View Full Version : Yamaha NS10 i Yamaha HS50M
Da li je neko radio na ovim monitorima? Zanima me mishljenje samo onih koji su radili na njima :).
thnx
Arthur
28-09-2005, 02:22 AM
Da li je neko radio na ovim monitorima? Zanima me mishljenje samo onih koji su radili na njima :).
thnx
NS10.. sve verzije
ja
svakodnevno
nezamenljivi kao ultimativna referenca sta se zapravo desava u zvuku. Narocito ukoliko prostorija nije najzahvalnija za mid-field monitore, sto je cest slucaj u BG
Licno, NS10 su mi najkorisniji za odredjivanje dinamickih odnosa u mixu, za boje nisu najzahvalniji. Onoga cega u njima nema (dinamicki), toga zaista nece biti ni na bilo kom kucno/radijsko/narodnom slusanju...
takodje.. radim i sa NS10 ... postpuno se slazem sa svim sto je arthur rekao.. nije za jedini monitoring u studiju, ali je ipak must have ;)
pozdrav!
sasaristic
28-09-2005, 08:15 AM
Ako ce ti to biti prvi pro monitori (i jedini)...onda bezi sto dalje od njih , inace te cekaju teski dani snimaka u kojima vokali nestaju na hi-fi kutijama a bas i kick ...e to je tek horor.
Inace gore pomenuti komentari stoje , ali za kao jedini monitori...skoro neupotrebljivo.
Ok thnx. Hocu da kupim prvu (polu)pro varijantu. Sta mislite za taj novac, koji bi monitori bili najbolji? Bice mi jedini.
sasaristic
01-10-2005, 01:06 PM
Konacno stigli i testirani.:D :D :D
Najblaze receno vrede svaki cent.Konacno sam cuo sve greske(katastrofalne) koje sam pravio na bm6-a, i nikako mi ne ulazi u glavu da monitori koji vrede 3 puta manje mogu toliko preciznije da te vode kroz miks.Skoro sam kod Maxa slusajuci svoje snimke na HR 824 imao utisak da ne znam nista kao magarac, medjutim sad iste mixove mogu da odradim za 10 min i popravim barem za 50 %.
Bukvalno sam prosao kroz sve stare plug-inove da bih cuo kako koji zaista zvuci.Prostori se cuju fantasticno jasno i generalno jedina zamerka je manjak basova (ispod 60 Hz).
Konacno stigli i testirani.:D :D :D
Najblaze receno vrede svaki cent.Konacno sam cuo sve greske(katastrofalne) koje sam pravio na bm6-a, i nikako mi ne ulazi u glavu da monitori koji vrede 3 puta manje mogu toliko preciznije da te vode kroz miks.Skoro sam kod Maxa slusajuci svoje snimke na HR 824 imao utisak da ne znam nista kao magarac, medjutim sad iste mixove mogu da odradim za 10 min i popravim barem za 50 %.
Bukvalno sam prosao kroz sve stare plug-inove da bih cuo kako koji zaista zvuci.Prostori se cuju fantasticno jasno i generalno jedina zamerka je manjak basova (ispod 60 Hz).
To je prilicna mana za mix ...... ali te bar u aranzmanima nece zamarati ...... a i prostori se cuju bolje zato sto ne mumla dole ........ u svakom slucaju zelim ti puno sati uzivanja i lepih aranzmana ......
Pozdrav
sasaristic
01-10-2005, 04:12 PM
U pravu si..sto se tice basova..u startu sam se poprilicno razocarao zbog toga jer sam ocekivao barem malo onog HR824 pumpanja ispod 60Hz , mada ko zna..
ocekujem da ces mozda svratiti kad ti iskrsne prilika... voleo bih da ih cujes ...zivo me interesuje kako ce tebi da se svide..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.