View Full Version : Mackie 1604 VLZ pro
Goran
02-09-2005, 04:53 PM
Da li neko ima ovaj mixer? Trebao bi da ga dobijem polovnog, mijenjam se sa prijateljem. On mi kaze da (ima dva komada) da mu oba imaju problem sto ponekad se jedan od dva izlaza na masteru cuje tise i kad malo pomjeri master fader sve se vrati u normalu. Jos mi kaze da jedan njegov prijatelj ga isto ima i da mu se isto desava.Znate li nesto o tome?
Ja "imam" 1604vlzpro (zapravo studio u kome radim ima nekoliko komada). Nisam primetio nikakve razlike na masteru, ali to zvu?i kao da fejder ponegde gubi kontakt, tako da ne verujem da bi bio problem da se to sredi. Naga?am samo.
Jedini problem koji imam sa tim mikserom su kakani (standardni mackie) pre-s. Onyx zvu?ni neuporedivo bolje.
Ina?e 1604vlz-u je nedavno pala cena, pa je nov oko $800-850.
@Goran
Ja sam cuo od jednog 'majstora' da nema bas lepo misljenje o mackie-u iznutra i da ih je podosta servisirao. Ne znam, meni se te sprave svidjaju, u toj klasi su bez konkurencije. Koja lova je u pitanju?
@NI
Jesi uporedjivao Onyx i Vlz pro? Ajd' napisi nesto vise o tome, mene onyx jako zanima, ako ima ikakve veze sa 'ozbiljnijim' radom
Arthur
03-09-2005, 01:39 AM
radio sa njim... zadovoljan
taj je mixer snimio podosta nekih domacih rock albuma 90tih... .mislim na ono malo toga sto je zvucalo pristojno.... Svidjaju mi se njegovi eq ,ne mislim generalno, nego shodno situaciji, cak mi se cini da nema neki posebno veliki nivo shuma.. snimao sam klin gitare u jednoj situaciji kad su pojacala zujala, a DI box shumeo vishe neg Mackie ... naravno, sve je zavrsilo u Guitar Rig-u...
fipke
03-09-2005, 03:50 PM
vlz bogami bolji od vlzpro...il sam ja lud!!?!
@NI
Jesi uporedjivao Onyx i Vlz pro? Ajd' napisi nesto vise o tome, mene onyx jako zanima, ako ima ikakve veze sa 'ozbiljnijim' radom
Nisam ih poredio side-by-side. Vlz nekako zvu?e "standardno kao mackie". To je po meni bio i problem sa njihovih 4/8-bus konzolama (mislim da su stavljali iste preamps). Onyx-i zvu?e ?istije, karakteristika im je ravnija, i dosta osetljiviji (ali iskreno, ?uo sam ih samo jednom, i to na Mackie prezentaciji).
Da mi sada treba 16/4 mikser, verovatno bih kupio Onyx-a (do pre par meseci sam smatrao 1604vlzpro najboljim u odnosu performance/cena).
zokia
30-09-2005, 11:47 AM
Ja imam 1604VLZpro i radi odlicno... Kad sam je uzimao pre par meseci imao sam dilemu oko starih VLZ modela i sada ovih "novih" VLZ pro.. Ja nisam uspeo da primetim nikakvu razliku u zvuku, bar sto se tice live zvuka..
Kao sto rekoh mix radi odlicno.. Snimao sam s njim par puta.. Isto ok..
Mislim da sa tim mixerom nema greske.. To jeste najprodavaniji mixer u tom cenovnom okviru i taj mixer cini srca velikog broja home i project studija u USA, a bogami i dosta velikih studija ih ima..
Nazalost, ja moj moram da prodam :cry: tako da ako je neko zainteresovan neka pusti PM..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.