PDA

View Full Version : yellow tools majestic i broomstick bass

markoni
30-07-2005, 06:50 PM
ima li iko yellow tools majestic ili da li ga je neko cuo? Jako mi se svidja culture pa polazem nade u majestic ali skup je prilicno a nikakve informacije o njemu nemam...

sto se tice broomstick bass-a, ne znam da li ga je neko pominjao na rumskom, ali demo zvuci opako (eh, kako bi drugacije...) i u pitanju je virtuelni bassista.

/edit
izbacen deo koji nije u skladu sa politikom foruma o pirateriji

peraZdera
31-07-2005, 10:17 AM
sto se tice broomstick bass-a, ne znam da li ga je neko pominjao na rumskom, ali demo zvuci opako (eh, kako bi drugacije...) i u pitanju je virtuelni bassista.
!!!
Trenutno na trzistu ne postoji makar malo ozbiljan analogni bass u software-skoj varijanti! Uzmes bass gitaru i snimis sta ti treba, a ako ne, cekaj Virtual bassist :banghead:

markoni
31-07-2005, 03:13 PM
krasne li ideje...Da, uzmes bass, po mogucnosti uzmes ih nekoliko.Npr. 2-3 fendera razlicitih godista, warwick-a,rickenbackera, svima izmijenjas razlicite setove i pojacala, mikrofona i cak i ZICA. Pa ajde kad sam poceo da se zajebajem, promijenis i razlicite KABLOVE. Naravno, mikrofone ustekas u razlicite mic preampove da vidis koji ti sound najbolje odgvara... da, stoji to. Ali da sacekam Virtual bassist? :):rotfl:

Mogli
31-07-2005, 04:17 PM
Pera ti je rekao onako kako i jeste. Broomstick bass je tako plitak da je to cudo jedno.

idekius
31-07-2005, 04:29 PM
Pera ti je rekao onako kako i jeste. Broomstick bass je tako plitak da je to cudo jedno.

Krshinica... Dobar je da ga slushas i skidas teme na bass gitari, vezbe radi...
Jedino to...

markoni
31-07-2005, 04:29 PM
hvala za odgovor vezano za broomstick.Volio bih od nekoga misljenje i za majestic. Nisam pitao je li bolje svirati bas uzivo ili neki synth/sample.Naravno,hvala i tebi i peri.Bogu hvala ako sve uzivo snimate,svaka cast

Illiron
31-07-2005, 04:42 PM
Pa ako nista drugo dobro je da odradis sa tim softverom dok ne odes u studio npr da snimis taj bas, to te ne bi toliko skupo izaslo...

Meni je recimo bass sasvim ok u colossusu uz malo eq-a...

markoni
31-07-2005, 04:49 PM
imam svoj mali studio, tako da ne moram nigdje da idem.Stize mi uskoro waves MaxxBCL, pa mozda uspijem da malo podebljam i tanki broomstick.Do sada mi je uspijevalo i kad provucem neki synth/sample bass kroz lampu (Tla VP1) da malo "progleda". Nije problem oprema za bass, PROBLEM JE NEDOSTATAK BASSISTA!:banghead:

peraZdera
31-07-2005, 05:12 PM
QUOTE]Meni je recimo bass sasvim ok u colossusu uz malo eq-a...[[/QUOTE]
Za sve ostalo software-ski bass je dobar, ali za neku rock ili pop pesmu to vec ne moze..! Imam jednog drugara koji bass i elektricnu gitaru snima na komp pa cujem razliku izmedju tog snimka i nekog VST instrumenta

Illiron
31-07-2005, 05:50 PM
Pa naravno da se cuje razlika. Ja sam pricao o aranzmanu taj bas moze sasvim da mu posluzi dok ne dovede basistu da snimi tu gitaru, jer ako je fipro pesma i ako se radi o ne malim parama to ne bi trebalo da bude problem.

peraZdera
01-08-2005, 12:24 PM
Ja sam pricao o aranzmanu taj bas moze sasvim da mu posluzi dok ne dovede basistu da snimi tu gitaru, jer ako je fipro pesma i ako se radi o ne malim parama to ne bi trebalo da bude problem.
Za to si upravu... Ali nije problem samo u kvalitetu zvuka, vec i o tipu (slap, pick,...). Tebi treba mnogo vise vremena da to sve isprogramiras na kompu, nego da pozoves nekog basistu, objasnis mu sta zelis, on ti odsvira, malo izsolira i dobijes za mnogo manje vremena ono sto si hteo u piano roll-u. Naravno mislim da imas kuci neko predpojacalo i da se podrazumeva da ce se to opet snimiti u nekom boljem studiju.

zmaj
04-08-2005, 10:39 PM
Ne postoji dovoljno dobar sempl bass-a...nije ni blizu pravom ni jedan...cekam taj majestic ko slepac,to mi je poslednja nada...

btw.Ko misli da je dobro odradio bass,neka odslusa nesto sa novog Jamiroquai-a...svaki put me vrati na pocetak :banghead:

dr.Ru
05-08-2005, 12:08 AM
Zmaju, znas kako on radi?
bass > DI > NI reaktor 5 > out na zvucnike > mic na te iste zvucnike > desk
+ klasicno snimljen bas
+ unisono clavia nord lead 3
------
provereno
------
PS. to je nova fora: koristiti module NI Reaktora 5 za gitare i bas, to radi i Trent Reznor (NIN), a onda ozvucis kutiju i snimis mikrofonom takav zvuk...
Cak on predlaze da se na takav nacin snimaju i odredjene klavijature (znaci preko mica, a ne kabla)

puRe
05-08-2005, 12:11 AM
+ klasicno snimljen bas
------
provereno

:cool:

markoni
05-08-2005, 12:52 AM
nabavio broomstick

Shit!!!!!

Boskovic
05-08-2005, 06:47 AM
+ klasicno snimljen bas
------
provereno
------
PS. to je nova fora: koristiti module NI Reaktora 5 za gitare i bas, to radi i Trent Reznor (NIN), a onda ozvucis kutiju i snimis mikrofonom takav zvuk...
Cak on predlaze da se na takav nacin snimaju i odredjene klavijature (znaci preko mica, a ne kabla)

Moze neshto vishe infoa o tome? Koji R5 moduli, koji zvuchnici, mic....?

SandRob
05-08-2005, 08:32 AM
evo i ja san instalira broomstick i nisan zadovoljan vecinon sampelova, ali onaj fender jazz fingered mi zvuci skroz lipo. :)
naravno, ne usporedjujen ga sa pravin bassistom, ali ko plugin mi izgleda vrlo upotrbljiv za neke produkcije...

Gmile
05-08-2005, 11:57 AM
Ko se nacijepao zenskih carapa zuljevima zadobivenim vjezbajuci sviranje bass gitare i ko ima dovoljno vremena i zivaca za rucno upisivanje/ucrtavanje MIDI kontrola u Cubase-u, posao moze sasvim solidno odraditi sa Trilogy-jem. Zaklinjem se u njega!

Da bi se bilo koji posao odradio virtuelnim instrumentima, treba se DOBRO nasvirati na tom istom instrumentu u realnoj varijanti! Zakonom bih zabranio sekvenciranje bubnja svakom ko nije osjetio drhtanje palice na membrani dobosa, razliku izmedju udarca u centru istog, blize i dalje od obruca. itd... To vrijedi za sve instrumente...
Slazem se sa misljenjima da je sve najbolje odraditi uzivo, no imamo li studije akusticki sredjene kao oni u kojima su semplovani neki vrhunski VST-i, takve instrumente, pojacala, mikrofone, da dalje ne nabrajam?...
Prednost dajem VST instrumentima, naravno, ako ih koriste ljudi koji su se nasvirali UZIVO.
Ovdje izuzimam vrhunske instrumentaliste, vlasnike strahovito placenih instrumenata i opreme...
Pozdrav svima.

dr.Ru
05-08-2005, 11:35 PM
Moze neshto vishe infoa o tome? Koji R5 moduli, koji zvuchnici, mic....?
ne znam.... nisu hteli da kazu. Samo znam da R5 moduli su pravljeni, nisu standardni/default, vec su ih kreirali.

zmaj
06-08-2005, 10:57 AM
Hvala Rumski...
Probacu da odglumim to ludilo...taj bass mi je nocna mora... :banghead:

Dushan_S
07-08-2005, 05:10 PM
Mo?e da se dobije realističan bas i programmingom, ali ista stvar kao i za bubnjeve, potrebno je toliko rada da se ponekad postavlja pitanje da li je jednostavnije snimiti ?ivog čoveka.
Potrebno je zezati se sa ritmikom, automatizovati filter, tako da dodaje i oduzima neke frekvencije koje se pojavljuju i nestaju od udarca do udarca na ?ivom basu kad basista svira, dodavati sitne međutonove i efekte tipa zvuk slajda, a primetio sam i da dodatno stavljanje nekog simulatora pojačala tipa aplitube mo?e da popravi stvari. Takođe već pomenuta fora sa reampingom samplovanog basa mo?e da da dobar rezultat ako ima? bas pojačalo igluvu sobu pri ruci. Pa makar da proba? da ga propusti? kroz bas glavu (mada ne znam koliko ima smisla ako je strejt tranzistorsko pojačalo) i vrati? unutra line out-om. Probaj i impulse kutija.
Meni je većina samplovanih baseva zvučno presavr?ena, kao da se utrkuju ko će da napravi bas koji je na solo slu?anje lep?i, da stvori fascinaciju kod kupca koji ga slu?a solo. Hardcore Bass mi se najvi?e sviđa jer je malo prljaviji i prirodniji, i otvoreniji je frekventno, neka igranja sa filterima imaju smisla. Imam utisak da je stvarna upotrebljivost tek na drugom mestu kad se izrađuju neke od sample biblioteka.
Inače u matrici nemam utisak da je milion layer-a i artikulacija zaista uvek od prednosti. Često pravi karakter basa iz neke AKAI biblioteke koji ima jedan ili dva layer-a i samo par semplova mo?e odlično da obavi posao, ako se pametno upotrebi.

zmaj
07-08-2005, 11:16 PM
Ja sam nesto izvlacio ranije iz AKAI-a i to imam kao gig. fajlove...a ove gigatonske biblioteke su po mom misljenju cista glupost...cak i bass sa mog korga bolje legne u mix od 99% VSTa...na solo su super,ali u mixu muljaju ili su tanki i zatvoreni...neki virtuelne basove spasavaju joemeek-om...to pomaze,ali nije ni bluzu onome kako pravi bass legne u mix...

OFF
08-08-2005, 02:57 AM
onaj fender jazz fingered mi zvuci skroz lipo. :)
...

Jako upotrebljiv bass