PDA

View Full Version : Problem sa CuBaseom i Windowsom

Igor
18-07-2005, 01:55 PM
Posle duze vremena evo me opet. I opet sa problemom, bolje reci problemima...
Nedavno sam kupio tri RAM modula i postao ponosni vlasnik giga i po komotiteta, ali ne lezi vraze.

1. Nakon logicne reinstalacije XP-a sve je bilo OK, dok nisam instalirao i CuBase SX 2.01. Kada ga pokrenem i zadam putanju za projekat pojavi se poruka: sample rate could not be set. This may be due to the sampleclock being set to external sync.
Nakon OK sve je OK. Odaberem drajver za Audigy2 (Audigy D000), ASIO mi postane dostupan i mogu da biram latenciju, pokrenem VSTi-je... Ali me ta poruka na početku, ipak, živcira. Uz isti problem koji sam imao nakon prvog instaliranja SX-a i reinstalacije, problem je bio resen, ali sada nix. Probao sam sa reinstalacijom muzicke kartice, samog sekvencera i... Mucak.
Neko od vas mi je nakon ovog problema prvi put napiao da mi se Audigy najverovatnije ?klao? sa CuBaseom i premda su se isprva iz neobjasnjivih razloga, ipak, skontali, pitam se da li je moguce da se to ponovo dogodi uz malu savetodavnu asistenciju nekoga od vas.
Inace, ako je to vazno, u ?Sound Forge? bez problema mi po defaultu izlazi lokalni drajver muzicke kartice. Drugo...
2. Da bih rasteretio operativni sistem i oslobodio prostor za radnu memoriju pribegao sam ovde ec apsolviranom podesavanju XP-a za rad sa audijom. Međutim... Izgleda da sam iz ?startupa? izbrisao nesto sto nije trebao pa mi se prilikom ?welcome? poruke u toku podizanja sistema zamrzne slika, i tek nakon minut i kusur na ekranu pojavi ono sto treba. Napominjem da je racunar nakon toga brz kao zmija, sve sljaka OK, ali ovo na pocetku, priznacete, dovoljno je za slom zivaca.

Sky Surfer
20-07-2005, 03:58 AM
Instaliraj SP2 i sve update-ove za windows i nece ti se vise zamrzavati slika na pocetku. Pozdrav!

puRe
20-07-2005, 09:38 AM
1. Prilicno sam siguran da se to ne moze promeniti...ta poruka se recimo pojavljuje i na MOTU 828 na Mac-u...

Igor
20-07-2005, 01:22 PM
He, ovih dana ocigledno me nece. Mislim, mogu ja da zivim sa tom porukom bez problema dok god sistem radi kako treba (naravno, ako ne racunamo tu poruku). Dobro, pehovi se desavaju...
Recimo, pre nedelju dana sam kupio LG-jev DVD rezac i "uglavio" ga na mesto DVD ROM-a koji sam prodao. U kucistu mi je ostao CD rezac i DVD rezac. Mogucnost da arhiviram punacke fajlove na "ljubicastom premazu" vec pri prvom pokusaju pretvorila se u nocnu moru. Iz NERA sestice nije hteo da reze ni DVD-jeve ni obicne diskove. Uh! Epilog: mozgao, mozgao, pa skinuo najnoviji apdejt pomenutog programa i sada mi reze DVD-jeva, a na obicnjake pokayuje sipak. Misklim, reze on, pokazuje da je sve OK tokom rada, ali kada rezanca ubacim u uredjan ne bi li proverio "binarnu tekucinu" pokazuje mi da je disk prazan. Bas bezveze.Trebao bi da odem na odmor, ko zna, mozda posle toga proradi makina. Pozdrav.

zvincic
20-07-2005, 01:41 PM
Trebao bi da odem na odmor, ko zna, mozda posle toga proradi makina. Pozdrav.

prije toga reklamiraj DVD snimac