Log in

View Full Version : :: Camel Audio Cameleon 5000 v1.6 update ::

lesha
23-09-2005, 05:10 PM
Camel Audio has released version 1.6 of Cameleon 5000. The update adds an improved noise generator with key tracking for brighter, crisper sounds, an improved reverb, key tracking on the filter, improved editing abilities as well as other feature enhancements and bug fixes. The update also includes many new components including new harmonic and noise profiles.

The update comes with an extra 200 presets, for a total of 800, as well as new harmonic and noise profiles. Camel Audio has also released two new sound banks - TC Blue Space by Tim Conrardy is a collection of pads and textures that take advantage of Cameleon's new capabilities. Kriminology by Kriminal is a collection of basses, leads and pads.

A new tutorial is also now available from the Camel Audio website entitled 'Phattening your Cameleon' which includes many tips from top preset designers - together with Cameleon's new features it will help you to get a thicker sound from Cameleon.

The demo version has also been updated with reduced restrictions (no 15 min timeout, longer gap between silences) and a new set of presets.

New features:

• Improved noise generator for brighter, crisper sounds (select LQ for old noise compatibility).
• Key tracking for noise generator (KT above noise on easy page).
• Key tracking for filter (KT above cutoff).
• Improved reverb.
• 200 extra presets included (now over 800, with over 1000 more available from the website).
• New and improved harmonic and noise profiles, extra images.
• Easier harmonic editing (log scale).
• Copy/paste harmonic and noise profiles between voices and presets.
• Easy partial detune reset (click on central bar for zero detune).
• Easier to select points.
• Bug fixes - soft cut fixed, copy button correctly labeled (Mac), Digital Performer issues solved.
• New demo presets, demo restrictions reduced - 15 min timeout removed, longer between silences.
http://www.camelaudio.com/images/Cameleon5000-small2.jpg

www.camelaudio.com/index.php?flash=1

SandRob
23-09-2005, 10:50 PM
meni je cameleon jedan od najdrazih sintova. :da:

puRe
24-09-2005, 12:42 AM
uffff...meni je uvek zvucao hladno...pogotovu kada procitam da ga neko poredi sa neuronom :)

SandRob
24-09-2005, 05:48 PM
ti si strucnjak za sintove i sigurno bolje cujes te detalje. meni se bi jako dopa i dosta san se snjin igra kad san ga instalira, ali kako u zadnje vrime skoro 100% radin neke produkcije bez sintova i uglavnom sa zivim instrumentima i vokalima, nisan ga nikad iskoristi u pjesmi. :mrgreen:

lesha
24-09-2005, 07:21 PM
pure, i ti si nasao da poredis neuron i camel.. daj, molim te... :rolleyes:

SandRob
24-09-2005, 07:42 PM
jebiga, ja neuron nisan nikad slusa pa ga nisan ni usporedjiva sa cameleon, ali mi je cameleon bas bi super kad san se snjin zafrkava. :da:

ima li uopce neuron za pc?

veseli koljac
25-09-2005, 04:38 AM
jebiga, ja neuron nisan nikad slusa pa ga nisan ni usporedjiva sa cameleon, ali mi je cameleon bas bi super kad san se snjin zafrkava. :da:

ima li uopce neuron za pc?

ima.

http://www.hartmann-music.com/home/us/news/

puRe
25-09-2005, 11:21 AM

ma to mi se prenelo sa KVR-a...znas da oni sve porede sa svacim... :rolleyes:

konkretno znam da je par ljudi govorili nesto u kontekstu "evo camel bolji, a jeftiniji"...ja rekao da je to klasicna budalastina i zavrsio [kulturno] popljuvan...cak i od strane Bena [developer Cameleona]...

SandRob
25-09-2005, 11:58 AM

ma to mi se prenelo sa KVR-a...znas da oni sve porede sa svacim... :rolleyes:

konkretno znam da je par ljudi govorili nesto u kontekstu "evo camel bolji, a jeftiniji"...ja rekao da je to klasicna budalastina i zavrsio [kulturno] popljuvan...cak i od strane Bena [developer Cameleona]...

ma na kraju su najvazniji rezultati. vazno je imat dobar alat ali bitno je, kad se coviku nesto svidi da se tomu posveti i da izvuce maximum.