View Full Version : -=PRS and Waves=-
ProkDu
23-07-2005, 10:43 PM
Pored omiljenih GR-a i Amplituba evo i GTR-a. Zanimljivo.
"Paul Reed Smith brought his hand-picked boutique and vintage amps to Waves headquarters in Tel Aviv and personally adjusted the tone during the sampling process."
http://namm.harmony-central.com/SNAMM05/Content/Waves/PR/GTR.html
http://namm.harmony-central.com/SNAMM05/Content/Waves/PR/GTR-sm.jpg
:hyper:
Stvarno sam poceo da se oslanjam na tebe kad je rec o novostima .... :)
Pozdrav
mislim da si pomesao leshu i prokdu-a :)
a stvarno ste zaboravili NI Akoustik Piano...
lesha
24-07-2005, 01:21 PM
mislim da si pomesao leshu i prokdu-a :)
a stvarno ste zaboravili NI Akoustik Piano...
oops, a ja mislio da sam ga postavio... :o
evo stize ;)
veseli koljac
24-07-2005, 04:43 PM
ja se nadam da ce ovaj DIbox biti samo DIbox,i da ce plugin moci da radi bez njega,da ne bude nekakav dongle...
veseli koljac
18-08-2005, 01:06 AM
izasao demo: http://www.waves.com/content.asp?id=1696
potreban je iLok.
veseli koljac
12-10-2005, 03:07 AM
pre jedno 2 meseca sam na Waves-ovom sajtu narucio besplatni dvd sa promo materijalom za gtr,i ladno' je stigao pre otprilike dve nedelje :)
shigumicu
12-10-2005, 11:13 PM
Je li neko mozda cuo kako GTR zvuci?
Da li je neko mozda probao demo?
Meni je premnogo da skidam vise od 60 mb s obzirom na vezu. :(
Demo je mrak...kao kreten sam pustao ponovo i ponovo...
shigumicu
12-10-2005, 11:31 PM
Krenula mi voda na usta.:hyper:
Narucio sam njihov besplatni demonstracioni DVD. Jedva cekam da stigne da cujem i to chudo. :)
veseli koljac
12-10-2005, 11:32 PM
Je li neko mozda cuo kako GTR zvuci?
Da li je neko mozda probao demo?
Meni je premnogo da skidam vise od 60 mb s obzirom na vezu. :(
eh,nije problem veza vec iLok...
#zmaj
jel' si ti probao demo plugin ili neki video demo?
shigumicu
12-10-2005, 11:41 PM
Mislio sam mozda da demo radi i bez iLok-a nedelju dana jer se dobija uz demo i privremeni licence number ako se registrujes.
veseli koljac
12-10-2005, 11:45 PM
nazalost ne radi.
shigumicu
12-10-2005, 11:46 PM
Ako dongle funkcionise dobro kao na SX3 i nuendu3, nece dugo.:D ;)
veseli koljac
13-10-2005, 12:08 AM
za razliku od iLok-a mislim da
syncrosoft dongle funkcionise odlicno,jeste krekovano par steinbergovih programa (svi znamo koji su to :) )ali mislim da je to H2O uradi citso da pokaze da moze.cim su se pojavili programi sa izmenjenom syncrosoft enkripcijom (sto je i logicno) H2O bi morao sve da radi ponovo,(sto i oni priznaju nije lako)tako da Warez scena jos nije videla virtual bassist,Groove Agent 2,Grand 2,nuendo i cubase 3.1,Scarbee Vintage Keyboard Gold Bundle,IK Multimedia Miroslav Philharmonik...
#zmaj
jel' si ti probao demo plugin ili neki video demo?
DVD...
Dushan_S
13-10-2005, 01:48 PM
Čuo sam nekoliko različitih demo-a, rađenih od neutralnih ljudi, konkretno na Andy Sneap-ovom forumu se jedan momak potrudio pa dao primere poku?aja da se urade adekvatne HM gitare sa njim, ?to je bilo vrlo korisno.
Izgleda da je situacija bliska nekim drugim simulatorima, Clean funkcioni?e, Crunch je mo?da i najbolji, a kad je jako puno gain-a, zvuk nije ba? za pohvalu.
Na K-V-R-u je onaj momak ?to 100 godina razvija svoj simulator plugin (oni koji odlaze znaju o kome pričam, tema je ogromna) i od svega ?to sam čuo, njegovi mp3-ji zvuče najozbiljnije, i najbli?e ozvučenom pojačalu, čak na jednom primeru pokazuje da simulator reaguje dinamički na to koliki je input, zavisno od volume pot-a na gitari, ba? kao na pojačalu. ?teta ?to će izgleda da se čeka do 2007. :)
Na K-V-R-u je onaj momak ?to 100 godina razvija svoj simulator plugin (oni koji odlaze znaju o kome pri?am, tema je ogromna) i od svega ?to sam ?uo, njegovi mp3-ji zvu?e najozbiljnije, i najbli?e ozvu?enom poja?alu, ?ak na jednom primeru pokazuje da simulator reaguje dinami?ki na to koliki je input, zavisno od volume pot-a na gitari, ba? kao na poja?alu. ?teta ?to ?e izgleda da se ?eka do 2007. :)
Iskren da budem, nemam pojma sto taj tip nije izbacivao do sada neke beta verzije....zato mi i deluje sve to neozbiljno...
veseli koljac
13-10-2005, 09:38 PM
jos taj plugin pravi u SE,a i njegov poksuaj da napravi kopiju Antares AVOX-a (takodje sklepan u SE za jedan dan) koji je cak prodavao i ako je plugin bio bagovit i nezavrsen,i meni je to sve krajnje neozbiljno...
ijao......SynthEdit.......nije ni cudo sto toliko radi na njemu... :)
Dushan_S
13-10-2005, 11:36 PM
Mislim da si se istripovao Veseli za SE, uostalom tehnički je nemoguće uraditi u to u SE a da zvuči iole ozbiljnije. Mo?e jedino ako sam kodira custom module za SE, ali onda je svejedno jer isto tako mo?e da napi?e kod za ceo plugin.
lesha
13-10-2005, 11:56 PM
superwave performer je radjen u se, pa vidi kako zvuci..
veseli koljac
14-10-2005, 12:15 AM
nisam,nick na raznim SynthEdit forumima mu je "rene", i kada sam mu napisao da njegova SynthEdit kreacija verovatno nece zvucati ni priblizno kao AT i GR samo mi je odgovorio "dream on"a to za SynthEdit je rekao jos neko sa kvr-a,uostalom bio je i jedan topic o midiworksu i SE.moguce da mu neko ili on sam pise module pa to sve sklapa u SE,kao sto je uradjen greenmachine ampII.
veseli koljac
06-12-2005, 12:03 AM
uh,probao sam konacno ovaj waves GTR,moram da priznam da sam daleko vise ocekivao,moze se dobiti dobar sound za clean,solo...
ali od nekog odusevljavajuceg dZdzdzdz hi gaina opet nista,kada recimo upalim "modern" amp sa bilo kojom mic/cab kombinacijom zvuk je onako prilicno bezveze....
kada su pedale ispred direct amp-a,posebno distortion (onaj metal dist mi se uopste ne svidja) moguce je dobiti neki solidan hi-sound,mada zvuci kao metal iz 80-tih.sve u svemu nista posebno.
shigumicu
08-12-2005, 11:27 PM
Evo, probao sam i ja GTR. :D
Zaista nista spektakularno, mada se moze izvuci dosta toga sto se klina i krancha tice. mislim da je tu bolji i od GR-a i AT-a. ;)
Za dz,dz definitivno nije, ali se mogu izvuci dosta lepe boje za solaze i rock rifove. Mislim da je caka u tome da u stomp-u treba postaviti tone pedalu dok na amp-u ton kontrole treba da su manje-vishe u neutralnom polozaju i tada se dobije punoca u zvuku. Ovo vazi i za klin (probaj). ;)
Trenutno sam u fazi poredjenja GTR-a i GR (GTR bolji klin i kranch), (GR bolji drajv).
Primetio sam da neke gitare u miksu koje su mi bile obojene proslom verzijom GR sa istim presetom sad bolje zvuce i lakse izlaze iz miksa sa ukljucenom opcijom HIGH RES (mislim da je malo poboljsana ona gustina zvuka o kojoj je govorio Dushan S.) ali i duplo vishe opterecuju procesor, tako da mi je sad procesor BARTON 2500+ opterecen oko 40-45% kada sviram u GR-u zarad boljeg zvuka. :)
veseli koljac
09-12-2005, 01:03 AM
slazem u vezi GTR-a za solaze i rock rifove,meni najbolje zvuci kada ispred amp-a stavim overdrive i tone eq,a za pojacalo "direct amp"
za hi-gain sam probao sa oba eq-a i "distortion" pedalom i opet je sve midlasto pa me podseca na 80-te.
generalno mi se svidaju pedale u GTR-u,posebno spring reverb koji je definitivno bolji nego onaj u guitar rigu.
ono sto mi se ne svidja kod ovog plugina su ekvilajzeri,basevi i srednji koji zvuce gore nego sa nekog cheap behringer miksera,visoki kod kojih se jasno cuje onaj nepozelniji digitalni hiss.Ocekivao sam ipak da ce waves bolje da odradi posao,ako si probao recimo da podignes baseve na onoj graphic eq pedali,samo muljaju i gotovo su neupotrebljivi,sva pojacala zvuce skoro isto samo je razlika u kolicini gain-a,gain na pojacalima mi je takodje bezveze (nista bez stomp section-a) mislim,da nema ovih pedala GTR ne bi bio nizasta.
ne znam koliko onaj njihov DI-pre amp moze da pomogne u kvalitetu zvuka,ali mislim da je 600e za ovo previse,cak je ranije kostao 1200,mozda je sada na nekom snizenju,ne znam.. ali sve u svemu mnogo je,i ako ima svojih prednosti u odnosu na konkurenciju.
i meni GR2 sa "hi res"sada zvuci vise definisano i lepse u odnosu na keca,i mislim da mu je to najvece unapredjene,malo me je razocaraolo sto nisu uopste unapredili zvuk pojacala,i dalje mi sve zvuci malo tanko,u stvari sve zvuci kao u kecu samo sto su dodali nove efekte i pojacala (ako se izuzme hi-res)
kod GR2 mi se svidja onaj novi noise reduction gate,radi savrseno:)
ipak mi je GR2 sa svim svojim manama trenutno najupotrebljiviji amp simulator.
jos da izadje i AT2...:mrgreen:
shigumicu
09-12-2005, 01:33 AM
Ocekivao sam ipak da ce waves bolje da odradi posao,ako si probao recimo da podignes baseve na onoj graphic eq pedali,samo muljaju i gotovo su neupotrebljivi,sva pojacala zvuce skoro isto samo je razlika u kolicini gain-a,gain na pojacalima mi je takodje bezveze (nista bez stomp section-a) mislim,da nema ovih pedala GTR ne bi bio nizasta.
ne znam koliko onaj njihov DI-pre amp moze da pomogne u kvalitetu zvuka,ali mislim da je 600e za ovo previse,cak je ranije kostao 1200,mozda je sada na nekom snizenju,ne znam.. ali sve u svemu mnogo je,i ako ima svojih prednosti u odnosu na konkurenciju.
Slazem se sa tobom, a takodje isto mislim da je najznacajnije poboljsanje na GR2 high res opcija. :)
Sleepgolfer
09-12-2005, 09:50 AM
Na K-V-R-u je onaj momak ?to 100 godina razvija svoj simulator plugin (oni koji odlaze znaju o kome pričam, tema je ogromna) i od svega ?to sam čuo, njegovi mp3-ji zvuče najozbiljnije, i najbli?e ozvučenom pojačalu, čak na jednom primeru pokazuje da simulator reaguje dinamički na to koliki je input, zavisno od volume pot-a na gitari, ba? kao na pojačalu. ?teta ?to će izgleda da se čeka do 2007. :) meni je to sve jos uvijek sumnjivo....tip toliko oteze s tim da vec mislim da uopce nije u pitanju vst efekt nego neki hardver pa se odlucio malo za*ebavat s kvr-ovcima...mp3ce zvuce jako dobro...
shigumicu
09-12-2005, 07:13 PM
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=330&stc=1&d=1134154238
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=329&stc=1&d=1134154162
Evo jedan primer za solidan drive koji sam uspeo da izvucem iz GTR-a.
Ovo sam napravio i koristio u kombinaciji sa Stratocasterom (standard) dok je prekidac bio na zadnjem polozaju (dole). Fazon je koristiti sto svetliji zvuk gitare i ne koristiti direct amp posle stompa, vec recimo EdgyAmp (bar sam ja sa njim dobio najbolje rezultate) i to edgyclean kome sam posle malo doterao potenciometre (kao na slici).
Nije toliko losh ovaj GTR samo treba malo vremena i strpljenja da se provali. :)
Mozete probati i gotove preseta na stompu ali u kombinaciji sa EdgyAmp. ;)
btw. Kako da slike postavim u postu da se odmah vide, a ne kao linkove. :confused:
Dushan_S
10-12-2005, 01:10 AM
Ne znam, ti amp sim-ovi su dobri samo za frustraciju. Malopre sam probao da idem kroz Tubeman H&K preamp, i da vučem samo simulacije kutija sa GTR ili GR2. Naravno ispalo je prirodnije i bolje, ali opet nije kako treba. Najsme?nije je to ?to sam pre nedelju dana iz zajebancije jer mi je Marshall bio kući stavio mikrofon na njega i onako ga na brzinu snimio, njegova distorzija i to na jako malom volume-u. Naravno nije ispala neka da se isečem boja jer nije odvrnut, ali je stvar u tome da je snimak zvučao kao pojačalo ozvučeno mikrofonom. Imao je definiciju i prisutnost. Nijedan simulator to nema. A posebno me iritira to da niko ne vidi problem u tome da plati isto koliko bi platio POD-a recimo, i dok ako ni?ta drugo, na Line 6 spravama, samo prebacim na pojačalo, okrenem EQ malo i vozim, na soft sim-ovima je potrebno baviti se naukom i programirati boju 15 minuta. Kada vrtim EQ na podu ili menjam kutije, menja se zvuk ali ?ta god da dobijem, ne zvuči ru?no, samo različito. Kada to isto radim na Guitar Rig-u dobijam različite stepene ru?noće, pa se porađam kombinacijama kutija da nekako učinim da ne zvuči ba? toliko ru?no... To nije ba? normalno.
Razumem da je eventualno nekome potrebno da mo?e lako da radi reamping kasnije i tome slično, ali koliko god da imam kinte, nikad, ali NIKAD ne bih platio Guitar Rig ili ovaj Waves-ov plug in, i ne shvatam kako kraj VOX Tonelab-a, POD-a XT i drugim sprava koje dobro rade neko mo?e da baci istu količinu novca na ne?to ?to ne radi ni pola tako dobro. Kakva su to sredstva masovne hipnoze kojima se slu?e NI ili Waves da zajebu ljude da daju pare na ovo je van moje moći poimanja. Ajd kao da ne računam neki mali postotak ljudi koji će uzeti Guitar Rig da bi pravili neke pomerene farbe ?to on recimo mo?e a ostali sim-ovi ne mogu, ali same simulacije pojačala su kanal kanala. Mo?e da se sempluje 4X slobodno, kada onaj Rectum Frier model zvuči kao da su sve lampe izduvane a Boogie kutija zvuči kao da je snimljena kroz ćebe sa mikrofonom koji je pre?iveo 5 godina svadbi u ?atorima.
shigumicu
10-12-2005, 10:31 AM
Svestan sam ja da se ni GR, GTR pa ni AT ne mogu porediti sa recimo POD-om. Ja POD nemam, ali sam cuo kako radi i da "moram" da dam novac da bih kupio neki od ovih simulatora dao bih i duplo vishe za POD. :)
Ovako govorim iz ugla coveka koji te simulatore samo "proba", ne poredeci ih sa pravim pojacalima, a pogotovo ne sa onima iz vishe klase.
Iz ovih simulatora se trudim da izvucem maksimum u okviru njihovih mogucnosti koje znam i nisu bash velike. I kada mislim da sam uspeo i da sam dobio taj "ton", samo pustim neki dobar CD sa gitarskom svirkom i .... razocaram se. :banghead: :( :)
sasaristic
10-12-2005, 10:46 AM
GR uopste nije tako los, posebno za clean.Konacno ima onaj atack (i tvrdocu) koji je toliko falio GTR i Amplitube-u.
Dushan_S
10-12-2005, 02:13 PM
Ajd da ne budem skroz zao, iako mi je high gain katastrofa, neke čistije gitare mogu da se dobiju na waves-ovom simu. Nije to to ali kao ajde. I nisu tako loše simulacije kutija i mikrofona, bolje mi zvuče od Guitar Rig-a, ali je stalno zvuk "tamo", tj, čak i varijanta sm57 na zvučnik koja treba da da jako prezentan rezultat nekako zvuči kao da postoji neka maska na zvuku, teško mi je da objasnim.
Svestan sam ja da se ni GR, GTR pa ni AT ne mogu porediti sa recimo POD-om. Ja POD nemam, ali sam cuo kako radi i da "moram" da dam novac da bih kupio neki od ovih simulatora dao bih i duplo vishe za POD.Da, ali sad se postavlja pitanje, da ako čak i Behringer Vamp 2 radi malo bolje od soft sim-ova, a polovan stari POD može da se nađe za 150 e ili manje, maltene po ceni gitarske pedale (koliko koštaju ok DI plus mali mikrofonski pream potrebni za ići direktno u karticu, a koliko košta Guitar Port ili Tone Port, takoreći ispada da software dođe za Dž), a treba ti fakat svaki dan nešto da sviraš i snimaš gitare možda je jednostavnije kopati po njivi par dana ili dići kredit ili šta već pa uzeti nešto takvo nego provoditi sate snimajući sa nekim Soft sim-om i onda konstatovati da su gitare bzvz. Kao jeste "besplatno", ali u čemu je smisao? A i zavisi gde ti sebi zacrtaš da ti je najlošiji a prihvatljiv ton.
sasaristic
10-12-2005, 03:44 PM
Slazem se za high-gain , ali ja ga licno vucem sa sans amp-a, tako da mi GR dodje vise kao cabinet simulator, a to radi sasvim solidno....cak ima i par pedala koje su prilicno upotrebljive.Definitivno, sve pomalo zavisi i od stila za koji hoces da pronadjes odredjen tip gaina...za neko sitno metal "seckanje"
vecina soft-sim. su skoro neupotrebljivi, ali za neki malo rock-alternativniji sound(Incubus, Audioslave...) ,ko zna da svira, i prvo prstima i trzalicom da natera gitaru da "zvuci" ,Waves GR i onih par N.I. simulacija (ACBoxCombo iTwangCombo) mogu solidno da zavrse posao.
shigumicu
10-12-2005, 06:17 PM
A i zavisi gde ti sebi zacrta? da ti je najlo?iji a prihvatljiv ton.
Ovo i jeste u stvari sustina postojanja simulatora (ovde mislim na sve simulatore). Sa simulatorima nema mnogo posla. Oni imaju razne kabinete, amp-ove, pedale, mikrofone... i sve je to vec povezano (nema kablova, eksperimentisanja sa raznim polozajima mikrofona, kontra faza i ostalih gluposti). Ali ...
Ovo sve vazi samo za neke specificne situacije, recimo tamo gde gitara nije u prvom planu, vec neka propratna podloga za koju treba samo da se cuje da je gitara ili neko pozadinsko ceprkanje koje mozda i trazi neku finu bojicu, ali bi trebalo dosta vremena da se to dobije na pravom pojacalu i u kombinaciji sa nekim pedalama, a na simulatoru se to nudi na tanjiru. Dakle simulatori u nekim slucajevima mogu da ustede vreme i zivce.
Naravno najveca bi glupost bila recimo ceo album uraditi na nekom simulatoru, mozda neki pop ili fanki ajde de, ali neki cvrsci rock ili heavi nikako. Tamo gde treba gitare da dominiraju, da budu transparentne i izlaze u prvi plani da ih ima vishe od jedne :) , tu simulatori nemaju sta da traze.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.