PDA

View Full Version : Kako do ovakvog psy zvuka?

alen
28-07-2005, 11:51 AM
Koji synth bi mogao da odradi ovakav zvuk?
Cesto se cuje u zadnje vreme u mnogim psy stvarima ali nisam nasao
ni na jednom synthu slican preset.Prepoznaje li neko o cemu se radi ili
je mozda taj zvuk dobijen nekim igranjem filterima?Ne mogu da provalim.

puRe
28-07-2005, 12:56 PM
nadji neki bass zvuk, "nabudzi" ga i poigraj se sa hipass filterom...

Danny Lou
28-07-2005, 01:05 PM
nije bass u pitanju. i pitanju je obican trance synth ali fora je u filterima (high pass) hp filter je u pitanju. probaj V Station mislim da bih on mogao da ti dosta pomogne glede psy zvuka.

eh da mi je otici na gou...:hyper:

Eon
28-07-2005, 01:06 PM
To sto pure kaze...

skini bass-u sve do 1khz i pojacaj mu nekih 3khz. Stavi kompresor sa jakim ratiom i niskim tresholdom, smanji attack i pojacaj release. Koristi prismu CW, tamo imas odlicnih bassova samo im zakucaj attack da kompresor odradi svoje.

I da stavi plate verb na visoke frekvencije.

alen
28-07-2005, 03:42 PM
To je to,svaka cast.Uradio sam doslovce Eone kako si rekao i dobio
vrlo slican zvuk.
Uf ala cu sada da se zabavljam,Skazi ce biti smesan ! :)

TnX

Eone,kada ces u ovom pravcu,bazen je spreman ?:bounce2:

Eon
28-07-2005, 04:57 PM
:)
drago mi je da sam ti pomogao

Dolazim oko sredine avgusta pa cemo svrnuti do tebe :)

poz

alen
28-07-2005, 06:06 PM
Valja.Namoj da te nema.

Jos nesto da pitam ne vezano za ovo gore,da ne otvaram nov topic..
Moze li su u Cubasovom Step Designeru emulirati
funkcije Slide i Accent(kao na Tb-303i)pomocu midi parametara?

Eon
28-07-2005, 06:37 PM
Moze se ali ne dobijas isti zvuk kao 303 i mislim da zavisi od VST-a do VST-a ali imas odlicnih parametara na CW-u za takve stvari, veruj mi;).

Sada mi je rasklopljen racunar na kom je pulsar ali znam da sam to radio na modularu i prismi :)

Eon
28-07-2005, 06:54 PM
Mozes jos jednom igrom doci do dobrih rezultata.
Koristeci portamento sa pitchom dobijas lude stvari sa bass linijama. Stvar je u tome sto sa nimalo ozbiljnosti mozes dobiti zvuk i bolji nego 303 ali vazi samo za CW jer sam ja samo tu i probavao :)

alen
28-07-2005, 07:07 PM
Verovao ili ne od kako imam CW nikad nisam ozbiljno koristio njegove potencijale za
elektronsku muziku jer sam stalno radio sa zivim instrumentima.
Znam da je CW tata-mata za elektroniku pa konacno da ga pocnem koristiti i za ono u cemu
je najbolji(saznao sam da vecina izraelskih psy-goa muzicara koristi bas CW)
Najbolji trip mi je sto ponovo upoznajem Pulsar kao da mi je prvi kontakt sa njim
i jos uvek me prijatno iznenadjuje.

Eon
28-07-2005, 08:37 PM
O da i hoce i dalje. Probaj blue synth pa uknow, neverovatno kako se odlicno sabiraju kada ih stavis i provuces kroz pulsar zajedno sa ritmovima.
Prisma je najjaci synth pored minimoog-a. Mnoge zvukove sam koristio upravo odatle.

Evo zvuka prisme iz jedne od mojih stvari :

SandRob
28-07-2005, 08:59 PM
za ovakve stvari je pulsarov synchrotrone specijalac, a moze i sb404. :mrgreen:

ja inace ne radin vaku muziku, ali san prije 4-5 godina radi za anu rucner, pa san se malo poigra sa sintovima iz pulsara i evo rezultata (solo na celu i pratnja na klaviru su mutirani).
dakle, step sequencer je ucinjen sa synchrotrone, bass je inferno a neki efekti su iz poisona.

Eon
28-07-2005, 10:11 PM
Secam se da si ti meni slao jos 2003. neku stvar sa duvacima ali u trance maniru. Jel ovo ta stvar?

SandRob
28-07-2005, 10:14 PM
Secam se da si ti meni slao jos 2003. neku stvar sa duvacima ali u trance maniru. Jel ovo ta stvar?

ne, ovo je ona stvar sto san radi za anu rucner, samo sto san ovo smiksa bez njenog sola i bez klavira, da se vise cuju ovi PULSAROVI (navalite, manijaci :mrgreen: ) sintovi. inace je konpozicija 'ave maria' od baha. :)

Oggy
29-07-2005, 04:29 AM
:o
:)
:D

nESbo
15-08-2005, 10:17 AM
To je to,svaka cast.Uradio sam doslovce Eone kako si rekao i dobio
vrlo slican zvuk.
Uf ala cu sada da se zabavljam,Skazi ce biti smesan ! :)

Skazi i jeste oduvek bio smesan hehehaha :) ;)