PDA

View Full Version : drumagog ili drugi trigger u praksi?

dr.Ru
08-09-2005, 07:17 PM
Ovo pitam za jednog prijatelja. Ima slabiju masinu: AMD +1700, 256MB ram, hoce da trigeruje bubanj koji je snimljen po kanalima, ali ne treba mu reaL time output. Moze li Drumagog da trigeruje "off line" i imate li iskustva sa ovim u praksi?

zvincic
08-09-2005, 09:13 PM
dosta cesto radim sa drumagogom...nema takve opcije...nije ni logicno, kako da triga offline?

inace, drumagog nije nesto extra zahtjevan ako se ne pretjeruje sa kolicinom triganih kanala.

za kick i snare ja i ne osjetim da sam ga upalio, perf. meter se tek malo pomakne :)

ps. probao sam uz drumagoga i aptrigga te kt trigger.

aptriga ima odlicno rijeseno sucelje, ali nazalost ne zvuci ni priblizno dobro kao drumagog.

kt mi se nije svidio mada je u njemu jednostavnije srediti tako da on u triganju salje midi u npr. battery.
no, ima nekih propusta koji su me odbili od njega...drumagog je ipak car :)

Arthur
08-09-2005, 10:01 PM
Svakodnevno palim drumagoga, ne mogu zivot da zamislim bez njega. On moze da radi realtime na insertu kanala koji se trigeruje, ali moze (barem u Cubaseu) da se uradi processiranje nekog wava drumagogom, kao i bilo kojim drugim pluginom. Pri tom kao rezultat dobijes novi wav sa iskljucivo trigerovanim semplovima, po podesavanjima drumagoga.

Moja primena drumagoga je uglavnom uz postojeci zivi bubanj. Znaci Snare iz mikrofona+drumagog na posebnom kanalu. Narocito kad overheadi dobro rade svoj posao za ostatak bubnja. mada desava se da trigerujem sve, pa kombinujem. U ovoj drzavi skroman je izbor bubnjara kojima ne treba drumagog.

Vazna napomena - kada vec isprocesirate drumagog offline na wavu, obavezno proverite tajming semplova, drumagog ima neku urodjenu latenciju, pa se mora ceo wav malo rucno pomeriti da se slaze sa originalnim (ukoliko uopste pustate zajedno sa originalnim, da ne bi bilo flemova)

dr.Ru
08-09-2005, 10:34 PM
hvala ljudi, to je to.
Ja znam za drumagog, cak smo jednom Arthure, bas i pricali o njemu, ako se secas... ima neki topic....
Ali ga nemam, niti ga koristim, a preporucio sam ga drugaru, i zaboravio da li moze da procesira wave van realnog vremena.

Pozdrav

Dushan_S
09-09-2005, 02:06 AM
Pa čuj, svaki efekat mo?e da procesira van realnog vremena, obično je obrnuto problem, zar ne :)

dandi
09-09-2005, 10:30 PM
Mislim da kada se radi offline nema nikakve latencije...

zvincic
10-09-2005, 01:40 AM
Mislim da kada se radi offline nema nikakve latencije...

nema ni "online"...blazeni LDC

Goran
10-09-2005, 12:27 PM
Ima li ko Drumagog (neku noviju verziju) ?

/edit
lesha

Arthur
10-09-2005, 11:58 PM
gorane, pm

ne mislim na latenciju programa vec vreme za koje predje preko tresholda
ponekad ume da ne budu potpuno sinhroni udarci

Goran
12-09-2005, 08:08 AM
gorane, pm

ne mislim na latenciju programa vec vreme za koje predje preko tresholda
ponekad ume da ne budu potpuno sinhroni udarci