Log in

View Full Version : Pravci elektronske muzike

OFF
27-07-2005, 01:29 AM
Moze li neko da navede osnovne pravce i njihove specificnosti u elektronskoj muzici? Ja ne znam apsolutno nista o tome (ne razlikujem techno i house:( ), ali me zanima cisto radi opste kulture. Sa muzickog, tehnickog, kulturoloskog aspekta......

Nemojte se smejati, stvarno nikad nisam imao neposredan kontakt sa tim

puRe
27-07-2005, 01:38 AM
Odlican vodic kroz elektronsku muziku:
http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html

(interaktivno, sa sve primerima)

lesha
27-07-2005, 01:39 AM
www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11767

;)

/edit
pure, bio si brzi :p

puRe
27-07-2005, 01:42 AM
treba tebi ADSL, lesho :)

...zbog prevoda :P

Arthur
27-07-2005, 01:43 AM
uf
imas odlican link o elektronskoj muzici u ovoj sobi, par nedelja ranije ili u offtopiku...
inace, ajd pokusacu ukratko (nemojte me kamenjem)

tehno (brzi tempo, minimalno melodicnosti, dosta repetitivnih paterna i analognih soundova.Bpm preko 130)
house (pitkiji, kao i tehno ima kik na keca uvek, samo nesto melodicniji, i neretko kompozicijiski prijatniji, mislim na delove numere... uopste gledano, naslednik diska na klupskoj sceni... mada ima dosta podvrsta)
d'n'b - sinkopiran ritam izveden iz jungle ritmova. obavezan jaako subbas na 60hz. Dosta brz, od 150bpm pa navise.. puno podvrsta, od kojih neke ide ka ambijentalijem zvuku sa slicnim ali meksim ritmovima.. pa sve do ultra agresivnih numera sa bpmom od 174. Neretko 5th akord pad.
Trance - takodje kik na keca uvek, samo cest je i sint bass u rezoluciji od 1/32ke, raznih tempa. Veoma raznolik po pravcima... puno arpeggia i seqenci.. retko vokali.
ovo ti je naJuopstenije moguce.. pitaj sta treba, a i ocekujem poplavu kritika na moj ispad ;)

Arthur
27-07-2005, 01:44 AM
........
sta ja tek da kazem

lesha
27-07-2005, 01:48 AM
treba tebi ADSL, lesho :)

...zbog prevoda :P
stize u decembru..

a mogao bi i ti malo da se potrudis.. :banghead:

dacko
27-07-2005, 08:05 AM
Odlican vodic kroz elektronsku muziku:
http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html

(interaktivno, sa sve primerima)

Potpisujem ovo odlican... :)
Stvarno dobro uradjeno.

Danny Lou
27-07-2005, 09:09 AM
arthure brate malo si ga zakomplikovao ili minimizirao ne znam...:)

off-e najbolje je da zamolis nekog da ti nareze cd zikom i svaka traka da bude pravi predstavnik stila.

samo je to malo zezzznuto jer danas jedna stvar izadje i odmah nastaje novi stil. stvarno ako nema preko 20 stilova elektronske muzike nema ni jednog. ali nisu komplikovani za skontati.

Arthur
29-07-2005, 03:51 AM
ukoliko to volis, naravno