View Full Version : PSP mastercomp
PSP MasterComp (plug-in VST, DirectX, RTAS for PC; Mac version in development) is a high fidelity stereo dynamics processor. It?s double-precision (64-bit floating point) and double-sampled (FAT - Frequency Authentication Technique) processing offers transparency even at extreme compression settings and high sample rates. It includes a wide range of controls that make it an exceptionally versatile tool for mastering compression and expansion, as well as bus processing during mixing.
Uvek mi je psp bio visoko na listi dobrih native plugova....... jedva cekam da vidim kakav je ovaj ....
Pozdrav
Uvek mi je psp bio visoko na listi dobrih native plugova....... jedva cekam da vidim kakav je ovaj ....
takodje... ako radi dobro kao i ostali onda idu u penziju L2, L3 i Timeworks
Arthur
10-08-2005, 12:55 AM
dal sam ja lud sto mi se ne dojmi njihov eq? onaj ..glavni
lesha
10-08-2005, 08:28 AM
evo, vratih se iz zajecara..
hmmm, dobre vesti :)
demo vec moze da se skine sa www.pspaudioware.com
a sad na spavanje..
alfom
10-08-2005, 11:27 AM
takodje... ako radi dobro kao i ostali onda idu u penziju L2, L3 i Timeworks
O, nece to tako lako ici. Meni se cini da su PSP malo precvrsti, posebno preseti kompresora za bubanj. Ako je i ovo takvo, onda ....
Illiron
10-08-2005, 02:00 PM
Pa u sustini preseti su retko dovoljni samo za sebe :)
lesha
11-08-2005, 02:07 PM
koliko sam iz vrlo ogranicenog demoa mogao da cujem, nije mi se toliko svideo..
timeworks je i dalje zakon..
Do sada,po meni Blue Tubes Limiter je trenutno naj u native limiterima.RMS koji
se moze postici sa njim,bez izoblicenja,tesko da moze i jedan native limiter.Do njegovog
pojavljivanja sam koristio Timeworks ali izlaskom Blue Tubes u verziji 2 Timeworks sam
totalno zapostavio.
lesha
12-08-2005, 01:48 AM
koji od njih? ima ih 3..
Onaj iz paketa Blue Tubes 2.02
lesha
12-08-2005, 05:58 PM
u tom paketu se nalaze:
- Brick Wall Peak Limiter
- Master Limiter
- Noise Gate / Limiter
pretpostavljam da si mislio na master limiter ?
Upravo taj.Zlo kako radi!
Arthur
13-08-2005, 12:17 AM
ja sam furao ovaj brickwall a pre njega vezem onaj kompresor CP2S da dignem nivo... stvarno zverska kombinacija sto se boje tice.. odlicno...
u tom paketu se nalaze:
- Brick Wall Peak Limiter
- Master Limiter
- Noise Gate / Limiter
pretpostavljam da si mislio na master limiter ?
Lesho ....tebi verujem .... uporedi pa javi ....ja sam isto veliki zaljubljenik u Timeworks .... a taj blue tubes .... sam ukljucio i iskljucio ..... pisi da li je i tebi bolji od Timeworksa ......
Pozdrav
lesha
15-08-2005, 03:54 PM
ljudi, nemojte biti smesni.. uporedite i sami..
timeworks je i dalje najbolji transparentni native limiter.
tacka.
po meni, limiter i treba da bude transparentan, dok pre njega mozete farbati zvuk koliko vam je volja..
ovaj blue tubes mastering limiter pre svega nije limiter ! :p
bez problema sam njime isao preko nule..
verovatno su zbog toga stavili i onaj brickwall koji takodje farba zvuk, pa zamislite krajnju kombinaciju.. :rolleyes:
jos na ovom bt mast.lim. nema podeoka u dB, pa sam uporedjivao sa timeworks-om na otprilike istoj jacini (kod tc-a sam stavio soft mod da bi test bio sto priblizniji), ali bt distorzira i pumpa..
slobodno probajte i sami..
jedini koji moze timeworksu da pridje je sinus peakcomp.. ali je tc i dalje sampion..
To sam i mislio ..... :D
Hvala .....
Pozdrav
Il sam lud il blesav ili čorav ali ja nevidim nigdje Timeworks LIMITER (na njihovom sajtu).Dajte mi to alo razbistrite:rotfl::confused::confused:
lesha
16-08-2005, 11:51 PM
timeworks mastering compressor..
Si! To sam i mislio..!:mrgreen::banghead:
Goran
18-08-2005, 10:59 AM
Je li ko od vas probao Adaptive Limiter, Logic-ov limiter. On bi trebao da radi veoma dobro. Ajde ako vas ne mrzi (Max ;) ) uporedite ga sa TimeWorks-om . Ja sam ga do sada stalno koristio za bilo sto sto radim i uvjek je bilo kako sve ok.
""adaptive"" limiter ? jel ima to na 5.5.1 ?
Goran
18-08-2005, 04:36 PM
Ma onaj "Ad Limiter" (u Dynamics). Imas ga na svim 5-icama.
a tako reci :)
evo bas nesto treba da mixam ovih dana pa cu da isprobam
jeste li probali Space Designer kao mastering reverb....mnogo dobro zvuci....
ah da...jel ima to u 5.5 :D
Goran
19-08-2005, 01:01 PM
E sad... :rolleyes: ........ :(
Jel imas 6 icu ili 7-cu za Maca? Mi cemo najvjerovatnije uzet 7.1 za studio.
E sad... :rolleyes: ........ :(
Jel imas 6 icu ili 7-cu za Maca? Mi cemo najvjerovatnije uzet 7.1 za studio.
7.1 :)
DADDY Z
20-08-2005, 03:30 PM
tacka.
po meni, limiter i treba da bude transparentan, dok pre njega mozete farbati zvuk koliko vam je volja..
ovaj blue tubes mastering limiter pre svega nije limiter ! :p
bez problema sam njime isao preko nule..
verovatno su zbog toga stavili i onaj brickwall koji takodje farba zvuk, pa zamislite krajnju kombinaciju.. :rolleyes:
jos na ovom bt mast.lim. nema podeoka u dB, pa sam uporedjivao sa timeworks-om na otprilike istoj jacini (kod tc-a sam stavio soft mod da bi test bio sto priblizniji), ali bt distorzira i pumpa..
slobodno probajte i sami..
jedini koji moze timeworksu da pridje je sinus peakcomp.. ali je tc i dalje sampion..
ne bih se slo?io sa nekim stvarima..pre svega TIMEWORKS nije limiter nego kompresor i to vi?e maximizer nego kompresor..sla?em se da radi fantastično ali poredi? različite stvari...BLUE TUBES farbaju zvuk zato ?to i jesu simulacija lampe..to ?to si ti čuo nije distorzija nego saturacija...probaj recimo da stavi? neki maximzer i da ga odvrne? kaliko mo?e? bez distorzije i posle stavi brickwall limiter-odseći će ga na nuli ko no?em a neće promeniti zvuk..evo ja ba? probao sa recimo saffire comp i posle brickwall...db AUDIOWARE mi je recimo davao isti final kao TIMEWORKS
SandRob
20-08-2005, 06:06 PM
timeworks mastering compressor je limiter! :)
a sto je maximiser ja ne znan?! /?/
veseli koljac
22-08-2005, 09:03 PM
PSP Master Comp,izasao full demo:
http://www.pspaudioware.com/download/demos/PSPmc100demo.exe
DADDY Z
05-09-2005, 05:00 PM
Evo ba? danas sam testirao ovo čudo i utisak je so-so..ni?ta extra specijalno..
lesha
05-09-2005, 05:56 PM
preporucuje se sto duzi release..
lesha
05-09-2005, 07:31 PM
po meni, on je vise konkurencija sonalksis kompresoru, nikako ga ne bih koristio kao limiter..
SandRob
08-09-2005, 02:48 PM
tacka.
kladin se da nisi vidi ova dva, sto su napravlljeni specjalno za nas izbirljive i ponosne vlasnike emu kartica. http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_liar.gif
http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/tw.gif
Timeworks Mastering Compressor za CREAMWARE ! :cool:
Probao sam taj Timeworksov demo na pulsaru nekada davno i ostalo mi je u secanju
da je mnooogo mnogo bolje zvucao od native verzije.
Precision Limiter.........
jel moze to da se proba ? :D ono za stalno i uvek...
Timeworks Mastering Compressor za CREAMWARE ! :cool:
Probao sam taj Timeworksov demo na pulsaru nekada davno i ostalo mi je u secanju
da je mnooogo mnogo bolje zvucao od native verzije.
Sandro , da li je ovo moguce ...... ????
Mislim meni je native vec super i probao sam ga pored mnogo cenjenih limitera ..... i sad kao ovaj je MNOOOOGOGGOOO bolji ???/ Bice daje opet neka varijanta da je bolje ono sto nemas ..... ;)
Pozdrav
lesha
09-09-2005, 02:41 PM
sumnjam da je bolji..
algoritam je sigurno isti, samo sto plugin pogoni cw hardware..
STUDIOTON
09-09-2005, 03:17 PM
Meni je najbolji Precision limiter ... stvarno prva liga ...
SandRob
09-09-2005, 07:21 PM
sumnjam da je bolji..
algoritam je sigurno isti, samo sto plugin pogoni cw hardware..
da su jednako dobri, ko bi in kupi ove za scope?! :mrgreen:
u native verzije je prva generacija a ovo je treca. osin tega za cw je napravljen u dvije verzije i dva su razlicita algoritma. :da:
jebiga, ljudi ipak svoje najsofisticiranije spravice vezu uz dsp. nemas ni timeworksov p100, ni a100, ni sharc, ni pro reverb u native verziji, nego samo za cw scope. :mrgreen:
zvincic
09-09-2005, 08:43 PM
u native verzije je prva generacija a ovo je treca. osin tega za cw je napravljen u dvije verzije i dva su razlicita algoritma. :da:
jebiga, ljudi ipak svoje najsofisticiranije spravice vezu uz dsp. nemas ni timeworksov p100, ni a100, ni sharc, ni pro reverb u native verziji, nego samo za cw scope. :mrgreen:
samo da se nisu vezali za mrtvu platformu, ali ajde, ako ih veseli... :D :D
SandRob
09-09-2005, 09:23 PM
samo da se nisu vezali za mrtvu platformu, ali ajde, ako ih veseli... :D :D
he, he... firma umire, a third partija za scope sve vise... morbidno - nima sto. http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/baeh.gif
bdv: za ivana san snimi nikoliko primjera kako radi 'mrtvi' timeworks plate reverb p100 za 'mrtvu platformu', pa ako te voja slusat (i parit usi) evo ti link (http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/ivan%20p-100.rar). :mrgreen:
zvincic
09-09-2005, 10:01 PM
he, he... firma umire, a third partija za scope sve vise... morbidno - nima sto. http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/baeh.gif
bdv: za ivana san snimi nikoliko primjera kako radi 'mrtvi' timeworks plate reverb p100 za 'mrtvu platformu', pa ako te voja slusat (i parit usi) evo ti link (http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/ivan%20p-100.rar). :mrgreen:
mah mah...j**o third party kad ostanes bez podrske, nece ti oni napisat drivere :rotfl:
ps. oggy, pomazi ovamo, vidis li sig ovog nevjernika?
mozda jos ima nade ako pravovremeno pocnemo sa terapijom? :D :D :D
SandRob
10-09-2005, 07:40 AM
mah mah...j**o third party kad ostanes bez podrske, nece ti oni napisat drivere :rotfl:
obecali su nan iz emu-a da ce nan jih oni napisat. rekli su 'casna pijonirska', tako da nima straha! http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_dance.gif
idekius
10-09-2005, 09:04 AM
Stvarno Sandro... Kako ti radi kartica bez drivera? :twisted:
SandRob
10-09-2005, 09:15 AM
Stvarno Sandro... Kako ti radi kartica bez drivera? :twisted:
malo me jebe oni driver za kuhanje kafe, ma bitno da radi oni za cesanje jaja. :mrgreen:
zvincic
10-09-2005, 02:56 PM
malo me jebe oni driver za kuhanje kafe, ma bitno da radi oni za cesanje jaja. :mrgreen:
pazi da ne popizdi CW pa da ne ostanes bez njih :rotfl:
al dobro, nije da ti trebaju i ovako :twisted:
lesha
22-09-2005, 12:27 AM
e, kad bi mogli da stavimo ovaj plugin na emu a da pomisli da radi na cw :D
SandRob
22-09-2005, 12:46 AM
ima cw puuuno zanimljivijih stvarcica nego sto je ovaj plugin, samo nisu naivne. :mrgreen:
Ma nije istina! Creamware Sucks ;)
idekius
22-09-2005, 02:06 AM
ima cw puuuno zanimljivijih stvarcica nego sto je ovaj plugin, samo nisu naivne. :mrgreen:
Trenutak molim!:)
Ti imas sada 2XPulsar 2? Dakle 12 DSP-a.... Neznam kako te ne golica pomisao na to da ti fale jos samo dva DSP-a da bi mogao da koristis SDK? :-)
SandRob
22-09-2005, 12:37 PM
he, he - sdk :mrgreen:
pa da sam sebi pravin pluginove po potribi!? :da: pa ne znan sto bi dobi u 'normalnon' radu sa sdk, a bas ne mislin postat developer.
a da - istina je. sa 14 chipova bi moga instalirat sdk a software je besplatan, pod uslovom da se napravljeni pluginovi ne prodaju. :cool2:
Slazem se! Neki od nas, bez obzira na vrijeme provedeno pred kompom, nastojimo bit muzicari. Neka efekte slazu programeri!
p.s. Sandro, super ti je avatar! Di si iskopao tu slikicu!! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.