View Full Version : Savet od strucnjaka
Zwerko
28-09-2005, 07:29 PM
Koja je neka bitna razlika izmedju PA60, PA80, E96, EXR5, EXR7...
Imam trenutno PSR 290 i menjao bih za nesto bolje, ali samo za neku kucnu svirku. Ne treba mi nista extra, ali bih voleo da imam vise stilova, glasova, varijacije, prelaze, introe, endove...
savete na e-mail:
danilovicn@eunet.yu
Mogli
28-09-2005, 08:14 PM
Vidi ovako - PA serija se razlikuje od svih ostalih u osnovi po tome sto ima dva sekvencera, sto je jako dobro za sve nas koji ne sviramo! Korg je izbacio tu klavijaturu specijalno za mene! Pritisnem play i pisem sms poruke, a posle malo vezbam skale! Ko je lud da skida te gluposti od pesama!:D PA80 se razlikuje od PA60 po tome jer ima mogucnosti da se na sebi ugrade druge dodatne stvari poput harmonajzera, graficke kartice(kojom se slika karaoka izbacuje na tv) i drugih pomalo nebitnih stvari, inace je zvuk u PA seriji potpuno isti. Ajd ziveli!:)
Ako vec hoces dobar aranzer, uzmi nesto od Roland VA serije. Krecu se od 700-1000e, u zavisnosti od modela, a po meni, mnogo bolje zvuce od Korga. Ja radim animir muziku u jednom restoranu sa VA3, i za te tihe, meke, nenapadne svirke je ODLICAN, a broj user ritmova-neogranicen.
Illiron
28-09-2005, 09:14 PM
Do jaja, znaci kupim pa80 i mogu da sviram u kaficu \o/ \O/ \o/
Nocni
28-09-2005, 10:47 PM
Koja je neka bitna razlika izmedju PA60, PA80, E96, EXR5, EXR7...
Od svih aranzera koje si nabrojao ja bih takodjer odabrao PA80.
1. PA60 jest jeftiniji ali je uskracen za dosta mogucnosti koje pruza PA80
2. PA80 za tu lovu zaista najvise pruza, osobno mi se ne svidja kako zvuce akusticni drum setovi na njemu (sviram citav zivot na rolandima :) ), navigacija kroz menije mi izgleda malo neintuitivna, ali sve ostalo je odlicno: soundovi, 'moderniji' drum setovi, ona 3 volume fadera (za master, za pratnju i za solo), lagan je, nije velik, mogucnost ugradnje hard diska, cita soundove s tritona, lijepu podrsku na www.korgpa.com sa zvukovima i ritmovima, mogucnost ugradnje flash karte od 16 MB sa vlastitim samplovima...
3. E96 je pregazilo vrijeme, zaboravi na njega
4. EXR5 i 7 su igracke prema PA80, ne mozes na njima praviti ritmove, da bi promjenio sound, moras pritisnuti prvo broj pa onda kotacicem odabrati :mad:
Roland Va serija, istina lijepo zvuci uzivo, ali ima gresku u konceptu sa touch screenom (fali dosta kljucnih dugmica na kontrolnoj tabli za zivu svirku).
Dakle bilo da ces svirati ili statirati, u svakom slucaju PA80.
Pozdrav
Ako vec hoces dobar aranzer, uzmi nesto od Roland VA serije. Krecu se od 700-1000e, u zavisnosti od modela, a po meni, mnogo bolje zvuce od Korga. Ja radim animir muziku u jednom restoranu sa VA3, i za te tihe, meke, nenapadne svirke je ODLICAN, a broj user ritmova-neogranicen.
Tesko da bolje zvuce od PA...to ne znaci da PA zvuci preterano dobro,nego da VA ipak zvuci losije...i definitivno je situacija obrnuta...meka svirka-korg,jaca svirka-roland,i to je tako vec godinama...iskreno sve je to zajebancija i tacno vidis da se neko trudio da oskrnavi pa1x ili u rolandovom slucaju va76 i g70...na granici izmedju igracke i klavijature,ali u svakom slucaju sve je bolje od PSR-a...
:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:banghead::banghead::bangh ead::banghead::banghead::banghead::banghead::bangh ead::banghead::banghead::banghead::banghead::bangh ead:
"mnogo bolje zvuce od Korga"?!?!?!?!?!:cool: :da: :mrgreen: :hyper: :rotfl::D:D :D:D :D
neces se ti `leba najesti od sviranja.
izvini ali tako nesto moze da kaze samo harmonikas koji je prekomandovan. ovo je provereno.
dakle, bilo za kucu ili nesto drugo PA80 je zaista zahvalna naprava. da je mogao ispasti bolji, mogao je (software), ali i je i ovako bolji od Rolanda.
a i moze se napraviti skoro neogranicen broj usera :mrgreen:
a sad da ja nesto pitam.
je li neko probao da stavi fles karticu nekog drugog proizvodjaca u KORG PA 80?
mislim, oni su lepo napisali only KORG ali se pitam da li je to zbog uvaljivanja svojih kartica koje su neverovatno skupe ili to moze biti istina?
E, ne volim takve iskljucive stavove i taj polu-ironicni ton!
Ja sam izneo svoj sud, zasto mi se Rolandovi aranzeri vise svidjaju, a i za svoj novac sam sebi kupio Roland, a ne Korg. Nisam cuo ni jedan pa80 koji zvuci onako kako se meni svidja (i ako se doduse ne krecem uopste po splavovima, folkotekama i slicnim mestima gde se aranzeri najcesce srecu). Takvo misljenje ima i vecina mojih iskusnijih kolega, pogotovo onih koji su presli sa Rolanda na Korg. Jedino se slazem da je Korg operativniji od VA (ali ne i G serije), i mozda (ali bas mooozda) bolje resenje za one koji nose samo jednu klavijaturu i nije im previse vazno kako to zvuci. Mada, verujem da i to moze da se natera, uz flash karticu i mnogo muke, da zvuci pristojno.
A sto se tice mog iskustva i znanja o komercijalnim (digitalnim) sintisajzerima, mozemo uvek 1na1.
Sa druge strane te razumem. I ja sam bio takav pre mnogo godina kad sam kupio Korg Trinity i pljuvao po svemu ostalome, posebno po Rolandima.
Nocni
07-10-2005, 12:37 PM
a sad da ja nesto pitam.
je li neko probao da stavi fles karticu nekog drugog proizvodjaca u KORG PA 80?
mislim, oni su lepo napisali only KORG ali se pitam da li je to zbog uvaljivanja svojih kartica koje su neverovatno skupe ili to moze biti istina?
Progooglaj malo, umjesto sluzbene Korgove od 8 Mb, ima kupiti prazna od 16 MB.
Progooglaj malo, umjesto sluzbene Korgove od 8 Mb, ima kupiti prazna od 16 MB.
jesam, samo pitam je li neko vec stavljao tako nesto u klavijaturu, tj komentar od ljudi koji su to licno uradili.
OFF, da se malo bolje razjasnimo nas dvojica. ne volim ni ja iskljucive stavove, sve treba videti i probati jer se na drugi nacin i ne moze suditi o necemu realno.
Sto se tice poluironicnog tona problem je sto ovaj vid komunikacije ne moze da prenese nacin na koji se o necemu govori pa makar i uz sve ove smajlije koji su nam na raspolaganju. moj komentar je trebalo vise da bude kao neko opusteno zezanje ali izgleda da nije naisao na takav prijem. Ok, ako sam te na neki nacin uvredio ili podcenio stvarno se izvinjavam, nije mi bila namera.
A sad rec dve o temi ako se slazes.
Koliko sam te razumeo ti mislis da ja pljujem po Rolandu zato sto imam Korg? Bojim se da su neke teze tu zamenjene. Naime, ne govorim ja u prilog Korga zato sto ga imam, nego ga imam zato sto je takav kakav je.
Moram da ti dam kracu istoriju mojih odnosa sa klavijaturama. Duzi niz godina se srecem sa raznim klavijaturama i aranzerima. Najveci deo tog niza godina sam bio vlasnik proizvoda firme Roland. NJima sam bio manje ili vise zadovoljan, to sad uopste nije tema ove price. Jednog dana sam otisao kao gost na jednu svadbu (eh, sta sve covek ne radi zbog visih ciljeva :)) i tamo jos na ulazu u salu cuo nesto prilicno neverovatno. Pre svega, bio sam ubedjen da je u sali bend. Usao sam i shvatio da jedan momak svira na necemu sto ja uopste nemam pojma sta je?!?! Ali mnogo dobro zvuci. Na razne nacine sam pokusavao da vidim sta je to, na kraju sam se setao ispred bine i video natpis KORG PA 80. Nikad cuo!
Poceo sam da se raspitujem kod muzicara koje sam poznavao medjutim niko nista ne zna. Gledali su me kao da buncam. Internet mi je malo priblizio tu misteriju. A u usima mi je sve vreme bio zvuk koji ja nikad nisam cuo ni na jednom Rolandu. Da naglasim, razglas je bio ispod proseka!!
Na kraju sam nekako posle 3 meseca uspeo da napipam lika iz Pozege koji ga je kupio. Otisao sam kod njega da jos jednom potvrdim sebi prvi utisak. Probao sam spravu i definitivno odlucio da je kupim.
E sad sledi nesto drugo. Pre toga sam bio upucen u neke modele Korgovih aranzera i nisu mi se dopadali. Da sad ne sirim pricu jednostavno Roland je ostavljao bolji utisak i srazmerno tome je bio zastupljeniji i popularniji. A sad pitanje ZASTO?!
Zato sto je Roland oduvek bio zaokruzeniji proizvod. Jendnostavno, ukljucis, sviras i to zvuci OK. Korg je bio sprava za zaludjenike, ljude koji su morali danima i nocima da edituju boje, efekte i pokusaju da iz sprave koja je napravljena za potpuno drugo trziste i sviracku filozofiju izvuku nesto sto se naziralo ispod povrsine. E sad, ako uzmemo u obzir da su 70% muzicara koji sviraju po raznim splavovima i folkotekama (bolje receno pustaju MIDI fajlove) bivsi harmonikasi, a ima i bubnjara, basista pa cak i ljudi koji uopste nista ne sviraju i da su to ljudi kojima je veliki problem da rukuju i mobilnim telefonom (ili da nazovemo stvari pravim imenom - potpuno su nepismeni za elektronske sprave), nije tesko zakljuciti kome ce se carstvu prikloniti. Ko da se bakce sa pravljenjem trube na Korgu kad lepo moze da izabere A 81 na bilo kom Rolandu, pocev od E16 pa nadalje. Zasto bi neko 3 dana prepravljao HOR na Korgu kad ima hor na Rolandu koji sasvim pristojno zvuci bez ikakvih editovanja (kojih btw nije ni moglo biti). I tu prestaje sva prica na temu zasto je tu rundu Roland, mislim, zasluzeno dobio.
Ali omiljeni ti Roland se poceo ponasati kao Microsoft ili nVidia i jos neki giganti. Poceo je da stancuje sve i svasta. Poceo je jedno isto da ponovo prodaje u vidu novog proizvoda. 234 E modela. Popunili su sve brojeve od 12 do 500!! A svaki sledeci model je imao 2 boje i 1,5 varijaciju vise od prethodnog. CISTA PLJACKA!!! Covece, tako nas seta i Microsoft ili Intel. Jedna te ista tehnologija koja nema nikakvog sustinskog pomaka, samo novi naziv i po mogucstvu sto veca nekompatibilnost sa prethodnikom.
Jos uvek postoji gomila likova koji se ubise hvaleci G800 ili G1000?! Ne mogu da razumem. Mogu da razumem da nekoga mrzi da prebacuje sve te silne fajlove na novu masinu, da je podesava do besvesti i da se navikava na nju. Ali ne mogu da razumem da tim ljudima nije bio problem da masno plate malo nasminkane boje sa Rolanda JV35!!! Sta je Roland zaista uradio od vremena E96? Malo toga. Sminkao jedne te iste izlizane boje, ubacivao kojekakve gluposti na koje se narod palio. i to je to.
Pogledajmo sta je Korg uradio. Ljudi su seli i osmislili masinu koja je toliko bolja od proslih modela da je prosto bilo neverovatno da je izasla iz iste fabrike. Ostvarili su NAPREDAK. Pomerili su stvari. Ima i pogodaka i promasaja ali su napravili nesto novo. Ubacili su neke nove koncepte. Napravili su masinu sa mogucnostima. Eto sad, disk dzokeji po srpskim kafanama mogu da pustaju MIDI fajlove na lagodniji nacin. Imaju brate 2 sekvencera pa udri. Mogu da prave i jukebox fajlove pa da spavaju za vreme drugog i treceg bloka. Mogu da ugrade razna prosirenja, prikljuce monitor pa da citaju tekst ako imaju problema sa dioptrijom. O samplingu ne bih ni da pricam. U stvari ne bih vise ni da pricam, mnogo sam pricao.
Eto, to je smer u kome ja razmisljam. Imao sam Rolanda ali me je Korg oborio sa nogu. Cime? Operativnoscu? Nisam bas ubedjen da u tom segmentu ima neku prednost. Jednstavno, zvuci dobro! Nije meni cilj da napljujem Roland kao sto ti kazes. Ja cak i ne tvrdim da je Roland los. Samo ne mogu da pri cistoj svesti kazem da Roland zvuci bolje. Mozda nekome iz odredjenih razloga odgovara ali da zvuci bolje....to ce mozda jednoga dana biti. I kada bude pozdravicu to. Ali prvo neka se skinu sa 15 godina starih farbi i manu kojekakvih touch ekrana, svetlecih prekidaca i ostale kozmetike. Neka urade NESTO NOVO!!!
Dakle, mozes ti nekome da preporucis Roland kao spravu sa kojom se lakse i lagodnije radi, kao spravu koja ima nesto sto ti odgovara a nisi nasao kod konkurencije ali nemoj pricati takve stvari da Roland bolje zvuci od Korga. Mislim, smejace se ljudi. Na kraju krajeva bitno je i ko svira tu klavijaturu. Ne zvuci isto kad je ti sviras ili neko drugi.
Btw. mozes li kako da mi objasnis kako to VA3 ima neogranicen broj usera?
POZDRAV
P.S. to 1 na 1 moze kad hoces samo mislim da nema svrhe.
Pazi, sad smo dosli do price 'neko voli slanu supu, neko manje slanu, a neko sa biberom'. Ako tebi Korg zvuci bolje, i ako ti to meni lepo, argumentovano, i civilizovano objasnis, meni je to OK. Cinjenica je i da se kod nas uglavnom i svira Pa80, a ne Roland (pogotovo VA serije) koji je, to se slazem, zaista neoperativniji od Korga.
A vidis, ja ne sviram turbo-splav varijante, ne pustam fajlove i uvek nosim jos jednu klavijaturu (Korg:o Triton), i za to sto radim roland mi pre svega zvucno odgovara. Drugo, ja sam Rolanda uradio na potpuno drugaciji nacin od ostalih (nisam ubacio onaj set sa g800 i - vozi Misko), i to je meni i svima koji su ga culi jako dobro. Bubanj sa korga mi je skroz bez veze, npr. A imam i druga u BGu koji ima PA vec 2 godine, ceo dan se jebava sa njim i vecito je nezadovoljan, pogotovu kad je jednom stao pored uradjenog g1000 na jvirci i bio pojeden po sopstvenom priznanju.
Uopste ne favorizujem neki brend (trenutno imam i roland i korg i yamahu) i sve probam pre nego donesem neki sud, a Roland VA serija mi je bila odvratna dok je igrom slucaja nisam kupio i poceo da cackam. Mozda bi mi se i Korg svideo posle mesec dana 'na kanalu' i silnog bacenog vremena, ne kazem
:)
bice veoma zanimljivo da razmenimo argumente.
sinoc sam zaginuo pisuci onaj roman koji si izgleda procitao :(
a jutros sam rano ustao pa se ne osecam bas najbolje. idem u krevet a sutra cu pokusati da nastavim ovu zanimljivu prepisku.
slowstar
21-11-2005, 12:42 AM
Ljudi, ne mesam se mnogo u vasu diskusiju, ne razumem se u "aranzere" posto sam uglavnom studijski "pacov" ali sto se tice "pravih - normalnih" klavijatura, KORG je mnogo niza klasa od Rolanda, na primer TRITON EXTREME ne moze ni da pridje ROLAND FANTOM X-u imao sam ih u svom studiju, kada su mi ljubazni ljudi iz SKY music doneli TRITON EXTREME da probam, bio kod mene par dana, u odnosu na FANTOM X zvuci k'o losa usna harmonika, ona lampa je cisto foliranje (samo unosi distorziju) a tzv "bread and butter" boje kao sto su klaviri, gudaci, brasovi i sl. ne mogu ni da pridju Rolandu.
Mislim da je klavir na KORGu SRAMOTA...Za aranzere - nemam pojma, mislim da je to ipak stvar ukusa, ozvucenja,stilova koji su unutra, nacina svirke...
Tiki the Boyler
22-11-2005, 10:03 AM
slowstar...
Ti si definitivno pobrkao loncice!
Zapitaj se zasto Georgiev sve radi na Korgu, a slika se sa Rolandom?! :hyper:
Nego da se vratimo na temu...
PA60 se ne pravi vec dvije godine, tako da o toj klavijaturi ne trebate puno mudrovati. Zasto? Zato sto je uz par intervencija postajao IDENTICAN PA80-ci! Konkurencija unutar istog tima se ne tolerise!
Ako hocete da svirate i pisete SMS, sada imate PA50!
A to prepucavanje po pitanju Korg vs. Roland aranzera nema previse smisla, jer je tu situacija isuvise jasna! Pogledajte malo svjetske forume, ili npr. berzanske liste, pa ce vam stvar biti i vise nego jasna!
Na kraju krajeva, ne cinimo li mi sve ovo zbog MUZIKE!?!
Vec cetiri godine radim sa Rolandom G-1000 i toliko sam zelio da idem u korak sa tehnikom i da kupim nesto novo od Korga ali nije mi uho dalo....Neznam,toliko sam uporedivao tu PA seriju na istom ozvucenju sa G-1000-om i ogromna je razlika u korist Rolanda...eh sad,moguce je da nisu te klavijature bile dobro upucane,ali sam na kraju odlucio ipak jos malo zadrzati Rolanda.....Jebiga,stvar ukusa.;)
Vec cetiri godine radim sa Rolandom G-1000 i toliko sam zelio da idem u korak sa tehnikom i da kupim nesto novo od Korga ali nije mi uho dalo....Neznam,toliko sam uporedivao tu PA seriju na istom ozvucenju sa G-1000-om i ogromna je razlika u korist Rolanda...eh sad,moguce je da nisu te klavijature bile dobro upucane,ali sam na kraju odlucio ipak jos malo zadrzati Rolanda.....Jebiga,stvar ukusa.;)
To jarane, konacno nisam sam:D
A tih prica, koje potvrdjuju tvoju, sam cuo na tone.
A ono, Georgijev sve radi sa Korgom, a slika se sa Rolandom....:rotfl:
Tiki the Boyler
23-11-2005, 12:54 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Tiki, prijatelju, znam da radis u Korgovom predstavnistvu, ali nemoj preterivati. Ako meni ne verujes, pitaj tvog kolegu Saleta Glavu, on je cesto kod Vlade u studiju, koliko Vladu boli ki*a sa koje sprave vuce koju farbu od puna 3 reka modula i jos 5-6 vrhunskih sintija. Da li se nesto zove Korg, Roland ,Emu ili Clavia, nije bitno, ako to njemu dobro zvuci u datoj pesmi. Mislim, Ok, on nam je svima etalon po pitanju opreme i verovatno je to dobar marketing za neku ciljnu grupu kupaca, ali......
Tiki the Boyler
25-11-2005, 12:22 PM
OFF nema ljutis... ;)
Ne radim ja u "Korgovom predstavnistvu"! Artist je iz 20 kvadrata u Banjaluci izrastao u malo vecu zivotinjku sa 11 ispostava na prostoru bivse Juge, zahvaljujuci poslovnoj politici koja se bazira na KVALITETU! A, na kraju krajeva, u Artistu mozes kupiti i Rolanda! (ako malo povezes 2 i 2 shvatices da je hvaljenje Rolanda Srbijancima totalno pogubno po mene)
Cinjenica je da o ukusima ne vrijedi raspravljati! I ja se izvinjavam ako sam zazvucao kao neki Sveznajuci Mandrak!
Iskreno se nadam da cemo imati priliku da poslujemo, pa da sa u praksi uvjeris da treca recenica ovog posta nije samo recenica!
Veliki pozdrav iz Banjaluke!
Ma gde da se ljutim, ovo su vrlo normalna i kulturna suocavanja misljenja. Bilo bi glupo kad bi se svima svidjao samo jedan brand. U ostalom, ja imam i gore pomenuti triton le i pa80, i to definitivno radi posao, samo sam ja malo baksuz:D
p.s.
Nadam se da cu jednom probati taj originalni banjalucki cevap:)
Tiki the Boyler
30-11-2005, 04:10 PM
Uvijek si dobrodosao!
Samo mislim da bi ti prije da probas nesto drugo po cemu je BL poznata!?!
Aaaa, deda?! :rotfl:
E, a kakav je tamo stvarno brojcani odnos muski-zenski?
E, a kakav je tamo stvarno brojcani odnos muski-zenski?
Off jarane vrijedi doci...pakuj kofere;)
Ako smem da se ubacim u pricu sto se tiche ovih igracaka o kojima pricate...
Kada sam procitao (ne znam tacno sad ko je to napisao) da je ustvari ceo ovaj trud i to ceprkanje po aranzerima, zbog muzike...HAHAHA...
Osvestite se!
Ako nesto radite zbog para, onda to radite kako treba! Nemojte gurati muziku i sve vrednosti vezane za nju u propast! Postoje drugi nacini da se zaradi dobra kinta!
Kad skupite novac (od narodnjaka ili animira ili cega god vec) i najzad pocnete da pravite svoju muziku, niko vise nece hteti da je slusa i sami ce te biti krivi za to! Molim vas razumite..
I manite se aranzera i tudjih pesama! Po meni je najbolja stvar kod muzike to sto mozes da je stvaras sa nekim... To je cela poJenta...
Nadjite se, donesite vase korgove i rolande, svirajte zajedno, druzite se i stvarajte muziku koju volite (ovo sve pada u vodu ako volite Seku i mafiju ;) )
p.s, pita me neki tip koju klavijaturu imam, ja mu kazem a on ce meni: Aha! da da, cuo sam za nju, to je solo klavijatura..
SOLO!!?!? Puko sam od smeJa...aj cao...
Generalno, ima istine u tome sto pricas ali.....
Koliko ljudi kod nas moze da zivi pristojno od SVOJE (ne mislim na 'muziku' koju mu napisu Braja, Bajaga, Kiki, Marine-Fute......) muzike, bez da radi negde od 8-15h?
Najbolja stvar kod muzike je sto je sviras sa nekim, ali je najgora kad je sviras sa pogresnim ljudima.
Pricam ti sad licno iskustvo: za 13 godina prof. bavljenja muzikom, ima jako malo zanrova, koncepcija benda i vrsta svirki koje nisam probao. NIKADA nisam imao bend u kome ce biti svi bar korektni ljudi (na prvom mestu), i prosecni muzicari. Bilo je zaista sjajnih pojedinaca sa obe strane, ali sakupiti ceo bend koji ce imati ispravan pogled na i muziku i na posao...:( .
Drugo, ja pravim i svoju muziku, koja mi je jako draga, ali znam da od nje takve kakva je, nikada necu videti ni dinara (mislim na zanr). Ako bi pravio neku muziku koja mi se ne svidja,ili mi je cak ne daj boze odvratna (Z. Joksimovic npr.) samo da bih zaradjivao od nje, pa to mi je gora prostitucija od tezge i sviranja tudjih pesama .
Ne znam u kakvoj si ti materijalnoj situaciji kad mozes tako da razmisljas, ali meni su svirke i studio jedini izvor prihoda, a od necega se mora ziveti.
I onda, na kraju sam od najveceg protivnika aranzera, i sam postao isti, svirku dozivljavam kao posao (ili ovu vojsku koju sluzim:banghead: ). Sam sebe ne nerviram, sviram relativno pristojnu muziku, zaradjujem..... Imam i dva benda pored toga, ali veruj mi da je sama svirka sa aranzerom mnogo napornija od bendovske, ali komunikacija sa ljudima iz benda ipak zahteva posebne vestine.
Znam je sta bih voleo, da prodamsvoj prvi album u par miliona primeraka, kupim studio i sve uz to, ali DOBRODOSLI u SRBIJU:(
Samo mislim da postoje i normalniji i pristojniji zanrovi muzike koji takodje dobro prolaze kod publike, samo je potrebno prezentovati je na koliko toliko originalan nacin.
mislim da ne treba prihvatiti ono ''ako ne mozes da ih pobedis - pridruzi im se'' jer ce dobra i originalna muzika uvek naci nacin da ispliva na povrsinu ovog ''pink'' okeana u kom zivimo (al sam se sad iske..ao :) ).
potrebno je potruditi se, okupiti dobru ekipu (ljude koji kontaju muziku na slican nacin) i udariti iz sve snage...
najveci problem ljudi sa ovih prostora (ukljucujuci i mene) je sto svoju muziku kroje po uzorima na druge izvodjace.
Sviranje aranzera teze od sviranja sa jos 3-4(6) clana benda?! daj...
svasta bih ja jos rekao ali oduzilo bi se...i stvarno mislim da je aranzer = dno dna... jga :(
Samo mislim da postoje i normalniji i pristojniji zanrovi muzike koji takodje dobro prolaze kod publike, samo je potrebno prezentovati je na koliko toliko originalan nacin.
mislim da ne treba prihvatiti ono ''ako ne mozes da ih pobedis - pridruzi im se'' jer ce dobra i originalna muzika uvek naci nacin da ispliva na povrsinu ovog ''pink'' okeana u kom zivimo (al sam se sad iske..ao :) ).
potrebno je potruditi se, okupiti dobru ekipu (ljude koji kontaju muziku na slican nacin) i udariti iz sve snage...
najveci problem ljudi sa ovih prostora (ukljucujuci i mene) je sto svoju muziku kroje po uzorima na druge izvodjace.
Sviranje aranzera teze od sviranja sa jos 3-4(6) clana benda?! daj...
svasta bih ja jos rekao ali oduzilo bi se...i stvarno mislim da je aranzer = dno dna... jga :(
Ispade sad da ja branim aranzere i Rolande:D
Pazi, sviranje aranzera naravno nije teze, ali odraditi celu svirku sa aranzerom je mnogo teze i zahtevnije i pre svega psihicki napornije nego je odraditi sa bendom. Drugo, aranzer treba dooobro spremiti, isprogramirati....
Mislim da na tu svirku ne treba preterano gledati sa stanovista muzike i muzicara. Ja to gledam kao klasican posao koji ima veze sa muzikom, kao npr. rad u prodavnici instrumenata, i onda on nije dno-dna. Ipak je to vise nego posteno zaradjena lova.
A imao sam par dobrih ekipa, svirao po BGu za 20tak e za vece, vracajuci se u stan oko 5 ujutro prvim tramvajem.....
Stvarno ne znam sa kakvim si bendovima svirao ako ti je svirka sa aranzerom napornija i psihicki i fizicki :( jednostavno sa tim ne mogu da se slozim...mislim da mnogo vise rada i truda i ''programiranja'' treba uloziti da bi nekoliko ljudi zvucalo kao jedan* (htedoh da kazem aranzer* but that would be way OFF ;) )
Drago mi je sto tu svirku posmatras, ako nikako drugacije onda kao posao. Bas sam hteo da naletim na nekog tezgarosa koji misli da je sviranje aranzera ''vrh''! pa da se malo :fight: :) ali drago mi je da ti nisi taj...i nadam se da ces se potruditi da pokazes svoju muziku ljudima..ko zna, mozda i bude nesto od toga..
Ma, ne kazem ja da se od autorske muzike ne zaradjuje, ali ako tih sat i po nisu bar 10 puta mesecno........:(
Ja cu verovatno preko leta sa autorskim rock bandom imati 30tak festivala u srednjoj Evropi, ali treba do tad ziveti.
Poslusaj ova dva moja rada na 'promociji', i prokomentarisi glasno;)
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11410&page=1
Mislim da se necu bas najesti 'leba od toga.
BTW. za aranzere sam vec rekao u jednom topiku da oni nikad u katalogu ne idu sa profy opremom vec kao entertainment. Toliko o njima
Tiki the Boyler
02-12-2005, 02:57 PM
to mhz
Posto sam ja rekao da smo svi ovde zbog muzike (OVDE je Rumski), odlucno su i da branim taj stav! Ovo nije mjesto za prepucavanje sa zadrtim narodnjacima i sviracima aranzera, no nesto mnogo vise od toga!
U prilog mojoj prici...
http://www.jannemecek.net/files/so_what.jpg
p.s. Nedostaje jos pjevacica...
Tiki the Boyler
02-12-2005, 02:59 PM
to OFF
U BL si uvijek dobrodosao...
Musko/zenski odnos je vrlo povoljan! :da:
Nekovece sam sjedio sa Nikolom iz 357 i covjek nije mogao da vjeruje sta ga je snaslo!
Htio da ostane...
Ako te put nanese samo se javi!
@ Tiki
ono sto sam rekao za narodnjake je bilo cisto zezanje (zato pored i stoji smajli)
a sto se tiche foruma, zasto bi tebi smetalo da ja otvorim thread koji se zove: ''tema za pepucavanje sa narodnjacima ''? i recimo da stoji u Razno? ako ti se ne svidja tema onda nemoj citati... A oni koji sviraju aranzere mislim da ih ne sviraju zbog muzike, nego zbog para (kao sto je OFF i rekao)...
p.s. koji si ti na slici?
@OFF hvala na diskusiji :)
Tiki the Boyler
02-12-2005, 05:15 PM
p.s. koji si ti na slici?
Onaj drugaciji od ostalih! :)
OK je za otvaranje teme pod razno, stavise pozeljno!
Ali ne bih volio da ovaj sajt postane mjesto za surovo prepucavanje!
A bilo je takvih pokusaja!
Pozdrav!
Veruj da mi to nije cilj!
Ali takodje mislim da su takve teme pozeljne... poz!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.