PDA

View Full Version : Mackie Onyx

bumbar
26-10-2005, 12:01 PM
Sta mislite kako rade ovi mixeri (sa dodatnom karticom) i PC?:confused:
Jel ima neko iskustvo ili teorijsko znanje, treba li imati i audio karticu u PC-u ili samo firewire prikljucak?
Cini se da je izazovno?????;)

http://www.mackie.com/products/mixers/index.html

AVaX
26-10-2005, 01:26 PM
Cini mi se da za iste, ili mozda i nesto manje pare, moze da se nabavi TASCAM FW-1884
A ima dosta prednosti u odnosu na Mackie.
E sad, mene zivo zanima da li neko ima iskustva sa oviom spravom, i kako se kotira u odnosu na gore pomenuti Onyx?

mandrak
26-10-2005, 04:14 PM
Cini mi se da za iste, ili mozda i nesto manje pare, moze da se nabavi TASCAM FW-1884
A ima dosta prednosti u odnosu na Mackie.
E sad, mene zivo zanima da li neko ima iskustva sa oviom spravom, i kako se kotira u odnosu na gore pomenuti Onyx?

?to se tiče Onyxa jedan moj prijatelj ga je nedavno kupio i po mom mi?ljenju to radi poprilično dobro .. konverteri su dosta dobri i eq je puno bolji u odnosu na Vlz serije.

Ako se uzme i firewire opcija onda ne treba imati dodatnu audio karticu jer su onda inputi na mikseru zapravo audio ulazi za snimanje i sve to preko firewira na kompjuter i peglaj Mi?ko:) .

Ja osobno ba? i nisam ne?to odu?evljen koncepcijom Tascama i njegovim mogučnostima ali ako razmi?lja? o toj varijanti pogledaj jo? i Yamahu 01 x koja je negdje oko cca 1200 eura i meni u nekoj home varijanti za sada radi jako dobar posao.

Pozdrav.

OFF
26-10-2005, 08:07 PM
Meni se Onyx jako svidja koncepcijski kao mixer, voleo bih da uzmem onaj 1640 nekad

Oggy
26-10-2005, 08:27 PM
Moras imati zvucnu zbog ASIO protokola (ukoliko, a cisto sumnjam, Mackie to vec nema).

mandrak
26-10-2005, 10:52 PM
Moras imati zvucnu zbog ASIO protokola (ukoliko, a cisto sumnjam, Mackie to vec nema).

Mackie onyx sa dodatkom firewire koristi svoj protokol tj. audio driver sa Asio sučeljem..... a u cubase sx-u se implementira kao remote kontrola za rad sa seqvencerom preko mackie control i to je to.

Oggy
26-10-2005, 10:57 PM
Onda je stvar jasna. Ne treba ti zvucna kartica.

bumbar
27-10-2005, 12:39 AM
:D :D :D

makaay
27-10-2005, 12:48 AM
A kako radi taj onyx u usporedbi sa digitalnom yamah-om (01V96) ili recimo Allen&Heath PA (analognom) serijom? Preptostavljam da je behringer digitalac daleko ispod.

Zanima jednog mog frenda, a ne znam što mu reći. Treba mu za živu svirku i ponekad za snimanje.

Tenkiju!

AVaX
27-10-2005, 08:46 PM
Ja osobno baš i nisam nešto oduševljen koncepcijom Tascama i njegovim mogučnostima

Zbog cega?
Stvarno me zanima jer meni izgleda jako primamljivo...
Od motorizovanih fadera, kompatibilnih sekvencer kontrola, 4 MIDI-ja, LCD screen funkcije itd... sve mi deluje optimalno.

shigumicu
27-10-2005, 09:11 PM
Zbog cega?
Od motorizovanih fadera, kompatibilnih sekvencer kontrola, 4 MIDI-ja, LCD screen funkcije itd... sve mi deluje optimalno.

Nema izlaz od 220v da prikljucis reso za kuvanje kafe. :mrgreen:

shigumicu
27-10-2005, 09:36 PM
Salu na stranu. I meni ova nova serija Onyx izgleda primamljivo. Kada se uzme u obzir sta sve nudi, cena nije velika (mada za nas na ovim prostorima sve je preskupo). Ovo je idealna varijanta za ljude koji snimaju zive svirke i kod kuce imaju studio, jer je mikseta veoma mobilna i nije teska (negde oko 13 Kg).

Cuo sam da ljudi dosta hvale predpojacala na Onix seriji i da su najbolji i sa najmanje shuma u klasi. Ako je tako onda zaista vredi tih para. Ne znam samo kakav je kvalitet AD/DA konvertora na dodatnoj kartici (mada u kvalitet nesumnjam). :)

Ovo je sprava koju svakako vredi imati. :da:

mandrak
28-10-2005, 08:58 AM
Spremam se ovaj vikend kod prijatelja u njegov home studio (čitaj gara?a:) ) snimit njegov bubanj preko Onyxa za probu , pa mogu stavit neke snimke pa ako nekog zanima neka poslu?a i sam prosudi.

Pozdrav

mandrak
28-10-2005, 09:08 AM
Zbog cega?

U odnosu na Onyx ili Yamahu 01x-01v Tascamu fali eq , compressor i effect board i puno dodatnih internih routinga sa kojima sve iz njega mo?e? poslat nazad u seqencer na obradu i na kraju po grupama nazad u njega... e sad nije da su i effecti i compressori u Yamahama neko ludilo ali uglavnom se pone?to i od toga da iskoristiti, a ?to se tiče Onyxa za te pare se dobija sasvim pristojan preamp i sasvim pristojni konverteri i po meni je to bolja opcija u odnosu na cijenu od Tascama.

Pozdrav

Illiron
28-10-2005, 09:42 AM
stavi snimke obavezno !

mandrak
01-11-2005, 04:21 PM
Po?to nisam uspio otići kod prijatelja snimit bubanj a imam od prije nekih snimaka preko Onyxa koje je on sam radio onako za probu , postavit ču to da mo?e čuti koga zanima... snimka je bez ikakvog kompressora,eq i reverba... samo mikrofoni i direktno u Mackie.

Pozdrav

dede
29-03-2006, 07:45 PM
Ja posedujem samo Mixer ONYX 1640. Za njega mogu da kazem da je perfektan sto se tice EQ, PreAmps i Routing. U potpunosti ispunjava sve zelje za monitoringom u studiju i za zivu svirku. Poseduje 16 mono kanala, 6 Aux?s, 4 Subgroups...itd
Opcionalnu Firewire kartu nemam, ali o njoj znam da omogucava (samo sa jednim FW kablom) snimanje 18 kanala od jednom i slanje 2 kanala (1 stereo par) nazad na u mixer. Nazalost pri snimanju samo "gain" utice na zapis (jacinu snimka) dok inace odlicni EQ i 100mm Klizaci nemaju uticaja na snimak...To je mozda i tako dobro (suvi snimak) ali je po mom misljenju tu opciju trebalo ostaviti slobodnom (npr. ukljucivanje ili iskljucivanje EQ). Zameram i sto karta (sem ova 2 kanala) nema vise output-a

Ali, sve u svemu, jedan odlican uredjaj!

P.S. Posebno mi je drag jer sam ga osvojio na jednoj nagradnoj igri ;)

Pozdrav