PDA

View Full Version : Pomozite oko mixera

idvi
27-08-2005, 04:58 AM
Ukratko...riknuo mi "Alesisn ra 300" bio pod garancijom pa ga zamjenio za (uz doplatu) aktivne Mk2 i..svi zadovoljni. Ali sad pocinju problemi sa mixercicima koje posjedujem "Behringer MX 602" i "Alesis Multimix 12 FX" sa kojima sam se uspjesno sluzio do ovog trenutka (i kad sam imao pojacalo)
Naime nema sanse da na najjednostavniji nacin mutiram monitore te da mi samo sluske rade(osim ako ugasim monitore) .
Utrcao mi u "studio" "kolega":confused: i prespojio i raspojio i uspojio kablove i nista ...i bacio me u beed.!:mad::o:banghead:. Sad da ne ispadnem Kalimero sutim i trpim!
Dakle kako da mutiram monitore na mixu ??Ako je netko imao iskustva sa time.
Mozda sam papazjan ali NEZNAM.
I DRUGO PITANJE..posto sam u preseljenju studia i njegovom "nadopunom"
molio bih vas da mi preporucite Mixer koji ce imati punooo korisnih funkcija.
Moj favorit je "Behringer DDX 3216" i dali on ima onu "kriticnu"funkciju itd..itd!
Mozda neki drugi mixer...(u tom cjenovnom rangu)preporucite bio bi zahvalan od koljevke do groba:mrgreen::da:

idvi
27-08-2005, 05:13 AM
A posjedujem:
Terratec 24/96
EMU 1212
MIXER Behringer 602A
Multimix Alesis 12FX
Alesis Compressor 3630
Alesis aktive MK2
Hrpa slusalica (Behringer AKG)
I TO JE SVE...Naravno i PC.
Sto bi mi jos bilo neophodno..pojacalo za slusalice ili nesto drugo..?:o:confused:
Molio bi nekog GURUA kako da to sve pospojim onako..zdravo seljacki(sto i jesam) da mi objasni i nacrta naravno.:da::da::da::da::da::(:(:(
A onog "frenda" koji mi je inace to i spajao necu ni zvati jer se bahati a i vredja me a puno se i ne razume u te stvari konacno...on je moj ..SIN!:mrgreen::cool:

mirzaa
27-08-2005, 05:08 PM
što ti ide iz terrateca a što iz emu?
što ide u te kartice?
što sa kompresorom? kako ga koristiš? za šta?
nema frke sa ovim sve spojit samo javi ovo...pa javim :)

lesha
27-08-2005, 08:16 PM
zasto gasis monitore?
jedino ako su ti sluske otvorene...

idvi
28-08-2005, 10:15 AM
?to ti ide iz terrateca a ?to iz emu?
?to ide u te kartice?
?to sa kompresorom? kako ga koristi?? za ?ta?
nema frke sa ovim sve spojit samo javi ovo...pa javim :)

Compressor:
preko mixera -Alessis samo za vocale i ostalu zivu svirku (ovisi o instrumentu)
preko E-mu kartice.

Terratec za preslusavanje preko Behringer mixera.na oba mixa su slusalice i ako hocu
da slusam "samo" sluske moram gasiti monitore.Imao sam prije davno nekakav
receiver (nemam pojma koji) on je naj normalnije imao taster koji je preklopio samo na slusalice, a zvucnici su bili tiho ko zmija.

mirzaa
28-08-2005, 11:44 AM
e pa onda monitore uštekaj u "main out" behringera i stisni "2tk to mix" i onda imaš odvojenu kontrolu glasnoća. "phones/control room" za sluška i "main mix" za monitore. aha, montore moraš spojit u kanal od behringera...ne u "tape in".

idvi
29-08-2005, 05:32 AM
e pa onda monitore u?tekaj u "main out" behringera i stisni "2tk to mix" i onda ima? odvojenu kontrolu glasnoća. "phones/control room" za slu?ka i "main mix" za monitore. aha, montore mora? spojit u kanal od behringera...ne u "tape in".

Mislis valjda terratec u kanal(kanale) od Behringera ...tako mi je i sve spojeno ali mogu glasnocu samo stelati na i na sluske i na monitore -istovremeno, pomicuci main mix a ako prespojim na room ctrl pomicuci potenciometre main i phones opet stisavam oboje..!?Naravno kombinirajuci sa 2tk to mix..???:(:(

mirzaa
29-08-2005, 07:45 AM
tako da. terratec u kanal.
a monitore ne u control room nego u main mix.

idvi
30-08-2005, 03:43 AM
tako da. terratec u kanal.
a monitore ne u control room nego u main mix.

Nazalost sve kombinacije pa i main mix su "main nixt"
Utucen sam dali neko ima kakve veze o "Behringeru ddx 3216":(:o:o

mirzaa
30-08-2005, 09:21 AM
šta nisi reko da je 602?

idvi
30-08-2005, 09:26 PM
?ta nisi reko da je 602?
Da daaa ali ovaj 3216 htio bi kupiti pa me zanimaju pojedinosti ..iskustva itd.
I...dali moze da ...znas sto!

mirzaa
30-08-2005, 11:00 PM
http://img.photobucket.com/albums/v609/mirza00/mixer.jpg
woooops. :ups:
ovako spoji i stisni oba gumba. i mora radit evo gledam svoju sad i radi stvarno....

lopovic
06-11-2005, 07:37 PM
evo da aktiviram temu koja mi je dosta pomogla oko iste zabune koju je imao momak koji je pokrenuo temu
ali ja sad imam dopunsko pitanje, i bio bih vam VEOMA ZAHVALAN kada bi mi pomogli
naime...
zashto nemam zvuk sa mikrofona kad slusham na phones..?
dakle...hocu da chujem "podlogu" u slushalicama, a da snimim samo vokal
u pitanju je behringer ub802a mixeta.

pliz help!!!
pliz pliz pliz

gde je zapelo?

ah da .. posedujem delta 1010lt , i u njenom siromashnom kontrol panelu pokusao sam sva moguca "rutiranja" ali nikako nisam uspeo to sto sam hteo..
obavezno mogu da cujem ILI zvuk koji dolazi sa kompa, ILI zvuk sa mikrofona, nikako jedno u slusalicama drugo u ,recimo, sforgeu!

p.s. zvuk sa mikrofona ne mogu chuti u slushalicama osim kad podignem "main mix"!!!

slowstar
07-11-2005, 03:06 AM
Ljudi, jeste li vi sigurni u to o cemu pricate?
Ko je lud da tera monitore preko "main MIXa?
za to na svakoj iole normalnoj mikseti postoji izlaz "control room monitor L/R" ili skraceno CRM, a "MAIN MIX" ide u ulaz snimaca (ili zvucne kartice, kada je "sirotinja" u pitanju) kako slusanje moze da vam zavisi od polozaja reglera za "Main MIX"? - to je suludo, jer taj regler uglavnom stoji na polozaju "maximalno" i retko se kad pomera odatle, zbog ocuvanja tzv. "strukture nivoa" (gain structure) da bi iz vaseg miksera izvukli maksimum dinamike, i ne opterecivali inace jeftinu "sabirnu sinu" (mix buss) kod gore navedenih jeftinih mixera, a i nivo miksa u tom slucaju ne zavisi od volumena slusanja monitora ili slusalica, nego je nezavisan od istog. Osim toga, kod razumno projektovanog miksera, cim se "ubodu" sluske u za to predvidjen izlaz (stereo "jack") to automatski prekida slanje CRMa na monitore, pa nije potrebno nikakvo "gasenje" istih, - logicno, zar ne?