PDA

View Full Version : evo da okacim i ja nesto

ridge
03-09-2005, 11:58 PM
link (http://www.dukesnodnol.com/once_in_a_while.mp3)

Danijel D
04-09-2005, 12:09 AM
Ridge stari ovo je zakon,Sve mi je full o.k.,opustajuce i dobar sound u svim segmentima.ZAKON:cool:

Boskovic
04-09-2005, 04:04 AM
Fantastichno! Jedna od najbolje (mozda i najbolja) isproduciranih stvari koja je postovana na forumu. Ne pada mi napamet da trazim eventualne greshkice. :) Ja ne bi umio ni priblizno ovako uradit. Zao mi je samo shto nemam sredjenu sobu (slushanje) da dozivim na pravi nachin ovu produkciju.
Izopisuj maksimalno detaljno (koliko te ne mrzi) shta si i kako radio, sa chim, kim, na chemu itd. itd.
Ako imash josh neshto da se pofalish obavezno posalji.

ProkDu
04-09-2005, 10:13 AM
Bravo Ridge! :D
Osvezavajuce moram da priznam. Odlicno. Pricaj kako i sta. :)

ridge
04-09-2005, 11:45 AM
Fala momci fala,

Radjeno je u sobi od ortaka koji poseduje pianino,

Oprema delta 1010
preampi: DBX ProVocal, M-Audio dmp3, PreSonus TUBEPre, Behringer Tube Ultragain mic 100, i preamp sa najmanjeg mixera Behringera UB502.

mic-ovi: MXL 960 Tube, MXL 2003, MXL 990, Behringer B-1, M-Audio Luna, Shure sm-57

komp

klavir desno 960 > DBX
klavir levo Luna > dmp3
bubanj 2003 > Presonus
cinele 990 > dmp3
bubanj i bass B-1 > Ultragain
truba 57-ica > mixer

dr.Ru
04-09-2005, 12:11 PM
ovo je odlicno Ridge.... nisam ni sumnjao u kvalitet :)
kako si postavio mic kod pianina?

ridge
04-09-2005, 12:37 PM
Lunu sam stavio na basove i blize malo klaviru (15-20) cm a 960-ticu vise prema visokim i bar pola metra od klavira posto mnogo jace hvata, i pijanista mi se prosetao levo desno po dirkama da bih posle mogao da namestim pan tako da se zvuk seta po monitorima tj da klavir ne bi bio striktno u centru vec ako se svira vise u bas-u da ide vise levo a ako su u pitanju visoki da ide vise desno a sredina na sredinu

puRe
04-09-2005, 01:28 PM
ja sam ti vec rekao sta mislim......vrh produkcija stvarno...

Goran
04-09-2005, 07:29 PM
Bravo! Jos jedan dokaz da nije u pitanju oprema vec slusanje, strpljenje i dobra postavka instrumenata i mikrofona. Napokon su ljudi kod nas poceli da razmisljaju.Svaka cast jos jedanput!

I zamalo da zaboravim najvazniju stvar: ljudi su to dobro odsvirali.

SandRob
04-09-2005, 07:38 PM
ulipsa si mi dan. :da: bas me je ova stvar digla, razveselila. :da:
jupiiiii!!!! :da:
klavir je skroooz ludo snimjen. super. :mrgreen:

STUDIOTON
04-09-2005, 07:49 PM
Strava .. stvarno perverzno dobro :truba:

Mozes li nam predstaviti ekipu .. tj.. momke koji su svirali .. ?

fipke
04-09-2005, 08:11 PM
odlichno :rotfl:

ridge
04-09-2005, 10:00 PM
Sastav se zove "ARTUR MARTIN JAZZ SPORET"

Eon
04-09-2005, 10:11 PM
Svaka cast majstore, uzivancija za slusanje, nikako da se naslusam...

...nego reci mi, da predjem ja u vegetarijance pa cu mozda raditi ovakvu produkciju :) ???

Jos jednom, cestitke za i ideju i aranzman i produkciju!!!

zvincic
05-09-2005, 01:09 AM
odlicno :)

jedino mi klavir malo zvuci previse razdvojen...kao da je ostala rupa u sredini...

a sto se tice muzike, opet sam pristran :)

zanimljivo je to, prije dvije godine bih pomislio "sta, nema distorzirane gitare?!? jebo ti to" a sada nakon par slusanja guram spyrogyru u playlistu i mislim si "a jebiga, starim" :)

ShoX
05-09-2005, 02:48 AM
Znaci tako je dobra stvar da je to neverovatno. Zvuk je fantastican. Jako mi se svidja bass i sax. Pravi pravcati Keith Jarret.

10/10

Gianfranco
05-09-2005, 08:16 AM
Odlicno!

mirzaa
05-09-2005, 09:05 AM
svaka čast. bez zamjerke ikakve!!

SandRob
05-09-2005, 09:06 AM
Znaci tako je dobra stvar da je to neverovatno. Zvuk je fantastican. Jako mi se svidja bass i sax. Pravi pravcati Keith Jarret.

10/10
oli ima sax? ja san cu trubu.

bdv: klavir zvuci 'razdvojeno' ko sto je reka zvina, ali je meni to lipo - neobicno. napravi mista za trubu. kul. :)

ridge
05-09-2005, 03:23 PM
Da razdvojenost se dobije zao sto je tako uglavnom svirao, tj vise se seta levo desno sto mi je i bila ideja, kad ga svira po sredini da dolazi iz sredine kad udara levo da bude vise levo a kad udara desno, desno. A posledica je da kad udara levo i desno dolazi s leve i desne strane a sredina ostane prazna i napravi mesta trubi. Tako nekako :).

Nema sax-a samo truba.

dr.Ru
05-09-2005, 03:38 PM
da dodam jos nesto: pored odlicne trake, svidja mi se i ime benda... znam i sporet, imam jedan takav :)
to ti je kao Gorenje Plinski Fusion Jazz :)

Dushan_S
05-09-2005, 09:11 PM
Lepo i jasno snimljeno, mislim dobrim delom (bez umanjivanja zasluga , naravno) i zato ?to su ljudi dobro svirali, sa osećajem za dinamiku pesme.

Mada moram priznati da je meni upravo ono ?to mi se ne sviđa taj preterano stereo klavir, nekako mi je previ?e "hip" fazon, kao za neku hiperproduciranu pop pesmu koja kreće sa klavirom, dok bi ovde pre po?eleo da imam utisak da je klavirista subjektivno malo udaljen od mene i da ima svoju poziciju u prostoru zami?ljene sobe. Mo?da da klavirista svira takođe ne?to ?a?avo pa da je to fora, da je klavir centar cele pomerene priče, onda u redu, ali ovako mi je previ?e.

Inače, svaka čast :)

EDIT: inače znam da nije do tebe, a ni do svirača, logično, ali da li ja haluciniram, ili su neke od dirki na klaviru jako blago ra?timovane, tu mi je ne?to čudno, vi?e prema srednjoj lagi? Mislim nema veze, samo me interesuje da li je jo? neko primetio.

ridge
05-09-2005, 09:47 PM
Hvala svima jos jednom!

Prosli put kad sam ih snimao (prosle godine negde) sam stavio klavir skroz levo bubanj i bass vise desno a pevacicu i trubu u sredinu vodeci se starinskom produkcijom jazz-a i to je super radilo al rekoh da probam nesto novo. Inace ima tu jos pesama i tek sve treba da se mix-a i sredjuje a imam i jos nekih ideja da isprobam. Al posto sam u nekoj guzvi nemuzicke prirode onda mora malo da saceka.

@dr.Ru da taj sporet im je i bio ideja za ime a sam deo cooking je zbog nekih izraza koje je Miles Davis korisio: burning, cooking ....

@Dushan_S dan pre snimanja je bio klavir stimer, mada mislim da je nesto sprceno na jednoj dirci na sredini blago viri na gore :D

ANITA
11-09-2005, 07:56 PM
Odlicno! Pravo iznenadenje! :)

kVu
15-09-2005, 01:59 PM
Svaka cast... Skroz super. dobar sound, dobra svirka, sve na mestu.. a ako hoces da budem picajzla (i manje vise subjektivan) javi :))))

Vai
16-09-2005, 03:42 AM
Lepa tema, nema sta ... jedina zamerka mi je ta da je klavir previse jak dok truba svira svoj solo. Valjda se svi stisaju dok neko solira, ali ok, mozda nisu hteli da idu klasicnim putem ;). Medjutim upravo ta jacina u nivou mi stvara utisak kao da klavir ne prati trubu, vec svira svoju deonicu, kao da truba i ne postoji. Jos jedna stvar, truba mi je malo suva.

Sve u svemu, zaista fina temica :D

Poz.

Vai
16-09-2005, 03:54 AM
Samo da dodam, zaboravih ... svidja mi se kako su snimljeni bubnjevi, i kako su lepo uklopljeni u celu sliku, tacna "doza" svega sto se bubnjeva tice.

mischel
14-11-2005, 10:22 PM
Produkcija nije nista posebno, mnogo vise paznje treba posvetiti klaviru zvuci kao iz bureta...

Za jazz ti nece ti pomoci home- studio.

Uzgred, koji je ovo klavirista, divno svira...!?

:cool: