Log in

View Full Version : Sinhronizacija loopa i........

OFF
26-08-2005, 05:59 PM
Imam mali problem. Zavrsavam ovih dana jednu rock pesmicu i da vam ne pricam celu istoriju pesme, :) treba da usinhronizujem jedan loop sa zivim bubnjem koji je vec snimljen. Bash zbog loopa koji nam je trebao u pesmi, bubnjar je svirao na click (tacnije oko njega:( ). Onda je on, naravno, poljuljao ceo band, tako da sad loop koji je naravno, savrsen, ne svira sa bendom. Loop je, inace 16-tinski, ravan, svira sve vreme jedan ton, sa nekim promenama na filtru, i nije neki gotov VST, vec sam to rucno svirao sa hardwerskog sinta (i quantizovao). E sad, ono glavno - usinhrovati to rucno, je mukotrtan posao bez kraja. Postoji li nacin da se taj loop automatski prilagodi 'ljuljanju' celog banda (imam ga (loop) i kao midi i kao wav)?

Hvala

Eon
26-08-2005, 06:09 PM
pa probaj time streching ili rucno namestanje svake sekvence loop-a

Illiron
26-08-2005, 06:49 PM
Jedino rucno mada mozes da probas iz live-a on to prilicno automatski radi ...

OFF
26-08-2005, 07:11 PM
Joj, gde rucno :banghead: , znate li kolika su to mikro-odstupanja, a cuju se. Zar ne moze neka fora sa slice-ovima na audio kanalu loopa ili ......?

mirzaa
26-08-2005, 07:20 PM
Jedino rucno mada mozes da probas iz live-a on to prilicno automatski radi ...
ovo šta Illiron kaže. ubaci miks u live. u 4ci češ se još malo zezat al u 5ci nebi trebalo bit puno posla. live će namjestit warpere automatski i onda samo ubaci taj loop u drugu traku i to bi trebalo biti to. samo ako se na tome loopo ne prepoznaju dobe...jer si reko da je sstvar filtera onda bi moglo bit frke...

OFF
26-08-2005, 08:19 PM
Ne bi trebalo da bude problem sa filtrima. To su sve 16-tine, koje treba pomeriti malo levo- malo desno, a promene filtra su vec usnimljene i nece se odraziti na loop ako se nesto pomeri za par ms. Loop je vrlo jednostavan, konkretan i staccato

SumAnuT
26-08-2005, 08:43 PM
moze to sve i u cubaseu ...

Goran
26-08-2005, 09:11 PM
U Logicu:

Exportovani bubanj na dva kanala importuj u Logic. U Options>Groove Templates imas Make Groove template. On ce napravit midi track i template za kvantizaciju. Importuj svoj midi file i, kad hoces da ga kvantizujes, pored svih ponjudjenih tipova kvantizacije imaces i taj template koji se zove onako kako se zove audio track. On ce ti kvantizovati note tacno po groove-u tvog bubnja.

OFF
26-08-2005, 09:33 PM
U Logicu:

Exportovani bubanj na dva kanala importuj u Logic. U Options>Groove Templates imas Make Groove template. On ce napravit midi track i template za kvantizaciju. Importuj svoj midi file i, kad hoces da ga kvantizujes, pored svih ponjudjenih tipova kvantizacije imaces i taj template koji se zove onako kako se zove audio track. On ce ti kvantizovati note tacno po groove-u tvog bubnja.

Hvala, ovo mi se cini nalakse do sad. Iskopacu negde Logic, pa javljam rezultate. ;)

Mogli
27-08-2005, 11:43 AM
Meni je Logic dosta neintiutivan, za razliku od Nuenda, da mi se ne mili da ga instaliram, a i bas me interesuje kako bi to on odradio jer i ja sam imao problema sa istom stvari. Nego, koji program odradi to - slice-ovanje i po mogucstvu da midi file na odredjeni loop??

puRe
27-08-2005, 11:51 AM
Meni je Logic dosta neintiutivan, za razliku od Nuenda, da mi se ne mili da ga instaliram, a i bas me interesuje kako bi to on odradio jer i ja sam imao problema sa istom stvari. Nego, koji program odradi to - slice-ovanje i po mogucstvu da midi file na odredjeni loop??

Logic inace deluje neintuitivno kada ga prvi put vidis, ali veruj mi da je mnogo bolji nego sto deluje na prvi pogled (nove verzije izgledaju dobro i na prvi pogled :) )...

sto se tice originalnog pitanja, odradio bi to sa Liveom ili Logicom (u liveu se i dalje bolje snalazim :D )...

Mogli
27-08-2005, 12:05 PM
Cekaj, da li live odradi tom loop-u i midi file? Ako je tako odmah ga instaliram!:)

kVu
28-08-2005, 02:45 AM
@off

pa ja sam ti dao logic... ;)

a mozes i da sliceujes ceo loop preko audio/strip silence ... tako bar ja radim editing... nije tesko uopste

OFF
28-08-2005, 09:49 AM
@off

pa ja sam ti dao logic... ;)

a mozes i da sliceujes ceo loop preko audio/strip silence ... tako bar ja radim editing... nije tesko uopste

Ma zaboravih da ga presnimim onda:banghead: . Nasao sam neki prapotopski 4.7, danas cu da probam da li ce da odradi.

kejkz
28-08-2005, 12:38 PM
Slice i Quantize u Cubase-u (i Nuendu valda):
Izaberes ceo loop ili deonicu koju zelis koristiti kao izvor ritma, audio->hitpoints->calculate hitpoints, podesis vrednosti koje ti dobro iseckaju loop, zatim opet audio-hitpoints-create groove quantize from hitpoints. Pojavice se jos jedna vrednost u quantize puldown meniju koja predstavlja tvoj loop (ime se moze menjati, kao i sam osecaj lupa preko quantize setup-a. Izaberes deo snimka ili ceo snimak na koji zelis primeniti quantize i realtime->quantize audio (ne mogu se setiti kako je u Cubase-u sx 2, jer trenutno imam samo trojku, ali slicno je i u starijim verzijama). Isto se naravno moze uraditi i preko logic-a, ali samo sam nekoliko puta radio u njemu, tako da ne mogu opisati ceo postupak posto mi nije pred ocima.

OFF
28-08-2005, 04:54 PM
Uspeo sam!:) U SXu moze da se uradi, samo nisam imao pojma.

Hvala svima;)