PDA

View Full Version : Focusrite red 8??

Amil
07-10-2005, 07:41 PM
Pozdrav svima na forumu! Zanima me da li iko ima kakvog iskustva sa Focusrite red 8.... Nasao sam ga za jako pristojnu cijenu( 1100 e)... Za sad imam akg Solidtube i planiram uzeti U87.. Takodjer kupujem i UAD pack tako da sam mislio da bi mi ovaj preamp bio odgovarajuci....

Shot
08-10-2005, 03:23 AM
Cijela je RED serija sjajna!
Ja sam radio na RED 7 i odusevljen sam bio. Jako prezentno pretpojacalo. Dobro se uklapa u miks. Jedino me nerviralo sto su potenciometri skliski i prelagano se okrecu. Okreces jednog, a malim prstom zahvatis drugog kojeg pomaknes. To sad ako cemo bas mak na konac. Ali sto se zvuka tice - sjajno!

Manley
03-04-2006, 07:16 PM
Hvala na info...Mislim da cu ga uzeti... Probao sam ga i cini mi se jako dobrim..

Ja imam RED 7 dva komada i nedam ih nikome ;)

LACKY
04-04-2006, 03:14 AM
Hvala na info...Mislim da cu ga uzeti... Probao sam ga i cini mi se jako dobrim..
Necu nista ni da hvalim ni da kudim!
Ali evo ovako! kompletna serija Red, je bila aktuelna 95,6 itd.Nisam siguran dali se danas proizvode, ali u to vreme su kostali od 3 do 4000 maraka.Probao sam u to vreme nekoliko njih iz te serije! I to nije lose(mada da se razumemo) nije ni vrh!
Mislim da 1100e nije neka bas povoljna cena danas, ako je polovna sprava upitanju(proveri na E Bay-u kako se krecu)!

Max
04-04-2006, 02:16 PM
Mislim da ste obojica u pravu , samo pricate o razlicitim spravama

http://www.thomann.de/de/focusrite_red_8.htm

koj zaista moze da se ovde kupi za oko 2300 e ....

A polovan napolju i za duplo manje .....

http://www.harmony-central.com/Effects/Data/Focusrite/Red_8-1.html

Ali red 7 je naravno druga prica ..... i druga cena , tu je Manley u pravu

doduse isti preamp ......

..... evo okrenuo sam poznanika da ga pitam za cenu red 7 u Bg ( nov ) 3200 e .....

Pozdrav

sasaristic
05-04-2006, 06:41 PM
Mislim da ste obojica u pravu , samo pricate o razlicitim spravama

http://www.thomann.de/de/focusrite_red_8.htm

koj zaista moze da se ovde kupi za oko 2300 e ....

A polovan napolju i za duplo manje .....

http://www.harmony-central.com/Effects/Data/Focusrite/Red_8-1.html

Ali red 7 je naravno druga prica ..... i druga cena , tu je Manley u pravu

doduse isti preamp ......

..... evo okrenuo sam poznanika da ga pitam za cenu red 7 u Bg ( nov ) 3200 e .....

Pozdrav

Red7 koji sam kupio pre 8 god. u Music shopu u Minhenu platio sam oko 3400dm, prosle godine sam ga prodao za oko 1200 eur u ne bas sjajnom stanju.Preamp je sasvim u redu ali je kompresor slabo upotrebljiv .3200 ne da je mnogo za tu spravu (koja uzgred budi receno stvarno nije sam vrh...recimo Spl pro mike koji sam imao u to vreme mi je zvucao zdravije..a bio najmanje 3 puta jeftiniji) nego je totalno nebulozno.

LACKY
06-04-2006, 01:26 AM
Red7 koji sam kupio pre 8 god. u Music shopu u Minhenu platio sam oko 3400dm, prosle godine sam ga prodao za oko 1200 eur u ne bas sjajnom stanju.Preamp je sasvim u redu ali je kompresor slabo upotrebljiv .3200 ne da je mnogo za tu spravu (koja uzgred budi receno stvarno nije sam vrh...recimo Spl pro mike koji sam imao u to vreme mi je zvucao zdravije..a bio najmanje 3 puta jeftiniji) nego je totalno nebulozno.
U potpunosti se slazem sa tobom. Radeci sam imao prilike da koristim Red 6 i 7, , ISA 215(izmedju ostalog mnogo ozbiljnija serija Focusa) i Producirpak.
Generalno ja nisam ljubitelj Focusa (ajde da kazemo da je to stvar ukusa), mnogo vise mi se dopadaju Avalonovi proizvodi, 727 kao kombinacija, je jako uptrebljiv i dopada mi se zvuk.
A od svih kombinovanih uredjaja moj favorit je, SumitAudio 100. Kobinacija preamp-kompresor sa posebnim ulazom za instrumente i lampom na ulaznom stepenu. Pri tome je to sprava koja kosta oko 2000$! Tome ljudi ni jedan Focus ne moze ni da prismrdi.
:)

Manley
07-04-2006, 10:59 AM
U potpunosti se slazem sa tobom. Radeci sam imao prilike da koristim Red 6 i 7, , ISA 215(izmedju ostalog mnogo ozbiljnija serija Focusa) i Producirpak.
Generalno ja nisam ljubitelj Focusa (ajde da kazemo da je to stvar ukusa), mnogo vise mi se dopadaju Avalonovi proizvodi, 727 kao kombinacija, je jako uptrebljiv i dopada mi se zvuk.
A od svih kombinovanih uredjaja moj favorit je, SumitAudio 100. Kobinacija preamp-kompresor sa posebnim ulazom za instrumente i lampom na ulaznom stepenu. Pri tome je to sprava koja kosta oko 2000$! Tome ljudi ni jedan Focus ne moze ni da prismrdi.
:)

Vidis to je sve stvar ukusa, ja sam npr imao taj summit mpc-100a i tpa-200b i ne bih ga uzeo vise nikada! Napravio sam mnogo bolja iskustva sa RED-om nego sa SA...red je skuplja serija od isa, jedino je prednost producer pack-a sto ima bolje mogucnosti routinga...ostalo je sve ispod nivoa RED-a! RED 8 ima smisla po meni ako radis stereo mikrofoniju, sve ostalo je stvar ukusa! Iskreno ni meni RED nije ljubimac, ali neposteno je reci da je na nivou SPL-a ili nekih srednje budzetskih firmi! Sto se glasa tice RED i nije prvi izbor kod mene....pre bih dosao u obzir chandler ili millennia stt 1, ali na percusijama zvuci RED perfektno, jasno, glasno i cisto;) i u tom slucaju ima compresor smisla jer je pri jacim kompresijama kompresor jednostavno ne upotrebljiv, a tamo gde instrument zivi od dinamike itekako je koristan pri manjim kompresijama.

Poenta cele ove price je da je covek hteo dobar preamp za 1100e i moje licno misljenje je da sa RED-om 8 nece pogresiti nimalo....ako imas mogucnosti idi isprobaj ga, ponesi dobar mic i svoj instrument ili neku osobu koju poznajes dobro(glas) i napravi par snimaka, odnesi kuci i slusaj na svojim monitorima i sam odluci

Pozdrav