View Full Version : 2496 I/O Box
Mogli
17-08-2005, 02:21 AM
Luna ima svoj 2496 I/O Box, osmokanalni AD/DA konvertor koji nisam uzeo sa karticom, ali sad mi postaje potreba zbog visekanalnog snimanja. U slucaju da uzmem neku visekanalnu miksetu (kao Yamahu npr.) koja na svakom ulazu ima svoj AD/DA konvertor, da li onda ima smisla koristiti taj Lunin Box ili treba iz miksete ici u njega pa onda u karticu na kompu? Koliko su kvalitetni ti konvertori? Ima li neko taj box?
Klarinetista
17-08-2005, 11:39 PM
Ja ga imam i moram priznati da je potpuno korektna sprava...
Konverteri su solidni, ali njegova prava funkcija dolazi do izrazaja tek kada se uzmu u obzir FENOMENALNE mogucnosi rutinga koje nudi CW
Mogli
18-08-2005, 01:18 PM
Verujem, ali ja razmisljam da li mi treba u slucaju da imam miksetu sa konvertorima na ulazu? Logicno je da mi ne treba...verovatno je to namenjeno nekim suvim miksetama.
SandRob
18-08-2005, 02:02 PM
pa ako ti mixeta ima konvertere i ako postoji nacin da je spojis na lunu, onda ti drugi konverteri ne trebaju, osin ako nisi zadovoljan njihovon kvaliteton, pa ne uzmes neke bolje... samo ne znan sto bi ti sluzila digitalna mixeta? sto bi s njon mixa?
Mogli
19-08-2005, 12:02 AM
pa ako ti mixeta ima konvertere i ako postoji nacin da je spojis na lunu, onda ti drugi konverteri ne trebaju, osin ako nisi zadovoljan njihovon kvaliteton, pa ne uzmes neke bolje... samo ne znan sto bi ti sluzila digitalna mixeta? sto bi s njon mixa?
Jednostavno imam potrebu da potenciometar dodirenem rukom. Ti ne koristis eksternu miksetu?
Ja sam u shkoli radio sa tim boxom i nisam bas odusevljen. Posle godinu dana snimanja sa Lunom, ja donesem svoj komp sa Deltom 1010 u studio. Isti mikrofoni, preampi, slicna postavka..... Ljudi koji su tu svakodnevno - zapanjeni. ne mogu da veruju da je 10 mikrofona ubodeno i da se ne cuje nikakav shum, zujkica.... sto sa Lunom ni malo nije slucaj. A tek kad sam pustio Dire Straits 'On the Night' sa DVDa na MAudiu i prepacovao sve za 5 sekundi ( sto oni nisu uspeli sa Lune nikad - 5.1) , odmah je asistent pitao koliko kostaju 2 delte.
E, sad nisam bas najbolje skontao pricu. Hoces analogni ili digitalni mixer? Ja sam u pocetku tripovao da mixujem 'van' ali sam brzo odustao od ideje. Visekanalna karta mi sluzi (osim kad snimam na 10ch odjednom) da u nju pobodem sintove i efekte. U dogledno vreme cu kupiti kontroler (posle UADa) i Ok varijanta. Razmisli- uzmes box i jos par sprava u racku i BFC2000 npr.
Ja bih mixovao napolju kad bi imao bar 16in/out i dobar mixer, ovako je sve mucenje
Klarinetista
19-08-2005, 01:21 AM
pa vidi recimo:
Moj slucaj je specifican-imam i digitalni mikser, i Lunu i Box. Miksetu koristim kao mikser na zivoj svirci, a kao kontroler u studiju, s tim sto za visekanalna snimanja koristim i mikrofonske preampe sa miksete posto luna box ima linijske ulaze i izlaze i to -10dbv:banghead:
E sad, dobar setap uz lunu i box moze da bude recimo neka Mackie mikseta sa direct outima zakacenim na ulaze box-a, a kao kontroler mozes onda da pazaris sta ti se svidja
(kazu da su ovi Behringer kontoleri best buy, ja ih nisam koristio, mada u reku imam jednu njihovu spravu koje se ne bih nizasta odrekao (DEQ2496), u svakom slucaju mislim da midi kontroler moze da ti pruzi taj osecaj pod prstima....)
Mogli
19-08-2005, 04:50 AM
MIslim da je najabolje uzeti spravu koja je i audio i midi kontroler ujedno. Ako mi dodje neka klapa sto peva u vise glasova...sta cu onda? Delta 10/10 - sta joj znaci to - 10?
Ja imam 2496 i iako ne patim previse za odlicnim kontrolerima, zadovoljan sam sa lunom. Ustvari ne cujem razliku izmedju lunaboxa i Emu-a npr. Koristim i njene ulaze i izlaze kao premosnicu sa jednog kompa na drugi i sve radi bez suma i bilo kakvih anomalija.
@OFF
Imas 5.1. mixer sa kojeg mozes rutirati sve preko luna boxa na zvucnike i slusati sve 5.1. : 6.1. : 7.1 ako hoces
Moguce da je ta razlika u shkoli posledica velike duzine kablova i tri patcha kroz koja oni prolaze i toga sto Lunin box, za razliku od Delte nema balansirane ulaze.Ne znam to za 5.1, oni koji se sa tim bakcu po skoli nisu uspeli da puste nista osim sterea, izuzev ako ne importuju trake u Nuendo, pa onda moze.
@Mogli
kasnije sam malo pazljivije procitao tvoj post. Tebi je u stvari bitno da mozes da usnimis vise kanala odjednom (to mi je promaklo). Onda ti ona moja kombinacija pada u vodu bez bar 8 preampa. Tada ti i Yamaha 01v/96 zavrsava posao (spojis je opticki sa lunom), dobijas i mixer i kontroler..... ali ja nisam ljubitelj takvih sprava. Malo je ne- user-frendly a i silna cudesa koja dobijas za te pare.....ne radi to bas tako lepo.
postoji 5.1. pa cini mi se i 7.1. mixer za CW koji odlicno izvrsava posao, a razlika u zvuku je verovatno usled nebalansiranosti lunaboxa.
Ako imas miksetu s konverterima (znaci da na sebi ima opticki izlaz u adat formatu), onda ti Luna Box ne pomaze puno. Treba ti onda Luna I/O Expansion kartica. Ona na sebi ima dva opticka ulaza i dva izlaza (16 in + 16 out). Malo je teze nabavljiva jer se dosta ceka na isporuku, ali je jeftina (do 200 eura najvise, ovisno o dileru)
Mogli
19-08-2005, 06:49 PM
Na Luni imam samo Z-link i S/P-DIF in/out...Dobro si mi rekao, nisam o tom ni razmisljao...:confused:
peraZdera
19-08-2005, 09:44 PM
Nemoj yamaha 01v! 01x ti je mnogo bolje resenje! Pitaj Bambina. On ima 01x i zna zasto je uzeo bas ovu varijantu... PoZ
Mogli
20-08-2005, 12:43 PM
A Tascam FW1884? Expander za taj Tascam kosta 999e, a bez toga ne moze da radi...to mi je preskupo. Mene bune neke pocetnicke stvari - sta ce mi preamp za mikrofon ako na primer ovaj taskam ima odlicne preampe na svakom kanalu? Isto mi se pitanje postavljalo i u slucaju AD/DA konvertora na doticnom Luninom box-u. Taj box izgleda igra ulogu samo u slucaju obicne analogne miksete.
@Eon
Kakav je to mixer?
Nemoj yamaha 01v! 01x ti je mnogo bolje resenje! Pitaj Bambina. On ima 01x i zna zasto je uzeo bas ovu varijantu... PoZ
E, imam ja dobru varijantu za 01x, ako nekome treba.......:)
lesha
20-08-2005, 03:21 PM
posto? cisto informativno...
@Mogli
Dobija se u propacku, mislim da se zove sorround mixer ili tako nesto, sada mi je komp na kome je pulsar ugasen.
Mogli evo ti expansion boarda
BOARD (http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?topic=16645&forum=8&0)
posto? cisto informativno...
Javicu tacnu cenu u ponedeljak;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.