View Full Version : cena za AMEK 9098i pre/eq
Moritz
16-09-2005, 01:38 AM
Pitanjce za sve, osim Peruna :) ..
Koja je po vama max. cena za nov ili polovan , i molim one koji su imali radno iskustvo sa istom da mi kazu svoje, po mogucstvu, objektivno misljenje.
Bez svadje molim:)
Poz.
Nemoj samo Amek....
Danas sam saznao da uopste nema midlova :o :D
Evo ja moj vec spremio da bacim :mrgreen:
Ja nisam siguran da li uopste vise ima da se nabavi, posto se fabrika zatvorila, ali i ja bih voleo da uzmem jos jedan za sebe, posto radi zaista fenomenalno. Cisto, masivno, definisano, trpi strasan input bez probijanja, Rupert Neve EQ. Verovatno nista bolje od njega u klasi barem do 2000 evra, pa cak ni obozavani Avalon 737 nema taj input, a tu je negde po ceni oko 2000
Cena novom mu je okvirno 1000 evra
davormen
16-09-2005, 02:13 PM
A nesto kao Neve 1073 ili ako je to preskupo onda evolucija Aurora GTQ2 koji rade ljudi koji su ranije radili neve, siguran sam da duva avalona...:)
Pa npr. Great River ME-1NV je dizajn "skinut" sa NEVE 1073, sa nekim poboljsanjima (manje suma i tako to)... Kosta malo vise od 1000 dolara (1 kanal)... To je sigurno jedna od mojih sledecih kupovina... Ako se ne bacim na samogradnju... :)
Sto se tice AMEKa i Avalona, nisam radio ni sa jednom od te dve sprave, ali sudeci po Hydratone-u, koji ima impulsne modele obe, vise mi se svidjaju srednji sa Avalona (boost, nije uopste mala razlika) i upravo taj model uvek koristim za dodavanje srednjih (naravno kad postoji potreba za tim)... Ne znam koliko je to realna slika; ovo je samo moje zapazanje...
Hydratone je obican trash i nema ni priblizno nista zajednicko sa Rupert Neve EQ-om koji je na Ameku, niti sa Avalonovim EQ-om.
Jedino sto Hydratone dobro radi je opterecenje procesora.
davormen
19-09-2005, 06:05 PM
Nisam uopste uporedjivao softver i hardver, vec dve varijante unutar sofvera... razlika mora da potice iz nekog realnog izvora, posto je sigurno nisu nasumicno napravili... a ako je tebi Hydratone trash, svaka ti cast... cujes nesto sto ja ne cujem... meni je jedan od najboljih soft eq-a... ako ne i najbolji... mada me nijedan soft eq ne zadovoljava u potpunosti... pogotovo u visokima...
Amekov EQ, tj. RN parametricki EQ je jedan od najcenjenijih na svetu. Bukvalno mozes da ga koristis i kao deeser na snimku gde imas problematicne sibilante, a da ne poremetis nista od zvucne slike.
Avalonov EQ je posebno cenjen bas za obradu visokih frekvencija.
Hydraton, ali zaista, nema veze ni sa Amekom ni sa Avalonom (imam, pa znam), a to je dovoljan podatak da bi o razlici u EQ-ingu na njemu pricali kao o referentnom ili ne.
Uzasno je prljav i neefikasan, baziran na impulsima koji mu (ovo je moja pretpostavka) daju samo boju, jer ne znam kako bi mogli da prikazuju promene u EQ-ingu, a da nije semplovan svaki, ali najmanji pomak, sto verujem da je nemoguce.
URS ga jede najstrasnije, a takodje i svaki EQ sa UAD-a
Moritz
20-09-2005, 12:24 AM
Koliki input gain moze da primi realno?, u spec. pise do +26dBu sto je fina cifra, pa me zanima u realnosti koliko je to tacno.
Ne moze da ti probije na inputu. Ja barem do sada nisam uspeo, a redovno snimam Music Mana koji ima strasno jak signal, mikrofon iza kojeg uglavnom stoje ljudi koji urlaju i nije mi se stvarno do sada desilo da probije na inputu. Ako probija, probija samo na konvertoru i to regulises tako sto mu smanjis out na preampu. Divna sprava koja ti mnogo olaksava usnimavanje jakih izvora zvuka.
Videces koliko je nizak sum i na najvecim nivoima, milina...
SandRob
20-09-2005, 09:49 AM
a koliki mu je izlazni headroom?
+26dBu na 10K
+25dBu na 600Ohm
slowstar
01-10-2005, 05:53 AM
Ljudi, nemojte da se zezate, 9098 je VEOMA OZBILJNA SPRAVA!!
preko 30 godina "trunem" po raznim studijima, i tesko da sam ikada radio sa boljim preampom/EQ a probao sam svasta, pa i neke teske "ezoterije"
Ne mozes da pogresis ako ga kupis!!!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.