PDA

View Full Version : I najbolji sekvencer je....

milos
11-10-2005, 09:28 PM
http://www.digitalmusicdoctor.com/shootout/shootout_summary.htm

puRe
11-10-2005, 10:23 PM
ovaj.....kao...................khmmmm......da nije malo sr*** test...?

lesha
11-10-2005, 10:53 PM
a gde su logic i live ?

Max
11-10-2005, 10:55 PM
A gde su Logic , Nuendo i pravi Pro Tools ..... sta sve logic radi sa midijem , tesko da mu neko moze prici .....

Pozdrav

mirzaa
11-10-2005, 11:01 PM
sranje. ne postoji stvar kao što je "najbolji sekvencer". stvar je prilagodbe i maštovitosti...
netko će napraviti zakon mix u cool editu a drugi sranje u pro toolsima. pro toolsi su sranje.
treba naći program u kojem ces raditi sa lakoćom...TI ne neki tamo digital music doctor....koji će TEBI najbolje pasati. i onda možeš reći: MENI je ........... najbolji sekvencer na tržištu.

lesha
11-10-2005, 11:07 PM
najbolji bi trebao biti onaj u kome na najbrzi nacin dolazis do zeljenog cilja..

mirzaa
11-10-2005, 11:09 PM
da.. :) to sam izostavio.

najbolji sekvencer? to je subjektivno pitanje.

Ad Fines
12-10-2005, 09:51 AM
sranje. ne postoji stvar kao ?to je "najbolji sekvencer". stvar je prilagodbe i ma?tovitosti...
netko će napraviti zakon mix u cool editu a drugi sranje u pro toolsima. pro toolsi su sranje.
treba naći program u kojem ces raditi sa lakoćom...TI ne neki tamo digital music doctor....koji će TEBI najbolje pasati. i onda mo?e? reći: MENI je ........... najbolji sekvencer na tr?i?tu.

PRIJATELJU,JESI LI TI KAD RADIO NA PT-u KAD KAZES DA SU SRANJE?
ZBOG CEGA SU SRANJE?

SandRob
12-10-2005, 10:04 AM
nemojte pisat crnima slovima, jerbo mi sa crnima skinovima ne vidimo citat!

bassystem
12-10-2005, 11:38 AM
najbolji sekvencer je cubase 1.0 na atariju

SandRob
12-10-2005, 12:12 PM
i meni je to sto se midija tice (a to je ustvari sequencer) najboji onaj iz atarija i nikako mi ne ide u glavu zasto su toliko degradirali sve editore (key, drum, logical, score...) u odnosu na atarijev cubase. :jako-lju:

bassystem
12-10-2005, 02:35 PM
pa, valjda se pokazalo da ljudi vi?e vole ?areno

veseli koljac
12-10-2005, 03:02 PM
najbolji sekvencer je BramBos Tunafish.ne podrzava vst pluginove i nema skoro nijednu opciju. :da:

idekius
12-10-2005, 03:17 PM
Sve su to igrachke naspram Digital Orchestrator Plus :-)

veseli koljac
12-10-2005, 04:32 PM
auuu pogresio sam,ovaj tunafish je zlo od programa,ipak podrzava vst i cak moze da renderuje projekat u wav.

kVu
12-10-2005, 04:36 PM
Najbolji sekvenceri su E-Jay, Magix Music Maker i Band In A Box.. najbrze dodjes do pesme :D

milos
12-10-2005, 05:50 PM
Hehe,namerno sam pustio buvu....:D :rotfl:
Ma,ljudi su nekada snimali preko magnetofona pa su pravili 1000x bolje stvari od nekih koji koriste i Logic i Pro Tools i Nuendo itd...

fipke
12-10-2005, 06:08 PM

oeeeeeee! jos jedan glas ZA! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

bassystem
13-10-2005, 10:54 AM
jo? stavi? 21 inč monitor na atari, sreći nikad kraja (to sam vidio kod Z.Radetića, odu?evio sam se)...

SandRob
13-10-2005, 06:16 PM
jo? stavi? 21 inč monitor na atari, sreći nikad kraja (to sam vidio kod Z.Radetića, odu?evio sam se)...

... zbicis u njega midex+ i dobijes midi monstrum sa 3 fizicka midi ulaza i 5 fizickih midi izlaza (16x5=80 midi kanala za vanjske uredjaje), smpte... sto ce ti vise!?
aaaaaaaaa to su bili dani. :da:

bassystem
14-10-2005, 12:02 PM
... zbicis u njega midex+ i dobijes midi monstrum sa 3 fizicka midi ulaza i 5 fizickih midi izlaza (16x5=80 midi kanala za vanjske uredjaje), smpte... sto ce ti vise!?

jo? fali mala sitnica da proda? plac i kupi? 2" traku...jo? neki mali mikser i kompresor...tek onda sreći nikad kraja...pa kad zapjeva Caki, MIki, Veki.....

Danny Lou
18-10-2005, 12:44 PM
pa kad se vec pita: CUBASE SX2! :wave:

pozzzzzzzzzz

bassystem
18-10-2005, 01:53 PM
kad ga već pomenu: a ?to ne SX3?

mandrak
18-10-2005, 01:58 PM
kad ga već pomenu: a ?to ne SX3?

Da... ali 3.1!:) :banghead:

Danny Lou
19-10-2005, 09:13 PM
pa nemam pojma nekako sam se navikao... bilo mi je tesko da se sa VST 5 prebacim na SX ali pravo da ti kazem hocu da se izostrim da sve sto mi padne napamet znam kako to da sprovedem u djelo, jel? :) a nekako mi se i ne da da ga instaliram, jedino ako me ubjedis da je stvarno bolji od 2... :)

milos
21-10-2005, 06:29 PM
Shady,krkas li 5-icu?:da: :D

Shady
21-10-2005, 06:40 PM
http://www.digitalmusicdoctor.com/shootout/shootout_summary.htm
hehe... tu pi?e sx ima bolji midi od sonara?!?!? :rotfl:

ANITA
21-10-2005, 07:57 PM
Kad smo vec kod sekvencera i novih verzija programcica, ja bi zamolila da mi (tko je isprobao) kaze koja verzija WAVELABA 5 nije bugovita i takoder cubase Sx3 i Giga studio 3!!
Ja jos uvijek sve radim u starim programima. :oops:

puRe
21-10-2005, 10:16 PM
Wavelab ne koristim pa ne znam...

Sve verzije Cubasea do 3.1 imaju frku sa MIDI kasnjenjem...

Gigastudio - sve verzije posle 3.0.3...3.1 je aktuelna...

ANITA
21-10-2005, 10:20 PM
a ima li onda koja cubase verzija poslije 3.1. koja nema frku s midi kasnjenjem?

puRe
21-10-2005, 10:34 PM
3.1 je poslednja verzija i u njoj je to popravljeno, ali nikada nije izasla "vodena"...

mandrak
21-10-2005, 11:44 PM
[QUOTE=puRe]Wavelab ne koristim pa ne znam...

Nemaju sve verzije sx-a problem sa midi ka?njenjem nego tek 3.0....., verzija 2.2.0.35 koju ja koristim nema taj problem i nova verzija 3.1 ne mi trebala imati taj problem... mada nekima i verzija 3.0 radi bez problema .. ja za sada nisam te sreće.

SandRob
21-10-2005, 11:55 PM
meni wavelab 5.01b radi odlicno, samo ima jedan bugic kojega vuce iz verzije u verziju (nevjerojatno!!!) a to je da mu je po defaultu kao ukjucen 'cycle' ali ne radi. da bi proradi, treba ga prvo iskjucit pa opet ukjucit. :mrgreen:
pizdarija prima sranjima koje steinberg takodjer vuce iz verzije u verziju od pojave sx/nuenda. :banghead:

zvincic
22-10-2005, 12:21 AM
meni wavelab 5.01b radi odlicno, samo ima jedan bugic kojega vuce iz verzije u verziju (nevjerojatno!!!) a to je da mu je po defaultu kao ukjucen 'cycle' ali ne radi. da bi proradi, treba ga prvo iskjucit pa opet ukjucit. :mrgreen:

a ja u sebi mislin ma jesan ja lud ili nisan ukjucija ovo....koji mu je vrag :D

SandRob
22-10-2005, 12:39 AM

a ja u sebi mislin ma jesan ja lud ili nisan ukjucija ovo....koji mu je vrag :D
vragteodni, nesrico, kad ti spis?!
jesi mi uredi prijatejici konpjuter? bidna ce prismagnut doma, jerbo ne more konponovat. :mrgreen:

zvincic
22-10-2005, 01:00 AM
vragteodni, nesrico, kad ti spis?!

a ne znan ni sam iskreno da ti kazen :D

jesi mi uredi prijatejici konpjuter? bidna ce prismagnut doma, jerbo ne more konponovat. :mrgreen:

sredjeno je, moran se cut sutra sa njon pa cu joj ga odnit i spojit lipo sve :)

i ako joj sta zafali stavit tamo, mada san nakrca sve osnovne stvari (citaj ono sta si jon ti sprzija na cd)...mada ne znan di cu sa onin semplovima jerbo je mali disk...sad ne znan jesan dobro vidija u nje, al ucini mi se ka da ima jedan externi. nisan ga uzea.

SandRob
22-10-2005, 01:06 AM
[QUOTE=SandRob]sad ne znan jesan dobro vidija u nje, al ucini mi se ka da ima jedan externi. nisan ga uzea.

ima jedan externi, ma san jon svejedno reka da vazme i jednega normalnega.
a je li kupila dvd frigalicu?!
i jesi jon stavi xp u acpi oli u standard pc?

zvincic
22-10-2005, 01:13 AM
[QUOTE=zvincic]

ima jedan externi, ma san jon svejedno reka da vazme i jednega normalnega.

unutri je samo barracuda od 40 giga

a je li kupila dvd frigalicu?!

je, liteon
uvali san ga unutri

i jesi jon stavi xp u acpi oli u standard pc?

standard pc

niki tip jon je instalira xp sa sp1 u acpi pa san ja to lipo sve srusi i hopla, ajmo ca nanovo posto iman instalaciju sa integriranin sp2.
inace jon ga ne bi stavlja al na ovon masini jon je i adsl (mada me pitala i za laptop pa san joj sugerira wireless) pa je bolje da je sp2 tu.

SandRob
22-10-2005, 01:18 AM
[QUOTE=SandRob][QUOTE=zvincic]standard pc

niki tip jon je instalira xp sa sp1 u acpi pa san ja to lipo sve srusi i hopla, ajmo ca nanovo posto iman instalaciju sa integriranin sp2.
inace jon ga ne bi stavlja al na ovon masini jon je i adsl (mada me pitala i za laptop pa san joj sugerira wireless) pa je bolje da je sp2 tu.
bravo! tako san jon i ja zadnji put bi ucini i radilo jon je odlicno, onda su jon poceli drugi drkat po konpjuteru i sad se sirota pripala.
ja san jon i reka da ces ti 100% jovonanovo.
bice bila i prima tebi nepovjerljiva, ma ja nisan sumnja da ces jon uredit kako treba. :da:

a njon ti ni potriba od vise programa. ona samo demoe doma cini.

zvincic
22-10-2005, 01:34 AM
[QUOTE=zvincic][QUOTE=SandRob]
bravo! tako san jon i ja zadnji put bi ucini i radilo jon je odlicno, onda su jon poceli drugi drkat po konpjuteru i sad se sirota pripala.
ja san jon i reka da ces ti 100% jovonanovo.
bice bila i prima tebi nepovjerljiva, ma ja nisan sumnja da ces jon uredit kako treba. :da:

a ti ne bi bija da ti neko upadne u kucu i pocne po kompu :D
zezan se, ma objasni san joj ja lipo pristojno, nije bilo problema, super je ona ;)

sutra cu jon sve spojit i radit ce ka sat! :)

a njon ti ni potriba od vise programa. ona samo demoe doma cini.

e, da jon stavljan i BX?
mislin, Njendo je ionako ista stvar :)
ma stavit cu jon da se ne pripadne :D

aj iden ca u krpe pomalo, moran u firmu ujutro

puRe
22-10-2005, 09:28 AM
[QUOTE=puRe]Wavelab ne koristim pa ne znam...

Nemaju sve verzije sx-a problem sa midi ka?njenjem nego tek 3.0....., verzija 2.2.0.35 koju ja koristim nema taj problem i nova verzija 3.1 ne mi trebala imati taj problem... mada nekima i verzija 3.0 radi bez problema .. ja za sada nisam te sre?e.

znam za to....nego je pitala koje nove verzije nisu problematicne (posto vec ima 2.2.035)...pod nove se misli na trojku :)

Shady
23-10-2005, 03:32 AM
Shady,krkas li 5-icu?:da: :D

Sti?e mi za 2 dana. :cool2:

Danny Lou
23-10-2005, 04:44 PM
pa sto ce mi i SX7 kad 2.0.1.033 (ili koji vec br.???:D ) do sada najbolje sljaka!:)

ANITA
23-10-2005, 08:16 PM
Ma slazem se i ja sa tobom!
Ja bi trojku samo radi opcije freeze UAD-ovih efekata.. inace... nije bas da mi nesto fali.

puRe
23-10-2005, 10:34 PM
pa zar freeze uadovih efekata ne radi i u dvojci...

ANITA
24-10-2005, 11:58 AM
Pa sto radi? nisam ni probala...

Ma onda super! :)

Shady
29-10-2005, 03:45 PM
Inslalirao sam Sonar 5. Prvi utisak je.... COOOOOOOOOOOOL!!!!!!! :cool2:

milos
29-10-2005, 08:44 PM
Onda mozes promeniti avatar:) :D ;) :da:
Ma ja kontam da bi svi sa foruma presli na Logic kada bi imali Mac-ove:) ;)

Shady
30-10-2005, 01:54 AM
Učinjeno, danke!

Ljudi, ima li zainteresovanih da uradimo jaču video ?kolu Sonara 5 na bhs jeziku, poput one interactusove? :vitez:

veseli koljac
30-10-2005, 02:18 AM
skoro sam tek video da je cakewalk kupio od voxenga pristine space light i ugradio ga u sonar5,sada se zove Perfect Space.
eto ko kaze da voxengovi pluginovi ne izgledaju lepo. :D

http://img496.imageshack.us/img496/4812/sonar1xs.jpg

puRe
30-10-2005, 08:45 AM
space designer je lepsi :)

veseli koljac
30-10-2005, 09:00 AM
lici na mp3 plejer,ali super izgleda :)

slowstar
07-11-2005, 02:24 AM

Ljudi, jel se to vi zezate?
Pa bar kod sequencera nema nikakve dileme!!!
to je definitivno LOGIC PRO 7.1, nema mu ni bliske konkurencije, a sto se AUDIa tice, to je stvar ukusa i prilaza, mada i to po mom misljenu LOGIC radi najbolje...
Jeste li ikada videli setup: MAC G5, sa dva 19 incha TFT, dvostrukim UNITOR 8 mkII interface (256 midi kanala + SMPTE + video sync)
Inace, novija statistika (pro audio) 65% korisnika DIGIDESIGN hardware radi sa LOGIC front endom, a za MIDI - nema ni blizu konkurenciju po mogucnostima, "timingu" stabilnosti, supportu za kontrolere i tako dalje...

lesha
07-11-2005, 02:31 AM
a ja procitao da svi sa protoolsa prelaze na samplitude / sequoia ...

milos
07-11-2005, 01:49 PM
Ljudi, jel se to vi zezate?
Pa bar kod sequencera nema nikakve dileme!!!
to je definitivno LOGIC PRO 7.1, nema mu ni bliske konkurencije, a sto se AUDIa tice, to je stvar ukusa i prilaza, mada i to po mom misljenu LOGIC radi najbolje...
Jeste li ikada videli setup: MAC G5, sa dva 19 incha TFT, dvostrukim UNITOR 8 mkII interface (256 midi kanala + SMPTE + video sync)
Inace, novija statistika (pro audio) 65% korisnika DIGIDESIGN hardware radi sa LOGIC front endom, a za MIDI - nema ni blizu konkurenciju po mogucnostima, "timingu" stabilnosti, supportu za kontrolere i tako dalje...
Logic je van konkurencije-zato ni nije spomenut u onom shoutoutu:)
Ovo sto si rekao za koriscenje digidesign hardvera i Logic softvera-setio sam se Jean Michel Jarrea-on je koristio ovu kombinaciju kada se snimio zadnji dobar album-Oxygene 7-13:D ;) :rotfl: :mrgreen:

puRe
07-11-2005, 02:10 PM
svaki sekvencer ima svoje prednosti i mane mada evo meni je najbolje izbalansiran po pitanju opcija/kvaliteta Logic Pro...stvarno radi sve sto treba...

milos
07-11-2005, 02:31 PM
Hoce li moci obicni smrtnici kortistiti Logic 7 na PC masinama sa Pentium 4 procesorima kada sledece godine izbace OS X za PC? :)

puRe
07-11-2005, 03:34 PM
to sto OSX prelazi na intela na zalost ne znaci i da ce raditi na PC-u posto se u ovom beta periodu Apple izvestio sa zastitom...

zmaj
07-11-2005, 04:54 PM
to sto OSX prelazi na intela na zalost ne znaci i da ce raditi na PC-u posto se u ovom beta periodu Apple izvestio sa zastitom...Zastita...hmmm...sve sto je covek napravio,covek moze i da sjebe...
btw.Pojavio se OSX koji je provaljen za PC,ali niko ne sme da ga proba :rotfl:

slowstar
02-12-2005, 04:13 AM
Zastita...hmmm...sve sto je covek napravio,covek moze i da sjebe...
btw.Pojavio se OSX koji je provaljen za PC,ali niko ne sme da ga proba :rotfl:
Nece moci ljudi, NECE MOCI!!!
pa nije Steve Jobs lud da omoguci i najboljem hackeru da na sr...u od P.C. a koristi
zaista NAJSAVRSENIJI OS na svetu...stavice mu neku "zackoljicu" u "core" tako da ce moci jedino na MAC maticnoj ploci da radi kako treba, tako sam procitao u SpyMac-u, ali zato tvrde da ce windows moci da radi na novom MACu u Native Mode, sto je dobro za "mazohiste" koji koriste windows, medju kojima sam u retkim prilikama i ja...
(samo zbog Gigastudija)

slowstar
02-12-2005, 04:22 AM
Hoce li moci obicni smrtnici kortistiti Logic 7 na PC masinama sa Pentium 4 procesorima kada sledece godine izbace OS X za PC? :)

Milose, mislim da si pogresno razumeo, NECE APPLE da izbacuje OS X za PC, nego ce samo da koriste najnovije i buduce generacije INTEL processora za nove MACove, kao sto su neki YONAH i DOTAN i jos neki ciji se sam razvoj jos drzi pod "embargom"
Dakle nema OS X za P.C. ,ali zato ce WINDOWS da radi na novim MACovima u "Native Modu" sto znaci isto kao na P.C. ima, samo pouzdanije i brze...
Mislim da je MAC MINI idealno resenje za ljude koji hoce da predju na LOGIC PRO, jer je to zaista pravi MAC, a kosta manje od 500 eura, idi na www.apple.com (http://www.apple.com) i pogleda, ili svrati u Beograd, Maksima Gorkog 47, APPLE CENTAR pa ga pogledaj...
Pozdrav, i "mirna struja"...

idvi
02-06-2006, 08:18 PM
Ja sa danas instalirao Sonic 4.4(tako nekako..izbriso sam ga) i razocaranje.
Reko bas da probam ...neznam za 5-icu ali ovo je kaj se tice Nuenda (SX) koma..da se razme govorim o midju.
Prvo instalacija na pola..registracija plugin-i ni mrdac dalje(makar sam odcekirao tu opciju)prekidam instalaciju i gle cuda on radi.I tako to sve normalno zadam mu driver kartice itd..i uvucem mu midi file najpre mi ne pokaze trake vec moram ceprkati da se pojave dalje selektiram sve trake te ocekujem (kao u NU) da mi otvori sve trake u jednoj ..sipak nista otvara jednu
..u editoru trazim opciju glue i nemrem ju pronaci ni u snu..selektirati mozes notu tako da ju moras cijelu obuhvatiti a ne samo dio kao u NU. I tako ide u beskraj..gdje je GM instrument..gdje je list(dobro naso sam ga) e da i upis texta za karaoke otvori ekran u pises text a on trazi neki broj..a ja popizdi
i idem ga izbrisat ali ?ipak neda se..dobro znam da je vodenjak ali..otpratih ga u beskraj.
Ovo je moje misljenje i vjerujem da ime da se podesi te opcije ali civjece nema to usporedbe po meni naspram Nuenda(SX)
Dali je netko imao posla sa glue u NU 3.2 selekt sve note koje nisu iste i glue a on ih sve zaljepi.Fantasticno nema te opcije u SX 3.02(ili treba nesto cekirati.)
Eto to je moj misao..pozdrav.:rolleyes::cool::da:

tread
03-06-2006, 12:30 AM
najbolji bi trebao biti onaj u kome na najbrzi nacin dolazis do zeljenog cilja..

TAČNO!
Znaći Pro Toolsi..

Talino
03-06-2006, 09:23 AM
Idvi,
ne znam je li to isti software, taj Sonic. Ja sam govorio u Sonaru. Ako je ipak riječ o sonaru, tamo nema klasične "glue" ikone (po meni je to nepotrebno komliciranje), već se ta opcija starta na slovu B. To je kratica za "BOUCE TO CLIPS"

Znači, selektuješ sve parčiće u traci, koje želiš zalijepiti u jedno veliko parče. Kada su parčići potamnili, onda desnim klikom na bilo koji od selektovanih parčića, pa izaberi jedan od ova dva načina:

- ili pritisni slovo B na tipkovnici,
- ili u meniju koji se pojavljuje prilikom desnog klikanja odaberi "bounce to clips."
(u oba slučaja parčad će se zalepiti u jedan veći komad).

Ako se ipak radi o nekom Sonicu, onda ne znam...

lesha
03-06-2006, 11:26 AM
TAČNO!
Znaći Pro Toolsi..
pogresno, ableton live :D

idekius
03-06-2006, 12:46 PM
Idvi,
ne znam je li to isti software, taj Sonic. Ja sam govorio u Sonaru. Ako je ipak riječ o sonaru, tamo nema klasične "glue" ikone (po meni je to nepotrebno komliciranje), već se ta opcija starta na slovu B. To je kratica za "BOUCE TO CLIPS"

Bounce to clips i Glue niposto nije isto...

Talino
03-06-2006, 03:02 PM
nisam to znao, hvala! Ja sam shvatio da je glue (lijepilo) upravo opcija da ve?e? parčiće trake u cjelinu a Sonarov "Bounce to clip" je opcija kad ima? parčiče u jednoj traci (audio ili midi nije bitno) pa ih ?eli? zalijepiti u jednu veliku cjelinu. Mo?e? li ukratko objasniti razliku?

idekius
03-06-2006, 05:34 PM
nisam to znao, hvala! Ja sam shvatio da je glue (lijepilo) upravo opcija da vežeš parčiće trake u cjelinu a Sonarov "Bounce to clip" je opcija kad imaš parčiče u jednoj traci (audio ili midi nije bitno) pa ih želiš zalijepiti u jednu veliku cjelinu. Možeš li ukratko objasniti razliku?

I Nintendo i Sonar imaju Bounce to clip koji sve sitne wavove fizicki spaja u jednu traku i od svih zaista i u pravom smislu pravi jedan wav fajl, a eventualno izbaceni deo usnimka trajno skida (nema vise razvlacenja mishem u smislu "otkrivanja" skinutog dela trake i sl.), dok glue to radi fiktivno, i dalje baratajuci sa vise wav-ova, tacnije koristeci trake onako kako su snimljene...

Usput, taj Sonar uopste nije los... radio sam u verziji 9 (ili tao nesto bese), 2 i 2.2 XL, 3 i nesto vrlo malo 4... Na SX-u sam od verzije 2, sada radim u Nuendo 3.2.
O svemu ostalom moze da se diskutuje, ali VST podrska i ASIO protokol su na strani Steinberga... Dakle, za mene je prica o sequntzerima resena za duuuuuugo vremena...

Probao sam i Logic 5.5.1.... nije los verovatno, ali je za danasnje vreme zastareo, a i tada mi se nije dopao interface (sto je stvar navike), a to je poslednja verzija koja radi na PC-u...

Silom prilika sam nedavno odradjivao neki poslic na Digi 001 i neki stari ProTools... 6.nesto... ne secam se.... ali se odlicno secam da, pored toga sto je operisan od midi funkcija i sto nema freeze FX, nema ni kompenzaciju latencije!!! Katastrofa!!! Kod verzije 7 pa navise je to valjda reseno, ali rad na starom PT-u je muka teska...

idvi
03-06-2006, 06:47 PM
Idvi,

Znači, selektuje? sve parčiće u traci, koje ?eli? zalijepiti u jedno veliko parče. Kada su parčići potamnili, onda desnim klikom na bilo koji od selektovanih parčića, pa izaberi jedan od ova dva načina:

- ili pritisni slovo B na tipkovnici,
- ili u meniju koji se pojavljuje prilikom desnog klikanja odaberi "bounce to clips."
(u oba slučaja parčad će se zalepiti u jedan veći komad).

Ako se ipak radi o nekom Sonicu, onda ne znam...

:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: ma Sonar! Oprosti mi pape..:mrgreen:

MarkoM
05-06-2006, 11:27 PM
pogresno, ableton live :D

WORD ! ;)

OFF
05-06-2006, 11:36 PM
WORD ! ;)

Za vas elektrase je dovoljan i Notepad:D

TOSHO
06-06-2006, 08:44 AM
Nekad davno iza sedam mora bio jedan Elvis Presley i uzeo on gitaru drotulju ,te mikrofon kojeg je izvadio iz telefonske slu?alice ( ?alim se al tak su radili ti micevi) i snimi on tako na jedan kanal pjesmu Love Me Tender i to pazi sad ;bez sekvencera!!!:rotfl:

idekius
06-06-2006, 09:19 AM
Nekad davno iza sedam mora bio jedan Elvis Presley i uzeo on gitaru drotulju ,te mikrofon kojeg je izvadio iz telefonske slu?alice ( ?alim se al tak su radili ti micevi) i snimi on tako na jedan kanal pjesmu Love Me Tender i to pazi sad ;bez sekvencera!!!:rotfl:

Da je u to vreme imao comp, da li verujes da ga nebi upotrebio? :)
Mozart je jos bolji primer, on nikada nije nista snimio :mrgreen:

Talino
06-06-2006, 02:07 PM
Za one korisnike SXa i Nuenda koji žele da predju na Sonara (a teško im je navikavat se na nove kratice) - imate u opcijama mogućnost da u Sonar koristite njihove kratice:

Meni Options/Key Bindings/Import/pa izaberete željeni model:
- Cubase SX Key Assignments.kbn
- Nuendo Key Assignments.kbn

Eto, sad ste rasterećeni. puno sreće! ;)

arajlo
06-06-2006, 03:57 PM
Onaj na koji si navikao i u kojome se osjecas najkomotnije, i tako sve sta prodje kroz kartu ide u nule i jedinice:D

shigumicu
06-06-2006, 04:30 PM
Najbolji sekvencer je nov sekvencer - Henry Ford. :mrgreen:

dlukace
06-06-2006, 04:37 PM
najbolji je onaj kojeg najčešće prvog probaš i na njega se navikneš,eto tako to najčešće biva.kad se sjetim svojih početaka,sjetim se frenda koji je usnimio nekakav c***k od cubsea 3.7 pa ubro vst 5 i na tom sam i dan danas.kad danas najbolje razmislim,da imam love uzeo bih pro tools hd i ne bih se zajebavao sa stalnim namještanjem sistema padanjem istog zbog njegovih efekata ili zajebavanje s ostalih 1000 sranja.pt ipak ima hardware podršku te zato masno košta,ali i vrijedi.možda bi bio potez da ostali poput steinberga i emagic-a naprave dsp karte za svoje sequencere koje će isto podržavati do 32 ili 48 audio traka te nešto malo efekata,tada bi to vjerojatno nama svima zadavalo puno manje glavobolja ,ali i puno više para...

puRe
06-06-2006, 10:51 PM

:rotfl:

MarkoM
07-06-2006, 12:24 AM

batice pali ... pogledaj ove vase sa pinka i ekipu pa ti je odmah jasno gde ima najvise koke u ovoj zemlji ... :p

ekseri su out ... :rolleyes:

toliko o nama ... :o :rotfl:

OFF
07-06-2006, 10:23 AM
Ja se ovim putem javno izvinjavam svim tehnozama i DJ-producentima jer sam probao uraditi jednu stvar u Notepadu ali posto on nema automatizaciju filtra (za kanal tb303), morao sam da predjem u Word...... a u notepade-u cu raditi mastering. Evo par taktova

lesha
07-06-2006, 11:14 AM
e, mnogo ti je prost ovaj aranzman.. :p

OFF
07-06-2006, 11:33 PM
Jbg, to se sad vrti po klubovima:rolleyes: :p

reverence
24-08-2006, 01:15 AM
A gde su Logic , Nuendo i pravi Pro Tools ..... sta sve logic radi sa midijem , tesko da mu neko moze prici .....

Pozdrav

Digital Performer ... ne da mu moze prici, vec je MIDI 17 000 svetlosnih godina bolji nego u logic-u. :)

Probaj DP ... preporucujem !

pozdrav

reverence

Sandzama
24-08-2006, 10:58 AM
Izvinjenje prihvaceno;)

Pozdrav svim MIDI-rokerima/akusticarima....od elekrasa:rotfl:

:)

Max
24-08-2006, 03:38 PM
Digital Performer ... ne da mu moze prici, vec je MIDI 17 000 svetlosnih godina bolji nego u logic-u. :)

pozdrav

reverence

Vrlo moguce ..... ne bavim se mnogo midijem ...... mozes li navesti te prednosti ????

Pozdrav

perun
24-08-2006, 04:00 PM

pozdrav

reverence

Vezano za Digital Performer, pola planete, ukljucujuci i mnoge baje iz "ozbiljnog" posla, bilo da su radili na Logicu ili PT-u (neki cak i MIDI segment u ProToolsu)... Prelaze na DP! Ne znam zasto, nekada davno sam ga imao kao program dobijen uz Pinnacle kartu, ali, kazem, trendovi u svetu se menjaju, i za MIDI i za Audio, trenutno u korist DIGITAL PERFORMERA!!!

Eto, samo da potvrdim... Naravno, mi smo suvise lenji da bi se sada bacali na DP sa Nuenda, a i ne vidim razlog!

Pozdrav!;)

DaBear
24-08-2006, 07:14 PM
Eto, samo da potvrdim... Naravno, mi smo suvise lenji da bi se sada bacali na DP sa Nuenda, a i ne vidim razlog!

Pozdrav!;)[/quote]

Meni je uvek bilo cudno sto se toliko ljudi lome oko MIDI sequencera...Ja sam dugo radio na Akai ASQ-10 (isti sequencer kao na MPC ritam masinama), onda vrlo malo na Cubase-u (3.0 !!) i posle uzeo Tools....
Svi koji pricaju Logic radi ovo i ono, Ovaj radi ono..kad cujem sta je izprogramirano, ne vidim nikakvu razliku??:confused:

Sta tu treba - quantize, da mozes da sam produzis notu, povecas / smanjis dinamiku, Pojacas / smanjis volume, copy, paste...to je to!
Ionako se sve snima u audio cim se nadje neka dobra linija, itd..???

Svi koji se bave ovim diskusijama su trebali da vide kako smo ja i Jevta (grupa Data/ Master Scratch Band / Sizike) radili (pre 22 godine!!!)
sa Roland MC-4B sequencer- 4 mono linije, a za svaku liniju treba da uneses (preko tastature sa brojevima!) 3 brojcane vrednosti: Notu, Ritam i Jacinu!! kako je to sporo bilo..pa onda Sync na tape pa opet 4 mono linije ili 4-glasni akord!!!
Nisi mogao da sviras u sequencer preko klavijature pa onda quatize ko sad!!!
Moj prijatelju....kucali smo ko da smo radili u samposluzi na kasama!!!

Max
24-08-2006, 07:35 PM
@ Da bear ..... jedino mogu da ti kazem o groove tj sving quantizama kod Logica , jednostavno 10 x bolje rade

.... za ostalo ne znam , nisam bas neki midi freak ..... samo osnovno

Pozdrav

awacs
24-08-2006, 08:18 PM
Quote:
Originally Posted by TOSHO

Another Quote (originally posted by idekius):

Da je u to vreme imao comp, da li verujes da ga nebi upotrebio? :)
Mozart je jos bolji primer, on nikada nije nista snimio :mrgreen:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::
A awacs ce na to:

Ma, da je Mozart imao sequencer i comp mozda ne bi nista ni napisao. Mozda bi proveo zivot pokusavajuci da podesi optimalnu latenciju hardvera i trazeci najbolje zvucnike na svetu. I preslusavajuci semplove, naravno. I razmisljao o RMS-u. :banghead: :D :o :hyper: :cool: :banghead: :( :D :banghead:

lesha
24-08-2006, 08:54 PM
Ma, da je Mozart imao sequencer i comp mozda ne bi nista ni napisao. Mozda bi proveo zivot pokusavajuci da podesi optimalnu latenciju hardvera i trazeci najbolje zvucnike na svetu. I preslusavajuci semplove, naravno. I razmisljao o RMS-u.
ovo sam sa pravom zasluzio :o :D

DaBear
24-08-2006, 09:52 PM
[quote=Max]@ Da bear ..... jedino mogu da ti kazem o groove tj sving quantizama kod Logica , jednostavno 10 x bolje rade

JA ILI KORISTIM KVANTIZACIJU ZA KROMPIRE (32/16/8)

ILI SAM POMERAM NOTE PA PRAVIM SVOJ SWING....

TAJ "KVANTAJZ" KOJI RADI AUTOMATSKI SWING - SVI IMAJU!

zmaj
25-08-2006, 12:12 AM
Ja ne znam vise ni sta je u pitanju,ali kvantizacija je definitivno bolja na logic-u nego u nuendu...zvuci banalno,kao nema tu sta,levo-desno,lepi-seci,alidefinitivnobolje radi...:confused:

Rhino
25-08-2006, 12:16 AM
Ja ne znam vise ni sta je u pitanju,ali kvantizacija je definitivno bolja na logic-u nego u nuendu...zvuci banalno,kao nema tu sta,levo-desno,lepi-seci,alidefinitivnobolje radi...:confused:

DEFINITIVNO

Max
25-08-2006, 12:55 PM
[quote=Max]@ Da bear ..... jedino mogu da ti kazem o groove tj sving quantizama kod Logica , jednostavno 10 x bolje rade

JA ILI KORISTIM KVANTIZACIJU ZA KROMPIRE (32/16/8)

ILI SAM POMERAM NOTE PA PRAVIM SVOJ SWING....

TAJ "KVANTAJZ" KOJI RADI AUTOMATSKI SWING - SVI IMAJU!

Nemaju ..... veruj mi ...... probaj negde Logic , pa ces da vidis ..... mislim , ja ga prvi ne forsiram i alergican sam na izjve tipa " ovo je najbolje i sl " .... i onda sam zezao ortaka koji me je ubedjivao toliko da smo se skoro posvadjali ..... i onda covek donese Logic ..... i pokaza mi ..... i ostao sam bez argumenata ....

Ima nuendo sving pomeraje , ali to nije to ..... a ako radis sam svoje sving pomeraje ..... onda stvarno treba da probas Logic .....

Pozdrav

spartakus
17-06-2010, 12:06 AM
pa zavisi kako kome.verujem da postoje ljudi kojima je totalno nebitno u kom sekvenceru ce poceti projekat.samo poznavanje plug-inova,zvuka i normalno vrh oprema i sve je moguce .meni je iskreno nuendo i qbase .qbase 5 je bolesno dobar meni ali znate kako se kaze 100 ljudi 100 cudi ....:rotfl:

don corleone
17-06-2010, 12:58 AM
Sto zena, dvesta sisa :D

Nego gde izvadi ovu temu matoru cetri godine! :D

DaBear
17-06-2010, 06:46 AM
Sto zena, dvesta sisa :D

Nego gde izvadi ovu temu matoru cetri godine! :D

To zanci da je novi clan (svega nekoliko postova), CITAO stare postove, cesljao kroz forum - KAKO INACE SAVETUJEMO SVE NOVE CLANOVE !
Za pohvalu !!!

Bitch
17-06-2010, 09:57 PM
tako je.

branoy
21-06-2010, 06:26 PM
ma definitivno neki krekovani :D ... shala.. NAJ BOLJI JE NA SVETU
INOXIC 8 .. nema dalje..