PDA

View Full Version : NI guitar rig 2

veseli koljac
08-10-2005, 03:23 AM
The Sound of Guitar and Bass
GUITAR RIG 2 is a professional all-in-one software and hardware set-up for guitarists and bass players. The fantastic sound quality won GUITAR RIG 16 industry awards and artists' praise the world over. A huge range of authentically emulated amps and effects are perfectly complemented by a robust foot controller boasting an integrated, studio-quality sound card.

Doubling the power of the previous version, the possibilities of this award-winning modular solution are endless. From the most dulcet tones to the hardest riffs, GUITAR RIG 2 is in a league of its own.

The ultimate all-in-one setup for guitar and bass players
Amps, Cabs, Mics and Stomp Boxes
The tones delivered by GUITAR RIG 2's Dynamic Tube Response technology are second to none. The huge selection of equipment is astounding: Choose from 8 amps, 15 guitar and 6 bass cabinets, 4 rotary speakers, 9 microphones with adjustable positioning and over 40 effects. Drag and drop any number of components into the virtual rack and arrange them into the desired order. A wide range of distortion, modulation, delay, reverb, pitch and volume effects allow the sound to be tuned, twisted and tweaked until the most tantalizing tones are obtained.

Foot Controller, Sound Card and DI Box

Foot controller and USB 2.0 audio/MIDI interface
The Rig Kontrol 2 foot-controller has six foot switches and a multi-functional pedal with an extra switch. Integrated into the controller is a high-quality audio interface with inputs optimized for guitar and bass pick-ups. Rig Kontrol 2's advanced design, rugged construction and tough aluminium casing ensure it holds its own on the most demanding of stages. Plug in two guitars simultaneously; use the dedicated inputs and MIDI interface to patch in additional pedals and controllers. No set-up hassles, no extra hardware needed – just plug and rock!

Modulate and Loop
Use the Loop Machine to create and play back loops on the fly: Layer different leads, riffs and rhythms on top of one another and gradually build up entire guitar sections. Tools such as the Crossover and Split offer unique potential while the Modifiers' ability to modulate any of the parameters in real-time far exceed the realms of conventional set-ups. GUITAR RIG 2's exceptional sound quality and features make it the ideal choice – perfect for studios and stages of all sizes or just jamming at home or on the road.

http://www.nativeinstruments.de/typo3temp/pics/28513c05e4.jpg
http://www.nativeinstruments.de/typo3temp/pics/24b3817494.jpg

http://www.nativeinstruments.de/index.php?id=guitarrig2_us

nove ditorzije:metal zone(konacno), sansamp,gain booster...4 nova pojacala.i jos mnogo noviteta ...
jedva cekam za razliku od amplitube-a 2 koji nema cak nijednu pravu distorziju...

kVu
08-10-2005, 03:48 AM
nove ditorzije:metal zone(konacno)

iskreno da ti kazem, meni je pravi metal zone totalno s****... dobro, ne bas totalno, ali nema muda nigde... sva nesto vristi a ne pomera bubrege kad treba...

ja se nadam da ce softverska varijanta bolje da zvuci :))))

veseli koljac
08-10-2005, 04:07 AM
edit

veseli koljac
08-10-2005, 04:08 AM
nije ni meni nesto ekstra,ali je za hevi svirku definitivno bolji od nesrecnog mxr-ovog dimebag dist-a koji je modelovan u starom g.rigu.pravi m-zone ima neku ruznjikavu boju kao njihove stare hm1,2,3 ditorzije,sto mi se ne svidja.

kVu
08-10-2005, 04:26 AM
http://www.digitech.com/products/DF7/DF7.htm - evo ovo ne izgleda losa stvarcica za snimanje, a nije ni skupa.. a ja cu javim kako zvuci za recording cim je isprobam, jerbo sad nemam vremena :)

a zasad najbolji dist sound koji sam dobijao je sa http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=Jackhammer ... kad bi to emulirali mislim da bi svi bili srecni ;)

poz

veseli koljac
08-10-2005, 04:41 AM
imam ja digitech metal master i na svirkama zvuci lepo kada je sve jako i glasno,ali kada je ustekam u komp preko neke simulacije pojacala,zvuci bezivotno i lose.

kVu
08-10-2005, 04:44 AM
eto vidis... a meni prijatelj koji je vec probao ovaj distortion factory kaze da snima odlicno, ali da nista ne valja kada ide u pojacalo & zvucnik...

veseli koljac
08-10-2005, 04:49 AM
zanimljivo :),ajde pa javi kada budes imao vremena da isprobas kako se tebi cini df7.

MUzzY
09-10-2005, 06:25 PM
Konkurencija cini cuda! Jedva cekam ovo.
I meni je malo cudno sto Amplitube2 nema nijedu simulaciju distortion pedale (osim overdrive-a) al nista nije kao gain samog pojacala.
Bas me zanima sta radi Dynamic Tube Response?

statusband
10-10-2005, 03:10 AM
nove ditorzije:metal zone(konacno), sansamp,gain booster...4 nova pojacala.i jos mnogo noviteta ...
jedva cekam za razliku od amplitube-a 2 koji nema cak nijednu pravu distorziju...

pogledaj http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=102975#post102975

Ja u opste nisam nesto zadovoljan Guitar Rig-om ili sam mu posvetio malo vremena.Ako neko nabavi "dvojku",voleo bih da napise nesto o njoj :(

kVu
24-10-2005, 02:02 AM
snimao pre nedelju dana Les Paula preko Distortion Factory-ja... gitara-pedala-preamp (line ulaz)-AD ... ispalo je odlicno! mada smo namestali zvuk jedno 3 sata :)

dakle, od mene slobodno preporuka za snimanje.. za te pare, odlicna spravica... zavrsava posao.. saljem za nedelju, dve i pesmu kad se zavrsi mastering pa cete cuti.. whitesnake - amadeus rock'n'roll :))))))))

pozdrav!

Dushan_S
24-10-2005, 04:37 AM
Za direct ovo:
http://www.tech21nyc.com/images/psa1_1_image.jpg

Ili u slučaju manje kinte

http://www.tech21nyc.com/images/gt2_image.jpg

Jer zvuči ovako:
http://www.tech21nyc.com/sounds/gt2_sounds/gt2cali.mp3

?to je naravno, poprilično bolje nego guitar podrigovi i ostale soft simulacije koje ko?taju duplo toliko.
Ne bi niko hvalio guitar rig niti mislio o njemu da treba da plati full retail price. :) Ovako... Mada ok, ako nekome treba iz nepoznatog razloga fleksibilnost softvera, da mo?e da promeni farbu kasnije i slično, ajd, kapiram.

Inače realno i dalje Behringer ima best beng for the buck, za tako sitne pare Vamp2 je neprejebiv, svidjalo se to nekom ili ne (jer svi mi mrzimo behringer, jel tako? Tako je :D ), a zvučno ?to se tiče simulatora gde se tra?i mnogo različitih mogućnosti (?to ipak nije u mogućnosti sansamp-a), Line 6 sprave pa dva mesta prazno. Evo potpisujem da ako neko misli da mu soft simulator zvuči jednako dobro kao hardware sa istom svrhom, treba da ode da mu pregledaju u?i. :p

veseli koljac
24-10-2005, 09:40 AM
nije verovatno ni ovaj preamp los :mrgreen:

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Rectifier_Series/RectoPreAmps/RectoPreampFrtSm.gif

ali sve to vec ima modelovano u GR2,a zvuci isto kao i prave sprave, tako kazu na onom trejleru za GR2 :rotfl:

jesi gledao trejler? jaooo GR2 ne zvuci nista bolje od keca,isti endzin,par novih pojacala,pedala... ali u sustini isto.

MD
24-10-2005, 01:24 PM
Ljudi, jeli tko probao voxengo boogex?.Ja bi rekao da je to najbolji speaker+mic simulator do sada, pogotovo ako se pogoni nekim dobrim driveom jer je njegov u?as..:)

Dushan_S
25-10-2005, 04:34 PM
nije verovatno ni ovaj preamp los :mrgreen:

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Rectifier_Series/RectoPreAmps/RectoPreampFrtSm.gif

ali sve to vec ima modelovano u GR2,a zvuci isto kao i prave sprave, tako kazu na onom trejleru za GR2 :rotfl:

jesi gledao trejler? jaooo GR2 ne zvuci nista bolje od keca,isti endzin,par novih pojacala,pedala... ali u sustini isto.:rotfl:Nisam gledao trejler, preslusao sam samo one mp3-je na njihovom sajtu, i kao, ok, imam utisak da jesu malo radili da srede zvuk ?to se tiče high gain-a, ali se nisam ne?to ni isekao. A da, ni taj tvoj preamp nije lo? :D

Ljudi, jeli tko probao voxengo boogex?.Ja bi rekao da je to najbolji speaker+mic simulator do sada, pogotovo ako se pogoni nekim dobrim driveom jer je njegov u?as..:) Jesam i kao, kul, probao ga sa simanalog Marshall-om pre njega, i da bolji rezultat nego sam simanalog, mada imam neke impulse kutija skinute sa neta koji sam jos ranije probao sa impulsnim reverbom i vi?e mi se dopadaju, ne znam u čemu je fora ne bi trebalo da postoji razlog.

MUzzY
27-10-2005, 07:19 PM
Ok mozda treba da odem da mi pregledaju usi :D
Idalje mislim da software moze da zvuci dobro kao HW (sto se tice simulacija pojacala...). Verujem da se sa dobrim preampom moze izvuci odlican zvuk.
Takodje ne znam sa kakvim gitarama vi to probate. To sto neko ima LP meni licno ne znaci ama bas nista jer ih ima svakakvih. (kao uostalom i svakakvih gitara :) )

poz.

shigumicu
31-10-2005, 09:05 PM
Imaju li novi Guitar rig i Amplitube iLok (dongle)?
Za Amplitube se nesto govorka da ce biti. :(
I da li to znaci da cemo biti uskraceni za "probne" verzije? :confused: :(

veseli koljac
01-11-2005, 01:16 AM
amplitube2 ce najverovatnije biti zasticen syncrosoftovim ikey-om (koji takodje koristi miroslav Philharmonik) ako se ovo desi onda cemo definitivnno biti uskraceni za demo.
gitar rig nece imati nikakvu dongle zastitu.

Dushan_S
04-11-2005, 02:51 AM
Ok mozda treba da odem da mi pregledaju usi :D
Idalje mislim da software moze da zvuci dobro kao HW (sto se tice simulacija pojacala...). Verujem da se sa dobrim preampom moze izvuci odlican zvuk.
Mislim da generalno, (ne mislim na tebe direktno) postoji ne?to o čemu ljudi ne razmi?ljaju.
Sve je to software, to jest, naravno da u nekoj Line 6 spravi postoje čipovi i software na njima koji radi istu stvar. Znači kad upoređujem hardware i software za emulaciju, bar ja lično ne dajem prednost hardveru jer je to "ono pravo" i mo?e se rukom opipati itd.
Sa subjektivne strane, ono ?to čujem mi govori da Line 6 emulacija bolje le?i u matrici, lak?e se pakuje, mek?e, i jasnije mi zvuči. Nekada čak i nije savr?eno pogođen karakter nekog pojačala ali je sve vrlo upotrebljivo.
Sa objektivne strane ima? kompaniju koja godinama ne radi ni?ta drugo nego proizvode vezane za emulaciju pojačala, kao i sama pojačala i ima? NI instruments koji je platio par ljudi da iskodiraju neki simulator jer treba zagristi i u taj segment tr?i?ta. ?ta misli? ko ima veći bud?et, iskustvo i već postojeći vi?egodi?nji rad na usavr?avanju tehnike emulacije? :)

zvincic
04-11-2005, 03:13 AM
?ta misli? ko ima veći bud?et, iskustvo i već postojeći vi?egodi?nji rad na usavr?avanju tehnike emulacije? :)

ajde pitaj kome vise treba vjerovat :)

Dushan_S
04-11-2005, 03:17 AM
Kako kome? Pa Behringeru, naravno :D :p

Gulanfer
04-11-2005, 08:02 AM
Da, smejamo se Behringeru , ali ja imam V-Amp2 i sto vec Dusan rece za te pare zvuci sasvim solidno. Probao sam i Amplitube i Gitar rig i ne moze da se poredi . Kvalitet zvuka i tu mislim na definiciju i punocu zvuka u mixu kod oba software-a su bila dosta slabija nego kod V-Amp-a. E sad, pucajte u mene ali ja nastavljam sa V-amp-om . :D

MUzzY
04-11-2005, 11:12 AM
Slazem se Dusane, ali opet NI nije mala riba. Radilo je na tome mnogo vise ljudi od njih par :)
Sve je stvar ukusa i na tome cu da stanem. Meni line6 zvuci previse sterilno recimo.
Ja nista od ovoga ne koristim profesionalno tako da verovatno i nemam pravo glasa :).

Sto je najgore, pevecu potpuno drugu pesmu kad skupim pare za JSX combo :D

stanceyu
07-11-2005, 11:36 AM
Za direct ovo:

SansAmp PSA-1 rack

Ili u slučaju manje kinte

SansAmp GT2

Za PSA-1 ne znam, ali GT2 ima moj gitarista, i mi smo ga probali DI, i nije nam radio za te hi-gain emulacije, tj. mozda bi radilo uz neki dodatni 4x12 emulator. Ovako je prvise "zujavo"... doduse, malo manje zujavo od ostalih pedala, ali ipak nije to to. Ja imam Bass driver za bas, i tu sve radi OK, mada nikad nisam probao da snimam sa nekim bas nadrajvovanim presetima... verovatno bih tu imao nekih problema.

Dushan_S
09-11-2005, 01:21 AM
Slazem se Dusane, ali opet NI nije mala riba. Radilo je na tome mnogo vise ljudi od njih par :)
Sve je stvar ukusa i na tome cu da stanem. Meni line6 zvuci previse sterilno recimo.
Ja nista od ovoga ne koristim profesionalno tako da verovatno i nemam pravo glasa :).

Sto je najgore, pevecu potpuno drugu pesmu kad skupim pare za JSX combo :DEeeeee to je već ne?to :) Jedan drugar iz BG ima to pojačalo, tj glavu, ali se retko viđamo, i nikako da skoknem do njega da čujem kako radi.

veseli koljac
09-11-2005, 01:31 AM
eno onaj B4II od NI ima neke iste simulacije kabineta kao GR2,mislim da su svi njihovi programi bazirani na reaktor enginu,i da sve prave uz pomoc njega.

MUzzY
09-11-2005, 07:04 AM
Eeeeee to je već ne?to :) Jedan drugar iz BG ima to pojačalo, tj glavu, ali se retko viđamo, i nikako da skoknem do njega da čujem kako radi.

Skokni do Artista, oni su ga uvezli (CAREVIII!). Tamo sam probao glavu, ali na nekom krshu parkeru... bljak.
Jaooo kakav clean! A crunch kanal ... ma videces. Stvarno vrhunsko pojacalo. Samo da jos uvezu JSX zvucnike. Doduse cena je paprena al za ono vredi, zaista.
Mislim, jedan je Satriani :D

Roadie
16-12-2005, 02:26 PM
Evo jucer sam konacno nabavio Guitar Rig 2. Malo sam se igrao sa njim, za sada mi se cini daleko napredniji od prve verzije, s tim da ima zaista puno novih stvari, i prakticki neogranicene mogucnosti "programira" bilo koja kontrola ili poveze sa nekakvim oscilatorom itd... Nova simulacija Fender Twina je bas cool. Uglavnom ima jako puno noviteta, a ja za sada nemam bas vremena posvetiti se tome. Cim ulovim malo vise vremena, napisat cu vise. Za sada mi se cini odlican u odnosu na jedinicu.

MUzzY
02-01-2006, 08:36 PM
Evo igram se sa GR2 vec nedelju dana non-stop (morao sam samo pauzu za novu godinu :D). Bolji je definitivno ali novine nisu vredne 2.0 oznake. HiQuality radi stvarno osetno bolji rendering zvuka. Cini mi se da je Gratifier poboljsan i to dosta. Raw kanal zvuci super (sa CAT distorzijom). Super je sto su dodali gain booster to mi je bas trebalo da poteram Plexi. Ma svidza mi se :D. Napravicu neke testove da cujete.

poz.

veseli koljac
02-01-2006, 08:55 PM
ma gratifier nije nista poboljsan,isti je kao i u kecu,kao i kod ostalih pojacala i efekata,nema nikakvih promena u zvuku,osim novih modela i hi-res-a.

MUzzY
03-01-2006, 12:44 AM
Onda im je generalno Hirez pomogao dosta...

veseli koljac
03-01-2006, 01:45 AM
jeste :) ,samo sto meni u poslednje vreme ponekad malo smeta,kada je ukljucen nekako ne mogu lepo da sredim visoke,ali generalno mi je ipak bolje sa hi-resom.

Dushan_S
03-01-2006, 03:04 AM
Nisam verovatno toliko sedeo sa GR2 kao vi, ali sam primetio da mi se u nekim slučajevima vi?e dopadalo kako zvuči sa isključenim HiRes-om. ?to ne kapiram, jel. Previ?e mi nekako promeni kompletan karakter boje, umesto da je učini samo gu?ćom ili ?ta već.

MUzzY
03-01-2006, 02:07 PM
MDFovi su cudo :)

Max
03-01-2006, 02:16 PM
ja cu kao potpuni neznanac .... pitati sledece .....

Kako se sa time porede Marshall jmp 1 i Marshall el 34 50/50 ...?

Na ebay se mogu naci za " relativno " solidnu kolicinu para , pa bih hteo da mi ovo uporedite sa softvare om , line 6 , sansampom , software om i sl ....

Misli znam da nije cena ni priblizno u tom domenu , ali ako proverite na ebay mogu se naci za prilicno solidne pare , pa da mi kazete da li se vredi upustati ?

Pozdrav

Dushan_S
03-01-2006, 03:11 PM
Ne znam tačno na šta misliš, sve zavisi, za šta ti treba? Kod Maršala nemaš baš toliko mnogo raznoraznih mogućnosti, tj sve će zavisiti od tvog majkovanja i kasnijeg farbanja efektima kad snimiš gitaru, dok su svi ti Amp simulatori u mogućnosti da ti ponude raznolikost uz nešto lošiji kvalitet. Ako se radi o distorziranim gitarama, ozvučena kombinacija Jmp1 i power amp-a će zvučati daleko ozbiljnije od bilo čega iz simulatora-a. Sans amp je odlična spravica, u smislu da je imaš za direkt snimanje svega i svačega i mogu se iz nje takođe dobiti raznorazne stvari. Line 6 sprave su ti verovatno neka najbolja kombinacija ako ti treba za "Šarenu primenu", što se tiče gitare, danas ovo sutra ono, ali nećeš dobiti to zrno i prezentnost kao kada bi snimio živo pojačalo.

zvincic
03-01-2006, 04:29 PM
ja cu kao potpuni neznanac .... pitati sledece .....

Kako se sa time porede Marshall jmp 1 i Marshall el 34 50/50 ...?

Na ebay se mogu naci za " relativno " solidnu kolicinu para , pa bih hteo da mi ovo uporedite sa softvare om , line 6 , sansampom , software om i sl ....

Misli znam da nije cena ni priblizno u tom domenu , ali ako proverite na ebay mogu se naci za prilicno solidne pare , pa da mi kazete da li se vredi upustati ?

imam jmp1 kojeg vucem kroz effects loop na marshall DSL401 (40w, 4x el84, vintage 30) i to ozvucim sa Audix i5.
vjeruj mi, niti jedan simulator ne moze doci niti blizu

nije ni jmp1 neki vrhunski preamp, dapace...jedan triaxis ga odere od sale (usporedjivali side by side na mesa 20/20 i 50/50) ali svejedno jede bilo koji soft plugin.

jmp1 doduse radi za distorzije i cleanove....za lagani crunch nije nesto narocito (jebiga, diodni kliping je unutra)...ali za dobit taj lagani crunch dovoljno je da odem direktno u kombo i puknem mu jak signal u prvi stupanj...blues heaven :)

Max
03-01-2006, 04:40 PM
probao triaxis ..... to znam da super zvuci ..... znaci line 6 , sensamp i marshall ne mogu prici triaxisu ?

Doduse snimao sam triaxis .... direct ....

Pozdrav

zvincic
03-01-2006, 05:31 PM
probao triaxis ..... to znam da super zvuci ..... znaci line 6 , sensamp i marshall ne mogu prici triaxisu ?

Doduse snimao sam triaxis .... direct ....

Pozdrav

ma zajebi direkt, trebas cut kako to cudo zvuci kroz dobar poweramp (mesa 20/20 mi se vise svidio od 50/50 ;) ) i dobre boxeve....u ovom slucaju smo ga vukli kroz 2x12 Spider Amps (jedan tip iz Labina ih radi) sa Vintage 30 unutra.

znas onaj spot Michaela jacksona, Black and white...kad malac stane i opali akord na gitari :)

e, tako sam ja u studiu, razvrnuli pojacalo....opalim akord a on pjeva...meni osmjeh od uha do uha :)

e sad...kako sam rekao...jmp1 je dobar...ali ipak opako kaska za triaxisom...doduse, 3 puta je jeftiniji :)

ps. vidim da i ti volis tockice.... :)