View Full Version : Focusrite red 8??
Pozdrav svima na forumu! Zanima me da li iko ima kakvog iskustva sa Focusrite red 8.... Nasao sam ga za jako pristojnu cijenu( 1100 e)... Za sad imam akg Solidtube i planiram uzeti U87.. Takodjer kupujem i UAD pack tako da sam mislio da bi mi ovaj preamp bio odgovarajuci....
Cijela je RED serija sjajna!
Ja sam radio na RED 7 i odusevljen sam bio. Jako prezentno pretpojacalo. Dobro se uklapa u miks. Jedino me nerviralo sto su potenciometri skliski i prelagano se okrecu. Okreces jednog, a malim prstom zahvatis drugog kojeg pomaknes. To sad ako cemo bas mak na konac. Ali sto se zvuka tice - sjajno!
Manley
03-04-2006, 07:16 PM
Hvala na info...Mislim da cu ga uzeti... Probao sam ga i cini mi se jako dobrim..
Ja imam RED 7 dva komada i nedam ih nikome ;)
LACKY
04-04-2006, 03:14 AM
Hvala na info...Mislim da cu ga uzeti... Probao sam ga i cini mi se jako dobrim..
Necu nista ni da hvalim ni da kudim!
Ali evo ovako! kompletna serija Red, je bila aktuelna 95,6 itd.Nisam siguran dali se danas proizvode, ali u to vreme su kostali od 3 do 4000 maraka.Probao sam u to vreme nekoliko njih iz te serije! I to nije lose(mada da se razumemo) nije ni vrh!
Mislim da 1100e nije neka bas povoljna cena danas, ako je polovna sprava upitanju(proveri na E Bay-u kako se krecu)!
Mislim da ste obojica u pravu , samo pricate o razlicitim spravama
http://www.thomann.de/de/focusrite_red_8.htm
koj zaista moze da se ovde kupi za oko 2300 e ....
A polovan napolju i za duplo manje .....
http://www.harmony-central.com/Effects/Data/Focusrite/Red_8-1.html
Ali red 7 je naravno druga prica ..... i druga cena , tu je Manley u pravu
doduse isti preamp ......
..... evo okrenuo sam poznanika da ga pitam za cenu red 7 u Bg ( nov ) 3200 e .....
Pozdrav
sasaristic
05-04-2006, 06:41 PM
Mislim da ste obojica u pravu , samo pricate o razlicitim spravama
http://www.thomann.de/de/focusrite_red_8.htm
koj zaista moze da se ovde kupi za oko 2300 e ....
A polovan napolju i za duplo manje .....
http://www.harmony-central.com/Effects/Data/Focusrite/Red_8-1.html
Ali red 7 je naravno druga prica ..... i druga cena , tu je Manley u pravu
doduse isti preamp ......
..... evo okrenuo sam poznanika da ga pitam za cenu red 7 u Bg ( nov ) 3200 e .....
Pozdrav
Red7 koji sam kupio pre 8 god. u Music shopu u Minhenu platio sam oko 3400dm, prosle godine sam ga prodao za oko 1200 eur u ne bas sjajnom stanju.Preamp je sasvim u redu ali je kompresor slabo upotrebljiv .3200 ne da je mnogo za tu spravu (koja uzgred budi receno stvarno nije sam vrh...recimo Spl pro mike koji sam imao u to vreme mi je zvucao zdravije..a bio najmanje 3 puta jeftiniji) nego je totalno nebulozno.
LACKY
06-04-2006, 01:26 AM
Red7 koji sam kupio pre 8 god. u Music shopu u Minhenu platio sam oko 3400dm, prosle godine sam ga prodao za oko 1200 eur u ne bas sjajnom stanju.Preamp je sasvim u redu ali je kompresor slabo upotrebljiv .3200 ne da je mnogo za tu spravu (koja uzgred budi receno stvarno nije sam vrh...recimo Spl pro mike koji sam imao u to vreme mi je zvucao zdravije..a bio najmanje 3 puta jeftiniji) nego je totalno nebulozno.
U potpunosti se slazem sa tobom. Radeci sam imao prilike da koristim Red 6 i 7, , ISA 215(izmedju ostalog mnogo ozbiljnija serija Focusa) i Producirpak.
Generalno ja nisam ljubitelj Focusa (ajde da kazemo da je to stvar ukusa), mnogo vise mi se dopadaju Avalonovi proizvodi, 727 kao kombinacija, je jako uptrebljiv i dopada mi se zvuk.
A od svih kombinovanih uredjaja moj favorit je, SumitAudio 100. Kobinacija preamp-kompresor sa posebnim ulazom za instrumente i lampom na ulaznom stepenu. Pri tome je to sprava koja kosta oko 2000$! Tome ljudi ni jedan Focus ne moze ni da prismrdi.
:)
Manley
07-04-2006, 10:59 AM
U potpunosti se slazem sa tobom. Radeci sam imao prilike da koristim Red 6 i 7, , ISA 215(izmedju ostalog mnogo ozbiljnija serija Focusa) i Producirpak.
Generalno ja nisam ljubitelj Focusa (ajde da kazemo da je to stvar ukusa), mnogo vise mi se dopadaju Avalonovi proizvodi, 727 kao kombinacija, je jako uptrebljiv i dopada mi se zvuk.
A od svih kombinovanih uredjaja moj favorit je, SumitAudio 100. Kobinacija preamp-kompresor sa posebnim ulazom za instrumente i lampom na ulaznom stepenu. Pri tome je to sprava koja kosta oko 2000$! Tome ljudi ni jedan Focus ne moze ni da prismrdi.
:)
Vidis to je sve stvar ukusa, ja sam npr imao taj summit mpc-100a i tpa-200b i ne bih ga uzeo vise nikada! Napravio sam mnogo bolja iskustva sa RED-om nego sa SA...red je skuplja serija od isa, jedino je prednost producer pack-a sto ima bolje mogucnosti routinga...ostalo je sve ispod nivoa RED-a! RED 8 ima smisla po meni ako radis stereo mikrofoniju, sve ostalo je stvar ukusa! Iskreno ni meni RED nije ljubimac, ali neposteno je reci da je na nivou SPL-a ili nekih srednje budzetskih firmi! Sto se glasa tice RED i nije prvi izbor kod mene....pre bih dosao u obzir chandler ili millennia stt 1, ali na percusijama zvuci RED perfektno, jasno, glasno i cisto;) i u tom slucaju ima compresor smisla jer je pri jacim kompresijama kompresor jednostavno ne upotrebljiv, a tamo gde instrument zivi od dinamike itekako je koristan pri manjim kompresijama.
Poenta cele ove price je da je covek hteo dobar preamp za 1100e i moje licno misljenje je da sa RED-om 8 nece pogresiti nimalo....ako imas mogucnosti idi isprobaj ga, ponesi dobar mic i svoj instrument ili neku osobu koju poznajes dobro(glas) i napravi par snimaka, odnesi kuci i slusaj na svojim monitorima i sam odluci
Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.