Log in

View Full Version : preporuke za analogni filter i osciloskop?

dlukace
28-07-2005, 04:32 PM
zanima me koji je po vama najbolji filter za elektroniku,dance,dub ,breakbeat-osobno mi se sviđaju
1.sherman filterbank(1 ili 2?)
2.mutator
3.filterqueen
4.?...

i znate li postoje li firme koje jo? rade osciloskope? mislim da autechre ima jedan ...

puRe
28-07-2005, 04:46 PM
Zavisi kakav volis - ako ti treba agresivan filter, onda definitivno Sherman...

DADDY Z
28-07-2005, 07:40 PM
moj glas ide za mutronics mutator

dlukace
29-07-2005, 01:33 PM
da ,pa?e mi agresivniji sound.sherman je i meni nekako najbli?i...a ?to se tiće osciloskopa?

clusterchord
12-09-2005, 07:25 PM
pozdrav dlukace, od tih koje si nabrojao najagresivniji je Sherman. lose strane su mu da je skup, i da je .. mono. e, sad ovisi kakvu si namjenu imao na pameti. ako nisi htio cijeli miks da procesiras, ako ti mono igra, da ga se nesto jeftinije nabaviti rabljeno u US. jedan prijatelj (koji je od mene kupio DB9) ga je nedavno uzeo za $600, bas ga idem probati jedan dan.. tip ima i Roland System 100M :rolleyes: .

Mutator je susta suprotnost od Shermana. po meni, nakvalitetniji i najdeblji filter na trzistu. cuje se high end iz svake pore. ali on nije agresivan, vec dalje sintu, gitari ili basu, jednu finu "debelu" dimenziju koju nije do tada imao. citaj : moog. resonanca zvuci "mokro". fantasticno je to da ima midi kontrolu filtera i resonance, na oba kanala zasebno, i da je .. stereo.

neki dan smo se igrali sa env followerom, namjestili tipicnu perkusivnu envelopu i slali u njega monofoni bas iz JD990. nemozes ga prepoznati..

od electrix probao sam, ne filter queen, nego onaj drugi njihov filter - nisam bas bio impresioniran, malo mi je to bilo plasticno..

on sto mogu toplo preporuciti a ne kosta suludo puno je:

Vermona DAF1 Filter oko 220 EUR export, moze se naruciti iz njemacke.
Stereo je pa moze na cijeli miks , agresivniji od mutatora, i jako vazno - on je multimode filter tj. imas i hioghpass i bandpass , osim standardnog lowpassa.. poslusaj demose na vermona.com mislim da nemozes faliti.

Frostwave Resonator - oko $250 plus shipping. to je navjernija kopija HP/LP mono filtera iz KORG-a MS20 - koji je, brat bratu najkoristeniji agresivni filter na svijetu - od loop-ova do zenskih hook vokala. cuo si ga milion puta da ni neznas. to je takodjer high-end filter, ima CV i/o svih parametara, tako da ako oces stereo, uzmes dva i rade skupa (cutoff CV-out od prvog spojis u CV-in od drugog..)

DAF cu uzeti cim budem mogao. za te pare ludilo..

dlukace
12-09-2005, 09:06 PM
ok hvala clusteru...frostwave nije tako lo?.uopće nisam obraćao pa?nju na shermana da je mono! mutator je onda isto zanimljiv...a ?to misli? o waldorfovim filterima ili moogovim? ma trebaju mi tipične stvari za elektronsku glazbu kao sweepovi,loopovi preko filtera ili cijeli miks...ali zanimljivi su mi agresivniji filteri poput shermana ili topg frostwave-a...hvala stari(usput onaj pro 5 je strava i pro53 djeluje kao igračka pored njega)

clusterchord
13-09-2005, 02:41 AM
ok hvala clusteru...frostwave nije tako lo?.
ako mozes sprziti jedno 600 EUR (za dva kom. plus porez itd) mislim da je to strasan deal za agresivni multimode STEREO filter. moze i na cijeli miks. bas to sto si naveo : sweepovi , loopovi itd.

sherman ima puno vise opcija za modulaciju, i ima overdrive/distortion - ali to i ne ide na cijeli miks, vec na izolirani 909 bubanj npr. itd - ako trebas overdive , dodas prije resonatora filtera tube boost pedalu npr. Electro Harmonix LPB 2ube (stereo, dvije cijevi, linijski i/o ) i vozi.. oko 160 EUR.
a ?to misli? o waldorfovim filterima ili moogovim?
waldorf X-Pole (slican je i u Pulse-u) je modeliran po zadnjoj verziji CEM filtera koje su stavljali u Wave i microWave (3387/3389). gladak, agresivan, ali malo tanasan i dosadan u odnosu na diskretne filtere poput moog-a, SEM-a ili MS20..

Moog kao samostalni filter danas postoji samo u pedali moogerfooger MF101. uzeti dva takva isto nije losa ideja (jedna je oko $260 u US). ali ako hoces u detalje - nije toliko dobar kao oni u starim moog sintevima (Moog904a), a isto tako ni kao Mutatoru, koji je radjen na istom principu (Transistor Ladder 24db/Oct ). Mutator ima i MIDI automatizaciju - pored filter/reso sweep-a, ima i note-to-cuttof, za BPM-baziranu modulaciju..:cool: . svi ti moog-tipa su lowpass filteri. ovi drugi, multimode, gdje imas i band- i high-pass su uglavnom 12dB/Oct. pa prema tome malo reskiji i agresivniji: DAF, MS20,Resonator itd.
hvala stari(usput onaj pro 5 je strava i pro53 djeluje kao igračka pored njega)
hvala. moram malo da sirim istinu .. :mrgreen:

dlukace
15-09-2005, 06:13 PM
ok,hvala jo? jedanput...rekao sam burazu za sve ovo pa ?to ubode -ubode!...

clusterchord
17-09-2005, 09:08 PM
kad bude, javi nam sto si nabavio .. ;)

ja uskoro selim na novi webspace provider, jer na starom nemam vise prostora , pa kad to realiziram, mogao bi upload-ati par demosa za Mutator...