View Full Version : Santanin klavijaturista
Da li neko zna koju klavijaturu koristi Santanin klavijaturista Tom Coster na promotivnom koncertu albuma Supernatural. Ajde ako neko ima ili je gledao taj koncert da mi javi!
Uglavnom ima neki stage piano, B3 i na njemu tu klavijaturu. Proizvodjac je Yamaha ali ne znam koji je model.
Moguce da je neki od S modela... (imam taj dvd pa cu pogledati sutra ako ne nadjes)
fipke
15-08-2005, 12:26 AM
ma ovaj Chester thompson je zakon bre za sve njih. na onom sotoninom dvd-u iz '93 pichio je orgulje, misim nekog korga i (prvi i jedini kojeg sam video da je svirao uzivo) Emulatora III. :rotfl:
makaay
15-08-2005, 01:18 AM
MotifES
Na Supernatural turneji koristi Yamahu EX5 (1000%), a na kasnijim turnejama Motif. Ex5 je tu master (ne znam sta sve vuce sa njega), ali levo ima jedan impozantan rack
U pravu si. Jeste EX5.
Jesi li siguran OFF da ga koristi kao master? Gledao sam na netu, to je dobra klavijatura.
Ako budem imao malo srece, mozda je i probam za nedjelju dana ;)
:mrgreen: Dobra, nego sta, nije sto je imam:mrgreen:
Ne znam sta koristi sa nje od zvukova, ali ima veliki rack sa strane pun modula.
Bitch
23-08-2005, 10:48 PM
...jestel sigurni da je EX5?
...doduse nisam gledao bas taj koncert, gledao sam druge, i uglavnom je na hammondu Yamaha SY99, izgledom identican kao ex5, pa mozda ste pobrkali, a mozda i niste... ? :)
...sto posto SY99, kazem mozda bas na tom koncertu svira ex5 ili je covek veliki Yamahin follower pa se upgradeuje, posto je bas tako evoluirao taj sint : sy99 - ex5 - motif - motifEs. ManjeVise isti synhtengine, samo vremenom sve jaci i jaci
pozz
OFF ajde molim te kad vec imash klavijaturu, ja sam u mogucnosti da je kupim pa ako mozes malo da mi je opises. Kako radi, kakve su boje, mogucnosti?
Budi realan molim te! :)
Ja sam prvo imao EX7, morao da ga prodam, i onda shvatio da mi fali goooomila farbi. Naleteo sam na EX5r, uzeo, i jaaaako sam zadovoljan. Prvo, ako uzimas EX5-klavijaturu - izrada, konstrukcija - besprekorni, odlicne master funkcije, dobre dirke. Ne znam sta sviras (beshe neka klupska svirka?), sprava nije toliko all-around kao Tritoni, ali meni se mnogo vise svidja od bilo cega sto je Korg napravio. Klaviri i EP odlicno izlaze u bandu, o padovima, sinth farbama da i ne govorim. Gudaci solidni, duvaci zanimljivi, hammondi takodje, gitare, bassovi,....sve vrlo OK.4 vrste sinteze(sa fenomenalnom i vrlo originalnom VL), odlican editing....... Ne zaboravi da je to klavijatura kojom se Yamaha polako vratila u vrh, posle par godina lutanja i da nije imala nekih bagova (sporo ucitavanje semplova) - chudo
Samo, pitanje je za koliko novca je dobijas, posto je to nekad bila ultra skupa sprava (5500dm kod nas), i da li mozes da je nosis na svirke (preko 20kg). I dobro pazi, jedan EX5 je 'vruc', ukraden jednom momku u BGu, a ne bi bilo pametno........
Nije to taj 'vruci' ex5 uveravam te... Drugar sto svira samnom zna za tu klavijaturu kod tog coveka dugo dugo vremena, samo sto taj covek nije hteo da je prodaje, pa ga je moj drugar nagovorio pre par dana. Zato me zanima da cujem misljenje onih koji je koriste ili su je koristili.
Sprava je u odlicnom stanju, covek je uopste ne koristi, sta mislis koliko bi bilo u redu da ponudim?
Nezahvalno je reci. Meni je EX5 bolja sprava od praznog motifa (zbog AN i VL sinteze), ali jako je redak ovde. Ja znam za svega 4-5 komada u zemlji, i mislim da ih i nema vise. Sa 700-750e bi super prosao, a ja bi za to dao i vise, s obzirom da mi se jako svidja sprava . Ali, probaj dobro, ne bih voleo da sam te ja nesto nalozio na to.... E, da - velika glupost, mislim da u performansu moze samo 2 farbe odjednom da svira iako je 16 multi-timbralan
makaay
26-08-2005, 12:35 AM
EX5 je super synth (i dobar sampler ako se ne varam). Općenito sam ozbiljnije poćeo shvaćati Yamaha program baš nakon pojave EX5. Počastio sam se neki dan sa S90 i nije mi žao.
Pozdrav!
P.S.Ispričavam se - jučer sam malo škicnuo Supernatural i čini mi se da ipak prisutni EX5 nije samo master.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.