PDA

View Full Version : Yamaha 02R

Mogli
01-09-2005, 05:28 AM
Danas sam postao ponositi vlasnik ove sprave!:) Ne znam nista o njoj, niti kako da je sad prikljucim na Lunu! Ima li ko iskustava?

Mogli
02-09-2005, 10:30 AM
Evo sprave, a posto je polovna nisam dobio ni usb kabel za nju. Gde sad to iskopati?

OFF
02-09-2005, 10:48 AM
Bravo, bravo bravooooo

Ako imas Adat ex na luni, onda ga prikljuci opticki. A za pocetak povezi midijem, da br imas dobar remote. Kol'ko para?

Mogli
19-09-2005, 10:03 PM
Ljudi, pomagajte, pojavio se najjaci problem civilizacije - kabel. Imam kabel PC to Host, gde je na jednom kraju 9-to pinski Host, a na drugom redovan serijski, a da bi se prkljucio na PC treba mi USB. Onda sam kupio kabel USB to RS-232, i onda shvatio da to ne radi, da mi treba USB to RS-422 koji bi mi konvertovao PC to Host....a sve zato sto ne mogu da nadjem kabel koji povezuje Yamahu 02R sa racunarom. Ni na net-u ne mogu da se snadjem. Razume li se neko u kablove?:(

puRe
19-09-2005, 10:25 PM
Ljudi, pomagajte, pojavio se najjaci problem civilizacije - kabel. Imam kabel PC to Host, gde je na jednom kraju 9-to pinski Host, a na drugom redovan serijski, a da bi se prkljucio na PC treba mi USB. Onda sam kupio kabel USB to RS-232, i onda shvatio da to ne radi, da mi treba USB to RS-422 koji bi mi konvertovao PC to Host....a sve zato sto ne mogu da nadjem kabel koji povezuje Yamahu 02R sa racunarom. Ni na net-u ne mogu da se snadjem. Razume li se neko u kablove?:(

zar ne mozes prosto da uzmes obican USB kabl (koji s jedne strane ide u O2R, a sa druge u PC)...znam da je tako radilo na O2R96...

Mogli
20-09-2005, 01:48 AM
zar ne mozes prosto da uzmes obican USB kabl (koji s jedne strane ide u O2R, a sa druge u PC)...znam da je tako radilo na O2R96...

Drage volje, ali na Yamahi nema USB ulaza! :( Samo taj Host!

puRe
20-09-2005, 09:48 AM

Drage volje, ali na Yamahi nema USB ulaza! :( Samo taj Host!

a povezivanje preko MIDIja...na 96-ici USB sluzi kao zamena za MIDI portove [ali svejedno mogu da se koriste midi kablovi umesto USB-a]...pogledaj da li je i to slucaj ovde...svejedno, sve to bi trebao raditi sa Yamahinim Studio Manager softverom...

Mogli
20-09-2005, 08:56 PM
Bez obzira na midi, treba mi Host to USB kabel da bi izvrsio upgrade operativnog sistema 02R i cim se on ukljuci, mikseta ga odmah prepozna. Taj kabel pretvara miksetu u ekserni hardwer racunara, bar sam tako ja razumeo i onda u kombinaciji sa Nuendom to sve sljaka fantasticno. Jedva cekam da poukljucim one efekte sa Yamahe, a UAD-ove da cuvam za najfinije stvari.
Moracu da kontaktiram nekog od Yamahinih distributera za taj kabel. :rolleyes:

puRe
20-09-2005, 09:16 PM
Bez obzira na midi, treba mi Host to USB kabel da bi izvrsio upgrade operativnog sistema 02R i cim se on ukljuci, mikseta ga odmah prepozna. Taj kabel pretvara miksetu u ekserni hardwer racunara, bar sam tako ja razumeo i onda u kombinaciji sa Nuendom to sve sljaka fantasticno. Jedva cekam da poukljucim one efekte sa Yamahe, a UAD-ove da cuvam za najfinije stvari.
Moracu da kontaktiram nekog od Yamahinih distributera za taj kabel. :rolleyes:

opet pricam iz iskustva sa O2R96, ali se tamo sve povezivalo preko MIDIja odn. USB-a [koji se kompjuteru prikazuje kao MIDI]...preko toga su radjeni OS updateovi kao i povezivanje sa kompjuterom, a mikser je funkcionisao kao i obicno...

dvuckovic
20-09-2005, 09:31 PM
KOliko se ja sjecam, to neces tako jednostavno rijesiti... Znam da je Yamaha prodavala taj kabl za neki 70 DM (tada), i da je uz njega dolazio flopi za drajverom, koji se u contol panelu vidio kao "Yamaha nesto". Jedino sto mi pada na pamet je da potrzis po netu semu za taj kabl, pa da ga sam napravis, i eventualno da vidis da li je neko okacio sadrzaj tog flopija. Isto tako pogledaj na Yamahinom sajtu ima li tog softvera da se spusti. Ako ima, onda samo treba kupit PS2 i RS konektor, i polemit zicice:)

Mogli
20-09-2005, 10:54 PM
Mogu ti reci da se dobro secas! Ja sam nabavio sadrzaj tog floppy-ja i sav softwer, tako da imam u Control panelu taj USB-Midi Yamaha driver i cak neku shemu o kojoj ti pricas, ali mi to nije bas najjasnije - tu se pravi neki adapter, ali nigde ne vidim USB...evo sam ga dao na uvid, mozda nekom i pomogne,ali meni je nejasno.

dvuckovic
20-09-2005, 11:10 PM
Pa, nema USB-a, koristi se ili paralelni ili COM port na kompjuteru...O2R cak i nema USB, to su ubacili na O2R96. To ti je sto ti je...Ako ti je bas problem napravit taj kabl, javi mi se kad budes u bg, pa cemo napravit.

Mogli
20-09-2005, 11:21 PM
Sad si mi skrenuo paznju na razliku izmedju ta dva modela! Uopste nisam o tome razmisljao, nije valjda da ovaj 02R ne snima na 96000??? Kuku lele....A ja instalirao drajvere za ovaj drugi model......Mozda je tu problem...:cool:

dvuckovic
20-09-2005, 11:27 PM
Ma, kakvi bre drajveri za O2R?! Auuuu, leleeee...Nema bre Mile, to je doslo tek 10 godina poslije. E, jebi ga.

Nista,ja cijelo vrijeme mislim da ti oces da koristis O2R kao MIDI kontroler za DAW...To moze. I samo to. Jebi ga.

dvuckovic
20-09-2005, 11:30 PM
Ne snima na 96...Ako i snima, onda prepolovi broj kanala. Cak u prvoj verziji firmwarea nije radio ni 24 bita, to su tek poslije pustili. I naplacivali eeprome, majku im japansku. Davali mi tad po 600DM, a dobijali su se dzabe kad kupis TC Unity.

dvuckovic
20-09-2005, 11:49 PM
Pa, ne znam, nije to toliko lose. Sta imas od interfejs kartica?

Mogli
21-09-2005, 12:15 AM
Imam 4 Adat opticka I/O, normalno AES/EBU...

dvuckovic
21-09-2005, 12:22 AM
Pa, dobro, nije to uopste lose...Moze tu da se radi. Izbjegavaj EQ sa O2R, osim kad ti treba nesto totalno bez karaktera. Sta imas od outboarda?

Mogli
21-09-2005, 12:58 AM
Stereo out analog +4/-10, Stereo out digital, AES/EBU out, studio monitor out...nista vise znacajno...razmisljam da li je to preskupa sprava za midi kontroler? Primetio sam da su EQ prljavi...

dvuckovic
21-09-2005, 01:10 AM
Ne, mislio sam od ostalih sprava, u racku?

Mogli
21-09-2005, 01:15 AM
Ne, mislio sam od ostalih sprava, u racku?

Imam samo kompresor dbx 566 i Focusrite Voicemaster preamp...jos sam u fazi ucenja.:rolleyes:

dvuckovic
21-09-2005, 01:24 AM
Pa, dobro, moze se radit, nije to lose. Ne znam samo za koje pare sad ide O2R po eBayu, ali mislim da nisi pogrijesio. Nije to toliko los mikser.

Mogli
21-09-2005, 01:31 AM
Tamo cene variraju od 1300 - 1800$. U svakom slucaju hvala ti za ovaj razgovor, sad mi se razdanilo, a to je prava stvar!:)