PDA

View Full Version : Slike vaših studio-setup-ova

Pages : 1 2 [3] 4

Bitch
26-03-2008, 10:38 PM
nene ovo SP sa lijepim silver poticima je verzija Samo za Ped*re. :D

a VT je Veoma Taslači.

:rotfl:

:D :D :D

alavuk
27-03-2008, 09:44 AM
lol !

InsaneEyes
31-03-2008, 07:35 PM
there is no hope in chaos :da:

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/loyalhearts/31-03-08_1950R.jpg

@Limeni - jel' onaj plafon u chillout room-u siporex ili sta?? selim se u novi prostor i hocu da uradim tako plafon za rasvetu i dzidza bidze

uki15
01-04-2008, 09:15 PM
prva slika je moja malenkost u studiju gdje radim a druga je moj mali kucni studio.

perun
02-04-2008, 01:55 AM
prva slika je moja malenkost u studiju gdje radim a druga je moj mali kucni studio.

Koji je to mikser na gornjoj slici?

uki15
02-04-2008, 10:18 AM
Koji je to mikser na gornjoj slici?
neve serija 53,3415 moduli bez eq sekcije.

perun
02-04-2008, 12:03 PM
neve serija 53,3415 moduli bez eq sekcije.

Steta sto nema EQ, jel' ih neko povadio ili je fabricki konfigurisan tako!?

Pretpostavio sam da je Neve, prvenstveno zbog sirokih fadera.

Super. Samo napred!

uki15
02-04-2008, 01:16 PM
Steta sto nema EQ, jel' ih neko povadio ili je fabricki konfigurisan tako!?

Pretpostavio sam da je Neve, prvenstveno zbog sirokih fadera.

Super. Samo napred!
prijasnji vlasnik da ga lakse proda je povadio eq te prodavao komad po komad.imamo dosta outboard eq-a pa tako kombiniramo po potrebi.

roginator
02-04-2008, 09:25 PM

zar nije taj studio u Rijeci u Garazi...mislim da sam bio tamo....

koja li je dubina sobe ako se sjecam oko 2,5m ..zar veliki monitoring nije TOOOOOO big za tu sobu :shock: :shock: :shock: :shock:

ili sam u krivu

ako sam u pravu ...KAKO VAS SLUZI NUVERB?? cuo sam da je odlican i nije vise jako skup!

filip
02-04-2008, 11:19 PM
..zar veliki monitoring nije TOOOOOO big za tu sobu :shock: :shock: :shock: :shock:

cekaj da vidis fotke studija gde ja radim! :grin:

uki15
03-04-2008, 12:03 AM
zar nije taj studio u Rijeci u Garazi...mislim da sam bio tamo....
da,je.

koja li je dubina sobe ako se sjecam oko 2,5m ..zar veliki monitoring nije TOOOOOO big za tu sobu :shock: :shock: :shock: :shock:

ili sam u krivu
uff,ne pitaj.monitori su quested q210b i sa pojacalima vrijede cirka 20 000 eura,skoro kao pola vrijednosti prostora i nema dana da se ne pitamo kako bi zazvucali u dobrom akusticki sredenom prostoru ali usprkos manama prostora,covjek se navikne sa vremenom,bolji monitoring sistem nisam cuo,nevjerovatan je uzitak raditi na njima a nemilosrdni su do bola.mozda jednoga dana se preselimo u veci prostor pa pokazu svoj puni potencijal ali i sada kada se sve zbroji i oduzme mislim da smo u velikom plusu sta se upotrebljivosti i kvalitete monitoringa tice. .

ako sam u pravu ...KAKO VAS SLUZI NUVERB?? cuo sam da je odlican i nije vise jako skup!

da,moze ga se sa macom naci za oko 600 eura,ma cak i manje a kazu da su algoritmi isti kao na lexiconu 300 kojeg se ispod 2000 eura tesko nade ali da 300 ima vise opcija.koristimo pretezno jedan preset,rich plate kao duzi reverb vecinom za vokale,ima gusti tail,onako dosta je transparentan,odlicno se uklapa u miks i opcenito smo vrlo zadovoljni sa njim, jedino je problem taj prastari mac i stalni strah da ne crkne jer nije bas da se lako kod nas dode do rezervnih dijelova pogotovo za comp koji je u rangu 486.

alavuk
03-04-2008, 06:08 AM
jedino je problem taj prastari mac i stalni strah da ne crkne jer nije bas da se lako kod nas dode do rezervnih dijelova pogotovo za comp koji je u rangu 486.

hahahahaha e da te slowstar cuje tj procita ... :rotfl::rotfl::rotfl:

dobio bi cuske samo tako ... inace cika slowstar je cenjeni borac protiv pc-a i parola je in mac we trust ali dobro , sad ga i ja malo pretera , izvinite cika slobo ali bilo je jace od mene iako cenim i postujem jabuku .

Limeni - Longplay studio
03-04-2008, 06:51 AM
there is no hope in chaos :da:

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/loyalhearts/31-03-08_1950R.jpg

@Limeni - jel' onaj plafon u chillout room-u siporex ili sta?? selim se u novi prostor i hocu da uradim tako plafon za rasvetu i dzidza bidze

Pozdrav! Oprostite ?to ste čekali odgovor. Nije mi ne?to sa login-om bilo u redu pa se nisam mogao logirat na rumski. Ono je sve knauf.

uki15
03-04-2008, 08:55 AM
hahahahaha e da te slowstar cuje tj procita ... :rotfl::rotfl::rotfl:

dobio bi cuske samo tako ... inace cika slowstar je cenjeni borac protiv pc-a i parola je in mac we trust ali dobro , sad ga i ja malo pretera , izvinite cika slobo ali bilo je jace od mene iako cenim i postujem jabuku .
ma znam ja sta je mac i sve ja to postujem ali ovo je vintage mac :rotfl:i imali smo jednom problema sa njim i jedva nasli tipa koji nam ga je uzeo na popravak i to ne u rijeci vec u zagrebu i platili popravak oko 200 eura i bili sretni sta smo i toliko dali jer nije bilo druge solucije a za te pare smo mogli uzet 20 486-ica,kuzis u cemu je fora?

FrankoPanko
03-04-2008, 09:14 AM
@ Uki15
Pozdrav susjed!
Jesu li ti main monitori kupljeni od Trpkova? Ako jesu, slusao sam ih kod njega, opako rade samo ih je on sa skretnicom i pojacalima prodavao za 5000 eura. :confused:

uki15
03-04-2008, 12:21 PM
@ Uki15
Pozdrav susjed!
Jesu li ti main monitori kupljeni od Trpkova? Ako jesu, slusao sam ih kod njega, opako rade samo ih je on sa skretnicom i pojacalima prodavao za 5000 eura. :confused:
mislis na moj kucni studio ili u kojem radim ?doma imam male yamahe hs 50m,atc a7(njih sam uzeo od trpkova) a veliki su revox br 530 koje sam uzeo od srice.ako mislis na questede q210b,znam samo sta mi je mario(vlasnik,pretpostavljam da ga znas) rekao koliko ih je platio a i gledao sam po netu i 5000 eura mi se cini mega jeftino za taj monitoring sistem

FrankoPanko
03-04-2008, 01:25 PM
Mislio sam za Quested monitore. Ako ih je uzeo od njega onda znam za koliko ih je prodavao. Inace, Marija ne poznajem mada bi volio navratit do vaseg studia. Pricala mi je Martina M. (studijski back vokal i moja bivsa pjevacica) da je nesto snimala kod vas i tada sam prvi put cuo za taj studio u garazi blizu Towera.

uki15
03-04-2008, 08:50 PM
Mislio sam za Quested monitore. Ako ih je uzeo od njega onda znam za koliko ih je prodavao. Inace, Marija ne poznajem mada bi volio navratit do vaseg studia. Pricala mi je Martina M. (studijski back vokal i moja bivsa pjevacica) da je nesto snimala kod vas i tada sam prvi put cuo za taj studio u garazi blizu Towera.
uf morat cu ga malo pitati za tu cijenu,mozda smo se ja i on krivo sporazumjeli ,ne kuzim ,to je predobra cijena jer dosta sam kopao po netu i trazio sve moguce nacine da dodem do tih monitora i uzmem ih za sebe ali ispala je nemoguca misija tj. cijena cijelog sistema je oko 24 000 dolara plus prijevoz,carina i o tome mogu samo sanjati premda q210 b se vise ne proizvodi vec govorim o q210 c.ako te zanima mogu ti poslati linkove sta sam iskopao po netu gdje ih se moze kupiti i sl. mozemo se dogovoriti pa da doletis kada budemo imali malo slobodnog vremena,nema nikakvog problema,dapace,mogli bi ujedno i malo isprobati diy sprave ako se slazes?

FrankoPanko
04-04-2008, 06:04 AM
Nema problema, samo javi kad budete slobodni! :)

InsaneEyes
04-04-2008, 11:19 AM
Ono je sve knauf.

Thanks! :)

RNT
10-04-2008, 06:23 PM
Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz...

Color
11-04-2008, 08:13 AM
Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz...

RNT, kako si zadovoljan sa Tascamom? Kako ga imas povezanog sa kompom? U kom programu radis? Kako se ponasa kao kontroler?

Hvala :)

pozdrav

RNT
11-04-2008, 01:02 PM
RNT, kako si zadovoljan sa Tascamom? Kako ga imas povezanog sa kompom? U kom programu radis? Kako se ponasa kao kontroler?

Hvala :)

pozdrav

Pa u globalu sam zadovoljan . Do sada nije bilo nekih vecih ispada. S kompom je povezan preko ove
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html
ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms.
Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive.
Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju.
http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html

Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja. :grin:

Pozz....

Theory
11-04-2008, 08:20 PM
isto cu si i ja uzet, samo dm3200 sa firewire karticom, i cubase 4.. jer mi je 12.000kn za nuendo malo preskupo, a cubase dodje oko 5.000kn a za pc cu uzet ruDAW ONE:grin: pa ako budem imo koja pitanja imam koga pitat:rotfl:

Tomislav
11-04-2008, 09:15 PM
Ma bolje cubase... Nuendo ionako sad ima nekih nedostataka (drum programming npr..).

Color
12-04-2008, 07:50 AM
Pa u globalu sam zadovoljan . Do sada nije bilo nekih vecih ispada. S kompom je povezan preko ove
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html
ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms.
Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive.
Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju.
http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html

Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja. :grin:

Pozz....

RNT hvala na odgovorima... :)

U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase :-) S tim sto meni treba kontroler i za PT LE..

Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom?

pozdrav...

RNT
12-04-2008, 08:54 AM
RNT hvala na odgovorima... :)

U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase :-) S tim sto meni treba kontroler i za PT LE..

Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom?

pozdrav...

Naravno da radi u Cubaseu i u PTu, koristi emulaciju Mackie Controla i trebas ih prijaviti kao tri komada zbog 24 fadera i ima sve funkcije i radi u svim programima kao i 3 Mackie kontrolera (da kupis 3 Mackie kontrolera platis vec skoro kao polovinu miksera).

EQ je precizan , osjetljiv, pregledan na ekranu, lako se podesava, mozes spremiti presete, ne iskrivljuje zvuk. Iskoristiv je u svakom slucaju.

Compressor je dosta brz, transparentan, dobar je i za instrumente i za vokale (naravno, ako nemas bolji!), uglavnom nije neka plasticna digitalija. Iskoristiv je.

Sto se tice efekata, ima dva procesora. Jedan je Tascam, drugi TC.
Tascam je u potpunosti orijentiran za instrumente i ima dosta fx efekata, dok TC ima dosta halova i platova za vokal. Svi parametri se mogu zasebno podesavati i efekti kombinirati zajedno, ali nema neke velike koristi od toga. Za live svirku mozda efekt jos i prolazi, ali za studio sigurno ne. Pogotovo ne za vokale. Zaboravi na njega,vadi ga jedino u slucaju rata. Bolje ista nego nista:) !

Pozz.....

bessy
13-04-2008, 08:27 PM
Molim za pomoć!

U stanu sviramo klavir (polukoncertni). S obzirom na to da imamo i susjede, poku?ali smo smisliti kako da im ?to manje smetamo. Zasad imamo staklenu vunu (obučenu) iza polica za knjige.
Mo?ete li mi dati neke praktične savjete kako ubla?iti buku, a da opet čovjek sebe čuje kkoliko toliko kvalitetno dok svira?

Dakle, radi se o prostoriji u stanu a ne o studiju... ?to bi bilo pametno staviti ispod nogu klavira - pluto, gumu, tepih...?

A na zidove?

Znam da pitanja tzvuče laički i da je svako ovakvo rje?enje amatersko, ali sve ?to imalo ubla?ava jačinu zvuka, pomoći će. Hvala!!!

Moritz
13-04-2008, 11:22 PM
Iskreno receno pomaze samo da ne svirate polukoncertni klavir u stanu :wink: .

Ne postoji nista sto bi dovoljno smanjilo nivo buke a da opet imas neki dozivljaj dok sviras klavir, jedino da bacite cebe na zice i da zaklopite poklopac...samo sto ce tada da zvuci :banghead:.....Elektricni klavir, nema druge .

redwater
14-04-2008, 12:21 AM
:cry:Pozdrav svima!

Ovdje sam novi pa mi nemojte zamjeriti ako je ovo već bilo postavljeno pitanje.

Zanima me kako izgledaju va?i setup-ovi:)

Hvala!

dawid
25-05-2008, 11:05 PM
moje skromno cjose...

66musicman
26-05-2008, 01:16 AM
Koji su ovo zvucnici iznad Yamahe ?

Dexxy
26-05-2008, 01:29 AM
Verovatno Behringer :) Zasto su ti Yamahe zhute :confused:

HeatMan
26-05-2008, 05:09 AM
pa vidish da mu je i zid zut? boze svashta...

:D

poz

dawid
26-05-2008, 05:29 AM
Verovatno Behringer :) Zasto su ti Yamahe zhute :confused:

zato sto su jako stare pa su membrane pozutele. Retro (:

Rhino
26-05-2008, 09:03 AM
Al su BAS zute:)

Dexxy
26-05-2008, 02:37 PM
zato sto su jako stare pa su membrane pozutele. Retro (:

Priznaj..ofarbao si ih :D

lesha
26-05-2008, 03:54 PM
to su vintage yamahe!

dawid
26-05-2008, 04:00 PM
Priznaj..ofarbao si ih :D

:rotfl:
pa da mi se slazu uza zid. Al to je specijalna ravnofrekventna boja za ns10ke. S tom bojom i KRKove farbaju (al samo Expose E8B). I dodaje malo u sabovima :rolleyes:
Sta ja sad imam jedini ovako matore yamahe? :rotfl:

HeatMan
26-05-2008, 07:43 PM
kako te sluzi ova line 6ova karta? kakve su emulacije pojachala na njoj? kakvi su joj ulazi? valja li nechemu?

dawid
26-05-2008, 08:02 PM
kako te sluzi ova line 6ova karta? kakve su emulacije pojachala na njoj? kakvi su joj ulazi? valja li nechemu?
Pa nisam nesto raspamecen. U svakom slucaju je bolje nego ostale simulacije.
Na kraju ipak sve snimim spreko procesora (digitech, dok ne stigne vox :wink: ) ili kada me ne mrzi preko marshalla. Ima nesto u tim simulacijama (kada su u pitanju dist. gitare) sto me iritira i ne mogu tu sebi pomoci nikako :D
Ali ipak radi za sve pare s obzirom da nije nesto extra skupa. Klinovi su kao i kod vecine simulacija vrlo upotrebljivi.

HeatMan
26-05-2008, 11:19 PM
koju gitaru imash? poshto sam chuo dosta zalbi na rachun amp simulacija i distorzija.. isto tako sam i ja mislio, jer sam stalno ubadao squiera u komp.. al kad sam ubo gibson les paula (onaj bb kingov, ne znam tachnu oznaku), raspametio sam se.. jer chak i distorzije zvuche prilichno fino.. al jbg, evo trenutno imam mesa bugija mark 3 u studiju i gibsona, i iskreno, mrzi me da nameshtam mikrofone na mesu.. ubodem u komp i to je to.. doro.. aj nije bash da me mrzi, al uglavnom jako kasno uhvatim gitaru (kao sat sam u 3 am se 'vatam za gitaru) i iako imam gluvu sobu, ne zelim da odvrcem mesu.. pa se lepo bocnem.. u komp.. :) i uvek dobijem zvuk kakav sam pozeleo.. i to koristim neke stare ni guitar amp simulacije..

dawid
26-05-2008, 11:37 PM
koju gitaru imash? poshto sam chuo dosta zalbi na rachun amp simulacija i distorzija.. isto tako sam i ja mislio, jer sam stalno ubadao squiera u komp.. al kad sam ubo gibson les paula (onaj bb kingov, ne znam tachnu oznaku), raspametio sam se.. jer chak i distorzije zvuche prilichno fino.. al jbg, evo trenutno imam mesa bugija mark 3 u studiju i gibsona, i iskreno, mrzi me da nameshtam mikrofone na mesu.. ubodem u komp i to je to.. doro.. aj nije bash da me mrzi, al uglavnom jako kasno uhvatim gitaru (kao sat sam u 3 am se 'vatam za gitaru) i iako imam gluvu sobu, ne zelim da odvrcem mesu.. pa se lepo bocnem.. u komp.. :) i uvek dobijem zvuk kakav sam pozeleo.. i to koristim neke stare ni guitar amp simulacije..

epiphone LP studio ali imam na usluzi i gibsona LP Studio, a probao sam sa raznim gitarama da snimam i nije mi to to. E da imam mesu mrzelo bi me da je ugasim :)
Mada sigurno zavisi i od toga kakve ti gitare trebaju. Kapiram da ako je ne guras u prvi plan i ako ti nije glavni instrument u pesmi onda bi mogao lepo da posluzi i line6. Ja sam radio neki gospel hor gde ima hi gain gitara u pozadini i ispalo je skroz ok, ali kada snimam neki punk ili hc onda jednostavno ne mogu dobiti zeljeni rezultat. Mada to je verovatno do mene jer sam cuo neke pristojne hc/punk snimke radjene sa line6. Mada sigurno i druge stvari u lancu uticu na krajnji usnimak. A meni je ipak ovo samo hobi (:

HeatMan
26-05-2008, 11:45 PM
ne kazem da je mesa losha, savrshena je.. ali me mrzi da je koristim.. pogotovo shto nije moja.. :)

aj videcu da probam nedje ovog line sixa..

dawid
26-05-2008, 11:53 PM
ne kazem da je mesa losha, savrshena je.. ali me mrzi da je koristim.. pogotovo shto nije moja.. :)

aj videcu da probam nedje ovog line sixa..

jbg da si blize dao bih ti ga ja na koju nedelju pa da vidis da li ti odgovara tako nesto. Mada mislim da bi ti mnogo bolje radio vox tone lab i da bi ti bio trajno resenje za studio. Samo cena...

HeatMan
27-05-2008, 12:32 AM
na koju verziju mislish tone laba? se? 300 dolara.. :? nije neshto skupo, jbg..

Arthur
27-05-2008, 11:12 AM
ti si bre bolestan mladic :banghead: ajd ako ti je visak, doteraj tu Mesu do mene u Underground, skloniste je, moze do jutra da se svira glasno, cisto da ti ne skuplja prasinu :twisted:

alavuk
27-05-2008, 11:36 AM
evo za sad je ovako cekam dizajn stola da odradim i da skupim finansije pa ce to izgledati kako treba znam da je ko na djubristu ovako al' ... , jx8p je na popravci (uskoro ko nov :) weeeeeeeeeeee weeeeeeeeeee weeeeeeeeeeee weeeeeeeeeeee )

http://img213.imageshack.us/img213/6360/dscf5053bk7.jpg

http://img165.imageshack.us/img165/255/dscf5075xg8.jpg

RNT
27-05-2008, 12:08 PM
Makni te prazne boce od Coca-Cole. Kvare ti ugled! :wink:

(sala mala, naravno)

alavuk
27-05-2008, 12:13 PM
:]]]] jedva cetkam da sredim taj sto da pa da se zavalim na isti :]]]]

HeatMan
27-05-2008, 12:55 PM
ti si bre bolestan mladic :banghead: ajd ako ti je visak, doteraj tu Mesu do mene u Underground, skloniste je, moze do jutra da se svira glasno, cisto da ti ne skuplja prasinu :twisted:

hahah.. aj videcu sa ortakom da ga doguramo do tebe.. a ako ne, dodji svrati da chujesh kako svira.. doneli su i redenta (neko ogromno opasno pojachalo za koje ne znam da li je regent ili redent) :? i marshall bassmana.. :)

i opet sam u fazonu da snimamo direkt.. :) hahahah.. al jbg, aj kao oni su vishe u fazonu zive svirke.. :D

Max
27-05-2008, 01:01 PM
hahah.. aj videcu sa ortakom da ga doguramo do tebe.. a ako ne, dodji svrati da chujesh kako svira.. doneli su i redenta (neko ogromno opasno pojachalo za koje ne znam da li je regent ili redent) :? i marshall bassmana.. :)

i opet sam u fazonu da snimamo direkt.. :) hahahah.. al jbg, aj kao oni su vishe u fazonu zive svirke.. :D

Sta ti je mlada generacija :D

Pozdrav

HeatMan
27-05-2008, 01:25 PM
pa realno.. za ono shto ni sviraju (neki punk/dnb fazon), moze komotno sve da bude itb.. chak i poshto je bassista uglavnom neuvezban (jer je na shljaci 24/7 - rts i prenosna tehnika jbg) lakshe je warpovati ako ti je suv signal.. :) al jbg, aj kao trudimo se i ovako.. ne bunim se.. :)

Max
27-05-2008, 01:46 PM
pa realno.. za ono shto ni sviraju (neki punk/dnb fazon), moze komotno sve da bude itb.. chak i poshto je bassista uglavnom neuvezban (jer je na shljaci 24/7 - rts i prenosna tehnika jbg) lakshe je warpovati ako ti je suv signal.. :) al jbg, aj kao trudimo se i ovako.. ne bunim se.. :)

Ma za bas si potpuno u pravu , ja ga uvek snimam pravo u DI pa u kartu , jer bas mozes uvek da reampujes ..... mada ( osim u nekim slucajevima ) najbolje i prolazi kao line ....... jos jedan trik koji sam cuo od Bassystema ..... neki akg 451 ili nesto slicno na zice , da pokupi tandrkanje :) ........ do jaja :)

Pricam za gitaru , jer sam stekao uslovni strah od tih simulatora .... tj verovatno ja nemam blage veze , jer to uvek ispadne slaba tacka u onome sto radim ..... ( kad su simulatori )

Ali ako Off nadje kombinaciju za onaj line 6 gold ....... dacu pare , pa cu da se ozbiljnije pozabavim spravicom ;)

Pozdrav

HeatMan
27-05-2008, 02:12 PM
znam za to sa zicama, i to uglavnom ostavim basistu jako blizu geminija (koji uglavnom hvata sobu) da se chuje tandrkanje..

btw, shto se tiche simulatora, kazem ti.. evo poslushaj ove pesme hsto sam kachio dole na promociji radova, na jednoj je gibson les paul na drugoj je neka signature gitara.. uhh.. nikako da jbno zapamtim kako se zove gitara.. :? elem, obe gitare su paprene, i zvuk kroz line in im je takav. propustio sam ih kroz ni-ovu simulaciju comboa i dobio fin zvuk.. chak i sa distorzijom.. tj overdriveom.. a clean je tek smrzavanje.. onda sam ubo mog squiera i krenula mi suza.. jbg, razmazio me gibson.. :? jbt, kako se lako svira.. uhh...

probaj, majke ti, sa boljom gitarom.. mozesh sigurno izvuci fin zvuk.. pogotovo shto si to ti, jbg...

poz

Max
27-05-2008, 02:18 PM
probaj, majke ti, sa boljom gitarom.. mozesh sigurno izvuci fin zvuk.. pogotovo shto si to ti, jbg...

poz

Nisam nikada ni probao sa losom ..... nema oko mene losih gitara ....:) , a ni losih gitarista ..... osim mene , naravno :wink:

Pozdrav

HeatMan
27-05-2008, 02:25 PM
pa onda ne znam.. onda sam ili ja gluv il mi sluchajno pashe samo zvuk ove dve gitare.. mada, voleo bih da probam i telecastera da uporedim.. :? :)

btw, onaj vasilov disk.. :? gde je nashao george carlina? zaljubio sam se.. :? nashao sam srodnu dushu, napokon.. .:)

Max
27-05-2008, 02:34 PM
pa onda ne znam.. onda sam ili ja gluv il mi sluchajno pashe samo zvuk ove dve gitare.. mada, voleo bih da probam i telecastera da uporedim.. :? :)

btw, onaj vasilov disk.. :? gde je nashao george carlina? zaljubio sam se.. :? nashao sam srodnu dushu, napokon.. .:)

Nisi gluv .... samo zavisi sta zelis da postignes .... aj ne mogu daa postignem ono sto zelim da cujem .....

Aaaaa , kod tebe su diskovi ??? He he he he .... YOu tube .... chudo :)

Pozdrav

HeatMan
27-05-2008, 03:16 PM
Nisi gluv .... samo zavisi sta zelis da postignes .... aj ne mogu daa postignem ono sto zelim da cujem .....

Aaaaa , kod tebe su diskovi ??? He he he he .... YOu tube .... chudo :)

Pozdrav

pa jbg onda.. btw, imam za vas dvojcu hrpe i hrpe comedy centralovih emisija i stand upova i gluposti.. od carlos mencie do eddie murphy-a.. :)

dawid
27-05-2008, 04:04 PM
na koju verziju mislish tone laba? se? 300 dolara.. :? nije neshto skupo, jbg..

Tone lab LE. Neces se prevariti. Ne moras se cackati sa pojacalima (sto te ocigledno mrzi (((: ), a dobijes jako dobar zvuk. I lampa je lampa :D

HeatMan
27-05-2008, 05:04 PM
chek, shta? ima lampu u sebi? kul.. al za 300e teshko da je ei nish... :D

Oggy
27-05-2008, 07:15 PM
I lampa je lampa :D

Da... Svetli...

dawid
27-05-2008, 07:56 PM
Da... Svetli...
pa to. I ako si na stejdzu onda vidis koje akorde ili tonove hvatas :da:

dawid
27-05-2008, 07:58 PM
chek, shta? ima lampu u sebi? kul.. al za 300e teshko da je ei nish... :D
postoji opcija za overkloking na nishke lampe :D
al to znamo samo ja i jedan iz kirgistana.

Arthur
28-05-2008, 11:37 AM
zna to i Idekius, al su ga prosli put prebili kad je pricao okolo o tome, a nama se pravdao da je pao sa motora :banghead:

spidermusic
28-05-2008, 11:49 AM
3552

Sheky
01-06-2008, 09:22 PM
http://img210.imageshack.us/img210/7276/picture009yn5.jpg

SVE POHVALE FORUMU, ODLICAN JE, I POKUSAT CU STO VISE UCESTVOVAT I POMAGAT

Bitch
01-06-2008, 09:49 PM
http://img210.imageshack.us/img210/7276/picture009yn5.jpg

SVE POHVALE FORUMU, ODLICAN JE, I POKUSAT CU STO VISE UCESTVOVAT I POMAGAT

ultra funky prostor :)

dobrodosao na forum :)

NLP
01-06-2008, 09:55 PM
Nisam starosta ovdje ali svejedno; dobrodo?ao!
Ljupki setup... ali gdje je akustički tretman i za?to sve natrpano u ugao gdje je desni strop nagnut?:D

Sheky
01-06-2008, 10:20 PM
hehe, sto se tice akustike, tu sam na nuli jebiga, al pokusavam izvuc najbolje pomocu sluha i iskustva :grin:, ali i to ce se rjesit u dogledno vrijeme, za sad su uvjeti takvi kakvi jesu

hvala na dobrodoslici :)

NLP
01-06-2008, 11:03 PM
nema za?to.
Kakvi su tvoji osječaji kad slu?a? zvuk u ovakvom prostoru?...
Prijatno "foruma?tvo":)

Sheky
02-06-2008, 08:43 AM
ma odlicno se cuje.. za sada koristim obicni surround koji nije namjenjen za produkciju+2 pasivna monitora, ali uskoro cu nabavljat novu opremu, neki bolji amp, zvucna i monitori

NLP
02-06-2008, 08:52 PM
Prvo radije nešto učini za akustiku. Puno veči rezultat češ imat od akustike nego od bilo koje investicije u studijo. Prioritete: akustika i tvoj mozak, znanje i iskustva, zvučnici+amp, preamp+mic, stabilna zvučna... i sve ostalo.

boggy
02-06-2008, 08:56 PM
Prvo radije ne?to učini za akustiku. Puno veči rezultat če? imat od akustike nego od bilo koje investicije u studijo. Prioritete: akustika i tvoj mozak, znanje i iskustva, zvučnici+amp, preamp+mic, stabilna zvučna... i sve ostalo.

Slazem se u potpunosti! :da:

Sheky, lepo ti izgleda kutak :) .. Dobrodosao na Rumski :grin:

pozdrav

bogi

Sheky
03-06-2008, 10:23 AM
hvala svima na lijepim rijecima :)

sto se tice akustike prostora, to je jedna zamrshena stvar jer je taj kutak u stanu, tj u prostoriji od 30-ak kvadrata te ima puno jeke. imam namjeru posavjetovat se s strucnijim osobama oko toga, npr. da li bi pomoglo u taj kutak staviti spuzve ili slicno, jer jako malo znam o akustici.

naravno, ako netko ima strucan savjet usput, rado cu ga prihvatiti
hvala jos jednom na ugodnoj dobrodoslici8-)

dawid
03-06-2008, 04:20 PM
hvala svima na lijepim rijecima :)

sto se tice akustike prostora, to je jedna zamrshena stvar jer je taj kutak u stanu, tj u prostoriji od 30-ak kvadrata te ima puno jeke. imam namjeru posavjetovat se s strucnijim osobama oko toga, npr. da li bi pomoglo u taj kutak staviti spuzve ili slicno, jer jako malo znam o akustici.

naravno, ako netko ima strucan savjet usput, rado cu ga prihvatiti
hvala jos jednom na ugodnoj dobrodoslici8-)
koliko sam skontao nije ni ovo lose resenje za pocetak http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22682

Moritz
12-06-2008, 10:33 PM
Evo i mi da se malo pohvalimo www.fluid-noise.com , ima josh fotki na sajtu ali me je mrzelo da ih sve turam, pa koga zanima neka pogleda :)

LACKY
12-06-2008, 10:45 PM
U, lepo ste ovo skockali.

Moritz
12-06-2008, 10:54 PM
Hvala :).

Tribal_kg
12-06-2008, 11:03 PM
Extra izgleda.. Sta drugo reci.. :)

OFF
13-06-2008, 12:01 AM
@Moritz

Kakav je ono difuzor u rec room-u?

LACKY
13-06-2008, 12:41 AM
Jedna off topic sitnica. Treba da pocnem da pravim neke slicne zezalice od stiropora, e sad problem je cime i kako rezati stiropor. Kao kroz maglu se secam neke varijante koja sa uzarenom nit jako brzo i precizno sece stiropr.
Zna li neko gde i kako nabaviti neku alatku za secenje stiropora, a da bude jako precizno i brzo.

RNT
13-06-2008, 07:53 AM
Evo i mi da se malo pohvalimo www.fluid-noise.com (http://www.fluid-noise.com) , ima josh fotki na sajtu ali me je mrzelo da ih sve turam, pa koga zanima neka pogleda :)

Sve je na svom mjestu. Od opreme do estetike.
Svaka vam dala.

FrankoPanko
13-06-2008, 07:59 AM
@Lacky
Postoji isprobana fora sa otpornom zicom iz starih spiralnih grijaca (mozes ih naci u termoakumulacionim pecima) koje napnes na luk od nekog izolacijskog materijala otpornog na visoku temperaturu i spajas na npr. akumulator ili punjac akumulatora, samo treba prvo po ohmovom zakonu izracunati koju ce struju vuci ta zica na kojem naponu da ne bude iznenadjenja. Ta je debljina idealna (cca fi 0,5-0,8 mm) jer bi tanja zica prilikom rezanja stiropora sljepljivala ono sto je vec netom odrezano.:wink: Zica prilikom ukljucivanja ne smije biti prehladna ili da bude svijetlo zutog sjaja, nego blago crvenkastog (vidljivog tek u mraku) i duzina koja se razapinje na luk ne bi trebala biti predugacka (cca 20-30 cm) jer se onda savija i neprecizno reze stiropor. Takodjer treba eksperimentom utvrditi kojom brzinom provlaciti stiropor da ga ne istopi previse sa strane. Ovu tehniku sam imao prilike vidjeti kad su mi prijatelji od stirodura rezali krila i trup za avio modele i stvar se pokazala odlicnim! :) ...Avioni jos lete! :wink:

LACKY
13-06-2008, 09:14 AM
E hvala na savetu, moracu to da napravim.

NLP
13-06-2008, 10:22 AM
Ako tra?i? tu ?icu po i-netu; to je CEKAS ?ica.

Max
13-06-2008, 12:29 PM
Evo i mi da se malo pohvalimo www.fluid-noise.com (http://www.fluid-noise.com) , ima josh fotki na sajtu ali me je mrzelo da ih sve turam, pa koga zanima neka pogleda :)

Super izgleda !!!

Kako ste uspeli da mixer stavite da ovako tanko zgleda ????

Imao sam BAS ovaj mixer .... i prodao ga dosta davno , ali je bio " deblji "

Bas lep radni ambijent

Pozdrav

Moritz
13-06-2008, 04:47 PM
Hvala na lepim komentarima :) .

Difuzor je od drveta, kao i sve ostalo je home made :) .
Ja sam u celoj prici jedan od saradnika i "strucni tehnicki trovac" tipa "..valjalo bi ovo nabaviti" :D

Shef Valerijan je malo stidljiv pa ne voli da se eksponira, pa je onda na mene pala ova teska duznost :da:....inace je on osmislio ceo dizajn i izgled studija.

Originalni studio je nastao jos '94, od tada je bilo dosta promena sto u opremi sto u prostoru.

Sto se debljine mixera tice ne znam da li si pogledao ostale fotke na kojima se bolje vidi...mozda je tamo deblji :) .

gitarstudio
13-06-2008, 06:25 PM
bravo majstore.........

diviner
14-06-2008, 05:58 PM

Vala bas dobro izgleda :) ...

Moritz
14-06-2008, 11:41 PM
Jos bolje je uzivo, nije da se falim al'....:)

silicon science
14-06-2008, 11:45 PM
Jos bolje je uzivo, nije da se falim al'....:)

Jos samo da me konacno odvedes da vidim uzivo tu lepotu:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :ups:

Moritz
14-06-2008, 11:48 PM
Bez brige uskoro, pa ces mozi da cujes i H8000 na delu :wink:

silicon science
14-06-2008, 11:56 PM
Bez brige uskoro, pa ces mozi da cujes i H8000 na delu :wink:

Eeeee to burazere, to:D krajnje je vreme

clusterchord
15-06-2008, 05:11 AM
Hvala na lepim komentarima :) .

Difuzor je od drveta, kao i sve ostalo je home made :) .

odlicno to sve izgleda. reci, imas/imate negdje neki link za taj difuzor da vidim malo kako to radi, koji mu je raspon frekv u kojima rasprsuje i sl.. nacrti..

i s cim ste ofarbali drvo da tako fino izgleda? :grin:

Moritz
15-06-2008, 12:12 PM
http://www.fluid-noise.com/kontakt.html za sve informacije prvi telefon .

master29
17-06-2008, 01:14 PM
http://www.fluid-noise.com/kontakt.html za sve informacije prvi telefon .

Ekstra,svaka cast:wink:

idekius
17-06-2008, 08:03 PM
Cestitke! Izgleda stvarno odlicno!

DADDY Z
19-06-2008, 03:36 PM
Shef Valerijan je malo stidljiv pa ne voli da se eksponira...inace je on osmislio ceo dizajn i izgled studija.

hehehehehe,...pozdrav za čika Valija...mogao bi da nam se pridruži..nema čega da se stidi...studio je super

http://www.fluid-noise.com/images/fotke/11.jpg

silicon science
19-06-2008, 03:50 PM
Chovek radi pun gas, nema vremena za ovu zaje*anciju:rotfl: :rotfl: :rotfl:

master29
07-07-2008, 11:29 PM
Evo par novih fotki,do duse sa fona nemojte zameriti:wink:Pozz

p.s. Tu je i nas uvazeni stari drug,na Rumskom poznatiji kao Mitjovan,snima Maju Nikolic.Pozz

HeatMan
08-07-2008, 12:46 AM
kad cu ja da vidim to chudo nakon promene? :)

master29
08-07-2008, 01:16 AM
kad cu ja da vidim to chudo nakon promene? :)

Kad god hoces:wink:Svaki dan od 17-pa dok ne riknem sam tamo.Pozz

p.s.ako hoces dodji sutra od 21h Maja snima josh jednu pesmu pa krecemo u remiks.

Sorry za ot.

HeatMan
08-07-2008, 01:27 PM
ne mogu danaske, zauzet sam.. aj baci mi br onog lika, jbg.. a mi se vidimo, zovem te chim se izvuchem iz guzve..

master29
08-07-2008, 03:18 PM
Ajd josh jedna:-) cuveni nindza(nino ademovic)prvi bregovicev saradnik.

Jan
09-07-2008, 01:01 AM

Alenov otac cini mi se...Sin Ninovog rodjenog brata mi je skolski drug...

sRce
09-07-2008, 01:28 AM

sto mi poznat ovaj covek...

master29
09-07-2008, 03:34 AM
sto mi poznat ovaj covek...

On je tvoj Nislija Nino Ademovic,inace njegov sin Alen peva sada sa Bregovicem.Nino vec godinama vazi za jednog od prvih Bregovicevih saradnika.Pozz:wink:

Jan
09-07-2008, 02:44 PM
Gledao sam Alena na RTS-u za docek Nove godine, decko je stvarno odraso u velikog talenta, bio sam odusevljen, mislim, cela njihova porodica je muzicka porodica..

sRce
09-07-2008, 03:55 PM
On je tvoj Nislija Nino Ademovic,inace njegov sin Alen peva sada sa Bregovicem.Nino vec godinama vazi za jednog od prvih Bregovicevih saradnika.Pozz:wink:

masterche, salio sam se... znam za coveka...

master29
09-07-2008, 10:39 PM
masterche, salio sam se... znam za coveka...

Gde da neznas zemljaka:wink:Pozz

Limeni - Longplay studio
11-07-2008, 06:31 AM
Pozdrav! Evo link na slike od studia, Sve je skoro sređeno. Još malo i to je to...
Ovo je slika od relax room-a.

http://3dmediart.com/longplay/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=30

STUDIOTON
19-07-2008, 03:20 PM
ja odavno nisam kacio slike .. evo nekih ..sa mobilnog:)

STUDIOTON
19-07-2008, 03:21 PM
...

filip
01-08-2008, 11:26 AM
evo da konacno zakacim jednu novu fotku, novog studija - "StudioHertz". Zaduzen za studio sam ja, a izgradio se u sklopu Hriscanske Zajednice u Novom Sadu. Vise detalja cete cuti kasnije, okacicu jos slika. Dosta njih sa Rumskom imaju svoje prste umesane u ovom studiju, mnogo toga je nabavljeno bas preko Rumskog. Ziveo Rumski :D

Ajd, toliko za sad

Pozdrav,
Filip

Rezija:

SandRob
01-08-2008, 12:10 PM
evo da konacno zakacim jednu novu fotku, novog studija - "StudioHertz". Zaduzen za studio sam ja, a izgradio se u sklopu Hriscanske Zajednice u Novom Sadu. Vise detalja cete cuti kasnije, okacicu jos slika. Dosta njih sa Rumskom imaju svoje prste umesane u ovom studiju, mnogo toga je nabavljeno bas preko Rumskog. Ziveo Rumski :D

Ajd, toliko za sad

Pozdrav,
Filip

Rezija:

ajme, sto je lip. :)

Arthur
01-08-2008, 05:31 PM
ti li si bese onaj mali sto je isao okolo i kukao da ga niko ne razume i da nema gde da uci i vapio za prilikom za rad ? ;) vis'da moze :)

HeatMan
01-08-2008, 06:08 PM
koja je to mikseta?

DaBear
01-08-2008, 06:16 PM
koja je to mikseta?

stari Tascam 3700 ili 3500....

HeatMan
01-08-2008, 06:26 PM
fino izgleda.. al je pitanje dal je upotrebljiv.. :?

OFF
01-08-2008, 09:08 PM
Filipe, i ti imas Questede?

Aj' baci neki utisak ovde ili na PM

Hvala!

NLP
01-08-2008, 09:18 PM
Da li ima? kakav "floorplan" studija i aplikacije akustičkih elemenata?
Ima? kakvu akustičku mjeritvu u sweet spotu, na 1/12 rezolucije?
Ba? sam radoznao...:D

HeatMan
01-08-2008, 09:42 PM
nlp, samo da znash.. ljudi tu tvoju direktnu (iz vedrog neba pravo u rebra) direktnost, mogu da shvate pogreshno (prvi sam ovde koji te shvatio pogreshno).. stalno ispada kao da zajedljivo napadash ljude, a nadam se da si samo radoznao..

znam da ti srpski nije maternji, ali samo da znash da se ne zachudish shto se ljudi ljute na tebe...

@off: kad budesh bio u bg-u svrati da chujesh iste questede samo sa drugim pojachalom..

poz

OFF
01-08-2008, 09:55 PM
nlp, samo da znash.. ljudi tu tvoju direktnu (iz vedrog neba pravo u rebra) direktnost, mogu da shvate pogreshno (prvi sam ovde koji te shvatio pogreshno).. stalno ispada kao da zajedljivo napadash ljude, a nadam se da si samo radoznao..

znam da ti srpski nije maternji, ali samo da znash da se ne zachudish shto se ljudi ljute na tebe...

@off: kad budesh bio u bg-u svrati da chujesh iste questede samo sa drugim pojachalom..

poz

Rado cu doci:)

BTW

Ja ga nikada nisam shvatio ironicno, naprotiv

NLP
01-08-2008, 10:10 PM
Da znam Quested monitori su i meni pri srcu .... -obrisan deo koji se raspravlja u drugoj temi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23852) da ne bi provocirao da jos neko pita neko pitanje za port-

Nemojte pogrešno shvatiti, cijenim trud kojeg ulože ljudi u akstiku prostora, ali pitanje je, kakav je konačni efekat, nešto izmerljivo i "vidljivo"... pa da pokomentarišemo?!

E to je sve, znam da sam nadležan ali čisto iz radoznalosti - kao što si rekao HeatMan.

Zamisli da potrošiš tisoče eura na akustiku, a rezultati nisu očekivani?
Možda su i očajnički...

Ne zanimaju me previše vaši setupovi, ni kako zvuči neki preamp sa tim i tim mikrofonom, ni "ovi zvučnici mi zvuče bolje nego,..." ili kako ste ofarbali prostor,...

Zanima me zvučna slika i da vidim u kakvi kontrolni sobi se radi; semipro ili pro.
I kao muzičaru, bi mi to stalo, da znam kako če to avdio inženjeri ostvariti moj "san" u toj i toj prostoriji...

Jeli tako težko napraviti akustičke mjeritve?!
Ili neko ne želi? Zašto?

Tu smo, da si pomognemo, ili sam totalno promašio poantu?!

To je to. Ništa više.

filip
01-08-2008, 11:38 PM
Pozdrav.
Hvala svima za reply-eve, i pokusacu ja na brzaka da odgovorim sto vise.

@Arthur:
Recimo da nisam taj :rolleyes: i da je to bio neki veoma ocajan decko :rolleyes:
stvari su se preokrenule.... Sad sanjam odmore :)

@nlp

...sve sto mogu i sto znam cu podeliti kada se studio zvanicno otvori (ostalo nam je da resimo neke probleme oko akustike), napravicu neki thread na forumu. Recicu samo da je Arpad Osnovic bio zaduzen za akustiku i da smo nesto i pravili a ima jako puno primeacoustic-a.

@OFF
qestedi su savrsenstvo! dovoljno je to da kazem. Imao sam samo problem a to je da mi je crko desni visokotonac pre par meseci. Nisam ih ni slusao glasno, bas je bilo umereno-slabije jacine, i od jedamput je crko. Zapravo je taj navoj ispod membranice iskliznuo. Predpostavljam da je od vlage koje je bilo jos u prostoru kada sam ih uneo. Ali nije bio problem, stigo mi je novi deo original od Quested za 20e, zamenio sam cas posla i sljaka isto. Takodje volim to sto u aktivne :).

@heatman
mixeta je stari tascam m3700. Trebala mi je jer snimam i live do 32 kanala i to mi bilo najisplatljivije resenje za sada i zadovoljava moje trenutne potrebe. Bice nesto drugo jednog dana, ali do tada sam ok sa njime.

ajd toliko,
pozdrav
filip

NLP
01-08-2008, 11:48 PM
Pozdrav.
Hvala svima za reply-eve, i pokusacu ja na brzaka da odgovorim sto vise.

@nlp

...sve sto mogu i sto znam cu podeliti kada se studio zvanicno otvori (ostalo nam je da resimo neke probleme oko akustike), napravicu neki thread na forumu. Recicu samo da je Arpad Osnovic bio zaduzen za akustiku i da smo nesto i pravili a ima jako puno primeacoustic-a.
........
ajd toliko,
pozdrav
filip

Ba? se radujem!8-)
Kod analize mjeri na 1/24 rezoluciji!
Super!

boggy
01-08-2008, 11:52 PM
Aj' prebacite ovo u drugi topic..... ali moram da pitam:)
....

@NLP & OFF
premesteno kopiranjem postova! tako da ako vam nije mrsko izeditujte off topic price iz vasih postova... u oba threada... da se ne "upeca" jos neko :)

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23852

@HeatMan
ni ja nisam NLP-a shvatio ironicno.

@filip
cestitamo ti i zelimo ti sto skorije svecano otvaranje!!! :)

pozdrav

bogi

filip
24-08-2008, 08:44 PM
:)

DADDY Z
02-09-2008, 04:36 PM
novitet u daddy-jevoj radionici

Mika Technika
02-09-2008, 07:24 PM
bas danas rece fakir da ste se ponovili :)

cestitam :)

lesha
02-09-2008, 07:49 PM
novitet u daddy-jevoj radionici

zivo me zanima kako zvuci :)

MiGi
05-09-2008, 11:49 AM
evo moj skromni kutak

"7"
28-10-2008, 03:13 AM
Evo malo i mog brloga...

4120

4121

4122

"7"
28-10-2008, 03:16 AM
...

4123

4124

4125

SandRob
28-10-2008, 07:20 AM
...

ivane, sto ti je oni "aparat za zavarivanje" doli na podu?
je li ono struja?

STUDIOTON
28-10-2008, 08:36 AM
ivane, sto ti je oni "aparat za zavarivanje" doli na podu?
je li ono struja?

:confused:

SandRob
28-10-2008, 10:52 AM
:confused:

ma ova kutija sa dvi rucice. dole desno! :)
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=3680&stc=1&d=1216477302

STUDIOTON
28-10-2008, 02:50 PM
ma ova kutija sa dvi rucice. dole desno! :)
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=3680&stc=1&d=1216477302

ahaa .. automatski regulator napona .. 5 kilovata :) ceo studio se napaja preko njega

Tiki the Boyler
28-10-2008, 09:32 PM
Mene nije bilo odavno pa...

http://www.jannemecek.net/files/DBR.jpg

Buduci da je to poza u kojoj me ukucani uglavnom gledaju! :rotfl:

A onda kad im dopizdi...

http://www.jannemecek.net/files/DostaBre.jpg

moramo u šetnju !!!

Odmah!!!

Moritz
28-10-2008, 11:14 PM
Imas sjajnog asistenta :)

Max
29-10-2008, 10:12 AM
@ Tiki ..... ha ha ha ha , provalio te da ga ne cujes .....:D :D :D

Pozdrav

RetroMan
29-10-2008, 12:23 PM
Imas sjajnog asistenta :)
Da, on mu sluzi za proveru ultrazvucnih (iznad 20 KHz) frekvencija, kad snima na 96k. I ja sam odavno hteo da nabavim jednog, al' zena nece da trpi dlake po stanu. :(

RM

Tiki the Boyler
29-10-2008, 12:44 PM
Jedino ONA želi da radi sa mnom! :D

HeatMan
31-10-2008, 04:26 AM
http://img512.imageshack.us/img512/859/fotografija0021jq8.jpg (http://imageshack.us)

http://img247.imageshack.us/img247/9296/fotografija0022cg2.jpg (http://imageshack.us)

http://img504.imageshack.us/img504/2526/fotografija0023be4.jpg (http://imageshack.us)

Color
31-10-2008, 08:25 AM
http://img504.imageshack.us/img504/2526/fotografija0023be4.jpg (http://imageshack.us)

hehehe...imas potpuno istog fendera kao sto sam ja imao pre jedno 12god... :) Secam se kad sam ga kupio od nekog lika, neko me nalozio da je maknut bio...legnem u krevet, u sobi stoji fender, gledam ga....i grize me savest! hahaha :rotfl:

HeatMan
31-10-2008, 03:04 PM
ma nisu moja pojachala.. doneo neki bend kad smo snimali..

fender je od nekog poznatog bassiste.. zaboravih koji je.. kaze, ima ga tek 2 godine.. kupio u savrshenom stanju.. sad ko da je preziveo nuklearni rat..

ne komentarishesh messu?

a ovaj regent.. jako chudan, al prijatan zvuk.. nisam mogao da uhvatim pojachalo.. iznesem stvar po stvar kad se snima.. :)

DADDY Z
31-10-2008, 05:31 PM
ovaj Heatman-e...vrat mi se ukočio...šaljem ti račun za bolničke troškove...

Oggy
31-10-2008, 05:34 PM
I ja cu da mu posaljem racune za 4 telefona u protekla 2 meseca... Mislim, kad vec ide u banku... :)

HeatMan
31-10-2008, 10:45 PM
hahhahhah ne spominji mi telefon...

video si kolko placam fiksni zbog neta..

poz

Perra
17-11-2008, 12:00 AM
evo da okachim i ja neke slike nasheg skromnog "drum" studia u trsteniku :)

http://a105.ac-images.myspacecdn.com/images01/102/l_9c49c2d4abbbf87f6399f5546f93db08.jpg (http://a105.ac-images.myspacecdn.com/images01/102/l_9c49c2d4abbbf87f6399f5546f93db08.jpg)

http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/38/l_d5480c7bba3e4c34ab978088fcd23901.jpg

http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/20/l_25bcfbb64e19442aaa154084c574d89f.jpg

http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/33/l_bdd9495785564b8e830bcc42e4db8a30.jpghttp://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/36/l_2e4b1d4f507d4a179cc8e21a3be13b6c.jpg
(http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/33/l_bdd9495785564b8e830bcc42e4db8a30.jpg)

rastamankg
22-01-2009, 12:01 AM
Lepo, lepo :)...
@Perra: Koji su ovo monitori?
evo i ja da okacim po nesto

Onako, sve zajedno:
http://img37.picoodle.com/img/img37/3/1/21/f_19012009220m_e7d47ef.jpgmalo old school (naso ga danas kod skole, Phillips 4308 iz '71, radi nekako... x) ):D:
http://img33.picoodle.com/img/img33/3/1/21/rastamankg/f_21012009226m_35dee0d.jpg

HeatMan
22-01-2009, 01:03 AM
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/12/l_96b9162f8891423c9178f43deaf08688.jpg

http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/29/l_089cadc22e1e4446b75d695932fb641b.jpg

http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/33/l_641cd33e31704c3a8fc04ec1518aa8ec.jpg

http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/5/l_88690c4c4ca340b3ae393487e6c42347.jpg

Arthur
22-01-2009, 02:03 AM
radi se radi :)

HeatMan
22-01-2009, 11:24 AM
ufff.. kad bi znao koliko.. :/

pusa

btw dobar ti avatar

Ad Fines
22-01-2009, 02:37 PM
Neka, neka....samo radi ako se isplati. Zelim ti da padas s nogu od posla i da ne znas gdje ces sa parama.
Samo naprijed!

HeatMan
22-01-2009, 03:40 PM
pa ni ne znam gde cu sa parama, jer ih i nema neshto puno.. .:)

al hvala na lepim zeljama..

poz

Arthur
24-01-2009, 08:04 AM
evo fotki sa jednog zanimljivog sessiona, gde je ceo bend sniman u istoj prostoriji (mojem novokrštenom gluvaću), sa dosta neke zanimljive opreme

Arthur
24-01-2009, 08:05 AM
i još malko

DeMa
24-01-2009, 12:14 PM
cool bilo je sigurno dobro.

pozz

Bitch
24-01-2009, 04:15 PM
solidtube room ... :rolleyes: ... :D

HeatMan
24-01-2009, 05:44 PM
pa ti imash prostora kolko hocesh brate..

shta se ti posle zalish nemam gde bubnjeve da snimam? vidish da mosh se snadjesh?

tako cu i ja kevu da isteram iz dnevne da bih snimao bubnjeve hahahah

Arthur
24-01-2009, 06:33 PM
pa od skora sam tek skontao da je ta soba u stvari veoma upotrebljiva za to i to bez velikih ulaganja.
@Bitch
Naravno, kad je to jedini mikrofon koji mi je bio ostao na raspolaganju posto sam sve što sam imao pokačio na bend, istovremeno :)

grada27
26-01-2009, 03:18 PM
Deo opreme koji nestrpljivo ceka da bude ukljucen,nadam se vrlo brzo!:wink:4600

4601

4602

4603

didovzub
26-01-2009, 10:10 PM
kakav je to mikser?

clusterchord
27-01-2009, 02:03 AM
auu API7600 ... rijetkost u nasim krajevima.

ufff mogao bih potrosit u jednom danu 10 soma eura na API-jeve proizvode, samo za one "osnovne" potrebe :shock::D

Arthur
28-01-2009, 10:01 PM
evo da ne davim drugi tread, par slika sa trenutnog sešna ;)

didovzub
28-01-2009, 10:35 PM
ah,na ovo se drkica baca...:)

filip
29-01-2009, 09:11 PM
Hahahahah! "Marsh" :rotfl:

bukajenauka
07-02-2009, 03:25 PM
hey pozdrav svima...cool forum...puno korisnih informacija...set up mobilne rezhije...:confused:

Arthur
07-02-2009, 05:59 PM
mobilne=? Lepo izgleda :) Ovo na plafonu mi izgleda kao ona mreža za pokrivanje PVO raketa ;)

Twin
08-02-2009, 03:05 AM
ufff.... vidim odma par millitary momenata :)) u svakom slucaju podrzavam :)

@arthur
vidis da je sve u kejsovima i na tockicima, mixer u kejsu takodje :)
sta znas, danas kriza, sutra rat :) da ga spremni docekamo :) hahah

DzoniPFC
08-02-2009, 03:19 AM
Hehe lepo lepo fino fino :grin:

bukajenauka
09-02-2009, 01:48 PM
hey hvala ljudi...yeah mobilni...u zadnje vreme mnogo mi je vishe intersantnije da snimam na razlichitim lokacijama...radje nego sedeti u studiju i chekati na bendove...a i prostorije za vezhbu se konstantno menjaju...posle par godina sedenja u studiju, poshto sam jedan od diehard frikova, shvatio sam da mi vodjenje studia oduzima svo slobono i neslobodno vreme...got no life but become a audiofile neard!!:rolleyes:...ovako, imam shansu da putujem mnogo vishe, improvizujem sa razlichitim prostorijama(acusticom microfonima i slichno)...he he prevariti naviku i ubiti rutinu...a i svaki album postaje mnogo vishe special...kolko za bend tolko i za mene...zavisno od; da li je to njihova prostorija za vezhbu, nechija vikendica, klubski prostor i slichno...vishe je dinamike, neizvesnosti i uzbudjenja ovako...mislim da je isto tako snimanje albuma na sasvim drugom nivou...mnogo je vishe entuzijazma, a i postiche mnogo vishe band team work..muzichari su mnogo vishe dedicated,mnogo manje svadja oko gluposti, vishe koncetracije, progresivnosti i imrovizacije...nepominjuchi da su mnogo vishe opushteniji jer postane njihov studio koji smo zajednichki zbudzhili, a samim tim produktivnost je vecha...josh kad snimka ispadne super, postaje jedan special album na koji su svi ponosni i sechanje na jedno divno druzhenje i ludu spontanu akciju...imam par pregradnih zidova, koje vuchem za sobom, da bih smanjio meshanje instrumenata u kanalima...
...yeah...kamuflazhna mrezha je instant 5 min decoration i chini sve mnogo vishe prijatnije nego sedeti u prototipe hladno sterilnoj office prostoriji, sa josh gorim poslovnim svetlima na plafonu...shto je primer na onoj slici...he he a i lepo je biti u DIY bazi protivodbrambene divizije against glamoure/dinasty/elite recording studios i komercialnog prenaduvanog/imaginarnog/bljak muzichkog buisnissa:mad:...:wink:
...Da Amek konzula ima svoj flighcase, koji je ogroman u .........rinu!@#$%
...morao sam da napravim specijalnu prikolicu sa specialnim roll & push vratima...Mixeta zajedno sa flighcasom kao da tezhi tonu i ima duzhinu oko 2.5 metra!!!
...hey Arthur...jedno pitanje...da li snimash gitare samo sa sm 57...?ok...razumem da je super za attack da gitare grizu, btw lichno preferiram md421 za tako neshto...ali chudno mi je da ne koristish neke extra kondezatore, pogotovo za brutalna lampashka pojachala...vidim messa boogie, predpostavljam heavy sound...sa dobrom acustichnom prostorijom
napanjenim njakalom to the edge, tako da zvuchnici/kutija dodju do izrazhaja, koji kondezator mikrofone postavljen na pravom mestu prozrokuje meni mnogo vishe prihvatljiviji puniji mesniji(body) i prljaviji raw zvuk to work with...pogotvo condezator iza kutije...probaj...obichno mi u final mixu ispadne da je to uglavnom nosechi zvuk a 57/421 su tu on top za detalje...ovako neshto...obozhavam drvenu(box) acustiku sa malim shupljim stejdzhom za extra bottom rezonaciju...:rotfl:

HeatMan
09-02-2009, 02:37 PM
nemaju svi md421.. :)

meni su super rezultati sa sm57 re20 i geminijem..

btw, i dalje ne kapiram kako ti je to "pokretan" studio? :)

pozdrav

Arthur
10-02-2009, 12:13 AM
odličan ti je koncept, bravo!
Ne, zasad imam u ormaru samo 57icu, par akg451 koje evo svečano obećavam da ću početi da koristim u tu svrhu!
Lična mi je želja da nabavim md441, mislim da je super zanimljiv kao neka 3ća fora.
Dobrodošao na forum ;)

spidermusic
12-02-2009, 08:32 PM
Evo nekoliko slicica sa poslednjeg snimanja:

4725

4726

4727

HeatMan
12-02-2009, 09:15 PM
opaa.. jes ti to menjao bubnjeve?

Ad Fines
12-02-2009, 10:27 PM
Zanimljivo, al ipak imam pitanje.....
Malo je oft....
Jesu li overi malo prenisko i zasto je mic na hh u ovakvom polozaju?
Nisam do sad nikad ovako postavljao, pa me zanima kako je ispao snimak.
Meni overi imaju poziciju tako da je snare otprilike u sredini kod slusanja kad okrenem jedan over lijevo a drugi desno(pan).
Ovaj mic od hh kupi dosta snare-a a i zrak iz istog prestavlja opasnost.
Po mom....mozda grijesim.

Arthur
12-02-2009, 11:53 PM
ne bi trebalo da kupi dosta snarea jer ga sam hihat zaklanja. Overi su kontam tu jer tako čovek svira, meni je to pecanje uvek zavisno od stila sviranja i žanra muzike. Mene jedino buni što mi se čini da ima dosta denfera na bubnju, što ne obećava neki sound, osim ako nije roots-reggae u pitanju.

spidermusic
13-02-2009, 11:18 AM
@ HeatMan: Yamahu imam odavno i koristim je samo za live i recording.

@Arthur & Ad Fines: Postavka mikrofona i denfera je posledica stila muzike i nacina svirke. Kljucna stvar u odabiru postavke su bile usi. :wink::)

Arthur
13-02-2009, 11:22 AM
iz mojeg skromnog iskustva, osim u usko specifičnim potrebama, za snimanje nije mudro deflovati bubanj, i uglavnom je posledica bubnjara koji ne umeju da naštimuju isti :( Čak sam skoro video lika koji lepi higijenske uloške na kože, i to tako da se ne mogu skinuti (valjda oho lepkom) :banghead:

spidermusic
13-02-2009, 11:47 AM
U radu sa ljudima, da ne kazem muzicarima, covek svacega moze da se nagleda. Slazem se sa tobom, da treba ostaviti da bubanjevi disu, ali u datim okolnostima to nije bilo izvodljivo. 8-):)

loadedmutha
14-02-2009, 10:43 AM
Moj skromni setuphttp://i181.photobucket.com/albums/x319/loadedmutha/Home.jpg

korenjak
14-02-2009, 12:31 PM
Moj je malo manje skroman imam bolji monitor

pozdrav

HeatMan
14-02-2009, 01:11 PM
@ HeatMan: Yamahu imam odavno i koristim je samo za live i recording.

@Arthur & Ad Fines: Postavka mikrofona i denfera je posledica stila muzike i nacina svirke. Kljucna stvar u odabiru postavke su bile usi. :wink::)

aaa.. pa ona ti je bila u onoj drugoj sobi.. da da.. zaboravih..

edit: ili ti je to onaj shto ti bleji rasklopljen sastrane? nem ni ja pojma vishe.. nismo se dugo videli..

poz

spidermusic
14-02-2009, 03:47 PM
Krajnje je vreme da se potsetis. :wink: Javi se, pa da se vidimo. Pozz!:)

HeatMan
14-02-2009, 04:28 PM
kad smo skroz neorganizovani.. :)

pogledaj pp..

poz

Bitch
03-04-2009, 04:03 PM
...ja se preselio, konacno malo mesta u shirinu :) za aranzmane je dosta :)

http://img27.imageshack.us/img27/9275/img0279yfixnh.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/870/img0277wyn.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/4667/img0276z.jpg

http://img293.imageshack.us/img293/4594/img0278.jpg

InsaneEyes
03-04-2009, 05:17 PM
opet sam zaguzio :banghead:

a nisam uopste u punk fazonu :banghead:

http://img21.imageshack.us/img21/5117/img1169qbt.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/2518/img1170s.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/9358/img1172.jpg

zeleni
03-04-2009, 05:48 PM
Kod tebe je valjda billa zurka :D

DaBear
03-04-2009, 06:45 PM
opet sam zaguzio :banghea

kakav krsh i lom! daj pospremi to malo..!!! kako mozes da radis uopste tu nesto ????:(:(

InsaneEyes
04-04-2009, 12:04 AM

ovako jos samo fale rupe od metkova u zidu i strela zabodena u monitor :mase::guitar:

korenjak
04-04-2009, 12:12 AM
aff kako volim krsh i lom

joj sto nemam kameru da uslikam kod mene da ti se pridruzim

mekonin
04-04-2009, 01:22 AM
pravi si tarzan boy

STUDIOTON
04-04-2009, 01:30 AM
evo i mene

LACKY
04-04-2009, 03:03 AM
kakav krsh i lom! daj pospremi to malo..!!! kako mozes da radis uopste tu nesto ????:(:(
Zasto deda? Pa ovo je jedino sa neki duhom i inspirativno do sada!

RNT
06-04-2009, 07:07 PM
Evo par slikica i iz moje radionice...
Pozz......

http://www.rntmusic.org/Galerija/Studio/Studio-1.jpg

http://www.rntmusic.org/Galerija/Studio/Studio-4.jpg

http://www.rntmusic.org/Galerija/Studio/Studio-8.jpg

Arthur
06-04-2009, 11:58 PM
ko ti biro boje za studio hihi :)

InsaneEyes
07-04-2009, 06:22 AM
juce sam video 2 frajera u roza lakostama :shock:

sto je super naravno, svako voli ono sta voli, meni se roza svidja samo iz razloga sto je sama boja objava i izjava "*ebe mi se sta svi mislite, roza je super!" :D

RNT
07-04-2009, 08:36 AM
ko ti biro boje za studio hihi :)

graficka dizajnerka.

Narančasta - djeluje svečano, veselo, izaziva osjećaj zdravlja, ?ivotne radosti. Sna?na boja koja uklanja depresivna stanja, potiče apetit, lučenje adrenalina, plodnost, sjaj, bogatstvo.

Ljubičasta - djeluje mistično, tajanstveno, očaravajuće, prigu?uje strasti, smiruje, boja strpljenja, intuicije i ma?te.

Prestao sam piti Zyprexu, pa cu pokusati s bojama!:rotfl:

Moritz
07-04-2009, 09:31 AM
graficka dizajnerka.

Narančasta - djeluje svečano, veselo, izaziva osjećaj zdravlja, ?ivotne radosti. Sna?na boja koja uklanja depresivna stanja, potiče apetit, lučenje adrenalina, plodnost, sjaj, bogatstvo.

Ljubičasta - djeluje mistično, tajanstveno, očaravajuće, prigu?uje strasti, smiruje, boja strpljenja, intuicije i ma?te.

Prestao sam piti Zyprexu, pa cu pokusati s bojama!:rotfl:

Hm...meni ono vise lici na roza boju :)

Arthur
07-04-2009, 11:19 AM
hm i meni, al mi ne budi mistične osjećaje :D

SandRob
07-04-2009, 12:43 PM
meni su koluri bas po gustu!
moga bi i ja fermat vazimat likove. :da:

FrankoPanko
10-04-2009, 11:44 AM
Ovih sam dana uspio potrpat jos neke diy sprave u rack pa to sad izgleda ovako...za sad. :D

Shot
10-04-2009, 01:04 PM
A moj Alane...
Ma pult... pult je... bombon... a i rack se fino popunio...
Fino si to sredio...
Jos ti samo fale crne suncane naocale na ovoj fotki!

FrankoPanko
10-04-2009, 01:21 PM
Pozdrav Shot! Bit ce i toga uskoro. Bas je zaprzilo sunce ovih dana! :cool4:

Sasha Fishter
10-04-2009, 02:49 PM
Fino si to sredio RNT.. kad cemo na pivo da vidim malo novi studio?

SandRob
10-04-2009, 04:08 PM
rnt, koji ti je ono shockmount za mikrofon?

gregor z
10-04-2009, 07:53 PM
evo i mog Earresistible studia.................prije dva mjeseca preuredjenog.....sa mojim novim mix i mastering spravama.....

G

bole
10-04-2009, 08:43 PM
jesu li to pored lcd monitora fostex 6301?

cemu sluze pored ovih velikih ?

RNT
10-04-2009, 08:49 PM
Fino si to sredio RNT.. kad cemo na pivo da vidim malo novi studio?

Kad god pozelis.... Javi se samo...

RNT
10-04-2009, 08:52 PM
rnt, koji ti je ono shockmount za mikrofon?

Se Electronics - Made in China! :wink:

gregor z
10-04-2009, 09:51 PM
jesu li to pored lcd monitora fostex 6301?

cemu sluze pored ovih velikih ?

Jesu.....miksanju i fine tuningu omjera......radim na njih 30-40% vremena dok miksam.....super zvučnici.......:)

SandRob
11-04-2009, 08:36 AM
Se Electronics - Made in China! :wink:

ovo san te moga pitat i na pm, ali znan da je dosta ljudi trazilo alternativu za nemuann u87 shockmount, koji je preskup i dodje preko 300€, a ovaj shockmount mu je jako slican.

dakle, je li to ovaj model SE Electronics SE2200A Shockmount (http://www.dv247.com/invt/31031/)i znas li moze li se koristit za u87? :)

SandRob
11-04-2009, 08:43 AM
Jesu.....miksanju i fine tuningu omjera......radim na njih 30-40% vremena dok miksam.....super zvučnici.......:)

ja bi treba uzet nesto tako. znaci, zadovoljan si?

bole
11-04-2009, 09:17 AM
ja ih skoro posudio, odusevili me ....

gregor z
11-04-2009, 06:26 PM
ja bi treba uzet nesto tako. znaci, zadovoljan si?

Meni je to najbolji mini monitor......i probao sam ih nekoliko......

Auratoni su meni za dana?nju muziku neaktualni, imao sam Optimus mini monitore, neke homemade, yamahe ms 101.....

Fostexi su broadcast standard mini monitori, vrhunsko su napravljeni, kuči?te je od metala etc,etc.....jedini koji se mogu usporedit su k&h m52 koji mi isto dobro rade, mislim da imaju i isti driver unutra......ali su jo? malo skuplji......

Nisam cuo Avantone-se.....ali dobar frend je ....i ka?e da mu Fostex puno bolje radi...

Pozdrav,

G

Braca
11-04-2009, 10:41 PM
Posle mukotrpnog resavanja ground loopinga, evo moje jazbine

Oggy
11-04-2009, 10:46 PM
Cestitke Braco, super izgleda! :)

STUDIOTON
11-04-2009, 11:11 PM
Cestitke Braco, super izgleda! :)

ja ne vidim nista:rolleyes:

Oggy
11-04-2009, 11:16 PM
To je zato sto si nevidljiv... :D
Pa ni ja ne vidim nista ovde, ali mi je na mejl stigao i link sa slikama, pa sam video... :wink:

STUDIOTON
11-04-2009, 11:19 PM
a jes sada videh ..

Braco .. izgleda savrseno,SVAKA CAST .. vala ja kada sam bio i sad ovo .. nisam se nadao da ce biti ovako super .. jednom recju bravo

Braca
11-04-2009, 11:19 PM
He he he, da niste obnevideli, salim se imao sam problem s uploadom.

NLP
11-04-2009, 11:22 PM

dobro izgleda!
Jeste napravili kakve akustičke mjeritve?

Braca
11-04-2009, 11:22 PM
Jos da nisi prodao onaj vintage U 87, gde bi mi bio kraj.
Napravio sam mali milion merenja.

perun
11-04-2009, 11:24 PM

Lepo, lepo... Cestitke!

Napisi sta si sve od opreme potrpao u jazbinu. Koji je ovo mikser? Suvise je sitan na slici... Jel D&R?

Pozdrav.

Braca
11-04-2009, 11:30 PM
Uh bice tu jos dosta outborda, za sada je ovaj rack uradjen, mixer je D&R Orion, SSL konverteri, malo Lexicona, TC, i neke vintage sprave samo da jos prorade kako valja :wink:

korenjak
12-04-2009, 01:40 PM
moj kut

RNT
12-04-2009, 01:50 PM
ovo san te moga pitat i na pm, ali znan da je dosta ljudi trazilo alternativu za nemuann u87 shockmount, koji je preskup i dodje preko 300?, a ovaj shockmount mu je jako slican.

dakle, je li to ovaj model SE Electronics SE2200A Shockmount (http://www.dv247.com/invt/31031/)i znas li moze li se koristit za u87? :)

Nisam ga ispobavao s Neumannom jer ga nemam, ali 87 i 89 modeli imaju 5/8? navoj pa bi trebao odgovarati,a eto ti i jeftinije solucije u Hr
http://www.sonarscope.hr/ducan/index.php?main_page=product_info&cPath=16&products_id=143

pozzz.....

DADDY Z
12-04-2009, 06:19 PM
evo i mog Earresistible studia.................prije dva mjeseca preuredjenog.....sa mojim novim mix i mastering spravama.....

G
Grega,jel mo?e mali tour po spravama,vidim da ima crane song-a,tubetech-a,itd...ali mi nisu sve poznate pa čisto da napi?e? ?ta ima? i za ?ta ti najbolje rade...i btw,jel umek i kanzyani imaju udela u studiju(obzirom da je Earresistible njihov label)?

gregor z
12-04-2009, 07:11 PM
Grega,jel mo?e mali tour po spravama,vidim da ima crane song-a,tubetech-a,itd...ali mi nisu sve poznate pa čisto da napi?e? ?ta ima? i za ?ta ti najbolje rade...i btw,jel umek i kanzyani imaju udela u studiju(obzirom da je Earresistible njihov label)?

Hej Daddy Z!

.....studio je bio osnovan u partnershipu sa Valentinom osam-devet godina nazad ali kako je on poslednjih godina vi?e ili manje na Ibizi i po svijetu , u Earresistible studiu skoro ne radi vi?e produkciju - osim masteringa ili stem miksinga koji u najvi?e primjera radim ja.....

....a Earresistible Musick se zatvorio.....ja sam jedini obdr?ao ime jer sam več napravio neki trademark u inostranstvu za produkciju, mastering i mixing ....(Umek ima svoj studio....).

Oprema je 95% moja, ostavio je Valentino par stvari...a za neko generalno opisivanje trebao bih malo vi?e vremena.....kojeg danas nemam......:)

Evo za početak jo? jedne fotke iz ptičje perspektive......pa ču napisati konkretno za sprave koje te zanimaju.....pa pitaj za koju ne zna? ?ta je....

Pozdrav,

Gregor

P.S. nema Tubetecha....:D

Equipment used for Mastering&Mixing:

ATC SCM 150 ASL Main Monitors
http://www.atc.gb.net/professional/scm150aslpro.html

Fostex 6301B Broadcast standard mini monitors
http://www.fostexinternational.com/docs/pro_products/6301b.shtml

Crane Song Ibis (mastering version)
http://www.cranesong.com/ibis.html

Crane Song STC 8 H (mastering version)
http://www.cranesong.com/stc8.html

SPL PassEQ Passive Mastering Equalizer
http://www.soundperformancelab.com/passeq/2595_inshort_E.html

ESE Transcomp Mastering Optical Compressor
http://www.eselab.si/

ESE Mastering Monitor Controller http://www.eselab.si/

SPL Mixdream
http://www.soundperformancelab.com/index.php?id=131&L=1

DK Audio MSD100T
http://www.dk-audio.com

Apogee AD16X/DA16X
http://www.apogeedigital.com

All Universal Audio UAD-1 mastering software plug-ins
http://www.uaudio.com/products/digital/ultrapak/software.html

AudioEase Barbabatch Sample rate&format conversion
http://www.audioease.com/Pages/BarbaBatch4/BarbaBatch4.html

PSP NEON HR Linear phase EQ
http://www.pspaudioware.com/

PSP Xenon

PSP MasterComp

Elemental Audio Systems Max Bundle (Firium,Eqium, Neodynium, Finis, Inspector XL) http://www.elementalaudio.com/products/index.htmlhttp://www.dbxpro.com/160sl.htm

Apple Logic PRO 8 & Apple Waveburner
http://www.apple.com/logic/

Plextor Premium 2 Authoring CD Burner http://www.plextor.com

POW-R Dithering UV22HR Dithering

Empirical Labs EL 8 X Distressor (Stereo)
http://www.empiricallabs.com/

DBX 160SL Compressor/Limiter
http://www.dbxpro.com/160SL/160SL.php

Aphex 661Expressor (stereo-modified)
http://www.aphex.com/661.htm

SPL Transient designer 4
http://www.soundperformancelab.com/index.php?id=97&L=1

NEVE 33104 Mic Preamp/ EQ

NEVE 1073 DPA
http://www.ams-neve.com/Products/Outboard/Outboard/1073DPA/1073DPA.aspx

Amek 9098 Stereo Equalizer (by Rupert Neve) (4 Channels - modified)
http://www.amek.com

SPL Tube Vitalizer 9530 (modified)
http://www.soundperformancelab.com/V_Tube/in_short.html

SPL Stereo Q
http://www.soundperformancelab.com/fileadmin/user_upload/produkte/produktarchiv/2048_PI_E.pdf

ESTEC Twin EQ 1 Parametric EQ (modified)

Orban 642B Parametric EQ / Notch filter (modified)

BSS DPR 502 MIDI Noise gate

Mutronics Mutator w. MIDI

EMT 250

Lexicon PCM 80

Dynacord DRP 20

Roland SRV 2000

Roland DEP 5

Roland RE 3 Space Echo

Roland RE 201

Roland RE 301

Roland RE 501 x 2

DeMa
12-04-2009, 08:51 PM

i like it:wink::wink::wink:

lesha
12-04-2009, 09:03 PM

super izgleda, da covek ne poveruje kako je tu ranije bilo :da:

NLP
12-04-2009, 09:24 PM
Napravio sam mali milion merenja.

i kakvi su rezultati, mo?da neki grafovi...

Braca
12-04-2009, 09:37 PM
Rezultate cu postaviti kad zavrsim do kraja akustiku sobe za snimanje vokala, trenutno to radim, jos malo nekih dufusora. Rezultati merenja rezije su iznenadjujuce dobri, iznad mog ocekivanja, s obzirom da je vecina akustickih elemenata na helmholtz principu. Danas postoje moderniji pristupi i resenja ali sam se ja opredelio za ono sto je u praksi provereno. Ima par ljudi sa Rumskog koji su culi sound pa neka oni iznesu utiske.

SandRob
13-04-2009, 09:36 AM
Nisam ga ispobavao s Neumannom jer ga nemam, ali 87 i 89 modeli imaju 5/8” navoj pa bi trebao odgovarati,a eto ti i jeftinije solucije u Hr
http://www.sonarscope.hr/ducan/index.php?main_page=product_info&cPath=16&products_id=143

pozzz.....

hvala ti. :)
sad cu ga odma narucit.
ja iman jedan shockmount koji mi odgovara na u87, ali ovaj sto ti imas izgleda ko originalni neumannov, samo je 10 puta jeftiniji. :da:

edit: ooooooooooops. ali ovo nije onaj kojega ti imas?

idekius
14-04-2009, 12:46 PM
Ima par ljudi sa Rumskog koji su culi sound pa neka oni iznesu utiske.

Ima par ljudi... :) Super je studio! I lepo zvuči, a i prijatno je boraviti u njemu, ?to je takodje vrlo bitna stavka...

Sasha Fishter
14-04-2009, 02:20 PM
Kak radi equinox?

DeMa
15-04-2009, 12:30 PM
Ima par ljudi... :) Super je studio! I lepo zvuči, a i prijatno je boraviti u njemu, ?to je takodje vrlo bitna stavka...

Hallo Idekus.

Mogao bih malo detaljne tvoje utiske forumasima doprinjeti.
Mislim da je dosta zanimljivo.

Pozz
Denis

NLP
15-04-2009, 12:58 PM
Rezultate cu postaviti kad zavrsim do kraja akustiku sobe za snimanje vokala, trenutno to radim, jos malo nekih dufusora. Rezultati merenja rezije su iznenadjujuce dobri, iznad mog ocekivanja, s obzirom da je vecina akustickih elemenata na helmholtz principu. Danas postoje moderniji pristupi i resenja ali sam se ja opredelio za ono sto je u praksi provereno. Ima par ljudi sa Rumskog koji su culi sound pa neka oni iznesu utiske.

Super, nema potrebe za ?urbom, ba? me interesuju izmjereni rezultati u kontrolnoj sobi/ re?iji.

DeMa
15-04-2009, 01:41 PM
Super, nema potrebe za žurbom, baš me interesuju izmjereni rezultati u kontrolnoj sobi/ režiji.

halo nlp kad smo vec kod grafikona.
Kako bi bilo da nam ti jedan grafikon dadnes sto si radio.
naprimjer onaj studio sto si projektovo sa foruma mislim.

pozz
Denis

NLP
15-04-2009, 01:51 PM
Pa ako si pročitao baš to i hoču ali nije još završen - http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=239296#post239296 - Klik!
... jer skoro niko ne želi da pokaže dobijene rezultate.
Sada se pokrivaju čoškovi sa bas trapovima koje možeš, da vidiš ovdje na sličicama.
Kada je pokrio samo prve refleksione povšine, bez kutova, več je u okvirima 20dB ili kao što boggy kaže +-10dB - tu smo malo debatirali več o tome: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=241307#post241307

Možda ču nači još zadnji prepravljen studijo dimenzija 3m širina X 4m dužina X 2.5m visina... vrlo zaje**ne male dimenzije i uspjeli smo da ga umirimo na cca. 20dB ili -+10dB, što smatram da je dosta dobro za tako malen volumen.
Imam negde slike i mjerenja, moram da potražim... svakako još ovih dana!

NLP
15-04-2009, 07:14 PM
Evo dema kao što sam obečao! - http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27192 , to je sad među zadnjima projektima, ovaj je skoro gotov malo još absorpcije u snimačkom dijelu i poneke modifikacije u kontrolnoj pa da dođemo još do možda +-7/ 8dB ili max. 15dB "varijacije".
... prostora više nema... kubikaža je malena.
A svaki dodatni uloženi tretman više ne rezultira tako progresivno nego trebaju veoma veliki ulošci za svaki dB linearnije slike.

DeMa
15-04-2009, 11:33 PM
Pa ako si pročitao ba? to i hoču ali nije jo? zavr?en - http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=239296#post239296 - Klik!
... jer skoro niko ne ?eli da poka?e dobijene rezultate.
Sada se pokrivaju čo?kovi sa bas trapovima koje mo?e?, da vidi? ovdje na sličicama.
Kada je pokrio samo prve refleksione pov?ine, bez kutova, več je u okvirima 20dB ili kao ?to boggy ka?e +-10dB - tu smo malo debatirali več o tome: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=241307#post241307

Mo?da ču nači jo? zadnji prepravljen studijo dimenzija 3m ?irina X 4m du?ina X 2.5m visina... vrlo zaje**ne male dimenzije i uspjeli smo da ga umirimo na cca. 20dB ili -+10dB, ?to smatram da je dosta dobro za tako malen volumen.
Imam negde slike i mjerenja, moram da potra?im... svakako jo? ovih dana!

to je zjano ako si uspio na te dimenzije uspio dobiti te rezultate.
Samo me je zanimalo jer radis dugo i sa svojim absorberima.
Hvala nlp bas mi je drago da si odstupo od tajenja mjerenja.

Pozz
Denis

DeMa
15-04-2009, 11:34 PM
Evo dema kao ?to sam obečao! - http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27192 , to je sad među zadnjima projektima, ovaj je skoro gotov malo jo? absorpcije u snimačkom dijelu i poneke modifikacije u kontrolnoj pa da dođemo jo? do mo?da +-7/ 8dB ili max. 15dB "varijacije".
... prostora vi?e nema... kubika?a je malena.
A svaki dodatni ulo?eni tretman vi?e ne rezultira tako progresivno nego trebaju veoma veliki ulo?ci za svaki dB linearnije slike.

Poznato i jasni NLP nemozes napraviti cudo to je ja mislim svakom jasno.

NLP
16-04-2009, 10:53 AM
Hvala dema.
Da u tom projektu http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27192 nije kori?tenih mojih absorbera, nego ih je sam napravio po mojem savjetu, najgu?ča vuna koju je upotrebljavao je 80kg/m3, a ja koristim i kombinaciju sa 120-130kg/m3.
Isto je difuzore posve sam napravio po mojim savjetima.
... i napravio je neke kompromise ali tako je to uvijek u realnosti.
Va?no, da se je prostorija mnogo popravila i da se mo?e kvalitetnije i kreativnije raditi.

DADDY Z
17-04-2009, 08:03 AM
Hej Daddy Z!

.....studio je bio osnovan u partnershipu sa Valentinom osam-devet godina nazad ali kako je on poslednjih godina vi?e ili manje na Ibizi i po svijetu , u Earresistible studiu skoro ne radi vi?e produkciju - osim masteringa ili stem miksinga koji u najvi?e primjera radim ja.....

....a Earresistible Musick se zatvorio.....ja sam jedini obdr?ao ime jer sam več napravio neki trademark u inostranstvu za produkciju, mastering i mixing ....(Umek ima svoj studio....).

Oprema je 95% moja, ostavio je Valentino par stvari...a za neko generalno opisivanje trebao bih malo vi?e vremena.....kojeg danas nemam......:)

Evo za početak jo? jedne fotke iz ptičje perspektive......pa ču napisati konkretno za sprave koje te zanimaju.....pa pitaj za koju ne zna? ?ta je....

Pozdrav,

Gregor

P.S. nema Tubetecha....:D

Equipment used for Mastering&Mixing:

ATC SCM 150 ASL Main Monitors
http://www.atc.gb.net/professional/scm150aslpro.html

Fostex 6301B Broadcast standard mini monitors
http://www.fostexinternational.com/docs/pro_products/6301b.shtml

Crane Song Ibis (mastering version)
http://www.cranesong.com/ibis.html

Crane Song STC 8 H (mastering version)
http://www.cranesong.com/stc8.html

SPL PassEQ Passive Mastering Equalizer
http://www.soundperformancelab.com/passeq/2595_inshort_E.html

ESE Transcomp Mastering Optical Compressor
http://www.eselab.si/

ESE Mastering Monitor Controller http://www.eselab.si/

SPL Mixdream
http://www.soundperformancelab.com/index.php?id=131&L=1

DK Audio MSD100T
http://www.dk-audio.com

Apogee AD16X/DA16X
http://www.apogeedigital.com

All Universal Audio UAD-1 mastering software plug-ins
http://www.uaudio.com/products/digital/ultrapak/software.html

AudioEase Barbabatch Sample rate&format conversion
http://www.audioease.com/Pages/BarbaBatch4/BarbaBatch4.html

PSP NEON HR Linear phase EQ

PSP Xenon

PSP MasterComp

Elemental Audio Systems Max Bundle (Firium,Eqium, Neodynium, Finis, Inspector XL) http://www.elementalaudio.com/products/index.htmlhttp://www.dbxpro.com/160sl.htm

Apple Logic PRO 8 & Apple Waveburner
http://www.apple.com/logic/

Plextor Premium 2 Authoring CD Burner http://www.plextor.com

POW-R Dithering UV22HR Dithering

Empirical Labs EL 8 X Distressor (Stereo)
http://www.empiricallabs.com/

DBX 160SL Compressor/Limiter
http://www.dbxpro.com/160SL/160SL.php

Aphex 661Expressor (stereo-modified)
http://www.aphex.com/661.htm

SPL Transient designer 4
http://www.soundperformancelab.com/index.php?id=97&L=1

NEVE 33104 Mic Preamp/ EQ

NEVE 1073 DPA
http://www.ams-neve.com/Products/Outboard/Outboard/1073DPA/1073DPA.aspx

Amek 9098 Stereo Equalizer (by Rupert Neve) (4 Channels - modified)
http://www.amek.com

SPL Tube Vitalizer 9530 (modified)
http://www.soundperformancelab.com/V_Tube/in_short.html

SPL Stereo Q
http://www.soundperformancelab.com/fileadmin/user_upload/produkte/produktarchiv/2048_PI_E.pdf

ESTEC Twin EQ 1 Parametric EQ (modified)

Orban 642B Parametric EQ / Notch filter (modified)

BSS DPR 502 MIDI Noise gate

Mutronics Mutator w. MIDI

EMT 250

Lexicon PCM 80

Dynacord DRP 20

Roland SRV 2000

Roland DEP 5

Roland RE 3 Space Echo

Roland RE 201

Roland RE 301

Roland RE 501 x 2

super !!!
hvala za list.

kako odlučuje? koji će? EQ koristiti..mislim,po meni su i SPL i Crane song vrhunski (mada ni ostali nisu za bacanje) pa me koji za ?ta koristi??
Kakvu si modifikaciju radio na SPL vitalizer?

idekius
17-04-2009, 08:49 AM
Hallo Idekus.

Mogao bih malo detaljne tvoje utiske forumasima doprinjeti.
Mislim da je dosta zanimljivo.

Pozz
Denis

Pozdrav Denise!
Mnogo ti hvala za pomoć koju si pružio Braci, jer si na taj način pomagao i meni, pošto Braca i ja imamo nekakve planove, ideje...
Pomogao si čoveku koji je celu akciju odradio iz čistog entuzijazma. Braca je uložio sasvim pristojnu količinu novca iz sopstvenog budžeta (koji je par puta "rebalansiran" :) ), što treba ceniti!

Ne zameri na odmerenosti u ovoj temi. Razlog je samo to što ne želim da zvučim previše subjektivno, jer i sam ne volim napaljenike tipa: "Do jaja!! Najbolji sam... ma suvi sam genije..."...

Sve što mogu da kažem je da se studio meni dopada, da su uslovi zadovoljavajući i da u njemu mogu da radim, a to mi je najbitnije. Neke projekte ću i raditi tamo... tačnije (nadam se) mnoge projekte.

Da li je "upadni ugao jednak odbojnom uglu", da li je "masa puta ubrzanje = savršeni uslovi", ja to ne znam, jer se time i ne bavim, Ono što znam je da se studio po meni dobro čuje, da je atmosfera za rad vrlo prijatna (a biće uskoro još prijatnija) i da ljubazni domaćin služi kvalitetan Pelinkovac :wink:

Preslušao sam nekoliko svojih radova u Bracinom studiju. Neke stvari koje sam radio sa grupom "Kerber", neke stvari koje sam radio sa Najdom (ex "Smak"), sa svojom kumom andrijanom Stanković (Louisov back vocal) i ja sam čuo sve što trebam da čujem (naravno, ne kažem da je moj sud merodavan, ali... takav je, kakav je, a bolji nemam :-) ). Nema nikakvih mumlavina, potpuno jasno i korektno, a dugotrajno slušanje ne zamara i ne stvara konfuziju u glavi (barem ne tako brzo), što je meni vrlo bitno.

Neke stvari su za mene od esencijalnog značaja i zato, pored kvalitetno rešenog slušanja, potenciram i na prijatnosti atmosfere u studiju. Ne znam kako je sa drugima, ali.. meni je to zaista bitno. Ako se dobro osećam, dobro i radim. Ako je u studiu nered, konfuzija, ljudi koji te zapitkuju dok radiš... itd.. gubim koncentraciju.

Ne znam kako bih drugačije preneo svoje utiske... ipak je najbolje čuti neki prostor... odraditi nešto u njemu, preslišati neki svoj rad i neku pesmu koja nam služi kao parametar za produkciju (takve pesme poznajemo do detalja)...

Biće uskoro nekih radova iz tog studija, pa će i to moći da se čuje, mada, ni to nije merodavno, pošto znamo da može loše da se uradi i u najboljem studiju, kao što može da se dobro odradi i u špajzu (ko ume).

Svakako, neću imati ništa protiv da se (kada dodje vreme za to) presluša i oceni ono što ja budem radio kod Brace, ali tada nećemo na osnovu toga ocenjivati studio, već rezultat koji sam ja dobio u tom studiju... što nije isto.

didovzub
17-04-2009, 06:12 PM
evo ja i nova bebica
http://img256.imageshack.us/img256/6830/p4172455.th.jpg (http://img256.imageshack.us/my.php?image=p4172455.jpg)