View Full Version : dilema....microkorg ili alesis micron
mirzaa
06-10-2005, 08:24 PM
koju od ove dve?
micron je hvaljen dosta...više mogućnosti i analogniji zvuk..ali kao loš vocoder.
dok microkorga imaju svi...od air.a, beck.a, bjork itd itd
preporuke i savjeti dobrodošli.
jol tko imao prilike isprobati obje machine?
isprobao sam microkorg...ma dobra je to spravica..skroz wicked..nemam baš neke zamjerke.. :/
ili možda netko ima treću opciju?
ili da odjebem to i uzmem arp axxe :D?
lesha
06-10-2005, 08:31 PM
ja sam bas na netu nesto citao u vezi te dve masine i svi, kao sto ti kazes, vise hvale micron, bolji zvuk, vise mogucnosti, samo sto mu je mana vocoder..
mirzaa
06-10-2005, 08:35 PM
a vokoder je jedna od funkcija koju mislim dosta koristiti... pa ako je toliko los onda microkorg...
ali opet..mogu pretrpit lošiji vokoder pošto ima puno više funkcija od microkorga...
lesha
06-10-2005, 08:39 PM
imas na www.sonicstate.com/synth/index.cfm recenzije, pa uporedi..
mirzaa
06-10-2005, 08:46 PM
jesam već...pa sada tražim preporuke iz prve ruke.. ;)
ako tko još naiđe neka kaže mišljenje... :)
micron +ni vokator (koji ako ga malo provalis, veruj mi, odlicno zavrsava posao...plus ima vise mogucnosti nego bilo koji integrisani vocoder)...
clusterchord
07-10-2005, 08:13 PM
glasam za Micron. nikad nisam previse volio Korg-ov code za VA soundove..
ako ikako mozes dohvatiti za ION jos puno bolje. glavna stvar kod analgnih sinteva je interface sa potovima da mozes lako mjenjati soundove..
to sto ION nema FX kao Micron ne znaci nista. prvo, nisu neka kvaliteta, drugo , ima tih mutlifx za kupit rabljenih koliko oces, za sitnu paru - Alesis Wedge, Midiverb4, Ensoniq DP2 ili DP4, Roland SRV3030, 330 itd itd..
ubodi ION, i dodaj poslije neki efekt.
dlukace
07-10-2005, 09:50 PM
ja glasam za mcrokorga jer i sam imam ms2000 koji je jako sličan njemu.puno ljudi ima ta 2 sinta i jako ih hvale(prodigy je na svom koncertu na vrhu imao korga ms2000 i jo? par microkorg-ova u studiju...)ima odlične basove i lead soundove,a njegov sequencer je druga i duga priča-uzimaj!
submaster
07-10-2005, 10:42 PM
mikrokorg je ok....ali su mu dirke isuvishe male za iole opushteniju svirku...
po meni bolje prishtedeti za ms 2000.
wladymeer
07-10-2005, 11:25 PM
Idi na ION.. Alesis je firma koja se manje više opredelila za analogni zvuk (Andromeda A6 kao jedan od retkih novih sprava sa pravim analognim delovima, a ne VA, Fusion HD6/8, Ion, Micron.. jedino su QS serije workstationi)
Razlika u odnosu na Micron je što nemaš (čini mi se) dva efekta na ION-u i što imaš više patcheva na njemu, mada, opet, sve patcheve možeš sa neta da skidaš i sredjuješ. A što se tiče Vocodera.. kad se kaže lošiji, to sigurno ne znači da ti sa njim ne možeš da radiš neke standardne stvari, već da je samo u nekim stvarima lošiji od Microkorga. Nijedna firma danas neće dozvoliti da ima neku komponentu u sebi koja je ispod očekivanog standarda, tako da ti je moj savet da prištediš nekih 800 EUR i da posle toga uživaš
Ja ga definitivno uzimam u januaru/februaru ;)
clusterchord
09-10-2005, 03:51 AM
ma ako nekom treba vocoder, uzmes lijepo u njemackoj na eBayu, za circa 150 EUR od MAM-a VOCODER. Pravi analogni sa 12 bandova koji pojede bilo koji vocoder na nirusu, ms2000 ili ionu itd. vrlo razgovjetan, Kraftwerk stil.
za demonstraciju, radili su prije par godina usporedni test u Keyboard magazinu, svih vocodera koji su se tada sluzbeno proizvodili (osim onih na modularima), Virus, MS2000, Electrix itd i MAM ih je totalno razvalio, sve digitalce.. jednoglasno.
ima ih svaki tjedan na eBay.de stvarno se isplati. ima i pretpojacalo za mikrofon.. i najvaznije biras sam i modulator i carrier signal, tj. nisi ogranicen na sound sinta na kojem se vocoder nalazi. primejr: stavis harme na gitari kao carrier, a moduliras ga s nekim loop-om itd..
(http://www.mam-germany.de/dat/demo/vf11.mp3)
wladymeer
09-10-2005, 04:14 PM
Kad smo već kod Vocodera..
Da li ima neki vocal procesor koji radi slično kao vocoder i možete li da mi preporučite neki? Znam da Vocoder treba da se trigeruje sa dirkom na samoj klavijaturi, ali da li postoji neki procesor koji stvara sličan efekat kao vocoder ali BEZ "sviranja" (što podrazumeva pevanje, jelte :) )?
mirzaa
09-10-2005, 05:12 PM
voice transformer je to onda više nego vokoder.
boss ima jednog
i alesis i digitech
digitecha sam isprobo prije par godina u nekom zg shopu...rainbowu mislim. ok je..
clusterchord
10-10-2005, 05:53 AM
Kad smo već kod Vocodera..
Da li ima neki vocal procesor koji radi slično kao vocoder i mo?ete li da mi preporučite neki? Znam da Vocoder treba da se trigeruje sa dirkom na samoj klavijaturi, ali da li postoji neki procesor koji stvara sličan efekat kao vocoder ali BEZ "sviranja" (?to podrazumeva pevanje, jelte :) )?
to nije sasvim tocno. netreba da "trigerujes" nista na klavijaturi.
ako znas kako vocoder radi tj. da uzima "karakteristiku" tvog vokala/govora po frekvencijama i njome filtrira/modulira neki drugi signal, onda znas da on radi sa bilo kojim audio signalom - nemora biti sint. moze to biti gitara, snimak sa cd-a ,
ukratko, imas "modulator" signal - to si u ovom slucaju ti, odn. tvoj glas, i tzv. "carrier" signal, tj. onaj koji ce se "procesirati".
a "trigerujes" (:D) sa svojim glasom - mozes ti stisnut harmu i prije, ali se nece nista cuti dok ne "beknes".. :) tojest, carrier ulazi u vocoder, ali otvara ga na output tek modulator signal.
naravno, kombinacija sa sintom je najcesca i najprakticnija u pjesmi, jer, zelis da ti vocoder stima u harmi , pa s necim moras mjenjat harme odnosno tonove na carrier signalu odn. instrumentu.
nadam se da je ovo bilo donekle razumljivo.. nisam htio u detalje oko tehnologije samog vocodera.. ;)
wladymeer
10-10-2005, 12:30 PM
Pa dobro.. znam otprilike kako vocoder radi, ali u suštini ja bih išao na to da mi klavijature ostanu slobodne za sviranje, a da imam vocoder efekat zasebno, tj. da mi samo modulira frekvenciju glasa (sad, nisam siguran kako funkcioniše 50dry:50effect, no dobro)
Biće da je meni potrebno ono što reče Mirzaa - vocal transofrmer ili tako nešto. ;)
mirzaa
11-01-2006, 06:28 PM
eto danas otišao kupiti microna. i kupio ga. i odgovor na dilemu je MICRON definitinvno. pojede microkorga za doručak, ručak i večeru. ima nebrojeno više funkcija nego korg..od ritam mašina, sekvencera....ma...sve.
do vokodera još nisam došao ali javim se i za to.
prezadovoljan sam kupovinom.
možda će ga biti malo tricky programirat ali isplatit će se. na kraju krajeva, mislim da ne netko i sastavio kakav editor za PC..
eto.
lesha
11-01-2006, 11:49 PM
za koliko si ga uzeo?
poz
mirzaa
12-01-2006, 10:47 AM
450 €
clusterchord
13-01-2006, 12:44 AM
javi nam kako ti se svidja..
btw, jednu stvar sam cuo u vezi Microna u medjuveremnu; da je onaj glavni encoder potenciometar dosta osjetljiv i podlozan kvarovima pa - budi njezan. neki ljudi na hc su ga morali mjenjati. ali ko zna, to su mozda bili prvi primjerci.. to je kod alesisa tipicno.
mirzaa
13-01-2006, 12:55 AM
da skužio sam to, a i čito na yahoo grupama....malo je lošije napravljen da....nekako se klima. vidjet ću sa vremenom.....
par mana: x, y, z knobovi reagiraju tek kad ih se malo "potegne". kada ih se lagano počne vrtit onda ne registriraju komandu..
ne može se napraviti da ti xyz knobovi kontroliraju parametre efekata....već samo synth parametre...malo glupo...to se da riješit sa firmware updateom pa ko zna,,,,.možda jednom se sjete...
tolko za sada.
microkorg+micron....KICKASS
Nedim76
02-02-2006, 02:43 PM
Imao sam ION, sad imam MS2000, ja bi se ipak opredelio za MICROKORG, jedino ako imas drugi MIDI CONTROLLER pa da ga tako koristis, jer su dirke premale. Vocoder je bolji.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.