PDA

View Full Version : ..e-mu routing..

lesha
02-08-2005, 03:13 PM
probao sam, nakon sto sam video u sandrovom primeru za sonar, da stavim da mi trekovi idu na posebne asio kanale, ali sam jedino u tracktionu uspeo da izvezem mixdown..
u sx i ableton live sam jedino mogao da uradim mixdown na jedan asio out... :banghead:

zanima me da li je to moguce nekako da se uradi, i da li uopste ima prednosti mixati tako ili sve slati u jedan asio out (master) ?

koliko sam primetio iz tracktion primera (nakon uporedjivanja) nema neke primetne razlike (peak & rms)..

zvincic
02-08-2005, 03:38 PM
probao sam, nakon sto sam video u sandrovom primeru za sonar, da stavim da mi trekovi idu na posebne asio kanale, ali sam jedino u tracktionu uspeo da izvezem mixdown..
u sx i ableton live sam jedino mogao da uradim mixdown na jedan asio out... :banghead:

zanima me da li je to moguce nekako da se uradi, i da li uopste ima prednosti mixati tako ili sve slati u jedan asio out (master) ?

koliko sam primetio iz tracktion primera (nakon uporedjivanja) nema neke primetne razlike (peak & rms)..

za sx, nakon sto kreiras kanale u patchmixu otidji u cubase-ov device settings i tamo nadji vst outputs.

klikni na reset i trebali bi ti se prikazati svi stripovi iz patchmixa.
zatim otidji u vst connections i pod output definiraj buseve i dodijeli im pripadajuce outpute.

ako ti nije jasno i ako ima zainteresirani veceras napravim tutorial kao sto je sandro napravio, sa sarenim slicicama itd. :D

lesha
02-08-2005, 08:04 PM
naravno da sam tako uradio.. samo sto mogu da imam 16 stereo asio out-a a nemam nijedan asio IN...

zvincic
02-08-2005, 08:22 PM
naravno da sam tako uradio.. samo sto mogu da imam 16 stereo asio out-a a nemam nijedan asio IN...

e jebiga, ogranicenje kartice je 32 asio kanala, znaci 16 stereo.

ali mozda da probas alternativu:
stavis u aux 1 send na wdm driver i onda svaki od tih 16 kanala posaljes u aux i snimas sve sa (npr.) wavelabom.

lesha
02-08-2005, 08:50 PM
@ zvincic - mozes li to malo preciznije da objasnis ?

jos jednom pitam ostale, da li da se mucim sa posebnim asio kanalima, da li ima prednosti raditi summing na ovaj nacin preko emu dsp-a ili da radim kao i do sada - na jedan master out ?

zvincic
02-08-2005, 08:55 PM
@ zvincic - mozes li to malo preciznije da objasnis ?

sto ti nije jasno?

imas dva aux senda u patchmixu.

na jedan od njih stavis send to wdm (ako ta opcija postoji, ovo pisem na pamet a nikada tako nisam radio)
zatim svaki asio strip koji dolazi iz sekvencera u PM-u posaljes u onaj aux send (stavi na 0)

jos jednom pitam ostale, da li da se mucim sa posebnim asio kanalima, da li ima prednosti raditi summing na ovaj nacin preko emu dsp-a ili da radim kao i do sada - na jedan master out ?

ok, na stranu neprijateljstvo sa CW-om, sumnjam da bi E-MU sumirao bolje od CW-a ili SX-a.

ako cemo iskreno, sumnjam da i CW sumira bolje od SX-a, no dobro...to su one nijanse koje ja jos uvijek ne cujem tako da moje misljenje i nije bas relevantno :)

lesha
02-08-2005, 09:30 PM
ok, snimio sam u sound forge-u i ne cujem nikakvu razliku...
peak i rms se tek neznatno razlikuju (0.1dB)..

imam utisak da je to jedno te isto s*anje... ne znam ima li razlike kod CW-a... :confused:

Oggy
03-08-2005, 02:41 AM
Reci cu ti ja. NEMA.
To ti je sve isti k...
Ko ne veruje hiljadarka je na stolu (evra). Moze i dve.
Ovih dana sam lak na opkladama :)
Eventualne razlike imas u DOBROM analognom sumiranju, sto ne znaci neophodno da je bilo koje analogno bolje od SX-a. Postoje vrhunski mixeri i vrhunske sume koje kostaju papreno i na njima kod ogromnog broja kanala (50 pa navise) mozes eventualno da cujes razliku. Mada, skeptican sam i po ovom pitanju uzevsi u obzir rezultate koje sam imao prilike da cujem...
NAravno, ako radis analog suming, onda trebas po pravilu da ostanes na traci, pa da ga hardverski masterujes, pa preko nekog Hi End konvertora vratis u digitalni zapis... Dobijes malo i suma...
Ali to je vec stvar ukusa.

idekius
08-08-2005, 10:52 AM
Ja se pitam samo sta ce EMU u DSP forumu???
Ovo je deo gde se prica o ozbiljnim stvarima, a ne o igrachkama:twisted:

Terajte taj krsh odavde...:twisted:

STUDIOTON
08-08-2005, 12:29 PM
Ja se pitam samo sta ce EMU u DSP forumu???
Ovo je deo gde se prica o ozbiljnim stvarima, a ne o igrachkama:twisted:

Terajte taj krsh odavde...:twisted:

Hehe , Deki ne moze da oprsti pare ulozene u CW , pa kako kaze Oggy mora necim da se tesi ..:p

OFF
08-08-2005, 01:22 PM
I eto, ko sad prvi pocinje?:D

zvincic
08-08-2005, 03:00 PM
I eto, ko sad prvi pocinje?:D

tko po E-MU-u kamenom....ti po njemu...

...TOLJAGOM :D:D:D:D