Log in

View Full Version : 5.1. i 7.1.

Eon
19-08-2005, 02:44 PM
Da li zna neko koji je trenutno najbolji, za slusanje a ne monitoring, 5.1. sistem a koji 7.1. ne gledajuci cenu, znaci pure kvalitet?

Eon
22-08-2005, 07:27 PM
AKo niko ne zna, da vas jos nesto drugo pitam vezano za ovu temu...

Da li postoji neki probni cd za 5.1. sistem, ono rear left, rear right itd. jel ima neko?

lesha
23-08-2005, 12:15 AM
napravi sam, smiksaj nesto u sx-u..

Eon
23-08-2005, 07:42 AM
buaaaa ladno, nisam se setio, hvala lesho:)

Zid
23-08-2005, 08:04 AM
Na pojedinim originalnim DVD-ovima imas probni test zvucnika za 5.1 sistem,pa provjeri neki originalni DVD.To ti je naj-sigurniji nacin.

Eon
23-08-2005, 08:08 AM
e to nisam znao, hvala zid

Tiki the Boyler
24-08-2005, 03:54 PM
Dodji da slusamo Tannoy Reveal 5.1 monitorski sistem! :D

Samo ce nam trebati malo veca soba od 3x3!

Eon
24-08-2005, 04:09 PM
Donesi ih kod mene imam ja sobu 5x4:), doci cu da pocujemo, koliko para?

keen.
27-08-2005, 01:58 PM
jel to pohwala za tanoja 5.1 ??
eon, nashao sam na netu da su oko $2k.

Eon
27-08-2005, 02:24 PM
Doci cu Tiky da ih slusam, mozda ih i uzmem ako me nagovorish:D

evo i za testiranje ako nekome treba

TEST 5.1. (http://www.cinenow.com/us/vobtrailer.php3)

keen.
29-08-2005, 07:20 PM
Tannoy Reveal 6D 5.1 Monitoring System (http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/flypage/product_id/6913)

wrede li tih para?

OFF
29-08-2005, 11:25 PM
Ne, znam taj Reveal.... Hm....

Ja cu sebi napraviti neku 5.1 varijantu, ali od razlicitih zvucnika. Znam da to nije pametno, ali ima i svojih dobrih strana. Prednji par ce mi biti ADAM Anf10 (dok ih ne zameni p22a, a oni odu pozadi:) ), a trenutno se za zadnji par mislim izmedju Tapco s5 i Wharfdale 8.1. Bas tu su te dobre strane, jer kad snimam, mogu kontrolisati 'sliku' na jos jednom kakvom-takvom sistemu, a obe varijante su jako mobilne za poneti. Woofer cu verovatno praviti, a centalni ... , ne znam, voleo bih da stavim nesto na cemu cu inace kontrolisati mono-mixeve. Sad, treba fakticki 4 razlicita zvucnika uskladiti fazno i po snazi, ali ionako mi to uglavnom sluzi za po koji koncert (a dobijam dosta i u monitoringu). Ima li ko kakav predlog u vezi ovog entuzijazma? :)

Eon
30-08-2005, 08:04 AM
Tannoy Reveal 6D 5.1 Monitoring System (http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/flypage/product_id/6913)

wrede li tih para?

Da su malo jeftiniji vredili bi ;)

@OFF

Ne veruje da ces puno dobiti uskladjivanjem razlicitih sistema ali okusaj se, ja ne bi :)

boggy
04-05-2006, 12:13 AM
Da li zna neko koji je trenutno najbolji, za slusanje a ne monitoring, 5.1. sistem a koji 7.1. ne gledajuci cenu, znaci pure kvalitet?

Ajd da izvucem ovo iz "naftalina".

7.1 ima i dva zadnja zvucnika pored para bocnih/zadnjih. Sto se tice slusanja, to su jedine razlike, u "ozvucenju".

Po preporukama i analizama, generalno, 5.1 je precizniji i time vise naginje ka muzici, ali tesko pokriva vise slusalaca od nekoliko, znaci "asocijalan i sebican"... ;)

7.1 ima bolju difuznost zvucnog polja iza ledja slusaoca, i time olaksavaju pokrivanje veceg prostora sa vise slusalaca, smanjenjem preciznosti i povecanjem difuznosti zvuka pozadi... tako da je taj sistem bolji za film.

Sto se tice kasnijih ideja u threadu o razlicitim zvucnicima u sistemu... preporuka ne propisuje da zvucnici moraju biti isti. Naprotiv, ozbiljni consumer sistemi imaju upravo zvucnike posebno konstruisane za mesto koje zauzimaju. Bitno je da levi i desni zvucnici budu sto vise isti a najvise centralni :)

Generalno se prednji zvucnici dosta klasicno konstruisu,... dok se bocni cesto rade u dipole varijanti,... a dodatna difuznost se moze postici omnidirekcionalnoscu zvucnika... tako da se i to radi za bocne zadnje i eventualno zadnje zvucnike u 7.1
Ovo govorim za home varijantu... sto se monitoringa tice... svi zvucnici u sistemu su uglavnom isti osim subwoofera...

pozdrav

bogi