View Full Version : Alesis mk2 active-savjet
Evo kupih danas alesise pa me zanima ona stvar o razradjivanju zvucnika ako tko ima iskustva..
Kolko vremena i na kojoj snazi?Da li usitinu ima pobolj?anja oko zvuka?
Na prvo slusanje me se nisu bas dojmili koliko sam cuo hvalospjeve (čak se u dućanu u zadru spominjala preporuka Shot-a iz elementala od strane prodavača ali to sam i ovdje mogao procitati :D:D:D),inače, imaju bas koji mi je falio i snagu, ali cini mi se da su mi dosada?nji ma20-d od edirol/rolanda bili precizniji u nekim segmentima, pogotovo visokima, mada imaju puno losije kritike,,,al eto..
Inače, ovaj tweeter mi izgleda malo krhko:o:D:D
zvincic
25-10-2005, 11:12 PM
samo polako, nakon nekog vremena ces pocet primjecivat kako jedu srednje :D
lesha
26-10-2005, 12:39 AM
I subsequently learned from Alesis designer Pat Hart that the M1s should undergo a 20-hour burn-in, which loosens the suspension and drops the resonance to about 42 Hz.
www.sinamex.com/Reviews/Alesis_M1-Mix_Online.htm
ja sam ih razradjivao dva meseca... tako sam hteo i sad mislim da rade najbolje sto mogu :D ... i to sam ono, pustao neke originalne cedeje dve nedelje na trecinu i ostavljao da rade i kad nisam tu... a ostatak vremena na pola snage... meni je to makar bio trip a i nigde nisam zurio ;)
i mogu ti sasvim neskromno reci da te alesise nigde nisam cuo da rade bolje neg' kod men' u prostoriji :D
dr.Ru
26-10-2005, 10:57 AM
a koja je to fora sa razradjivanjem?,ne kapiram,slabo se razumem u monitore :confused:
ja ih na primer, jos uvek posle nekoliko meseci drzim na pola snage maximalno. Ali to su takve sitnice, da iskreno, ne vidim razliku osim subjektivnog.... Ipak pricamo o Alesisu.....
Sta ja znam.... zadovoljan sam, jer ono sto na njima uradim, posle mogu da kontrolisem na B&W Nautilus. Zaista mogu.
Tiki the Boyler
31-10-2005, 04:05 PM
Sve je relativno moj Alberte...
Alesisi definitivno nemaju sub basove, ali ako se uzme njihov deficit visokih, onda se moras sloziti da imaju izrazene basove - i to one nenormalne bas refleks basove!
Da sam na tvom mjestu ne bih previse "razradjivao" Alesise jer ces ih samo "omeksati", tj. izgubiti preciznost i brzinu srednjeg opsega, zarad buke basova!
E sad... stvar je ukusa! :D
A o nacinu i periodu usviravanja mozemo (zaprave) pricati tek kad dodjemo do nekog BM6 ili BM15A... tipa 200 radnih sati na rezonantnoj frekvenciji itd.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.