View Full Version : Mackie Onyx
bumbar
26-10-2005, 12:01 PM
Sta mislite kako rade ovi mixeri (sa dodatnom karticom) i PC?:confused:
Jel ima neko iskustvo ili teorijsko znanje, treba li imati i audio karticu u PC-u ili samo firewire prikljucak?
Cini se da je izazovno?????;)
http://www.mackie.com/products/mixers/index.html
Cini mi se da za iste, ili mozda i nesto manje pare, moze da se nabavi TASCAM FW-1884
A ima dosta prednosti u odnosu na Mackie.
E sad, mene zivo zanima da li neko ima iskustva sa oviom spravom, i kako se kotira u odnosu na gore pomenuti Onyx?
mandrak
26-10-2005, 04:14 PM
Cini mi se da za iste, ili mozda i nesto manje pare, moze da se nabavi TASCAM FW-1884
A ima dosta prednosti u odnosu na Mackie.
E sad, mene zivo zanima da li neko ima iskustva sa oviom spravom, i kako se kotira u odnosu na gore pomenuti Onyx?
?to se tiče Onyxa jedan moj prijatelj ga je nedavno kupio i po mom mi?ljenju to radi poprilično dobro .. konverteri su dosta dobri i eq je puno bolji u odnosu na Vlz serije.
Ako se uzme i firewire opcija onda ne treba imati dodatnu audio karticu jer su onda inputi na mikseru zapravo audio ulazi za snimanje i sve to preko firewira na kompjuter i peglaj Mi?ko:) .
Ja osobno ba? i nisam ne?to odu?evljen koncepcijom Tascama i njegovim mogučnostima ali ako razmi?lja? o toj varijanti pogledaj jo? i Yamahu 01 x koja je negdje oko cca 1200 eura i meni u nekoj home varijanti za sada radi jako dobar posao.
Pozdrav.
Meni se Onyx jako svidja koncepcijski kao mixer, voleo bih da uzmem onaj 1640 nekad
Moras imati zvucnu zbog ASIO protokola (ukoliko, a cisto sumnjam, Mackie to vec nema).
mandrak
26-10-2005, 10:52 PM
Moras imati zvucnu zbog ASIO protokola (ukoliko, a cisto sumnjam, Mackie to vec nema).
Mackie onyx sa dodatkom firewire koristi svoj protokol tj. audio driver sa Asio sučeljem..... a u cubase sx-u se implementira kao remote kontrola za rad sa seqvencerom preko mackie control i to je to.
Onda je stvar jasna. Ne treba ti zvucna kartica.
bumbar
27-10-2005, 12:39 AM
:D :D :D
makaay
27-10-2005, 12:48 AM
A kako radi taj onyx u usporedbi sa digitalnom yamah-om (01V96) ili recimo Allen&Heath PA (analognom) serijom? Preptostavljam da je behringer digitalac daleko ispod.
Zanima jednog mog frenda, a ne znam što mu reći. Treba mu za živu svirku i ponekad za snimanje.
Tenkiju!
Ja osobno baš i nisam nešto oduševljen koncepcijom Tascama i njegovim mogučnostima
Zbog cega?
Stvarno me zanima jer meni izgleda jako primamljivo...
Od motorizovanih fadera, kompatibilnih sekvencer kontrola, 4 MIDI-ja, LCD screen funkcije itd... sve mi deluje optimalno.
shigumicu
27-10-2005, 09:11 PM
Zbog cega?
Od motorizovanih fadera, kompatibilnih sekvencer kontrola, 4 MIDI-ja, LCD screen funkcije itd... sve mi deluje optimalno.
Nema izlaz od 220v da prikljucis reso za kuvanje kafe. :mrgreen:
shigumicu
27-10-2005, 09:36 PM
Salu na stranu. I meni ova nova serija Onyx izgleda primamljivo. Kada se uzme u obzir sta sve nudi, cena nije velika (mada za nas na ovim prostorima sve je preskupo). Ovo je idealna varijanta za ljude koji snimaju zive svirke i kod kuce imaju studio, jer je mikseta veoma mobilna i nije teska (negde oko 13 Kg).
Cuo sam da ljudi dosta hvale predpojacala na Onix seriji i da su najbolji i sa najmanje shuma u klasi. Ako je tako onda zaista vredi tih para. Ne znam samo kakav je kvalitet AD/DA konvertora na dodatnoj kartici (mada u kvalitet nesumnjam). :)
Ovo je sprava koju svakako vredi imati. :da:
mandrak
28-10-2005, 08:58 AM
Spremam se ovaj vikend kod prijatelja u njegov home studio (čitaj gara?a:) ) snimit njegov bubanj preko Onyxa za probu , pa mogu stavit neke snimke pa ako nekog zanima neka poslu?a i sam prosudi.
Pozdrav
mandrak
28-10-2005, 09:08 AM
Zbog cega?
U odnosu na Onyx ili Yamahu 01x-01v Tascamu fali eq , compressor i effect board i puno dodatnih internih routinga sa kojima sve iz njega mo?e? poslat nazad u seqencer na obradu i na kraju po grupama nazad u njega... e sad nije da su i effecti i compressori u Yamahama neko ludilo ali uglavnom se pone?to i od toga da iskoristiti, a ?to se tiče Onyxa za te pare se dobija sasvim pristojan preamp i sasvim pristojni konverteri i po meni je to bolja opcija u odnosu na cijenu od Tascama.
Pozdrav
Illiron
28-10-2005, 09:42 AM
stavi snimke obavezno !
mandrak
01-11-2005, 04:21 PM
Po?to nisam uspio otići kod prijatelja snimit bubanj a imam od prije nekih snimaka preko Onyxa koje je on sam radio onako za probu , postavit ču to da mo?e čuti koga zanima... snimka je bez ikakvog kompressora,eq i reverba... samo mikrofoni i direktno u Mackie.
Pozdrav
Ja posedujem samo Mixer ONYX 1640. Za njega mogu da kazem da je perfektan sto se tice EQ, PreAmps i Routing. U potpunosti ispunjava sve zelje za monitoringom u studiju i za zivu svirku. Poseduje 16 mono kanala, 6 Aux?s, 4 Subgroups...itd
Opcionalnu Firewire kartu nemam, ali o njoj znam da omogucava (samo sa jednim FW kablom) snimanje 18 kanala od jednom i slanje 2 kanala (1 stereo par) nazad na u mixer. Nazalost pri snimanju samo "gain" utice na zapis (jacinu snimka) dok inace odlicni EQ i 100mm Klizaci nemaju uticaja na snimak...To je mozda i tako dobro (suvi snimak) ali je po mom misljenju tu opciju trebalo ostaviti slobodnom (npr. ukljucivanje ili iskljucivanje EQ). Zameram i sto karta (sem ova 2 kanala) nema vise output-a
Ali, sve u svemu, jedan odlican uredjaj!
P.S. Posebno mi je drag jer sam ga osvojio na jednoj nagradnoj igri ;)
Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.