View Full Version : Savet potreban za Adam ANF10
sasaristic
27-08-2005, 09:55 AM
Bio bih zahvalan ukoliko bi neki korisnik izneo svoje utiske vezano za ove monitore.Cini se da zadnjih par godina svi imaju samo reci pohvale za njih , mada prijatelj koji ih je je slusao zajedno sa jos nekoliko Mackie , Genelec i Dynaudio monitora kaze da su mu generalno zvucale cudno:rolleyes: i nekako potpuno razlicito od navedenih?Malo me razocarala i njegova prica da im definitivno fali trodimenzionalnosti i dubine (sto je meni narocito vazno), mada je zvuk izuzetno direktan i "prisutan". Jos jedna cudna stvar koja moze da se tumaci oprecno.Uocio je ogromnu razliku u produkciji razlicitih svetskih izvodjaca( sto mi se odmah svidele jer posle godina rada na BM6-A covek se zazeli da cuje i neke razlike), neki koje je slusao na masi drugih monitora ( Pete Yorn, Jeff Buckley)i svud su zvucali dobro na Adamu su zvucali "skrto":( ??
Sve u svemu definitivno bi zeleo da cujem jos neko misljenje o Adam monitorima, pre nego se odlucim za kupovinu ANF10.
Ja imam ANF10 i par puta sam vec pisao o njima (mrzi me da se ponavljam:( ). Ukratko, jako sam zadovoljan, ali treba imati u vidu da su to najjeftiniji monitori iz ADAMa
Ako pod dubinom podrazumevas kolicinu bass-a, tu je on delimicno u pravu. Bass driver je kartonska 7-ica, koja je malo lenja, ali opet, zavisi koju vrstu muzike radis. Ja ne radim neku elektroniku, ne trebaju mi neki extremni subovi, vec se uglavnom sve svodi na bass bubanj i bass guit (u donjim lagama), mada bi valjalo da budu malo 'dublji'.
Ja ovih dana nesto mixujem u studiju u shkoli gde imamo Dynaudio AIR15 i Tanoy S800 i mogu ti reci da u Adame koji su kuci imam najvise poverenja . Tacno je da je ta prostorija u shkoli cudna, ali.... Bitno mi je da kada sam svoje snimke sa Adama cuo na Tv-u, i na nekim krshevima, da sam bio zadovoljan. Ovo sve pricam globalno, ali kada se u obzir uzme njihova cena, tada oni, po meni, nemaju konkurenciju na trzistu. Nema kod njih neke shminke, i najbitnije, taj ribbon visoki ni malo ne zamara pri radu.
Raspitaj se jos, a najbolje je da odes u Artist u BGu (kao sto sam ja uradio) i poslusas sve monitore u toj klasi.
Pozdrav
clusterchord
01-09-2005, 01:33 AM
mogu samo "podebljati" preporuku od kolega prije mene, za bilo sto od ADAM-a. miksevi se jako dobro se prenose na druge medije. otkad sam presao na P22, preporodio sam se.
http://www.musicplayer.com/ubb/graemlins/thumb.gif
DADDY Z
03-09-2005, 08:55 AM
evo baš pre neki dan prijatelj uzeo ANF10..odmah je palo neobavezno testiranje i zakjučak je NAJTOPLIJA PREPORUKA svima :hyper: ..bez obzira što je pasivan(mada to nekom i odgovara),zvučnik svira vrhunski...mi smo ga testirali sa Yamaha hi-fi pojačalom(ne znam tačnu oznaku ali je iznad proseka)..sve što smo slušali je imalo odličan zvuk,definiciju,prostor,itd...bas realan,visoki izuzetno precizni i jasni-odmah je lako uočiti ukoliko se pretera sa EQ-ovanjem istih,oseti se i najmanja promena....stvarno VRHUNSKI monitor.. :da:
sasaristic
03-09-2005, 11:06 AM
Da , samo sto ima malo prituzbi izgleda na nize frekvencije (ispod 120Hz).
Mozes li napraviti neko poredjenje sa bm6a, posto sam na njima radio nekoliko godina i nesto nisam bas bio super zadovoljan.
slowstar
01-10-2005, 06:11 AM
mogu samo "podebljati" preporuku od kolega prije mene, za bilo sto od ADAM-a. miksevi se jako dobro se prenose na druge medije. otkad sam presao na P22, preporodio sam se.
http://www.musicplayer.com/ubb/graemlins/thumb.gif
Opet je Cluster u pravu,
Pre nekih 4 meseca sam bio u Kanadi (Toronto) i u jednoj radnji celo popodne zamajavao prodavca kome je bilo dosadno, i imao prilike da preslusam opusteno desetak pari monitora u srednjoj klasi, moram vam reci da je barem po mom mislenju u toj konkurenciji ADAM P 22 meni bio najbolji, a bilo je dosta konkurencije. Blizu su mu samo Studio Precision 8 (drugaciji pristup)
i TANNOY system 800 (opet drugaciji pristup) pa ne moze direktno da se poredi, na zalost nisu bili oni Samson sa ribbon tviterom, pa nemam direktnije poredjenje, ali mogu da vam kazem da su me novi Genelec-i
pomalo razocarali svojom prilicnom agresivnoscu...
Pozdrav
cao,ako ti nije kasno evo moje impresije za ADAM- e.Imam par monitora u studiju Genelec,Tannoy,Auratone ,pa sam odlucio da kupim za drugi studio ANF 10.Vrede svaku paru ,ozbiljno ti kazem,Taj cuveni ribbon visokotonac jeste tvrd i grub,ali se na njemu cuje da li ti je vokal "hars" u gornjem opsegu,naprimer na Genelecu je sve slatko i lepo i pitomo,ovde se bolje cuje da li si predozirao hal naprimer.Malo mu fali basa u odnosu na Tannoje,ali za te pare je super,moja preporuka!:) :)
Pa dobro, Ero, 20 godina imas studio, a tek sad na Rumskom......:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.