PDA

View Full Version : Urei 1176 Ln

Splico
08-08-2005, 10:41 PM
Uvijek sam mislio da su preuvelicavanja kad bi neko za nekakav uredjaj napisao-sve sto pustis kroz njega zvuci bolje....no nakon sto sam posudio UREI 1176 Ln shvatio sam da je to istina....i to bolna..bolna od OGROMNE zelje da zadrzim ovaj uredjaj,,,:banghead: Kick je postao ogroman,mastan..pun karaktera..acc gitara je zasjala od ljepote i snage..glas je postao ujednacen,snazan,mastan..bas definiran...snar..kompresija mu je ibacila rinng...i zamastila ga...SVE je duplo ljepse ...snaznije,,,ujednacenije...shmrc.. a ja ga moram vratiti za 5 dana...samo sam htio necije rame za plakanje..ne zamjerite...odo ga gledati..:banghead:

SandRob
08-08-2005, 10:50 PM
Uvijek sam mislio da su preuvelicavanja kad bi neko za nekakav uredjaj napisao-sve sto pustis kroz njega zvuci bolje....no nakon sto sam posudio UREI 1176 Ln shvatio sam da je to istina....i to bolna..bolna od OGROMNE zelje da zadrzim ovaj uredjaj,,,:banghead: Kick je postao ogroman,mastan..pun karaktera..acc gitara je zasjala od ljepote i snage..glas je postao ujednacen,snazan,mastan..bas definiran...snar..kompresija mu je ibacila rinng...i zamastila ga...SVE je duplo ljepse ...snaznije,,,ujednacenije...shmrc.. a ja ga moram vratiti za 5 dana...samo sam htio necije rame za plakanje..ne zamjerite...odo ga gledati..:banghead:

kupi uad (ili vise njih). neces virovat, ali na blind testovima bolje prolazi softwarevska verzija. :banghead:

Max
08-08-2005, 11:16 PM
Ja sam licno uporedjivao jednu i drugu spravu ..... i toliko je slicna da ces vrlo lako preziveti te mae razlike

a sve zajedno i ne kosta mnogo .....osnovnu verziju sa 1176 ln ces dobiti za manje od 400 ...... a plus i la2a i jos neke lepe stvarcice

U stvari pozajmi UAD na par dana pa probaj sam ..... a i mene jako interesuje jos jedno misljenje

Pozdrav

Predrag Trpkov
15-08-2005, 11:59 AM
Ja sam licno uporedjivao jednu i drugu spravu ..... i toliko je slicna da ces vrlo lako preziveti te mae razlike

a sve zajedno i ne kosta mnogo .....osnovnu verziju sa 1176 ln ces dobiti za manje od 400 ...... a plus i la2a i jos neke lepe stvarcice

U stvari pozajmi UAD na par dana pa probaj sam ..... a i mene jako interesuje jos jedno misljenje

Pozdrav

Imao sam i jedno i drugo i treće, i blackface i silverface i UAD-1. Upravo sam prodao UAD i gradim 1176 clone.

Zavidim onima kojima je software jednako dobar kao hardware original. Bez imalo ironije.

Dodu?e, da radim sve u kompjuteru, vjerojatno bih se hipnotizirao i privikao. UAD 1176 plug-in je dobar. Bolji od svih VST/DX plug-in kompresora koje sam isprobao. Nedostaje mu samo malo boje, okusa i mirisa u odnosu na hardware. To jesu nijanse, ali te se nijanse akumuliraju.

Kad promatram cjelinu, gotov miks, bolje mi zvuči nekoliko punokrvnih hardverskih sprava na kritičnim mjestima nego tone niskokaloričnih plug-inova na svakom kanalu.

Ali opet, ja miksam na analognom mikseru. YMMV.

Predrag

Shot
15-08-2005, 01:39 PM
Tu bi se apsolutno slozio s Predragom - boja okus i miris! Hardver je naravno veci sex! A sexa nikad dosta...

SandRob
15-08-2005, 01:44 PM
predrag, dobrodosa na rumski. :)

urei hardware mi nikad nije dosa pod ruke, tako da je uadov 1176ln najboji kompresor sa kojim san radi, a bogami ni creamwareov vinco (isto emulacija ureia) ne zaostaje. naravno, tu su jos i uadove emulacije la2a kojega maximalno exploatiran i fairchild sa kojim moran priznat nisan bas spretan, pa se zadrzavan u okviru njegovih preseta i jedino sto se usudjujen dirat je treshold. :ups:
medjutin, stvarno puno njih uadov 1176 stavlja isprid pravega hardwerskega, a cita san o blind testovima na kojima uglavnom software sije hardware. e sad: 'laz procita - laz reka'. ;)

Predrag Trpkov
15-08-2005, 03:10 PM
predrag, dobrodosa na rumski. :)

Hvala, hvala. Jedan s Korčule mi jutros ?apnuo.:)

urei hardware mi nikad nije dosa pod ruke, tako da je uadov 1176ln najboji kompresor sa kojim san radi, a bogami ni creamwareov vinco (isto emulacija ureia) ne zaostaje. naravno, tu su jos i uadove emulacije la2a kojega maximalno exploatiran i fairchild sa kojim moran priznat nisan bas spretan, pa se zadrzavan u okviru njegovih preseta i jedino sto se usudjujen dirat je treshold. :ups:
medjutin, stvarno puno njih uadov 1176 stavlja isprid pravega hardwerskega, a cita san o blind testovima na kojima uglavnom software sije hardware. e sad: 'laz procita - laz reka'. ;)

To mislim dosta ovisi o tome s kim priča?. Od ekipe koja radi za big bucks na analognim mikserima i sve im je dostupno ja nisam nikad čuo da bi se software mogao mjeriti s hardwareom. Takva su i moja iskustva. Close, but no cigar.

Kod ekipe koja miksa ITB (In-The-Box, sve u kompjuteru) stvar mo?e biti drugačija. Usporedni testovi su tu dosta relativna kategorija. Prvo, da bi hardversku spravu ubacili u sistem ona mora proći dodatnu AD/DA konverziju.

Zatim je tu pitanje strukture gaina cijelog sistema, ?to je bitna varijabla i ogroman faktor uspjeha kod analognog miksa. Tu je u kompjuterskom miksu u?i manevarski prostor.

Onda digitalni miks općenito zvuči potpuno drugačije od analognog, ima drugačiju harmoničku nadgradnju, strukturu - mo?e? to zvati bojom.... ili nedostatkom iste). Digitalni miks osim toga drugačije reagira na zahvate unutar miksa.

Ako samo skine? kompresor plug-in s vokala, zamijeni? ga hardverskim 1176, a ostavi? ostale plug-inove u vokalnom lancu, mo?da neće? čuti nikakvu razliku, a mo?da će ti zvučati i lo?ije. Opet, harmonička struktura, način na koji se zbrajaju različita harmonička izobličenja kao rezultat bilo kakvog procesiranja, kumulativni efekti procesiranja na ostalim kanalima...

Ako pak skine? sve plug-inove sa svih kanala (puno posla, znam) i onda ubaci? samo nekoliko vrhunskih analognih procesora na strate?ke pozicije u miksu, moglo bi ti se dogoditi prosvjetljenje. Moglo bi ispasti da ti miks zazvuči dobro sa puno manje plug-inova i truda.

Moglo bi, ne mora. Puno toga ovisi o vrsti muzike, aran?manu, uvjetima i načinu na koji su signali usnimljeni, stilu rada, ukusu - kao i uvijek. Ali eto kako je lako imati različita iskustva s istom spravom.

Na kraju, ne smije? potcijeniti ni moć autosugestije: tko se navukao na blagodati jeftinog software-a nije sklon spoznajama koje bi ga mogle ko?tati puno novaca, a za relativno male pomake.

Predrag

Max
15-08-2005, 04:42 PM
Potpuno se slazem ..... i dobro dosao ....

Ja sam ga licno uporedjivao sa kompresorom iz ua 6176 ..... snimao sam vokal preko njega i naivno pokusao da vokalu dam " ukus " sprave ...pokusavajuci da iskoristim hardware .....onda sam posle prvobitnog odusevljenja shvatio da kad uzmem potpuno nekomprimovan vokal .....i uradim kompresiju preko UAD a dobijam ISTI efekat ...... zbog vece mogucnosti manipulacije na nekomprimovanom usnimku ..... izbacio sam hardwareski komp .....

Nesumnjivo da je u kombinaciji razlicith hi end efekata razlika malo vise uocljiva .... ali sumnjam da bi sa zamenim samo jednog pravog 1176 ln ...sa UAD ovim u miksu ........taj miks nesto izgubio ....

my 2 c .....

Pozdrav

idekius
15-08-2005, 05:53 PM
Na kraju, ne smije? potcijeniti ni moć autosugestije: tko se navukao na blagodati jeftinog software-a nije sklon spoznajama koje bi ga mogle ko?tati puno novaca, a za relativno male pomake.

Predrag

Ne bih bas rekao da je software jeftin... Barem za mene nije...
To sto je kod nas normalno da svako ima 1.000.000 $ u software-u, to je druga stvar, a ta stvar povlaci i ono drugu, da se plug-in instalira, preslusa dva takta i proglasi loshim...

Da je placen onoliko koliko kosta, sumnjam da ne bi bio "provaljen" do kraja...
Ta prica analogno vs. digitalno... hm... tocak istorije ide napred... Ako ti uzmes Lexicon L960 npr., to je i dalje digitalno i nema u sebi federe ili ploce... Analognim bi trebalo da zovemo samo ono sto je zaista analogno, a digitalija moze da kosta 5 Eu i 500.000 Eu, a koliko para, toliko i muzike...

Mogli
15-08-2005, 06:13 PM
Onda digitalni miks općenito zvuči potpuno drugačije od analognog, ima drugačiju harmoničku nadgradnju, strukturu - mo?e? to zvati bojom.... ili nedostatkom iste). Digitalni miks osim toga drugačije reagira na zahvate unutar miksa.

Dobro dosao na forum i sa moje strane!! Vidim da znas znanje pa bih te bas upitao za misljenje sto se tice preampa za vokal - s obzirom da trenutno nemam mogucnosti da uzmem AvalonVT737SP, koji bi mi spravu preporucio jer mi se nedavno pokvario Focusrite Voicemaster(a i nisam bio nesto prezadovoljan sa njim)? Vredi li nesto do tog Avalona?

Predrag Trpkov
15-08-2005, 07:11 PM
Dobro dosao na forum i sa moje strane!! Vidim da znas znanje pa bih te bas upitao za misljenje sto se tice preampa za vokal - s obzirom da trenutno nemam mogucnosti da uzmem AvalonVT737SP, koji bi mi spravu preporucio jer mi se nedavno pokvario Focusrite Voicemaster(a i nisam bio nesto prezadovoljan sa njim)? Vredi li nesto do tog Avalona?

Hvala svima na dobrodo?lici. Do?ao bih i prije da sam znao.

?to se preampova tiče, FMR RNP je bez premca u svojoj klasi cijena (a i vi?oj).

Od voice channela, SPL Channel One. Za jo? manje novaca, JoeMeek. Ima nekoliko modela, starih i novih. Dobro se sla?u sa jeftinim kineskim mikrofonima, koji su u pravilu malo presvijetli.

Voicemaster nije lo?, ali tu su novci utro?eni u ?to?ta osim preampa.

Predrag

Predrag Trpkov
15-08-2005, 07:40 PM
Ne bih bas rekao da je software jeftin... Barem za mene nije...
To sto je kod nas normalno da svako ima 1.000.000 $ u software-u, to je druga stvar, a ta stvar povlaci i ono drugu, da se plug-in instalira, preslusa dva takta i proglasi loshim.
Da je placen onoliko koliko kosta, sumnjam da ne bi bio "provaljen" do kraja......

Dobro, relativno jeftin. Mislio sam zapravo na legalni UAD-1 software. Koliko, 12 ili 14 kanala 1176SE plug-ina istovremeno za manje od 400 Eura, a u usporedbi s jednim kanalom hardware-a za 1500-2000 Eura.

Ali to da ne?to cijeni? onoliko koliko plati?, to stoji.

Ta prica analogno vs. digitalno... hm... tocak istorije ide napred... Ako ti uzmes Lexicon L960 npr., to je i dalje digitalno i nema u sebi federe ili ploce... Analognim bi trebalo da zovemo samo ono sto je zaista analogno, a digitalija moze da kosta 5 Eu i 500.000 Eu, a koliko para, toliko i muzike...

Ne pada mi na pamet počinjati debatu na temu analogno vs. digitalno. Ali razlike u zvuku među tim tehnologijama postoje i u nekim situacijama ih treba uzeti u obzir.

Predrag

Arthur
16-08-2005, 01:02 AM
jedan skromni komentar, iz skromnog iskustva - ovih dana radim na mixevima u studiju koji ima PCM91 i PC sa UADom i gomilom lepih impulsa.. jednostavno, ne ide, koliko god hteli ili ne da budemo subjektivni, uglavnom se desi da posle sat vremena reverbovanja, batalimo, i usnimimo reverb sa Lex-a... jednostavno.. zvuci.. ludacki.. znam da je i on digitalna sprava i da ima AD/Da konverziju, al jednostavno zmajski radi..

Splico
21-08-2005, 11:15 AM
Evo mene opet!

Imao sam 10tak dana vremena da ga lijepo i municiozno testiram.
Svaka cast pluginovima ali to je potpuno drugi svijet.Necu ni ja ulaziti u raspravu sto je bolje,digitalno ili analogno,u krajnjoj liniji koristim oboje i trenuto mislim da je to way to go...No osim kompesije ,insertiranjem Ureia 1176 dobio bi nesto sto je u svijetu pluginova nepoznanica...trodimenionalnost(nazovimo to tako)...onaj ugodan osjecaj sirine i topline,masnoce i novog prizuka u soundu....otkrio sam takodje da mi ne odgovara na svim soundovima...ali ono sto on ucini ...tesko se moze usporedjivati sa bilo cim ili bilo kojm pluginovima...isti je osjecaj i mastering sa mojim Tube-techom SMC-2b....ima shuma(odnosSN je 77,5 db...)ali filing i osjecaj kompaktnosti nemoze se mjeriti sa T-rexovima,Izotop ozonima,WavesC-cetvorkama i ostalim plugovima...mozda u dogledno vrijeme oce...ali budimo iskreni...za sada nemoze......

Splico