PDA

View Full Version : Techno-Trance?

X-Dreamer
22-07-2005, 12:00 PM
Koji bi soft za programiranje bubnjeva bio najbolji za ovakvu vrstu muzike???

lesha
22-07-2005, 12:40 PM
battery, guru, microtonic..

X-Dreamer
22-07-2005, 12:52 PM
Uh majku mu, nemam nijedan od tih!Kazi mi ako bih isao nekako vise na tvrdji zvuk kao recimo Psy, progressive, psytech, deep???

nESbo
22-07-2005, 01:42 PM
Softver za programiranje bubnja? Ne znam na sta konkretno mislis ali meni je za to reason zakon i njegov drum sampler. Jos ako imas kvalitetne semplove i to sve konektujes ne rewire zna super da zvuci. Reason samo ima problem sto ne moze da reprodukuje 32-bitne semplove (koje sam btw pokupio iz stylusa). Jel si to hteo da pitas ili? Poz!

kVu
22-07-2005, 01:47 PM
mozes i fruity loops opusteno da vezes preko rewire-a ako neces mnogo da se mucis

nESbo
22-07-2005, 02:07 PM
Vule to neki sarkazam u pitanju il se tripujem? ;)

X-Dreamer
22-07-2005, 02:12 PM
Ma vise sam mislio na neki dobar soft za bubanj!Reason me nije nesto posebno odusevio sto se tice tog zvuka kojeg ja preferiram.Vise bih volio onako malo dublji bass.Da ide vise na psytrance!Jako sam tanak sa takvom vrstom softvera pa bih volio da cujem koje od tih softvera koriste oni koji se bave ovim zvukom?

nESbo
22-07-2005, 02:22 PM
Znas kako od underground (pricamo o psy tranceu) likova provereno 90% njih radi rewire reason-cubase, dok ovi komercijalniji furaju cubase solo. E sad koji su tu sempleri i ostalo stvarno neam pojma.

Kako mislis dublji bass? Iz malstroma moze da se izvuce sasvim solidan bass jos ako bacis oba mono kanala kroz rewire i malo to sredis eqom ili nekim efektom zna bas super da zvuci. Ja recimo na bass koji pici iz malstroma kacim cubaseov quadrafuzz distortion vst is skroz sam zadovoljan ;) Za kick i ostalo isto tako.

Eon
22-07-2005, 02:27 PM
Battery, Fruity loops, imas i za pulsara kickme inace prejake kickove ima.

X-Dreamer
22-07-2005, 03:20 PM
Koliko vidim iz prilozenog fruityloops se spominje cak 3x!?Imao sam ga na kompjuteru prije nekih 2 godine, nemogu cak da se sjetim ni kako je zvucao?

@Nesbo

Jel' to svi veliki likovi psytrance scene rade bubnjeve preko Reason-rewire-Cubase??Nesto mi je tu sumnjivo?Ja ipak mislim da ljudi koriste hardware za takve stvari?

Poz

Ni
22-07-2005, 04:53 PM
verovatno koriste vi?e softver nego hardver, ali sigurno ne koriste reason, osim mo?da za outlines, i grube ideje. Problem sa reason-om je ?to ?ta god da prođe kroz njega zvuči kao da je pro?lo kroz njega.

submaster
22-07-2005, 05:46 PM
Battery ti zavrshava posao definitivno....samo cu ti preporuciti da nabavish shto je moguche bolje semplove...probaj native instruments synthetic drums u okviru koga imash trance kit ,koji ce,verujem zadovoljiti tvoje kriterijume..
Shto se ostalih Vst-ova tiche preporucujem ti Rcg Audio z3ta..
iz koga mozesh izvuci zaista sjane arp. lidove kao i padove..

Danny Lou
22-07-2005, 09:43 PM
Pa ne mogu da vjerujem!!!!!

NIKO NIJE SPOMENUO

:cool:STYLUS RMX:cool:

dreameru, ultimativna sprava za bubnjeve za texno, kraj...

a mozes da ga koristis i u reason-u.

pozzzzzzzzzzzz

p.s. NE MOZE DA OMANE...

X-Dreamer
22-07-2005, 11:24 PM
Posjedujem Stylus ali ne i RMX. :mrgreen: U svakom slucaju hvala na pomoci.

Eon
23-07-2005, 07:23 AM
O da da da da da da, jeste jeste dobar je Stylus RMX iako ce ti Fruity za neke stvari bolje doci

tom
23-07-2005, 10:01 AM
RMX u reasonu!? Mozda je to bio lapsus,Lou? :o

Cini mi se da bi trebao da posluzi skoro bilo koji drum i ini sampler ali sa dobrim sampleovima(dobar 909 ili slicno).Prijatelj u Kanadi mi radi na RMIV bas ono sto ti zelis.Ja koristim Battery,Stylus RMX i Reasonove stvarcice.
U posljednje vrijeme sam pravim neke bubnjeve(na soft sintovima) i za electro stilove uopste nije lose.
Za kick stavljam Waves RBass(na insert:D ) ali PAZLJIVO.On uglavnom daje ono sto treba.EQ moze(a ne mora) da bude skakljiv za ove stvari.

Danny Lou
23-07-2005, 03:25 PM
laspsus, laspsus... e moj tome ti znas da je ne volim da saram sa MILION programa...:rolleyes:

dva-tri i pichi!

Danny Lou
23-07-2005, 03:27 PM
eh da zaboravih, stylus moze da ima samo jednu udaraljku sto je VEEEEEEEliki gubitak dok stylus RMX ima 8-kanala sto je VEEEEEEEEliki +. ali opet ne mozes kombinovati loop-ove sa solo udaraljkama (bubnjevima).

pozzzzzzzzzzzzz

Altek
23-07-2005, 09:15 PM
battery + kontakt + microtonic, freekombinuj .... Nemoj da radis velike intervencije kompresorom na semplove iz battery-ja.

Dobre rezultate mozes da dobijes koristeci i samo Reaktor 5 (koji je sjajan btway)

SumAnuT
24-07-2005, 12:00 AM
Meni sad neshto nije jasno pa bih da vas priupitam.

Ljudi sa hardverskim semplerima, prelaze na dobre muzichke kartice i komp a vi sa dobrim karticama i kompom prichate kako je bolji hardver pa vas ja pitam shta znate vi shto oni ne znaju kad kazhete da je hardver bolji?

Altek
24-07-2005, 01:28 AM
Ljudi kazu da AKAI ima izrazenije "human feel" elemente. Bolji groove i sl.
Ali hardverski sempleri su pukli i to nije nova vest.. Ma kontakt je zakon..

A kontakt + ableton 5 je USTAV :hyper:

kejkz
26-07-2005, 12:42 AM
Za takvu vrstu muzike preporucujem Buzz Tracker, mozes ga besplatno skinuti sa http://www.buzzmachines.com/. Jeste da je besplatan, ali je sjajan program.

Danny Lou
27-07-2005, 08:58 AM
ehhhhhhhhhhh... (uzdah sjete) To su bili dani, preavougaonici koje povezujes, brojevi, brojevi i opet brojevi... pa nije za potcjeniti. ali to je bilo davno...

fuity loops + stylus rmx i lagano pravis od electro-a house-a do psy trance-a i goa-e (moj omiljeni stil...:D ) i tuci.

nabavi V-station i Bass Station i vrata electro zzike su ti sirom otvorena!

pozzzzzzzzz

X-Dreamer
27-07-2005, 11:40 AM
MR.Lou!Drago mi je da na ovom forumu postoji jos ljudi koji se bave ovim pravcem muzike!Lijepo je to cuti.Inace svi vsti-i koje posjedujem su usko vezani za produkciju Trance muzike.:mrgreen:

Eon
27-07-2005, 11:44 AM
i DJTiesto radi trance:D

Mr.Lou jesi iz BL?

Za trance je od VST-a najbolji reaktor 5 po mogucnosti i prisma sa CW-a jos bolja :). MOdular je medjutim najbolji :)

Danny Lou
27-07-2005, 07:39 PM
x-dreamer ajde da se nadjemo negdje na chatu pa se lagano ispricamo jer preko pm-a bi to trajalo predugo. ok? ja preporucujem krstarica.co.yu ti biraj sobu, vrijeme bi bilo najbolje oko 11 a dogovoricemo se oko dana.

eon tebe bih zelio licno da upoznam, nisam iz Bl ali sam tamo odsluao muz. akademiju i sad spremam zavrsne ispite i dipl. pa eto javi se na pm sa br. tel. pa da se cujemo. ok?

pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzdddrrrrrraaaaaaaaavvvvvvvvvvv vvvvvvv............. u *ebote prosuo sam med po tastttttaaaaaaatttttttuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrriiii iiiiiiiii........:) :) :) :) :) :)

Eon
27-07-2005, 08:53 PM
Ja predlazem ICQ, eno mog broja ICQ-a dole:)

R A V E N
06-09-2005, 01:07 AM
Koji bi soft za programiranje bubnjeva bio najbolji za ovakvu vrstu muzike???

Nema ga! ;) Zavisi od tebe koliko ćeš izvući iz nekog programa.

R A V E N
06-09-2005, 01:24 AM
...Vise bih volio onako malo dublji bass.Da ide vise na psytrance!...

Fruit Kick unutar Fruity Loops Studio-a.Perfektan!Ne traži dalje!

(ono gore još uvijek stoji:D)