Log in

View Full Version : -=Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran=-

ProkDu
07-08-2005, 04:35 PM
Barba je opet nadmasio sebe. Potrazite na najblizem kiosku. Cijena, prava sitnica = 150 din.
Nisam neka paljevina, ali kako ubacih disk i pustih spot, razvukoh osmeh od uva do uva :D i povikah whoooooohooooooo. Odavno se ovako nisam odusevio. Necu da komentarisem sam spot recima vec smijlijima ... :o :D :hyper: . Sto se tice same pesme, HIT. Produkcija, aha evo ga Amek valjda, to je to. Prvi utisak je bio, vidi sta znaju da sviraju moji zvucnici. In your face, straight in your face, baby. Kick, bass, pa to cepa samo tako. Aranzman ce te prijatelji, morati uvrstiti u lektiru. Latino flavour je neizbezan.

Na disku se nalazi:
Audio:
1. Nisam ljubomoran
2. Nisam ljubomoran (Remix)
3. Nisam ljubomoran (Extended Mix)
Video:
1. Spot
2. Snimanje spota

E, ovo je borba protiv piraterije. Kvalitet na prvom mestu.

P.S. Kako mogu da unapred platim novi album?

dvuckovic
07-08-2005, 05:49 PM
Yep, Amek :)

Max
07-08-2005, 07:53 PM
Ili ziv bubanj....napokon ....???

AVaX
07-08-2005, 07:55 PM
Sto se ove pesme tice, evidentan je uticaj Michael Jacksona.
To kazem u pozitivnom smislu, jer daleko od toga da je jednostavno uraditi nesto slicno.
Svaka cast!

S'druge strane, simpaticna mi je ideja da se izbaci singl.
To na nasim prostorima u skorije vreme niko nije uradio.

dvuckovic
07-08-2005, 09:15 PM
Ili ziv bubanj....napokon ....???

Hvalio ti se Droljica?:) Pozdravi ga.

AcaD
08-08-2005, 04:24 AM
Cista desetka za perkusije!!! A tek trube..... zvuk truba mi se dopao mozda jos na samo par pesama koje sam u zivotu preslusao..............:banghead:

Max
08-08-2005, 11:02 AM
Hvalio ti se Droljica?:) Pozdravi ga.

:)

Ali stvarno mislim da je to mnogo bitnije od ameka .....doduse neki bubnjevi koje sam radio i koji su ekstremno dobro ispali opet su snimani preko ameka ( doduse andjele ( tip ameka ....nema veze sa pesmom " andjele " :))))))... ) tako da ko ce ga znati ....

Pozdrav

OFF
08-08-2005, 01:00 PM
Hm, ja i nisam preterano odusevljen (naravno, ne mislim na produkciju :) )

Pesmu smo od njega, nekako, vec culi. Tekst je malo, onako... ima dosta nekih izlizanih fraza, 'padova' na koje kod njega nisam navikao. Mislim, nije on imao neke mega-vrhunske tekstove ni do sad, ali mi nista nije paralo usi u njima. Sve nekako tece, bez krupnih reci, ali i bez 'rupa' . Ali svejedno, bice hit leta i to van Pinka ;)

kVu
08-08-2005, 04:34 PM
svaka cast momci!

odavno nisam cuo ovako dobar sound... jedina zamerka mi je previse sterilan i direktan zvuk ritam gitare, kao da je vadjena iz virtual gitarista.. sta cu kad sam kod gitara velika picajzla :\ sve ostalo prva liga. cuje se amek itekako

pesma ko pesma mi se ne svidja, malo izlizana ko sto rece off.. al nije za muskarce ni namenjena

poz

Boskovic
08-08-2005, 09:27 PM
S'druge strane, simpaticna mi je ideja da se izbaci singl.
To na nasim prostorima u skorije vreme niko nije uradio.

Zeljko Joksimovic - Ledja O Ledja

Arthur
09-08-2005, 01:40 AM
@max
kako ti se cini andjela ? ne znam kojeg je ranga...

sto se pesme tice, nisam jos dosao u posed nekog snimka, video sam samo na TVu i nisam bio odusevljen (pesmom).. stvarno, ne volim ta dupla rimovanja
anyway, zelim joj srecu

ton_majstor
09-08-2005, 08:19 AM
Ne mislim da je pesma ikakav breakthrough. Jednostavne, letnje note... text isto.

Produkcija? Niko iz mog okru?enja nije pao na dupe zbog nje, ali se na mo?e ni zameriti ni?ta kapitalno, osim poprilično sterilnog zvuka. Ipak, o ukusima se ne raspravlja!

Spot? Gomila butkica i sisica na Adi Ciganliji... ranije je bar bilo na moru. Sponzori?

Samo, ipak mislim da ono silno rave-ovanje i egzaltacija sa početka ove teme nije NIKOME potrebno, a ponajmanje samom Vladi...

Pozdrav!

ProkDu
09-08-2005, 09:56 AM
Gordon Benet :banghead: , mislim stvaaaaaarno....

Ipak, o ukusima se ne raspravlja!

Evo vec treci dan me drzi neodoljiva zelja za rave-ovanjem i egzaltacija ide do potrebe da o doticnoj instituciji (VG) napisem epski deseterac :D . Mislim stvaaaaarno. :rotfl: :hyper:

Ne, hajde da bacamo malo hejta :mad: . Mislim kako je mogao sebi da dopusti one rupe na 65, 200 i 400 Hz, kao i dip-ove na 90 i 500 Hz-a, ma strasno :banghead: . :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Gordon Benet ....

ton_majstor
09-08-2005, 11:45 AM
Kao ?to rekoh, o ukusima se ne raspravlja!

Nije hate. Niti me "u crevca" zanima Vladova produkcija te pesme, nego se ne?to sećam da je ba? Vlado rekao proletos ovde, na Rumskom, da sprema neki letnji hit, eto tek da popuni prazninu do jeseni i prave ploče (mo?da malo traljavo citiram, sorry Vlado).

Ja tebi kolega, ne ?elim da sugeri?em ni?ta sem da se i dalje lepo zabavlja? uz Vladovu novu kompoziciju! :mrgreen:

Pozdrav!

PetarCvetkovic
09-08-2005, 12:05 PM
perkusije u prelazu kao da lice na na Dino Dvornik - Manijache...ii se varam...sve u svemu svaka cast...trazili ste gledajte...hit...s'obzirom kakav je sad pritisak na Vladi dobro se i drzi...svi cekaju da h8uju...nedaj se Vlado...:hyper:

STUDIOTON
09-08-2005, 12:38 PM
Neka sam i jedini koji ce ovo reci .. Pesma mi se svidja , jos vise produkcija , a najvise jednostavnost u svemu .. mislim .. Vlada mnogo briga sta ja i vi mislimo o tome , covek je i uspeo jer slusa samog sebe, ako neko moze bolje ..:p:mrgreen:

SandRob
09-08-2005, 02:22 PM
a di ja mogu cut tu pismu? :mrgreen:

STUDIOTON
09-08-2005, 02:28 PM

Posalji mi adresu na PM poslacu ti postom celi CD .. naravno original :da:

SandRob
09-08-2005, 02:32 PM

Posalji mi adresu na PM poslacu ti postom celi CD .. naravno original :da:

ajme, hvala ti, ali mislin da nije potrebno da se zajebajes. jedan solidan mp3 bit ce dovoljan. :da:

hvala :)

bdv: iman doma dva vladova albuma - originale, koje mi je on posla (sa autogramon). :mrgreen:

ProkDu
09-08-2005, 03:29 PM
@ton_majstor

Kolega, hvala za ovo kolega :D , ali stvarno nismo isti rang (ni priblizno) sudeci po tvom Rezimeu tj. CV-u. Respekt za iskustvo. Ali ozbiljno. :cool:
Nadam se da ces ovde svojim iskustvom i znanjem doprineti boljem shvatanju produkcije i tehnike. Evo ja sam se pretvorio u UVO.

http://images.amazon.com/images/P/B000002UL9.01.LZZZZZZZ.jpg

Salim se malo, ali sam ozbiljan. Tako da za sve sto imas da .... , pucaj. :cool:

@Ivan
Naravno

STUDIOTON
09-08-2005, 05:24 PM
ajme, hvala ti, ali mislin da nije potrebno da se zajebajes. jedan solidan mp3 bit ce dovoljan. :da:

hvala :)

bdv: iman doma dva vladova albuma - originale, koje mi je on posla (sa autogramon). :mrgreen:

Ma nije mi problem svaki dan prolazim pored poste .. ionako ce se ovaj originale uklopiti u ta dva albuma:) Samo posalji adresu na PM

Max
09-08-2005, 07:33 PM
Jebote sad ste me stvano zainteresovali .... tako da ne mogu da verujem .... ali zbog vas mozda i kupim .... jer nemam zivaca da cekam da mi donesu ...... ali ako nije mrkli mrak ...cuvajte se ...moja osveta ce biti .... :growl: :growl: :growl:

Pozdrav

Mogli
13-08-2005, 03:12 AM
Ja sa moje strane mogu samo da cestitam Vladi na pesmi - Nisam Ljubomoran!
TO je tako dobro aranzirano, sa takvom energijom i sarmom, da sam se odusevio na prvo slusanje! Imamo posla sa velikim majstorom! Izgleda jednostavno, ali nije...i u tome je caka! To ne moze svako. Moje zamerke su minimalne i mogu se odnositi na neke delove teksta i na to da se mogla u spot ubaciti i neka madjarica...Svaka cast Vlado!! Jako je dobro!!

Gianfranco
17-08-2005, 11:44 PM
Cestitam na tome sto ce pesma postati veliki hit,a i vec je!
Takodje na odlicnom marketingu.Ona fora sa posterom je extra,kao i jako povoljna cena.

Medjutim,kada god krene deo "Ako pogledas drugog,drugu pogledacu ja..."
meni se u glavi vrti jedna strana pesma (ne znam tacno ko je izvodjac).
Meni je to identicno - sorry!
Pitao sam kolegu za misljenje i on se slaze sa mnom da je prevelika slicnost u pitanju - tj. da je gotovo isto.
Pitao sam i brata koji se extra lozi na ovu pesmu - on kaze da nema slicnosti!

Evo srecom imam snimak sa TV-a te pesme koju je izvodila jedna takmicarka u
"Idol"-u...pa me zanima vase misljenje da li je po vama ovde rec o velikoj slicnosti,maloj slicnosti ili nema slicnosti !?

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/slicnost.mp3

AVaX
18-08-2005, 12:00 AM
Nema slicnosti!

A i stvarno je bilo za ocekivati da Gianfranco nadje neku zamerku... ;)

Gianfranco
18-08-2005, 12:10 AM
A i stvarno je bilo za ocekivati da Gianfranco nadje neku zamerku... ;)

E za ovo se slazem! ;)

Gianfranco
18-08-2005, 07:00 AM
Ok,prethodni primer je bio takav da mogu lako da ostanem neshvacen.
Evo sada nepobitnih dokaza: uskladio sam pitch i timing obe pesme i pustio ih
istovremeno-jedna je skoro skroz levo a Vladina skoro skroz desno.

Ajde da cujemo sada misljenja...

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/slicnost2.mp3

(ne plasite se,fajl je samo 200kb ;))

Posto ce samo nekoliko ljudi moci da skine sa ovog linka,za ostale fajl se nalazi
u inboxu: http://mail.yahoo.com/?.intl=us
ID: rumski2005 password: jackson

ton_majstor
18-08-2005, 09:29 AM
E, ne da mi đavo mira:

Pesma na refrenu ima su?tinski problem - previ?e ili neadekvatan text...

Za?to?

"...ako pogleda? drugog, drugu pogledaću ja...", Vlado izgovara JAKO brzo, pa su razne smutnje moguće, a i razumljivost i estetika su na ivici!

Smutnje:"..ako pogleda? drugog, drugog pogledaću ja...", a to Vladi sigurno nije bila namera...

Nisam ljubomorni skot... samo smatram da je text refrena zbrzan... wtf. Ionako ćete me svi napljuvati zbog ovoga... :(

Pozdrav!

SandRob
18-08-2005, 09:45 AM
Ok,prethodni primer je bio takav da mogu lako da ostanem neshvacen.
Evo sada nepobitnih dokaza: uskladio sam pitch i timing obe pesme i pustio ih
istovremeno-jedna je skoro skroz levo a Vladina skoro skroz desno.

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/slicnost2.mp3

(ne plasite se,fajl je samo 200kb ;))

Posto ce samo nekoliko ljudi moci da skine sa ovog linka,za ostale fajl se nalazi
u inboxu: http://mail.yahoo.com/?.intl=us
ID: rumski2005 password: jackson

he, he... pa slicno je. vrlo slicno... ali dogodi se to, ne mora bit namjerno :mrgreen:

evo san ja jutros dobi i svoj primjerak od ivana (hvala, ivane). ovi poster cu zalipit u sobu - taman iman jedno prazno misto izmedju nastasje kinski i nede arneric. :da: ... ili mozda da posaljen poster onoj stjuardesi. http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_think.gif

"...ako pogleda? drugog, drugu pogledaću ja...", Vlado izgovara JAKO brzo, pa su razne smutnje moguće, a i razumljivost i estetika su na ivici!

Smutnje:"..ako pogleda? drugog, drugog pogledaću ja...", a to Vladi sigurno nije bila namera... a ko zna. :mrgreen:

Gianfranco
18-08-2005, 10:35 AM
he, he... pa slicno je. vrlo slicno... ali dogodi se to, ne mora bit namjerno :mrgreen:

Da,ali je jako lose kada se to desi. Inace saznao sam i ime izvodjaca i pesme:

Gina G - Ti Amo (pesma je bila veliki hit pre jedno 5 godina)

SandRob
18-08-2005, 11:50 AM
evo san preslusa stvar. necu analize ali prvi dojam je: mlako, uredno, ok, dugo, neuzbudljivo, staromodno, ljetnje, lako... cemu uopce oni 'remixi'!?!? :shock:

barbara
18-08-2005, 12:02 PM
... ili mozda da posaljen poster onoj stjuardesi. http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_think.gif
a sta mislis, od cega su mi sastavljene tapete?!
vlado za predsednika!
ps. necu vise da se ubacujem, tako mi crne kutije:rotfl:

SandRob
18-08-2005, 12:17 PM
... ili mozda da posaljen poster onoj stjuardesi. http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_think.gif
a sta mislis, od cega su mi sastavljene tapete?!
vlado za predsednika!
ps. necu vise da se ubacujem, tako mi crne kutije:rotfl:
:mrgreen: crna kutija :mrgreen: kul!

AVaX
18-08-2005, 02:33 PM

Ti si stvarno uporan.... :banghead:
Prvo i osnovno, na sta mislis kad kazes "slicnost"?
Melodija nema nikakvu slicnost osnim na samom kraju i to opet nije identicno.
U ostalom ovakve primere mozes naci na milion, i to uopste nije vredno paznje.
A ako govorimo o harmoniji, onda da, harmonija je skoro identicna.
Ali opet, kakve to veze ima?!
Jer jos je besmislenije uporedjivati harmoniju i govoriti kako su pesme slicne!
Zapanjuje me koliko imas strpljenja da isteras stvar do kraja, a uopste nije vredno paznje.
Na kraju krajeva, ispisi note, pa ih i vizuelno uporedi.

ton_majstor
18-08-2005, 04:10 PM
Gianfranco... ?iv bio, majstore!

Harmonije nisu problem, one su op?te mesto, ali je i MELODIJA JAKO slična! Pritom, to JESTE bio ?e?ći hit pre par godina!

Samim tim, ne vidim razlog za tolikim odu?evljenjem?!!!!

Čovek uradio letnji hit, a analiziramo ga kao da je do?ao da legne u bolnicu... :)

Pozdrav!

Oggy
18-08-2005, 04:59 PM
Ma ja sam se dvoumio da li da se uopste uplicem ili ne, ali mislim da svi preterujete...

Prvo preterivanje se zove "Preveliko ocekivanje" i direktna je posledica bezuvetnog uzdizanja Vlada na muzicki pijedestal. Vremenom to uzme maha, pa ljudi pocnu da kreiraju novu realnost, gde on (Vlado, ni kriv ni duzan) u njihovim glavama postaje muzicki car, njegove kompozicije postaju naj originalnije na svetu (i sire), a on je najzgodniji, najlepsi, najpametniji i najprincipijelniji covek...
Postoji i druga krajnost, tj ljudi kod kojih ovakav iskonstruisan profil izaziva potpuno suprotno misljenje i oni pocinju da budu ljudi koji bi sve uradili da dokazu da nije tako...

A STA NIJE TAKO?!?!?

To sad niko vise ne zna, jer je mnogo laznih konstrukcija u opticaju

On covek nikada nije rekao za samog sebe da je savrsen i najbolji (Mada nije ni porekao, a i sto bi kad ljudi vole...), pa ne vidim ni potrebu da se dokazuje da nije tako.
Svakom se desilo da "mazne" pesmu, makar i nesvesno (sto jako cesto moze da bude slucaj ako se intenzivno bavis ovim poslom... Ja sam uhvatio sebe da pamtim i sekvencu modema koji okrece telefonski broj pri konekciji) i to ne bi bilo strasno da ljudi Vlada ne dozivljavaju kao Boga, koji ne moze da pogresi.
Moze, kao i svi mi, obicni ljudi, jer je i on isti.
Sa druge strane, veliki je broj ljudi iz posla koji bi voleli da postignu uspeh koji je postigao Vlado i misle da ce to uraditi ako budu isti kao on.
Odbijaju da shvate da Vlado nije samo pesma, vec je Vlado covek koji je ulozio dosta rada i truda u sebe, a definitivno ga je zadesio i splet srecnih okolnosti gde se to sto on radi i to kakav on jeste svidelo vecini.
Ali vam garantujem da neko ko peva Vladovu pemu, nikada ne bi postigao takav uspeh. Zasto? Zato sto je u pitanju drugi covek.

Naravno, Vlado ima i vrhunski studio i vrhunske strucnjake u njemu i svira sa krem- ekipom muzicara u zemlji, ali vam garantujem da bilo ko od nas udje u taj studio, i zasvira sa tim ljudima, ne bi postigao nista drugo osim sto bi se dobro osecao.

Nije mi bila namera da ovim postom niti velicam nitim pljujem na coveka, niti da ulazim u to da li je pesma maznuta ili nije (znam inace onu pesmu sto je Gianfranco postovao i to jeste to), ali je cinjenica da svi jedva docekaju neciju gresku da bi mu skocili za vrat. To ne volim.
Pametnije bi bilo da ljudi pronadju sebe u onome sto rade i da budu najbolji "Oni" jer nikada nece biti "Vlado" bolji od Vlada.
Tada im nece smetati, ako Vlado pogresi, pa mazne refren koji je mozda cuo nekada, negde, a da se i ne seca (svesno) i par godina kasnije napravio pesmu.
Nemojte samo u to da ulazimo, jer bih ja mogao da navedem barem jos 500 primera u domacoj i stotinak u stranoj muzici.

Valjda nisam preterao?

ton_majstor
18-08-2005, 05:10 PM
Svaka čast, majstore! Sve si dobro rekao.

Mo?ete slobodno sada da zaključate ovaj thread....

Gianfranco
18-08-2005, 05:20 PM
Cool je sve ovo sto si rekao.
Ipak da razjasnim neke stvari da se ne bi svasta pretpostavljalo.
Ja obozavam da slusam Vladine pesme (skoro sve) jer osecam ih,osecam iskrenost,verujem mu,cak pretpostavljam odakle mu inspiracija...

Medjutim kada se pojavi ovako neka kako to u inostranstvu zovu "mozaik" pesma (nije bitno da li je neko svesno ili nesvesno to uradio),ona nije na ceni.
Tako i mene ova pesma nije kupila.

Onaj deo sa ljudima koji pokusavaju da budu kao Vlado...razumem te otkud ti inspiracija da pises o tome,s obzirom na onu situaciju sa festivalom :D

SandRob
18-08-2005, 05:41 PM
jebate, sto dramatizirate. :mrgreen:
meni je bas kul ovo sto je gianfranco primjeti i remix koji je napravi. :cool: niko nije reka da je stvar drpljena, ali eto... dogodilo se. :kesa:

ja san preslusa vladine ploce i meni je to sto radi dosta solidno. ima tu odlicnih konpozicija i izvedbi. ova stvar mi je isto korektna, ali nisan bas nesto preodusevljen. ok je, ali mislin da ekipa koja je sudjelovala moze i mora to jos bolje. stvar ce se sigurno svidit vladinoj publici, ali sumnjan da ce privuc nove 'poklonike'.

zvincic
18-08-2005, 08:12 PM
Ja sam uhvatio sebe da pamtim i sekvencu modema koji okrece telefonski broj pri konekciji)

a i tu ne bi bio originalan, Ron Jarzombek je to vec odsvirao :D

OFF
18-08-2005, 11:19 PM
Ne bih da umanjujem lik i delo naseg doskorasnjeg (a nadam se i buduceg) druga sa foruma, ali ja Vladinu muziku dozivljavam kao nesto sto mi nece smetati na radiju dok vozim automobil, ali ce me retko zaiteresovati za nesto vise. Vec sam komentarisao njegove tekstove, emocije - to je ona klasicna pop muzika koja je neki kompromis izmedju toga sta vole siroke narodne mase i neke dobre sviracko-tehnicke ekipe iza, za koju masu u principu i zabole. Setite se vremena i stanja na sceni kad se on pojavio. Tad ste imali turbo-folk-dance na Pinku i neki underground na Metropolisu, B92 (malo karikirano). Onda je dosao Vlada, osetio rupu na trzistu, uradio 2 (po meni prosecna, pitka i nenametljiva) albuma i usao u legendu. Ipak, za to mu svaka cast, mada, nisam siguran da on u slobodno vreme slusa svoje pesme i hitove ostalih Vladolikih, ali - posao je posao, pametan covek. Mada, i meni je prijatnije videti na TVu Zeljka Vasica, Sergeja, Bojana Marovica...... nego neke, da ih sad ne pominjem....

Ja bih radio i mnooogo gore stvari za onog Ameka i 5 punih rekova......

Tiki the Boyler
24-08-2005, 03:03 PM
Mislim da VG ima malu kreativnu krizu! :cool:

Skidam kapu za bubanj! (realy live sound)
Za nacin na koji je odsviran bas mogu samo reci - DragAne majstore!!!
(mada mi se sound bubnja i basa malkice razmimoilaze)

A aranzman, atmosfera i koncepcija cijelog CD-a... :wc:

Sorry, majstore...

Zid
26-08-2005, 07:11 AM
Evo i ja sam nekako nabavio originalan Vladin Cd i odmah ga ubacio u komp.da vidim sta se desava....I kad malo uporedim sa predhodnim Vladinim radovima,sve mi je malo cudno..Pjesma hoce da iskoci iz kompa.i ne silazi sa crvenih podioka na vu-metru a ni fizicki izgled pjesme mi nije jasan....ima puno onih odrezanih siljaka i prenapucana je..Pjesma mi je OK za slusati,nije zivcana i ne umara.

Mogli
27-08-2005, 12:09 PM
@Zid

Ovo sa tvojom lokacijom - treca kuca od benzinske pumpe ...:rotfl:

OFF
27-08-2005, 12:20 PM
Meni je drug poslao razglednicu iz USA gde je umesto ulice i broja (posto nije znao) napisao 'kuca pored crkve', i - stiglo. :)

Mogli
27-08-2005, 06:33 PM
Mene kad pitaju gde stanujem onda ide odgovor - Znas li gde je zeljeznicka stanica? Da? E pa ni blizu!!......:rotfl: