatski zakljucava, posto ovo sto se radi u malim oglasimo, cini mi se nije fer.
Covek moze da prodaje sta zeli po ceni koju on odredi, ako je skupo nece proci pa ce sam spustiti ili ce mozda prodati po ceni koju je on odredio, u svakom slucaju nije lepo da se javljaju ljudi i rade ovo sto rade po oglasima.
mandrak
28-10-2005, 12:42 PM
Potpuno se sla?em , i mislim da je recenzijama na račun prodaje raznih instrumenata i ostale opreme mjesto na drugim za to predviđenim topicima na Rumskom... mislim da je to u redu i tako se nebi de?avali raznorazni off topici i slične stvari.
Pozdrav
Ja sam protiv! Ima ljudi koji bubnu cijenu i misle da mogu proci s tim. Oduvijek se gledalo male oglase i kada se ne trazi nista. Samo da se bude u formi s pracenjem cijena na trzistu. I sad ako netko lupi previsoku cijenu, smatram da je sasvim u redu kad mu netko sugerira da je pretjerao (i jos prilozi dokaz negdje na netu).
A kad su postovi kretenski, nek ih se brise. Taj stav imam opcenito, ne samo u sekciji oglasa.
Kod oglasa me jedino smeta sto ljudi ne napisu otkud su. Ja vrebam samo one iz HR (ne da mi se zajebavat s uvozom i carinicima).
SumAnuT
29-10-2005, 05:10 PM
Ja ipak mislim da svako ima pravo da prodaje ono sto zeli, po ceni koju on odredi, a ne clanovi foruma ili ostalji ljudi sa interneta.
Ukoliko je cena neprimerena i mislite da taj neko nece nikada prodati to sto prodaje po toj ceni, mozete mu poslati PM i obavestiti ga da je cena previsoka, ako vam je toliko stalo do toga da on to brzo i srecno udomi, kao i ostaviti mu linkove do cega vec, tj. kako ti rece priloziti dokaz na netu.
Javno pisanje - "to ti je preskupo" ili slicno je neprimereno jer ako je neko jednom prodao nesto za 500 €, to ne znaci da svi moraju da traze toliko. Naravno tu ulazimo u pricu o slobodnom trzistu, tako da ce onaj cija je cena bolja, pre prodati, a ako neko bas bubne cenu nikada nece prodati to sto prodaje ali to sve treba da ostane na coveku koji prodaje to.
Na kraju krajeva i sada svi mudri kazu da za cenu se obrate na PM, veropvatno da im drugi ne bi minirali cene, a ovi sto kazu odmah cenu izlazu se riziku da neki clan foruma kaze da je nabavio negde mnogo jeftinije i propade oglas.
Dakle, cena iz oglasa, zavisi od toga koliko se vlasniku zuri, koliko mu se ne zuri, od toga u kakvom je stanju to sto prodaje, od toga koliko je on to platio itd. Posto dakle cena zavisi od mnogo stvari, cena ne moze biti uvek ista i kome se zuri spustice cenu i prodace, mozda se nekome ne zuri i stavi malo jacu cenu ali ne mogu da nadjem opravdanje za coveka koji se mesa u kupoprodajni odnos a nema nikakve veze sa njime tj, sasvim je trece lice.
SumAnuT
29-10-2005, 05:28 PM
Pogotovo, sto potencijalni kupac takodje ima usta i ruke i moze da obara cenu dogovorom i dokazima na internetu, sto opet ne ide u prilog trecem licu, koje niti ista prodaje, niti ista kupuje a prica o ceni ili kvalitetu tog proizvoda.
Svak ko zeli da kupi nesto, valjda zna za sta ce mu to i koliko to trenutno vredi tako da opet ne vidim potrebu za trecim licem ...
Ja bih ovako mogao do sutra, jednostavno ne mogu da nadjem nijedno opravdanje za ne zakljucavanje tema u oglasima.
zvincic
29-10-2005, 05:56 PM
nekad je vlasniku zao da proda neki komad hardvera pa namjerno napumpa cijenu jer ga zapravo ne zeli prodat, ali ako se nadje netko tko to zeli a moze... :)
znam, bio sam i sam u slicnoj situaciji :)
i na kraju opet nisam prodao iako mi je nudjeno i vise nego sto sam trazio, a trazio sam vise nego (IMO) stvar vrijedi :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.