PDA

View Full Version : puRe: podrska za Neuron danas?

clusterchord
20-09-2005, 12:31 AM
zanima me , neznam dali si to pratio u zadnje vrijeme, kakva je podrska za Neuron sada, dali se jos uvijek priozvodi uopce, rade li nove OS-ove, rjesavaju li bugove, rezervni dijelovi/popravak? jer sam cuo da su u dosta teskoj situaciji..

i opcenito, kako si zadovoljan, dali se rusi, imas li kakvih problema do sada itd ?

razmisljam o tome me jer sam nasao jedan u EU, traze 1950 EUR export, ne znam jeli to dobra cijena.. ono malo sto sam cuo od njega sto si ti radio (osim dobre glazbe ;)) mi zvuci fenomenalno - nainteresatniji digitalni zvuk jos od pojave wavetable sinteze, i additive prije desetak godina. i super reverb/fx.

http://www.audio-electric-shop.de/shop/catalog/images/Hartmann%20Neuron.jpg

puRe
20-09-2005, 10:15 AM
itekako pratim situaciju na Hartmann forumu i prilicno je problematicno...sustina je da se Stefan Sprenger/Bernsee odvojio od Prosoniqa (a samim tim i od Hartmanna) i sada je "slobodnjak"...Hartmann ima svu tehnologiju za razvoj Neurona (ukljucujuci i implementaciju "buducih" opcija, npr. realtime resinteza)...

OS updateova vec dugo nema...(ja sam kupio Neuron u avgustu 2003. godine i od tada je izasao JEDAN update koji je doneo samo neka mala poboljsanja...pre toga su izasla 2 ako se dobro secam)...

"having said that", Neuron je fantasticna sprava...nikada nisam imao problema (s jedinim problemom sam bio upoznat i pre kupovine, a to je polifonija, tako da setup/combo mod ne dolazi u obzir)...

sto se tice delova, mobilegazer (tip iz Hartmann teh. podrske) je postovao na forumu kako se za delove (potove i ostalo) mogu obratiti njemu...po meni, jedini problematican deo moze biti hard disk, ali planiram da ga izvadim i uradim jedan image doticnog tako da budem siguran...

ako si u nedoumici, kupuj... :) ...vredi zbog dobrog sounda...

clusterchord
21-09-2005, 12:10 AM
hvala ti na infu.

moram priznati nisam bas upoznat, sto je Stefan Sprenger/Bernsee radio za njih?

sad kad je on otisao, dali su oni jos u stanju izbaciti novi OS, mislim, dali se uopce suska da ce nastaviti proizvodnju , ili je to to ?

mislim nebi ja kupio novi, vec , dok god se proizvodi , ima i dijelova itd ..

jesi li ikad probao dizajnirati svoje modele na njemu, znam da se to moze, ili si koristio postojece kad si radio svoje soundove?

sorry, sto te malo gnjavuckam, ali jedini si kog poznajem ko ga ima.. :rolleyes:;)

puRe
21-09-2005, 12:08 PM
hvala ti na infu.

moram priznati nisam bas upoznat, sto je Stefan Sprenger/Bernsee radio za njih?

sad kad je on otisao, dali su oni jos u stanju izbaciti novi OS, mislim, dali se uopce suska da ce nastaviti proizvodnju , ili je to to ?

mislim nebi ja kupio novi, vec , dok god se proizvodi , ima i dijelova itd ..

jesi li ikad probao dizajnirati svoje modele na njemu, znam da se to moze, ili si koristio postojece kad si radio svoje soundove?

sorry, sto te malo gnjavuckam, ali jedini si kog poznajem ko ga ima.. :rolleyes:;)

joj, ne znas me koliko mogu da pricam o Neuronu :)

Stephan Bernsee je samo napravio samu Neuron tehnologiju (DSP kod) i dao Hartmannu na razvijanje...tako da je sada sve na Hartmannu da to primeni/stavi u Neuron...inace, ljudi iz Hartmanna i dalje tvrde da ce izaci nesto...

da, ucitavao sam dosta modela i to stvarno dokazuje koliko je neuron fantastican...mada treba dosta eksperimentisati sa izborom parameter setova (na osnovu kojih se sempl/model obradjuje)...pa eto, sve one demoe sto sam kacio sam pravio sa svojim semplovima...cak je u planu bio i citav soundset za Neuron (u saradnji sa BITR i Hartmannom kao distributerom), ali se to izjalovilo...ne znam da li zbog Hartmanna ili BITR-a...

ako te jos nesto zanima, reci...voleo bih da svratis do BG-a ako budes dolazio na okupljanje ;)

clusterchord
22-09-2005, 10:54 PM
samo ti daj. haha, to je muzika za moje usi.. isti slucaj s analognim sintevima kod mene :cool:. btw, koincindencija - jedan nizozemac sa Keyboard Corner-a (username Pim) radio neke originalne presete za Andromedu, ali izgleda i za Neuron..

da, ucitavao sam dosta modela i to stvarno dokazuje koliko je neuron fantastican...mada treba dosta eksperimentisati sa izborom parameter setova (na osnovu kojih se sempl/model obradjuje)...pa eto, sve one demoe sto sam kacio sam pravio sa svojim semplovima...cak je u planu bio i citav soundset za Neuron..to sam uvijek zelio - spravu gdje user moze mjenjati/dizajnirati model, a da nije prisiljen igrati se samo s jednim factory modelom. onaj sound na Dreaming ti je mrak.. ako ikad nabavim Neuron .. ;) . ovi gore ga za sada imaju, ali nemam love trenutno.. totalno sam se unistio ovog ljeta, nesto sam opet trzio http://www.clicksmilies.com/s0105/grinser/grinning-smiley-006.gif . ako ga negdje spazis za par mjeseci, javi mi.

ako te jos nesto zanima, reci...voleo bih da svratis do BG-a ako budes dolazio na okupljanje ;)probat cu svakako. dobio sam slobodno par dana od projekta (radim crtanu seriju, pa to traje li ga traje.. :mad: ), jedino jos se jos moram cuti sa rodjacima u BG, da vidim dali im pase da navratim oko prvog, i jos neke biznis kontakte.. ako sve bude stimalo .. eto me..

e da pitanjce jos jedno: onaj Virtual software Neuron VS ili tako nekako - osim sto nemozes raditi svoje modele (to sam cuo), koje su jos razlike, i dali zaista zvuci isto kao Hardware, ili ima iste boljke kao ostali VSTi ??

npr. ima nekoliko wavetable VSTi pokusaja (Kubik, Z3 etc) koji zvuce zaista smijesno.. ni izbliza kao moj microWave XT. mislio sam ga prodati, po logici - digital je digital.. ali, nista od toga. niti izbliza. pa eto, malo zazirem od bilo cega sto vozi na vsti platformi.. ukratko, sto ti kazu ljudi koji koriste taj Neuron VS ?

puRe
23-09-2005, 10:03 AM
samo ti daj. haha, to je muzika za moje usi.. isti slucaj s analognim sintevima kod mene :cool:. btw, koincindencija - jedan nizozemac sa Keyboard Corner-a (username Pim) radio neke originalne presete za Andromedu, ali izgleda i za Neuron..

sasvim moguce...

e da pitanjce jos jedno: onaj Virtual software Neuron VS ili tako nekako - osim sto nemozes raditi svoje modele (to sam cuo), koje su jos razlike, i dali zaista zvuci isto kao Hardware, ili ima iste boljke kao ostali VSTi ??

npr. ima nekoliko wavetable VSTi pokusaja (Kubik, Z3 etc) koji zvuce zaista smijesno.. ni izbliza kao moj microWave XT. mislio sam ga prodati, po logici - digital je digital.. ali, nista od toga. niti izbliza. pa eto, malo zazirem od bilo cega sto vozi na vsti platformi.. ukratko, sto ti kazu ljudi koji koriste taj Neuron VS ?

Hartmann je par nedelja posle izlaska VS-a uveo ModelMaker kao opciju tj. sada mozes importovati svoje modele. Sam Neuron (hardverski) je u stvari kompjuter tako da plugin zvuci identicno...razlika je sto nema surround i one master efekte (reverb i delay)...sve ostalo je identicno...

e sad, Neuron VS trenutno ima puuuuuno bugova, a Hartmann jos uvek nije izbacio update tako da zaobidji dok to ne poprave ili uzmi hardverski Neuron :)

clusterchord
24-09-2005, 06:49 PM
Hartmann je par nedelja posle izlaska VS-a uveo ModelMaker kao opciju tj. sada mozes importovati svoje modele. Sam Neuron (hardverski) je u stvari kompjuter tako da plugin zvuci identicno...razlika je sto nema surround i one master efekte (reverb i delay)...sve ostalo je identicno...

e sad, Neuron VS trenutno ima puuuuuno bugova, a Hartmann jos uvek nije izbacio update tako da zaobidji dok to ne poprave ili uzmi hardverski Neuron :)
najbolje je malo pricekati da vidimo sto ce biti s OS-om. steta da nisu stavili i taj reverb, odlican je. ali nije sve izgubljeno.. bacio sam se malo na net.. i saznao da je baziran na Rayverb tehnologiji od Prosoniq-a. Full verzija za au i vst upravo izlazi.. mislim da ce to biti prvi softwarski reverb kojem se zaista veselim..

cini se da je prosoniq poceo "izvlaciti" posebne tehnologije dizajnirane za neuron, kao samostalne plug-in produkte.. evo, uz Rayverb, sad su napravili i taj morphing vst..

Starter*
25-09-2005, 06:14 PM
Babicu gde si nasao Neurona za te pare...:o

Mislim da je VS malo isplativija varijanta...posto vec radi isto...sta znam za ostatak love moze da se kupi dosta stvari..;)

puRe
25-09-2005, 07:05 PM

najbolje je malo pricekati da vidimo sto ce biti s OS-om. steta da nisu stavili i taj reverb, odlican je. ali nije sve izgubljeno.. bacio sam se malo na net.. i saznao da je baziran na Rayverb tehnologiji od Prosoniq-a. Full verzija za au i vst upravo izlazi.. mislim da ce to biti prvi softwarski reverb kojem se zaista veselim..

cini se da je prosoniq poceo "izvlaciti" posebne tehnologije dizajnirane za neuron, kao samostalne plug-in produkte.. evo, uz Rayverb, sad su napravili i taj morphing vst..

uff...Neuronov reverb je bolesno dobar.......

clusterchord
26-09-2005, 06:27 AM
Babicu gde si nasao Neurona za te pare...:o
hehe, ma ja ti stalno trazim po netu, pa naletim.. tako sam ubo i ove neke starine. uvijek za manje para nego sto je standardna cijena.. opsesija.

Mislim da je VS malo isplativija varijanta...posto vec radi isto...sta znam za ostatak love moze da se kupi dosta stvari..;)
slazem se pogotovo sto sad modelmaker radi i na njemu. jedino da rijese bugove. ali svidja mise keyboard kao user interface iz a programiranje. ako bude para.. mozda bi ga mogao uzet. u svakom slucaju , razmisljao sam o VS-u - ako treba stavio bi ga na poseban PC, i vozim preko FX Teleporta ili direktno, s nekom karticom.. kao hardverski sint.

puRe, ja kupujem taj RayVerb cim ga nadjem :o:mrgreen: