PDA

View Full Version : Kontakt2 - reload all samples

Mogli
19-07-2005, 11:39 PM
Moze li se izbeci da prilikom importa semplova u kontakt2, stalno moram ici na opciju - reload all samples, jer uvek se zascrveni onaj - purge, a ne znam ni sta je to? Dok je tako - zvuka nema!

masa
20-07-2005, 06:15 AM
"Purge" - znachi ochistiti, prakticno se oslobodi neka memorija.

puRe
20-07-2005, 09:39 AM
Da dodam ( :) ), izbace se (sklone iz memorije) semplovi koje ne koristis u toj pesmi...

Boskovic
20-07-2005, 05:30 PM
Da dodam ( :) ), izbace se (sklone iz memorije) semplovi koje ne koristis u toj pesmi...

Konachno :cool:

dacko
21-07-2005, 08:06 AM
Ali cekaj... kako ovo radi?

Mislim... kontakt mora znati koje ja note koristim u pesmi? Kako to zna? :confused:

Boskovic
21-07-2005, 10:53 AM
Pa lako jebiga, kao da mu je problem detektovati koji mu midi saljesh i koje semplove povlachi sa diska.

dacko
21-07-2005, 12:49 PM
To je jasno... Ali nisi bas razumeo tacno sta pitam...

Na primer ti stisnes purge, a on kaze, pusti play u cubase-u, pa ce da vata sta koristi ili ne?

Ili... posle pet sati rada u jednoj pesmi, vec nauci koje semplove pusta koje ne, pa onda kad stisnes purge odma zna?

Jasno je meni to... Nego bas onako.. Konkretno, kako radi ta opcija?

dacko
21-07-2005, 12:52 PM
Predpostavljam da jos uvek nije jasno pitanje...
Posle uradjenog purge-a...
Sta se desava ako stisnem notu koju je izbacio iz rama?

... Mislim .. to mi sve nekako zvuci kao freezeovanje... ? Tj. prakticno mu dodje isto, samo sto je freezovanje jos vece olaksavanje... ne?

puRe
21-07-2005, 02:03 PM
Predpostavljam da jos uvek nije jasno pitanje...
Posle uradjenog purge-a...
Sta se desava ako stisnem notu koju je izbacio iz rama?

... Mislim .. to mi sve nekako zvuci kao freezeovanje... ? Tj. prakticno mu dodje isto, samo sto je freezovanje jos vece olaksavanje... ne?

Meni je ovo prakticnije, gledaj na to kao korak pre freezovanja...sta ako imas recimo 8 instrumenata u Kontaktu, a neces sve da ih freezujes?

Mogli
22-07-2005, 01:08 PM
To je svakako mocno, ali kako da dobijem zvuk? Zvuk se javlja tek kad zaobidjem taj Purge i napravim reload all samples!