View Full Version : Focusrite Liquid Channel
Splico
21-08-2005, 12:23 PM
Nesto sam malo zaradio pa bi htio kupiti 2 x FOCUSRITE LIQUID CHANNEL.
Dosta sam citao po netu i vidim da su misljenja podijeljena,no bilo bi lijepo cuti nekog ko ga ima na prostoru exYU. Kako zvuci,latencija,simulacije,upotrba na terenu,linkanje 2 komada odjednom,mastering.....misljenje molim!!
Moj prijatelj radi u Strogroom studiju u Londonu i ovo sto ti prenosim je misljenje ljudi odande (ja licno nisam bio u prilici da koristim).
Oni su ga dobili prvi da bi ga reklamirali, ali nikome se ne dopada od ljudi koji tamo rade.
Kaze mi Fili ovako (covek koji trenutno radi Stingu remix jedne pesme): " Mi imamo sve te inpute koje on emulira i uporedjivali smo. Nema veze sa zivotom."
Mislim da je ovo mozda i najbolje misljenje jer retko gde na jednom mestu imas sve te sprave i mogucnost da ih uporedis.
Dobre su to pare da bi ih tako potrosio. Kupi dva Xlogic kanala ili neka dva Neve kanala, pa da znas na cemu si.
djole970
21-08-2005, 06:27 PM
A mozes i bar jedan Focusrite RED 1, sigurno neces zazaliti. ;)
Bitch
22-08-2005, 12:13 AM
... SSL X Logic - oko njega su malo sarena misljenja, ali ja ti prenosim sta sam cuo od eminentnog kolege - OK su, ali nista specijalno! A i unutrasnjost nije bas za svaku pohvalu! (covek je strucnjak za studijsku elektroniku), ... tako da vidi... meni isto izgledaju impresivni SSL kanali, a mogu ti reci i svoju preporuku - isto SSL, ali varijanta je Dual Preamp & EQ, zajedno sa (the famous) G series kompresorom. Znaci te 2 x 1U spravice su me potpuno izludele!!! To toliko dobro radi (plus na EQ mozes da biras izmedju E i G serije eqa) da to nije normalno!!! Bio le A/B test sa isa430 i SSL...... izuo ga je! Sto po kolicini headrooma, megasmooth EQ, i transparentnom kompresijom....tako da moja preporuka glasi:
-SSL Dual MicPre + Eq
-SSL G series kompresor
baj d vej, oba uredjaja nemaju nikakve veze sa XLogic serijom SSLa, radi se o starijim preampima sa konzola G serije, a po imenu kompresora se sve vidi....
pozz :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.