PDA

View Full Version : GigaStudio 3 veeeliki problem...

Sky Surfer
01-09-2005, 02:37 AM
Kad instaliram GigaStudio desavaju mi se cudne stvari, prilikom kreiranja novog foldera, kopiranja fajlova i sl. restartuje mi se komp. Cim obrisem GigaStudio svi ti problemi nestaju. Probao sam sve i svasta i nikako da mi podje za rukom da resim problem. Svaka sugestija bi mi dobrodosla. Unapred hvala!

p.s. Windows XP SP2, Barton2500+ 1.5GB RAM... Pre par meseci mi je sve radilo bez problema, ali sada...

Zid
01-09-2005, 06:52 AM
Meni se to desava kad hocu da ucitam semplove u njega...odmah se resetuje.

zvincic
01-09-2005, 01:10 PM
http://www.memtest86.com/

testirajte memoriju.

dr.Ru
01-09-2005, 01:36 PM
jel mozes da kazes tacnu verziju GS? Koja trojka je u pitanju?

puRe
01-09-2005, 01:53 PM
nikako nemojte koristiti prve verzije 3.0/3.0.1 nego obavezno updatujte da bude najnovija (3.1) posto su prva izdanja bila uzasno bagovita...

Sky Surfer
01-09-2005, 05:56 PM
Koju god verziju da koristim uvek isti problem. Probao sam 3.02, 3.03, 3.04, 3.10 i nece.

ANITA
01-09-2005, 09:47 PM
To da automatski restarta komp mi nije jasna.. ali da se smrzne... hm, ovako, ono sto je inace veeeliki problem kod Giga Studija je njegov (kako se ono tocno zove?) QUICK SEARCH UPDATE... uglavnom, nista tamo u opcijama ne dirati i UVIJEK ga pustiti da napravi sto treba, znaci neka bude kvacica na yes za quick search uvijek (i na svim formatima i svim hardovima). Ja imam velikih problema kad pokusavam izbjeci njegovo dizanje na njegov nacin. Na drugim forumima takoder prijavljuju problem sa istim, pa vidi i to.

shigumicu
01-09-2005, 10:33 PM
Mozda je problem u SP2 za Windows. On zna praviti svakakvih smetnji i ne preporucuje se bas za DAW sisteme.

Sky Surfer
01-09-2005, 11:06 PM
Nije SP2 u pitanju, vec sam proveravao... Nervira me to sto je nekada sve radilo, a sada nece, a tako me mrzi da preinstaliram ceo sistem, to bi trajalo bar nedelju dana :banghead: Hvala svima na savetima, nadam se da ce neko ipak uspeti da mi pomogne da resim ovu misteriju!

Sky Surfer
02-09-2005, 12:37 AM
Ako neko ima slucajno fajl GigaClean.exe, trebalo bi da se nalazi na instalacionom CD-u GigaStudija 3.0, neka mi se javi na PM. Unapred zahvalan...

Digital Cave
02-09-2005, 01:24 PM
Nisi rekao glavnu stvar:

a) koju karticu koristis? i
b) koje drajvere koristis?

podpitanja:
c) da li koristis i audio i MIDI preko iste kartice?
d) da li stratujes prvo GS pa sekvencer ili obrnuto?
e) da li ako je druga verzija prvo startujes ReWire pa GS ili....?

Sky Surfer
04-09-2005, 05:56 AM
Koristim Creamware Luna II karticu. Digital Cave, nisi me bas najbolje razumeo jer je to sto mi se desava stvarno neverovatno. GigaStudio mi radi i kao stand alone aplication i u rewire i gsif mode-u. Problem je sto mi se windows sjebe kad je GigaStudio instaliran. Restartuje se kad kopiram fajlove i kreiram nove foldere. A cim deinstaliram GigaStudio svi problemi nestaju i sve radi savrseno!

Tomislav
31-01-2007, 09:08 PM
Gle... ja imam isti problem. Radim preko rewire-a jer 0404 nema GSIF drivere...

Ako netko zna neka kaže što je u pitanju... Meni se komp restarta odjednom i pokvare se drajveri od grafičke pa ih moram brisat u safe modu da uplaim komp normalno nakon restarta...

Sve je bilo okej dok ga nisam instalirao, sad se ponekad restarta i kad ništa ne radim u gigastudio.