Log in

View Full Version : Pomoc oko GuitarRig

loadedmutha
12-09-2005, 10:25 PM
Zdravo svima!
Jel moze neko da mi objasni cemu je problem?Imam P4 Celeron 2.4,1Ghz DDR.Momentalno nemam gitarski procesor pa koristim GuitarRig ali kad pritisnem na boje koje su distorzirane imam neki zvuci.Molim vas recite chemu je frka.Hvala mnogo!

shigumicu
12-09-2005, 10:46 PM
Koju muzicku i koliko memorije imash u kompu?

Apsolutni minimum da bi iz Guitar riga izvukao neki iole pristojan zvuk je Creative Live Value ili neki slican model. Ako imash neku integrisanu karticu na ploci nemoj ni pokusavati, jer ce zvuk biti ocajan. Moras imati i neki ASIO driver tipa ASIO4ALL ili KX pa ga zatim uvesti u Guitar rig: File>Audio+Midi settings, pa odabrati ASIO driver i odrediti latenciju, recimo 10 mili sekundi.

Memorije morash imati najmanje 256 MB Rama, sto ja verujem da ti i imash :)

Inace tesko da ces na nekom procesoru ranga do 300e, imati bolji zvuk nego u Guitar rigu. ;)

Oggy
13-09-2005, 12:53 AM
Pa rece covek, ima 1 GHZ memorije :rotfl:

loadedmutha
13-09-2005, 01:15 AM
Izvinjavam se!Zaboravio sam da navedem koju karticu imam.Dakle P4 Celeron 1 Ghz DDR i Hercules 16/12 FW.Inace u pozadini dok sviram zuenje se stishava ali recimo kad dotaknem zice pojavljuje se zuenje i posle svirenja nekoliko sekunde i pak se stishava.Hvala mnogo!

P.S. Izvinjavam se na moj loshi Srpski jer sam iz Makedonije.

Oggy
13-09-2005, 02:09 AM
Verovatno si mislio da kazes 1 gb memorije (mada to nema veze ni sa srpskim ni sa makedonskim).
To sto ti se zujanje pojacava kad stisnes zice je zato sto imas gate efekat u presetu koji upravo i sluzi zato ("gate"= kapija, ulaz) da se ne bi cula pozadinska buka.
Ili ti kartica nije OK ili gitara.

loadedmutha
13-09-2005, 03:01 AM
Ja mislim da je problem iz procesora obican Celeron 2.4 Ghz sa 128 cache.Inace kartica je stara 1 mjesec a gitara mi je Jackson U.S.A!

veseli koljac
13-09-2005, 03:43 AM
ma nije problem u procesoru,tvoj celeron je sasvim dovoljan,ne znam sta te tacno muci?sto rece oggy ukljucen ti je noise gate,predpostavljam u onom prvom reku na inputu,da bi guitar rig pristojno zvucao na giitari sa pasivnim magnetima potreban ti je hi-z ulaz (1000 kOhm) sa nekog preampa ili di-boxa.

loadedmutha
13-09-2005, 04:12 AM
veseli za noise gate na znam nisam proverio ali muzicka je 500/600 eura na internetu.Potrazi Hercules 16/12 FW i pogledaj specifikacije.

veseli koljac
13-09-2005, 05:23 AM
ok,video sam karticu ima hi-z,pazi,svaki hi-gain zvuk ima pozadinsku buku,gledaj da ako recimo ukljucis pojacalo i neku dist pedalu da ne odvreces previse gain na pojacalu,i u rigu lepo podesi volume za input i master.stavi gate iz "volume" menija umesto onog sa inputa (da mozes da kontrolises attack i release)ne oslanjaj se previse na presete vec malo eksperimentisi..i to je to (predpostavljam da ovo sto ti pricam vec znas..)
ima u presetima malo cudnih stvari,recimo default banka "rock 50-70'"a pojacalo double rectifier... :confused:

MUzzY
17-09-2005, 03:09 PM
Nema veze sto je "double rectifier" :) zato sto Gratifier u GR-u sluzi kao neki "hibrid" moderih/vintage pojacala. Da ne sirim dalje...
Uglavnom, gitaru direktno ubodi u zvucnu i input voliume drzi na defaultu. Meni se sve cini da cudne zvuke dobijas zato sto nisi pravilno konfigurisao ASIO na zvucnoj. Znam da kad na mom MAudio fasttrack-u stavim da je odziv "kompatibilniji" dolazi do krcanja i uzasa :) Smanji ASIO lateniciju... Uglavnom problem je tu nigde vise.