View Full Version : Genelec 1032a - zaobilaziti u ?irokom luku
Arthur
02-08-2005, 03:33 AM
Evo samo da potvrdim iz sopstvenog (bolnog) iskustva - ove monitore izbegavajte u sirokom luku.. posle svega ?to su mnogi pre?iveli u jednom studiju koristeći ih, i posle mog dana?njeg i nekolicine pređa?njih iskustva, kad ih vidite, BE?'TE kolko vas noge nose... po drugi put do?iveh da me mu?terije koje su 4 dana bile savr?eno zadovoljne snimkom i danja?njim mixem, pozovu posle napu?tanja studija u izbezumljenom stanju a posle kućnog preslu?avanja.... znači, toliku rupu u midlovima smo napravili (pri tom mislim da smo svi učestovali u mixu, svako sa svojim kreativnim doprinosom), da bi na kraju dobio rezultat gde se na mom kućnom stereu (ISKRA trosistemci) ne čuje solo na predivnoj akustičnoj gitari uop?te, to je ravno katastrofi.. kod kuće upalih wavelab, i posle okrutnog dizanja jedne po jedne freqvencije počev od 800hz, pa do 9kHz, i sečenja svega iznad 10khz, i ispod 80hz, snimak dovedoh u neko pristojno stanje... samo da bi ipak uočio poveće gre?ke u odnosima dobo?a i par freqventno srodnih instrumenata... mora se mixati ponovo, a nema se kad :( Mislim , kapiram da kad bi neko svakodnevno slu?ao njih i to isključivo stranu produkciju, da bi se eventually navikao na njihove middlove koji su meni ooodvratni, ja ne mogu, i neću vi?e poku?avati pa makar nosio moje Iskre u studio...
DADDY Z
02-08-2005, 08:57 AM
hmmm,,,nisam bas najbolje skapirao da li je greska nastala zbog losih monitora ili zbog tvog nepoznavanja istih...ovo je prvi slucaj da ja cujem da neko pljuje po GENELEC-u...a poznajem i nekoliko ljudi koji imaju 1032 i prezadovoljni su...
ton_majstor
02-08-2005, 11:36 AM
Pozdrav!
Potpuno se sla?em sa kolegom. To je NAJGORI par zvučnika ikada proizvedenih u Finskoj...
Nasuprot tome, 1031/a je OK, čak VRLO OK, a čak i 1029 mo?e da prođe (naravno, ISKLJUČIVO sa subwooferom!).
Na?alost, Genelec zvuk je passe... jeste da svaki njihov dvosistemac ima RUPU, ali je ona najveća kod dotičnog modela. Pitajte Kornelija Kovača, kako su mu zvučali mixevi pre 7-8 godina!!
Ipak, malo je mnogo to lo?e ispalo, a da bih samo to zvučnicima pripisao... gde ste pogre?ili, momci? :p
ton_majstor
02-08-2005, 11:41 AM
Ipak, Arture, u kom si tom studiju radio? Bio sam ti na sajtu, i odande nisam izvukao previ?e informacija.... lo...
Bil bi bio ljubazan da nam svima prosvetli? umove... :confused:
Arthur
03-08-2005, 02:16 AM
Ma sinoc sam ovo napisao u krajnje popizditis stanju, svakako da nisu samo zvucnici krivi, vec veoma naporan rad od 4 straight dana na temperaturi od 38' stepeni i tome sl, ali nije prvi put da mi se desava da na njima sve zvuci OOODLICNO i da se prosto divim sebi kako sam nesto uradio a da kuci zaplacem. Sto se same firme tice, nisam imao priliku da isprobavam ostale modele, mada o svima cujem samo hvale, ali o ovom konkretnom modelu kruze legende i legende.. sirom evrope.. jedan nas producent je pustao neke svoje stare mixeve izvesnom liku u pragu koji je opusteno, kao gatara, bez prethodne informacije pogodio na kom je zvucniku mixano... navodno ih je imao godinama i na kraju bacio u reku i skinuo se sa droga...
stvarno, necu da ceo problem svaljujem na njih, ali da su mogli da mi pomognu, mogli su, a prodali su me u najvaznijem trenutku... bez brige, nisam u nikakvom problemu, ljudi su razumni, a ja sam kuci vec sa wavesima q10 resio vecinu problema na mojim Iskrama, koje mi zivot znace.. retko veran Hi-fi zvucnik.. Tonce, studio je Free-Zone na karaburmi (ex-Akademija), gde soba nije idealna, ali ona najvise problema pravi u bassevima, a ne u middlovima..
Simptom je jednostavan - svi midlovi, narocito gornji, mi na njima previse bodu usi, i u celom snimku ih ukidam maximalno... na mixu ostane takva mutljavina da mi se povraca.. moguce je da se neko vremenom privikne na njih, ali ja ih nisam cuo preko od aprila, a za to vreme sam slusao samo PMC u 6tici i BM15A u drugom studiju, koji svi pevaju, radikalno drugaciju pesmu.. Daklem, moglo je biti i bolje, ali, previse cesto se problem desava sa njima i to sirem krugu ljudi koji su radili u istom studiju.. pa sam revoltiran morao da ispljunem svoje... fala na interesovanju... :da:
odo da "masterujem" dalje u svojoj sobi (citaj - ispravljam krive drine), mada sreca je da sve SX projekte mixeva i dalje imam u kompu pa mogu popraviti stosta i u mixu... jedino me trenutno muci debljina vokala (baja je polu-sudanac i peva kao Edi Grant), koja je na Genelecima bila odlicna, a kuci je ne mogu izvuci... poz..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.