View Full Version : Logic Audio Platinum 5.1.3
loadedmutha
27-10-2005, 10:01 PM
Zdravo svima!
Jel moze neko da mi pomogne.Logic neche da startuje kad shtikliram u Audio Hardware and Drivers ASIO drivers.Kad shtikliram ASIO i startujem program program pada.Chemu je frka?Inace imam P4 Celeron 2.4 1 Gb DDR Hercules 16/12 FW Sound Carta.Molim vas pomagajte!
Hvala!
Shady
29-10-2005, 03:47 AM
:skeptik: Zar mo?e na PCu da radi Logic Audio Platinum 5.1.3 ?! :zbunjen:
zar ne rade do 5.5.1 na PCu?
Boskovic
29-10-2005, 06:31 AM
Zadnja verzija 5.5..1
Probaj da sa onim "PlgEnabler"-om disablujesh DX instance Waves paketa. To je uobichajen razlog pucanja LAPa te generacije.
loadedmutha
01-11-2005, 04:14 AM
Prvo je program padao kad pochne da uchitava Dx pluginove pa pomochu Plgenabler sam disablovao neke od plugine i startirao je.Znash da moguche je da je to problem?Hvala Boskovic.Probachu da vidim!
bassystem
01-11-2005, 01:18 PM
nije "moguće", nego sigurno LAP pada ako su mu enablovani DX Waves....znači samo ih isključi kako ti je rek'o Bo?ković (nije d?abe super administrator)
loadedmutha
07-11-2005, 02:58 AM
Iskluchio sam sve pluginove i opet neche da startuje.Kad pochne da uchitava ASIO Hercules 16/12FW ASIO program pada.Ne znam shta moze da bude problem.Moguche da je zbog toga shto kompjuter mi je za formatiranje.Pun je advera i sl.Hvala svima na pomochi!
Boskovic
07-11-2005, 01:51 PM
Hmm, probaj da reinstalirash Logic
Moguce da si instalirao ver. 5 waves paketa.. to kad se instalira Logic puca obavezno... napomenuo sam ovde u vise navrata da se pazite 5-ice i da je ne instalirate ako radite sa Logicom...
p.s. potrazi 5.5.1 verziju Logic-a..
pozdrav!
Shady
08-11-2005, 02:02 AM
loadedmutha
zanima me... je li ima? mo?da XP service pack 2?
Boskovic
08-11-2005, 03:52 AM
Moguce da si instalirao ver. 5 waves paketa.. to kad se instalira Logic puca obavezno... napomenuo sam ovde u vise navrata da se pazite 5-ice i da je ne instalirate ako radite sa Logicom...
p.s. potrazi 5.5.1 verziju Logic-a..
pozdrav!
To kod mene radi. Samo se naravno disejbluju DX instance.
Dushan_S
09-11-2005, 01:09 AM
Radi i petica u logicu. Nego je fora da se disable-uju duplikati koji se pojave na spisku, a zatim se kod duplikata na spisku uvek bira donji waves sa istim imenom, jer ako se dobro sećam obja?njenja sa kvr foruma, izgleda da logic prepozna shell od rtas varijante čak i kad nije instalirana, i program padne kada se ona izabere kao DX. Tako je meni sve ok radilo.
hmm... ja mislim da mi nije radio ni kada sam sve dx instance ugasio...
probacu ponovo na drugom sistemu, za svaki slucaj :)
Dushan_S
09-11-2005, 01:38 PM
Ja fakat nikada nisam uspeo da nateram sve plugove da prorade. Recimo mislim da oni shifter plugovi nisu mogli da se otvore, ali realno i ?ta će mi u sekvenceru?
I četvorka je imala taj problem sa udupljavanjem u Logicu, pa znam da je, "neoficijalno napravljen" ako znate na ?ta mislim iza?ao patch koji ubije te duplikate, ali za 5 nikada nije napravljen, jer je Logic već bio otpisan za PC kada je iza?la petica waves.
A probaj malo da čačka? za svaki slučaj. Takođe, probaj da ne instalira? sve plugove odjednom, jer sam primetio da ume da se zblane Logic kada treba da pregleda jako mnogo novih plugova odjednom. Takođe ponekad mi neki plug obori bezrazlo?no i onda ga disejbluje iako inače radi pa ga ručno upalim. I kontra, nekada DX enabler disabluje neki plug koji radi ok u praksi.
Elem, meni je radilo, u enableru pobijem kopije, i u meniju u sekvenceru pazim koji od dupliranih naziva biram i to je to, svi stariji (a u su?tini i najbitniji) plugovi iz rennesaince i gold bundle-a su radili normalno.
Ne znam da li sam bilo kome rekao i?ta pametno ?to nije znao, al eto. :)
loadedmutha
09-11-2005, 09:42 PM
Xp nije Service Pack 2.Kazem vam da sam disablovao sve pluginove i opet neche da upali.Moguche da su Waves jer sam nekoliko puta pravio repair u Add/Remove Programs zato shto nisu rabotile kako treba.Ja chu ovih dana da formatiram PC pa chu odma posle instalacije Windowsa instaliram Logic i javi chu vam kakva je sostojba.Inache probao sam od 5.0.1 do 5.5.4.Chak sam downloadirao original 5.0.1 preko eMule.Hvala vam opet.Slushamo se kasnije!
Meni je kVu to sa wavesima preporucio i o onda sve radi.Kasnije sam imao problema sa MIDIjem ali mi je Boskovic rekao da prckam po Scopeu pa je i to proradilo.mozda trebas nesto da odcekiras prethodno u LAP-u,ne znam.
Zao mi Wavesa ali Logic je bitniji.
Dushan_S
14-11-2005, 02:50 PM
Probaj jednu stvar sa Waves 5: Nađi waveshell5.0.dll u vstplugins folderi i promeni mu ručno ime u waveshell.dll, mislim da bi to moglo re?iti stvari, u vreme starog logica, svi shell-ovi za waves su se zvali samo waveshell.dll bez obzira na verziju. Ako ti i tada ne bude radio, definitivno ti nije do waves-a jer evo, malopre sam otvorio logic sa waves-ima i sve radi, a i znam da nisam jedini.
moguce je da to funkcionise... takvo eksperimentisanje jos nisam probao :)
Dushan_S
15-11-2005, 02:06 AM
Prob'o ja, radi. :) Inače se VST Waves i ne pojave u logicu, barem meni ne, samo DX varijante. Ovako mo?e da pobije sve DX i koristi samo VST, mada ka?em opet rade dx, ali evo sad ba? kad sam ponovo otvorio, vidim da je opet sam logic do?ao do zaključka da niti jedan DX waves ne valje i sam ih disable-ovao. A i fakat padne ponekad ničim izazvano kad ih otvaram.
BTW, Tu sam foru sad na?ao, Google rula, zainteresovao me čovek za tematiku. Ja sam uvek koristio DX u Logicu, nikad mi VST u petici nije radio.
loadedmutha
21-11-2005, 10:50 PM
Hvala Dushane!Znam ja sve to oko Waves 5 na LAPu ali jedino me buni to shto sam disablovao sve plugine i VSTi i DX i pak neche da startuje.Pitao sam i nake druge forume i rekli su mi da je moguche da moja onboard sound karta koristi Hercules 16/12 FW drivere.Ali koliko ja znam onboard sound karta ne moze da koristi ASIO drivere(ne znam toliko.Mozda sam u krivo) jer problem nastaje kad LAP pochinje da uchitava ASIO drivere.Ne mogu da formatiram PC jer imam neke projekte koje snimam sa bendom u Sonar 4.Prvo chu da formatiram PC,ochistichu sve pa i onda ako ne radi zadnije reshenje je da se prebacim na Mac OS X:))))).Chitao sam na Google da su hakirali Mac OS X i prilagodili za PC,performansi su mi strashni.Imam Logic 7 Pro koji sam downloadirao sa eMule pa chu da probam.Hvala Svima i Bog nek vas blagoslovi!!!
Dushan_S
22-11-2005, 12:53 PM
Mislim da te ne kapiram ovo sa sedmicom. Petica je zadnja verzija za PC, tačnije 5.5.1. Ako ima? integrisanu karticu, za?to si uop?te čekirao ASIO driver, naravno da ti neće raditi. Mo?e? da proba? da eventualno instalira? Asio4All univerzalni driver pa da vidi? da li će ti tako raditi, ali sa obzirom koliko je pala cena muzičkih kartica, časti sebe nekom 2 in 2 out malom karticom, to ti je 100e.
loadedmutha
22-11-2005, 03:23 PM
:)Nismo se razumeli.Oprosti nisam dobar u Srpskom,iz Makedonije sam.Sedmica je za Mac ali Mac OS X(opeartivni sustav) su hakirali i su ovozmozili su da radi na PC platformi,to sam hteo da ti kazem.Inache imam Sound kartu Hercules 16/12 FW(16 in i 12 out)platio sam je 600/700 eura.
bassystem
22-11-2005, 04:29 PM
znači, instaliram mac os na PC i koristim LAP 7????
i to radi?????
(mislim, taj hakovani mac os)
loadedmutha
22-11-2005, 10:20 PM
Pa spored mene 90% je sigurno da che raditi.Dok ne probash ne mozesh da znash:).Nabavio sam LAP 7 Pro i sad downloadiram OSx86.Ako imash moznost da downloadirash sutra chu ti poshaljiti url gde ga mozesh da ga downloadirash.Ja chu da probam.Na isti HDD mozesh imati i Win XP i Mac OS X.Bootirash isto kao kad imash Win XP i Win 98 ili drugi operativni sustav na isti PC.Potrazi na Google Images OSx86 i vidjet chesh!
lesha
22-11-2005, 11:04 PM
ljudi, rekli smo da nema price o ilegalnim programima..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.