Log in

View Full Version : NOVI u svemu!!?

mario
25-10-2005, 04:08 PM
Radim kao DJ već neko vrijeme i mislim se ozbiljno baviti produciranjem te me zanimaju pojedinosti oko OPREME.
Imam PowerMac G5 2.0 DUAL, mo?ete mi dati prijedlog za neku kvalitetnu zvučnu karticu do 500?, mo?da EMU????, neki Edirol...ili..pojma nemam ?ta???
Također od midi klavijatura sam mislio Novation X-station25, a mo?e mi netko reći ne?to vi?e o KORGU MS-20??
Monitori?? Većina hvale Alesis M1 mk2, ?to bi bilo najbolje do 500??? e, da ne zaboravim Roland MC909 vs. Yamaha RS7000????
znam da sam vas ugnjavio s mali milion pitanja al kad moram od nekud početi...... thanks

clusterchord
25-10-2005, 06:46 PM
prijedlog:

kartica: RME HDSP9632 ili FF800

pretpostavljam da mislis na electro/techno/house kad kazes produkcija. u tom slucaju, MS20 upada u tu kategoriju , iz vise razloga.

analog sint , odlican za leadove i sekvence, samo ti treba MIDI-CV konverter a la Kenton sa V/Hz standardom koji koriste stari Korgovi. Ima fantastican dual filter (HP/LP) koji je numero uno za processing loop-ova, i dance/techno vokala i sl. ima ga na plocama ko pljeve..

nije mozda medju najacima za bass linije, ali je je jos uvijek bolji od bilo ceg digitalnog.

dalje, za takvu produkciju ti izmedju ostalog, analogna ritam masina dodje skoro pod obavezno. lo-fi samplove uvijek mozes tjerat unutar kompjutera, ali analogni dio price (kick, snare itd) ima puno vise muda ako dolazi iz originala.

opcije su naravno pravi 909, ili neki od klonova, jeftini Novation Drumstation (modul sa 808/909 analgnim bubnjem, nije 100%, ali blizu), Jomox XBase09 (klon od909) ili novi (tek ce izaci) XBase999 koji ce bit kraj svijeta. TR606 isto zvuci super, za malo mekse aplikacije, prilicno jeftin. MC909 zaobidji u sirkom luku, sve to mozes na svom Macu, sampleovi ko sampleovi. ako vec trosis na hardware - uzmi ono sto nemozes na kompu.

za minimal tehno i psy trance je sad jako popularan digitalni MachineDrum od Elektrona, s time da dodaju na njega cesto modul od Jomox-a MBase01, koji ima samo analogni kick a la 909. to je zgodna kombinacjia. ukratko, dali se radi o bass synth liniji ili o kicku, analogjia neprikosnoveno caruje.

generalno, spravice koje mi padaju napamet za bilokakvu produkciju te vrste su:

303/808/909 "sveto trojstvo" :mrgreen:
Juno 106/60, Jupiter 8, Jupiter 6, MKS80, Waldorf Microwave 1, Sherman Filter

sve klasicna rjesenja. otprilike , bilokojeg DJ-a vani da pogledas, ima barem nesto sa ove liste.

dr.Ru
26-10-2005, 11:04 AM
Za pocetak, pridruzujem se:
RME 9652 ako su ti digitalni I/O bitni, ili RME 9632 ako trazis i analogne ulaze.
Alesis do 500 eura jesu korektni. Ja ih koristim, i sam sam hteo do 500 eura da uzmem monitore. Posle duge analize, video sam da u tom rangu nemaju konkurenta.

Predrag Trpkov
28-10-2005, 10:38 PM
Radim kao DJ već neko vrijeme i mislim se ozbiljno baviti produciranjem te me zanimaju pojedinosti oko OPREME.
Imam PowerMac G5 2.0 DUAL, mo?ete mi dati prijedlog za neku kvalitetnu zvučnu karticu do 500?, mo?da EMU????, neki Edirol...ili..pojma nemam ?ta???
S RME-om ne mo?e? proma?iti. Pouzdanost i podr?ka su uglavnom bez premca. Svejedno, prouči E-MU sisteme. 1820m je u tom cjenovnom rangu, a to je apsolutni rekorder u disciplini "value for money". Prekrcan svakakvim ulazima, izlazima i funkcijama, a da tra?i? samo konverter s 8 ulaza i izlaza neće? naći ni?ta slično za duplo vi?e novaca.

Ako ti ne treba toliko ulaza i izlaza, 1212m zvuči jednako dobro.

Monitori?? Većina hvale Alesis M1 mk2, ?to bi bilo najbolje do 500???
Ono ?to će ti najbolje pomoći da protumači? ?to se unutra događa. Ovisi o sobi u kojoj se slu?a, poziciji unutar sobe, vrsti muzike, načinu rada, ukusu i jo? puno faktora. Idi okolo i slu?aj, ako već ne mo?e? posuditi i isprobati kod sebe. ?enu i monitore ne bira? na bazi tuđe preporuke.

Predrag