PDA

View Full Version : Kotizacija za radijski festival = 1000 eur

Gianfranco
02-10-2005, 05:48 PM
Decko je prilozio pesmu,kontakrirali ga vec i trazili 1000 evra za kotizaciju.
Da li je neko imao slicna iskustva ? Da li je ovo uobicajeno za pocetnike na ovom festivlau? Eto i oni krenuse stopama "starijih rodjaka" :rolleyes:

SandRob
02-10-2005, 07:41 PM
Decko je prilozio pesmu,kontakrirali ga vec i trazili 1000 evra za kotizaciju.
Da li je neko imao slicna iskustva ? Da li je ovo uobicajeno za pocetnike na ovom festivlau? Eto i oni krenuse stopama "starijih rodjaka" :rolleyes:
radijski festival je u hrvatskon odlicna promocija. postoji udruga u kojon je vecina radija, koji po ugovoru do besvjesti vrtu pisme sa festivala, a festival prinosi televizija. e sad, ako je tako i u vas i ako covik ima dobru pismu... :hm:

Max
02-10-2005, 08:38 PM
Na zalost nije ..... to je najjeftiniji i najjadniji festival na kom sam " bio " ..... mozda ce ove godine biti nesto bolje organizovano , ali prosle je bio jad i beda , pobednik se znao unapred ........ bina najjadnija koju sam skoro video ....... ma Zrenjanin je prema ovome mrak .......

Ne znam da li je ijedna pesma prosla i bila pustana ....... tako da 1000 e ..... hmmmmmm ....

Pozdrav

Pedja
04-10-2005, 12:49 AM
Na zalost nije ..... to je najjeftiniji i najjadniji festival na kom sam " bio " ..... mozda ce ove godine biti nesto bolje organizovano , ali prosle je bio jad i beda , pobednik se znao unapred ........ bina najjadnija koju sam skoro video ....... ma Zrenjanin je prema ovome mrak .......

Ne znam da li je ijedna pesma prosla i bila pustana ....... tako da 1000 e ..... hmmmmmm ....

Pozdrav

Svako mora da prelezi "decije bolesti"........tako je bilo i sa ovim festivalom, a nadam se da ce ove godine biti mnogo bolje. Sto se tice pesama koje su bile na proslom festivalu....toliko su se "vrtile" da su ih i vrapci naucili, a mnogi bi rekli kad ih cuju "ooo neee zar opet". Radim posao muzickog urednika u jednom radiju i znam kako je bilo prosle godine......pesme su mi se jednostavno "ogadile" koliko su bile pustane, a sve to zato sto su takvi uslovi bili u ugovoru koji je potpisan.......u prevodu "pustaj do iznemoglosti":) :o :)

E sad za tih 1000e......ne znam......sto ti kazes hmmmmmmm.....

Oggy
04-10-2005, 02:22 AM
Ja sam radio pesmu za radijski, tacnije aranzman i produkciju, ali mi mali nista nije spominjao oko placanja...
Ko zna...
Moguce je da i jeste tako, ali ja generalno nemam nista protiv toga, ako za tih 1000 evra uradis posao i afirmises svoj rad. Na kraju, svi mi dajemo mnogo vise para za opremu koja nam pomaze da postizemo bolje rezultate, pa tako i pevaci moraju investirati u sebe, ne bi li napredovali u svom poslu.

I 10 evra moze biti mnogo, ako ih bacas, a 10000 ulozenih pametno je cist dobitak, e sad pitanje je samo ko je u pitanju i koliko dobru procenu ima.

arados
04-10-2005, 08:34 PM
Ja sam za kotizaciju "po rebrima":mad:

Dushan_S
05-10-2005, 01:52 PM
Kad god je neki festival, čujem poneku priču o velikim parama koje se plaćaju za uče?će i "nepravdi". Ne pričam sad za radijski nego uop?teno.

Pa u čemu je tu problem? I treba da se plaća, čak bih ja to lepo javno obnarodovao, i napravio kategorije po kojima se plaća. Mislim, niko ne ide na većinu tih festivala jer pravi umetničku muziku pa da sad treba da se podr?i njegov eventualni talenat, već zato ?to ?eli da uđe u posao i zaradi pare, znači motiv je muzički biznis. Kada se otvara privatna pekara, niko se ne buni kao "Jao , sramota, zamisli, tra?ili su mi 10000 evra za peći za pekaru i 500 evra za mesečni zakup prostora, đubrad jedna pokvarena , umesto da mi daju besplatno". Normalno je ulo?iti u posao od koga ?elite da zaradite.
A onaj ko ima zaista dobre pesme, ili fenomenalno peva, ako nije ru?an kao grob ili asocijalan, napraviće opet posao i bez festivala.

Inače ovde su obično narodnjaci na udaru pljuvačine, ali ?to se tiče ovoga oni su ubedljivo najpo?teniji, znaju ?ta i koliko ko?ta, znaju da celu stvar rade kao posao, da zarade, i normalno im je da plate ljude koji su ume?ani u celu stvar.

Boskovic
05-10-2005, 02:16 PM
Nazalost, ali Dushan je u pravu. Biznis, biznis, biznis.

arados
06-10-2005, 12:29 AM
Radi se o tome da ti tipovi obicno nadju zrtve iz ruralnih krajeva i interpretatore slabije kvalitete, pa ih 'izmuzu' do krajnjih granica i tako prezive do slijedeceg 'radijskog ili slicnog festivala'.
Muzenje se krece u ovim okvirima:
1. Ne valja ti matrica - tiha/ prejak bas/ neprofesionalna
rjesenje: idi u taj i taj studio! (ultimativno)
2. fale ti prateci vokali
rjesenje: idi u taj i taj studio! (ultimativno)
3. Sta je sa gitarama?
rjesenje: idi u taj i taj studio( naravno - ultimativno)

Sramota.

Jos se uz ovo zalijepe neke stvari koje uz produkcijom i pjesmom nemaju veze ( ne bih o tim stvarima jer su bijedne i jadne)...

Jao majko, jao Boze

Sto kazu Malehookersi: Cuvajte se , pazite se!

Oggy
06-10-2005, 01:07 PM
Sve je to istina, ali ja ti iz prve ruke ("ultimativni studio" :D ) kazem da je to i vise nego istina. Kompozicije koje su ove godine stigle na zrenjaninski festival su bile vise nego :"idi na doradu u taj i taj studio" i da smo se vodili tom logikom, trebali smo presnimiti gotovo ceo festival (a nismo ni jednu). Desi se nekada da nesto fali, sto moze da poboljsa pesmu i onda ide na doradu, uz naravno placanje (sto mi je nekako i logicno), a ako je recimo dobra pesma, a katastrofa aranzman, opet prvo se nudi "domaci" studio (sto mi je takodje logicno), ali ne znam da se desilo (barem u Zrenjaninu) da prica ide tokom: "Ako ne snimis kod Ogija u studiju, ne mozes na festival!". Naravno, ono sto ja radim, ulazi na festival "mimo konkursa" (sto je opet normalno jer ih ja zaduzujem na jos 1000 strana), ali isto tako je mnogo veca verovatnoca da mi kazu pre nego drugima: "Ej, ovo ti nije bas najbolje, ajde to uradi malo drugacije" ili padaju jos teze reci, koje jasno znace da treba da bude bolje, bez obzira sto pesma prolazi.
Tako vazi i za ostale. Naravno, ogranicavam se na Zrenjanin, ali iskreno verujem da nije mnogo drugacije ni na drugim festivalima i licno sumnjam da bi neko ko cuje fantastican aranzman rekao: "OK, ali ti ne valja produkcija, pa to mora da se snimi negde u drugom studiju...".

Oko uzimanja para, smo vec sve rekli. Koliko bi kostalo da dodjes na Nacionalnu TV ili Pink ili sta ti vec ja znam koju TV i kazes ovako: "Znate, ja bih da se reklamiram 3:30 minuta u udarnom terminu i da to isto naknadno pustate barem jos 10 puta narednih mesec ili dva dana".
Sta mislis koliko bi morao da prebrojis novca?
Kupujes gitaru, dajes pare, kupujes pesmu, dajes pare, kupujes reklamu, tudje znanje, afirmaciju... Dajes pare i to je normalno. Rekoh vec da je samo pitanje sta ti se od tih para vrati, ali opet, ti nikome ne mozes zabraniti da daje pare... Ni u jednom poslu ti nemas cvrstih garancija da ce ti se ulog vratiti, pa tako ni u ovom. Ipak, postoji termin "dugorocno ulaganje" koji pocnes da kapiras posle nekoliko godina kada shvatis da ti se vraca ono sto si ulozio pre 10 godina.
Imam jak utisak da se nismo jos potpuno odvojili od SFRJ sindroma gde je sve bilo za "dzabe", pa smo videli koliko nas je na kraju kostalo. Mnogo je postenije ici u korak sa svojim mogucnostima i placati svoje cehove redovno, prostirati se onoliko kolike su ti mogucnosti i gledati da budes sve bolji, a uspeh, novac i sve ostalo sto uz to ide, jednog dana moze, a ne mora da dodje, ali onda sigurno znas da si uradio sve sto je bilo u tvojim mogucnostima.
Jos jednom kazem, niko nece okrenuti glavu ako pred sobom ima veliki talenat jer je svima u interesu da uloze u nekoga ko ce im posle biti veliki posao. Na zalost, talenti ne rastu na svakom cosku, pa samim tim i broj kompromisa te vrste je veoma mali. Sa druge strane imas ljude koji pokusavaju da te ubede da to jesu kolicinom novca koji broje u jedinici vremena, pa zasto bi im uskratio tu zivotnu radost? ;)

Gianfranco
06-10-2005, 02:10 PM
Oggy,kada vec spominjes talente...hoces da ti ja kazem ime jednog kojeg ste VI zvali da vam dodje na festival,potom trazili da plati kotizaciju,a onda ga ubacili u VECE NOVIH ZVEZDA,gde nije bio ni u prvih desetak nakon izglasavanja zirija,koliko ulazi u finalno vece... a imao je pesmu koja je mogla da bude najmanje u prvih 5 u FINALNOJ veceri.
Kako je moguce to da se desi? Ajde molim te objasni mi to!

Nemojte samo da mi pricate da ovde na festivalima ili uopste bilo gde u zemlji bilo koga zanima da pomogne ili ulozi novac u talente.

Ako jedan Avax sa odlicnim aranzmanom i devojkom koja moze da bude buduca zvezda,dobije od svih clanova zirija nula poena,a onda poslednji i najeminentniji clan zirija Sanja Ilic mu da 10 poena...onda se postavlja pitanje: Da li Sanja ilic jedini nema pojma? Ko su ti ostali ljudi iz zirija i da li su svi potplaceni ili lobirani?
Ocigledno jesu!

BIZNIS?????

O kakvom mi biznisu pricate... Ovde ljudi pojma nemaju sa biznisom!
Dobro je poznato da najtalentovaniji ljudi su uglavnom NE preterano bogati... I gotovo da nemaju mogucnosti ovde da zarade tolike pare da mogu da isfinansiraju svoj album.
A ovde niko ih ne vidi i ne ulaze u njih.

A PINK? (ovde vlada Pink sindrom poimanja biznisa) Stara prica: Vlado Georgijev dolazi kod Milice i trazi simbolicnu cifru za prvi album,a ova uvredjena ga odbija,jer je ona smatrala da on Pinku treba da plati... decko posle izda za anonimnog izdavaca i uze milione,bez ikakve reklame.

Eto ova zadnja prica vam je ukratko prica o tzv. SLEPOM BIZNISU koji ovde vlada.
Ja sam slep da vidim da si ti zvezda i da ces ti da doneses velike pare,ajde javi se kad budes imao 40 000 evra pa da sam snosis odgovornost za neuspeh...jbg,otkud ja znam da ti imas hit ili da si ti buduca zvezda!?

Oggy
06-10-2005, 03:01 PM
Gianfranco, samo konkretno. Kada kazes "Vi", treba da znas da ja nikoga nisam zvao, niti trazio da plati kotizaciju (sto ne znaci da imam nesto protiv toga).
Interesuje me koji je to talenat koji je pozvan, koji je platio i koji nije prosao u finale. Da li je placanje preduslov za finale (iako su svi platili) ili je preduslov za finale tvoja procena?
Ja sam ove godine radio 4 pesme od kojih je jedna bila komplet moja, jedna je bila obrada za revijalno vece, i dve pesme gde sam radio samo aranzman snimanje i produkciju. Opet, to su dva mlada izvodjaca i dva afirmisana. Jedna pesma je uzela nagradu publike, ali ja tu nemam apsolutno nista od priznanja, posto nagradu dobija kompozitor, jedna pesma je (obrada koju su izvele klinke od 13-14 godina) "oduvala" sve matorce na revijalnoj veceri, ali to opet nema nikakve veze sa poretkom ili bilo cime jer se nisu ni takmicile.
Ostaju dve pesme od kojih je jednu izvodio neafirmisan izvodjac (koji je takodje platio kotizaciju) i jednu (moju) koju je izvodio afirmisan izvodjac.
Prva nije usla u finale iako je bila (po mojoj proceni) bolja od 95% ostalih i uprkos tome da ju je radio producent festivala, a druga je osvojila 8 ili 9 poena na glasanju u finalu (iako mislim da je jedna od tri ukupno koje su valjale).
Pesma za koju sam tipovao da pobedjuje, biva druga, a pobedjuje pesma koja je meni najgora na festivalu i za koju sam se ja trudio da ne udje uopste na isti.
Do kakvog zakljucka dolazimo?
Nisi ti taj, a Bogami, ni ja koji mozemo da kazemo sta je dobro, a sta je lose, vec kako i sam vidis to procenjuju drugi.

A sta cemo sa Budvom gde pobedjuje kolaz SFRJ bljuvotina (da ne budem shvacen pogresno, Tijana je pokazala da moze da uradi bilo sta i da je nadprosecno talentovana, ali pesma...Ma daaaaj!), a "nezasluzeno" gubi bleda replika soundtracka iz Titanika?
A Max mi recimo pustao pesmu Darka Dimitrova koja je vrh za obe ove, a nije pobedila...
Jebiga, ocigledno je da ukus pojedinaca nije podudaran sa ukusom sirokih narodnih masa i sa time treba ziveti. Trudis se, dajes sve od sebe, ali ne treba padati u ocaje tipa: "A sto ste vi prevideli da je ovaj talentovan, a ovaj nije..."

Kad smo kod Vlada i kod Pinka, ta prica je istinita, ali je upravo dokaz za ono sto ja i govorim. Ako si talentovan, uvek nadjes nacin da to proguras i ne mogu svi da ostanu slepi ili gluvi za nesto sto vredi. Ako ostane Milica, nece ostati neko drugi i to ipak ispliva. Iskreno se nadam da ce to biti i slucaj sa osobom koju si spomenuo u tvom postu i za koju se jos uvek nadam da ces mi reci ko je u pitanju. Koliko ja znam, Sale (Avax) je radio pesmu za Janu koja je odbila da ucestvuje jer nije htela da plati kotizaciju, ali ne znam da je jos neko bio sa njegovom pesmom... :confused:

Gianfranco
06-10-2005, 06:03 PM
Deo kada pricam o Avax-u,nema veze sa ZR. festivalom vec HN ili BD,gde je kao glavni clan zirija i poslednji koji je glasao Sanja Ilic Balkanika.

Eto i ta pesma Sonce i mesecina je bila cini mi se nezasluzeno 5. (inace je bila moj favorit).

Ja znam da ocenim hiticnost i kvalitet pesme.Imam nepogresiv osecaj za to.

Osoba koju sam pomenuo,a koja je bila na ZR,nije imala pesmu koja je hit,ili je neki boom,kao sto nijedna pesma sa ZR nije bila,ali je svakako zasluzivala da udje u finale... Ako je ta osoba mogla da bude 7. ili tako nesto na beoviziji (bez ikakve protekcije) i 9. ili tako nesto na Evropjesmi,sramota je da je stavljate u vece novih zvezda i tu da ne prodje dalje,iako ima kvalitetnu stvar.

Pesma Tijane Dapcevic je bila hit na prvo slusanje i jedina koja se pustala u diskotekama u junu-julu u Budvi kada sam ja letovao.Trenutno ta pesma je manje zanimljiva od sjajne pesme Aleksandre Milutinovic,koju izvodi Aleksandra Radovic (drugoplasirana ako se dobro secam).
Cujem da je bilo namestanja da Tijana pobedi.OK,to smo vec apsolvirali od vremena kada je Dado Topic bio drugi sa Princezom (pobednik je imao iza sebe najmocnijeg menadzera ex YU)

To su finese. Ja govorim o krupnim zaverama kada Avax od svih (n-1) clanova zirija dobije 0 poena.
Kada Vlado Georgijev ne nadje izdavaca u BG koji bi izdao njegov album.
Kada te ne puste da ucestvujes na festivalu sa extra pesmom,a posle vidis gomilu **********???????????(bezveznjakovica) koji su prosli.

Samo mi ne spominji talente i to da je nekoga u ovoj zemlji briga za njih i sve ce biti cool:

Jos jednom kazem, niko nece okrenuti glavu ako pred sobom ima veliki talenat jer je svima u interesu da uloze u nekoga ko ce im posle biti veliki posao.

Ma daaaaaaj! :rotfl:

Mislis na "talente" - stara mera za novac? ;)

SandRob
06-10-2005, 06:52 PM
od vremena kada je Dado Topic bio drugi sa Princezom (pobednik je imao iza sebe najmocnijeg menadzera ex YU)

sjecan se toga izbora. pjevali su dado i sladjana milosevic, a ko je bi pobjedi?!
... je li ono bila bejbo dol... ili.... nisan sigran. :-?

Gianfranco
06-10-2005, 07:33 PM
Pojma nemam,ja nisam gledao. Ali sam zato gledao Velibora D?arovskog,koji je
pricao o tome kako se namestaju festivali i konkretno kako su se borili da Dado Topic ne pobedi.

Oggy
06-10-2005, 08:27 PM
Ako je ta osoba mogla da bude 7. ili tako nesto na beoviziji (bez ikakve protekcije) i 9. ili tako nesto na Evropjesmi,sramota je da je stavljate u vece novih zvezda i tu da ne prodje dalje,iako ima kvalitetnu stvar.

Da me ubijes, ja i dalje ne znam o kome je rec. Daj ime i prezime ili refren pesme, znacu i tako...

Dushan_S
06-10-2005, 11:56 PM
Gianfranco, ja kad ovako slu?am tvoje zamerke, nemoj me pogre?no shvatiti ali meni su svi ti ljudi koji se prijavljuju kao učesnici na festivalima isti. Ti priča? o po?tenju i o većim i manjim talentima, o name?tanju kao da se radi o klasičnoj muzici a ne estradi, pa je sad skandalozno da ima mahinacija iza scene.

Nemoj me shvatiti pogre?no, ali sama institucija festivala pop muzike je to ?to jeste, i ja ne očekujem od nje nikakvu objektivnost, ili da funkcioni?e kao metod odabira ?ita od kukolja. Festivali slu?e nečemu drugom, i to ljudi koji su u poslu znaju i tako se i pona?aju. Uostalom, kakav je smisao prve nagrade? Ako je dobra pesma bila na festivalu, ona će postati hit, hteli to ljudi sa festivala ili ne.

Upravo je Dado-Slađa duet dobar primer. Eto,niko ne mo?e da se seti pobednika ali se svi sećaju te pesme i da je bila druga. Ta pesma se i danas vrti na radiju, i bila je hit, a sad da li su i koliko Dado ili Slađa iskoristili u svoju korist, da ojačaju svoje karijere i na sve druge opipljivije načine kapitalizuju uspeh, to je već do njih, druga priča.

Elem, i dalje mi nije jasna ta naivna "pravda", kao da se radi o rock gitarijadama a ne festivalima koji plasiraju neki pop mainstream, ?ta god to danas bilo.

I btw, ti fakat optu?uje? Oggy-ja i to jako o?tro, zar ne? Ili budi jako konkretan i daj neki dokaz ili nemoj to da radi?. Ne da ga ja sad branim, ili da sam protiv tebe, nemoj ovo shvatiti tako, nego izgleda ba? ru?no, nije realno za neku forumsku raspravu.
Ako ti ili neko drugi misli da Zrenjaninski festival ne valja, bojkotujte ga onda, niko nikog ne tera motkom da se tamo prijavi, fakat.

Gianfranco
07-10-2005, 02:37 AM
Pa Dushane jasno mi je kako funkcionisu festivali ovde.Ali Oggy me je iznervirao recenicom vezanom za talente koju sam citirao u prosloj poruci!
I to je sve.Sve ostalo vezano za festivale je vec ranije diskutovano na ovom forumu,gde sam ja takodje bio ostar,kao i sada sto kazes ;)

Oggy ti sada moze da kazes da ne znas o kome je rec,pa onda ja mogu da kazem ko je,onda ti mozes da kazes ...da,ali njegova pesma nije bila nesto... i onda posto niko to nije ni pratio ovde sa foruma,ja bih morao da uploadujem deo te pesme (koji inace nemam) da svi cuju,a opet nemamo ni odsecke ostalih pesama u veceri novih zvezda...

bespotrebno uplitanje u pricu bez kraja.

Ponavljam ,samo taj deo kako je svima u interesu da uloze u nekoga ko ce im posle biti veliki posao mi extra para usi jer nema veze sa realnoscu.

Ad Fines
07-10-2005, 09:48 AM
U Hrvatskoj u sklopu radijskog festivala postoji i mladji brat tog festivala koji se zove ONI DOLAZE na kojem sam sa bandom nastupio tri puta i vise nemam pravo(sva tri puta odnijeli visoke nagrade s tim da je zadnja-proslogodisnja, bila direktan upad u finale radijskog festivala, koji je ove godine bio u Trogiru)
Nista nismo placali.

Dushan_S
07-10-2005, 12:43 PM
Pa Dushane jasno mi je kako funkcionisu festivali ovde.Ali Oggy me je iznervirao recenicom vezanom za talente koju sam citirao u prosloj poruci!
I to je sve.Sve ostalo vezano za festivale je vec ranije diskutovano na ovom forumu,gde sam ja takodje bio ostar,kao i sada sto kazes ;)Ma cool, ali optu?ba je ozbiljna stvar, mi smo se ovde navikli da prelako pričamo o nekim stvarima a postoji i određena doza ra?irene paranoje, al ?ta sad...

Ponavljam ,samo taj deo kako je svima u interesu da uloze u nekoga ko ce im posle biti veliki posao mi extra para usi jer nema veze sa realnoscu. Pa dobro, ni ja ne mislim da ljudi iz posla ovde imaju dovoljno vizije za tako ne?to, delimično i zato ?to ovde ne funkcioni?e pravna dr?ava pa ugovore kojima se inače reguli?u takve stvari mo?e? uglavnom okačiti mačku o rep. Kad se neke stvari re?e, onda će i postojati rezon da ekipa ljudi stane iza talenta, i naravno na osnovu toga izvuče finansijsku korist. Ovako, gleda se samo jedan korak unapred, i da se odmah uzmu pare, ako je moguće.

Oggy
08-10-2005, 02:36 PM
Gianfranco, ako neces da kazes ko je taj "extra talenat" koji nije prosao u finale, a pesma mu bas nije nesto, onda nemoj ni pocinjati ovakve price jer pricas u prazno.
Ne znam zasto stalno imas potrebu da samom sebi dokazujes svoje vrednosti tako sto ces napadati druge, kad to mozes da dokazes kroz 1000 drugih nacina, npr. nekom pesmom ili slicno, bez potrebe da merimo "ciji je duzi" i te fore.
Ja sa tobom ne zelim da udjem u ozbiljnu raspravu povodom svega ovoga ne zato sto necu ili ne mogu, vec zato sto su tvoji motivi, razlozi i argumenti krajnje neodredjeni i ne vidim svrsishodnost jedne takve rasprave.

Ti u meni vidis nekoga ko je deo festivala koji u tebi nije video zvezdu i gde su tebi, po tvojim recima (sto ne dovodim u pitanje), trazili neke pare da bi se na njemu pojavio. I sam znas da u to vreme ja nisam bio u nikakvoj vezi sa festivalom i da cak i sada kada jesam, nemam nikakve veze sa tim delom price (i da je moja savest potpuno mirna jer nikoga ni na festivalu ni u zivotu uopste nisam zajebao, prim. aut.), ali i dalje koristis svaku priliku da se "zakacis" samnom ili da barem "pecnes" kad god je to moguce. To vec pocinju da primecuju i ljudi sa strane, pa bi trebao da razmislis da li si stvarno u pravu kad to radis.
I sam sam rekao da mi se na celom festivalu ukupno svidelo od 3 do 5 pesama, da je kvalitet i kompozicija i izvodjaca bio tragican i da nije bilo gotovo nikoga ko je imao i pristojnu pesmu i pristojno pevao i pristojno izgledao (u isto vreme), te da je i krajni utisak o festivalu, prilicno los.

E, to ti je pravi presek stanja muzike u Srbiji i prava slika o "talentima" o kojima ti pricas. Na zalost, ja sam preslusao sve sto je stiglo od diskova, a ovo su bili najbolji od onoga sto je stiglo.
Da li mislis da je to pravo tlo za pricu o talentima i o tome koliko vredi ulagati u njih? DA li mislis da je gledanje 3K dura, dovoljno da bi se reklo da se "interesujes za talente" ili moras nesto i da uradis konkretno po tom pitanju?
Ti ne znas koliko sam ja ili bilo ko drugi uradio po tom pitanju i ne bi trebalo u tom slucaju o tome ni da pricas, a na kraju, ako imas toliku zelju da pomazes mladim "talentima", zasto ne napravis svoj festival gde ces ti biti i komisija i ziri sa "nepogresivim smislom za hit", pa ti ispomazi za "dz" sve talente Srbije (a videces, da kad se cuje da je za "dz", da ces imati nekoliko hiljada takvih,"talentovanih") i posle prvog takvog organizovanog festivala cu te pitati koliko ce te njih voleti, a koliko mrzeti, koliko ces kredita morati da podignes po bankama da bi vratio sav novac koji je bio potreban za oraganizovanje festivala, a koji nisi dobio, jer si radio za "talente" (sto podrazumeva da je besplatno) i da li ces moci (i jos vaznije pitanje, da li ces zeleti) da sledece godine napravis jos jedan takav.

Kada sledeci put budes kretao sa ovakvim ili slicnim pricama, razmisli da li ima smisla ili ima vise smisla da to pokazes nekim svojim delom, pa da onda sa jednakih pozicija o tome raspravljamo.

Pozdrav

Gianfranco
08-10-2005, 04:21 PM
Predstavicu 4 extra talenta na svom albumu,sto se vokala tice,kao i jednog extra talentovanog tekstopisca.Plus tu sam i ja kao talenat,sto se kompozicije i produkcije tice.
Dovoljno od mene.
Ustvari ja sam zahvalan svim menadzerima i ostalima,koji su mi ostavili ove talentovane ljude dostupnim za saradnju.

A verovatno je ocigledno da postoji nagomilani bes u meni s obzirom na situaciju ovde,sto nema ozbiljne kuce za koju mozes da izdas,sto nemas ozbiljne menadzere,sto zivimo tu gde zivimo,sto se kradu strane pesme,pa kompozitori nisu na ceni,sto postoji nekoliko lobija koji kreiraju celu scenu,smesne isplate autorskih naknada...
ma spisak nenormalnog je beskonacan.

Kako je moguce da ste svi toliko cool?

Svestan sam i ja svega,ali ne mogu da se pomirim sa tim i znacajno cu doprineti poboljsanju stvarnosti,pre svega svojim delima (tu se slazem sa Oggyjem,da je vec svima muka od moje price,a dela jos uvek nigde :))

statusband
11-10-2005, 12:07 AM
Moje misljenje je da svako,bez uvrede ne mislim ni na koga konkretno,treba da shvati u ranom detinjstu,da Deda Mraz ne postoji i da je sve u ovom "stvarnom" svetu vrlo surovo,sto zanci,nema para,nema prodje.To shvatis i zivot ti je mnogo jednostavniji.Ne mozes ispraviti toliko "krivih Drina" koliko ih ima,a drugo,ocekujes da neko svoje znanje i visegodisnji trud "poklanja"?To je malo ne realno.To je jednako smesno koliko i da ja odem kod Oggy-ja ili Vlade G. i kazem "molim te pokloni mi jedan hit..",pa onda odem kod organizatora nekog festivala i kazem:"e,nemam para,ali molim te pusti me da prodjem,imam odlicnu pesmu,radio taj i taj,odlicno pevam-naravno po svom misljenju-ali ti sve finansiraj".Ako postoji negde takva prodja,ja bih voleo da znam.Istina je da festivali funkcionisu kod nas malo smesno.Realno bi bilo da onaj ko pobedi,fino to i snimi o trosku neke kuce,pa da ta kuca fino zaradi zajedno sa tim talentom,pa bi kako kaze Oggy,stvarno svi imali koristi od tog talenta,ali uzmimo u obzir da je kod nas iskrivljena slika o tome sta je kvalitetno u svetu muzike,pa onda nastupa komercijala i izmedju ostalog kod nas je vec ustaljena sema da za siroke narodne mase valja ono sto je za nas kich,a ti isti koji su kich placaju debelo i tu je kraj price.Kad bi moj komsija imao neku moc u svojim rukama,on bi dao da se na svim TV i Radio stanicama emituju nekakvi 'Krmecaci" po citav dan od kojih bi ti se dizala kosa na glavi,dok bi drugi naredio da se emituje po ceo dan Rock i tako dalje,znaci individualno misljenje je samo individualno i nista vise,Uh malo sam se zaneo :(,zato i postoji ziri koji odlucuje o pobedniku festival iz svih aspekata.Koliko ja znam moras prvo izgledati fino,ponasati se na sceni fino itd,pa onda naravno dobra pesma.Znam ljude koji su stvarno imali dobru pesmu,ali veruj mi da vidis njihovo ponasanje na sceni i izgled,prepao bi se.Pa ne mislis valjda da takav neko treba da bude zvezda?! :confused: I poslednje,ali ne malo bitno je,fakat je da smo mi malo zavistan narod,pa mislimo da sve radimo najbolje,tako da ako pitas svakog ko je poslao pesmu na festival,kakva mu je pesma,recice:"Ma najbolja je sigurno,samo verovatno nece proci.." i naci ce obavezno razlog zasto.