PDA

View Full Version : s3p (strip)

dacko
18-07-2005, 11:49 AM
Jel neko cuo za ovaj bend ili ima neke veze s njim? :shock:

Video sam spot na tv-u, i odusevio se zvukom, a i svime ostalim. Mislim da se na nasim prostorima odavno nije pojavilo nesto ovog kvaliteta...

Evo i sajta... :

Strip (http://www.s3p.co.yu)

Boskovic
18-07-2005, 03:39 PM
Vokali
Ivana-Negativ
Aleksandra Kovac
Ana Milenkovic

Bas im je svirao Dragan Ivanovic, Balashevic, ex VanGogh, na forumu nekad poznat kao bassystem.
Kako sam chuo dosta je love ulozeno u ovaj projekat, animacija za taj spot je radjena jako dugo, mada sam chuo da animatori nisu bili skroz isposhtovani.
Eto par infromacija od mene, ako neko zna vishe neka pricha.

MilTon
18-07-2005, 10:49 PM
Snimano u studiju na Konjarniku, baziranom na dva (mislim) Pulsara, dobre sprave, koliko se secam, TL Audio EQ1, SPL Tube Virtualizer, Rode NTK mikrofon. Ljudi posveceni projektu i vrlo pedantni. Fenomenalni gitarista Sale Sedlar.

Pedja
18-07-2005, 10:53 PM
U radiju imam ceo album i mogu reci da mi se svidja, a pored onog spota koji je kompletno animiran video sam jos jedan klasican na koji je dodavana animacija.....jako dobro odradjeno:wink:

Gianfranco
18-07-2005, 11:37 PM
Imao sam tu srecu da gledam spot cim se pojavio i bio sam odusevljen animacijom.Poceo sam da se raspitujem ko su ti ljudi itd...
I ako sam dobro razumeo Visual Infinity je radio animaciju?
Muzika je kulturna ali nema neku snagu da napravi havariju.Ali sveukupno projekat deluje ozbiljno i za svaku pohvalu.Voleo bih da vidim vise toliko ozbiljnih projekata ovde.

Ovom prilikom posto vidim da Dacko ovde ucestvuje bih pohvalio i Perpetuum Mobile.Jako ozbiljan bend koji obecava. Samo napred!

Oggy
18-07-2005, 11:43 PM
@ Gianfranco
Visual Infinity definitivno.
Slazem se sa tobom za Perpetum, slusao sam ih u ZR. Odlicni!

Kako te sluzi UA preamp, kakvi su ti utisci?
Sorry za OT

Gianfranco
19-07-2005, 12:27 AM
Preamp je sjajan! Izgleda kao (sto rece jedan moj prijatelj) starinski sporet ili resho :p ali zato vokal zvuci masno!

Gain ima vrednosti od -10 do +10 ,dok level od 0 do 10.
Ja iskljucivo koristim Gain na +10 a Level podesim tako da nemam peak-ove.
Tako se dobija najcistiji zvuk (minimum distorzije).
Kako smanjujes gain (i prirodno) povecavas level vokal dobija sve vise distorzije.

U avgustu ce dosta toga da se snima kod mene.Nekoliko izuzetnih vokala razlicitog profila,pa cu baciti neke semplove.

Takodje cu ga probati i na gitari kako radi... mada znam da je za gitare sjajan!

Koristim ga za sada u kombinaciji sa AKG Solid Tube. Dakle Tube+Tube kombinacija!

Oggy
19-07-2005, 12:34 AM
Gain, na maximum?!?!?!?
i tako dobijes cist zvuk?
Da se nisi zeznuo sa levelom i gainom, pa obrnuo u kucanju?

Verujem da je dobar, ali nisam nikad slusao, pa sam znatizeljan.

dacko
19-07-2005, 09:05 AM
Hvala Gianfranco-u, hvala Oggy-ju...

Za Oggy-ja znam, tj. upoznali smo se (po drugi put u zivotu tada u ZR :D ) ... ali gde si ti Gianfranco cuo Perpetuum?

Gianfranco
19-07-2005, 09:35 AM
Oggy: Gain, na maximum?!?!?!?
i tako dobijes cist zvuk?
Da se nisi zeznuo sa levelom i gainom, pa obrnuo u kucanju?

Da zeznuo sam se,hvala na ispravci Oggy! ;)

Dacko: ... ali gde si ti Gianfranco cuo Perpetuum?

Kod Ognjena u jutarnjem i na B92 kod Timofejeva.Koliko sam cuo spremate neki autorski materijal? U kom fazonu? Kada cete gostovati negde u BG,rado cu doci...

Pozdrav!

Boskovic
19-07-2005, 09:37 AM
Imao sam tu srecu da gledam spot cim se pojavio i bio sam odusevljen animacijom.Poceo sam da se raspitujem ko su ti ljudi itd...
I ako sam dobro razumeo Visual Infinity je radio animaciju?

Koliko sam ja upucen Visual Infinity ne radi animacije vec najme ljude za to. Navodno bash za tu animaciju nisu isposhtovali neke ljude. Mislim da je VI postao pomalo dosadan, a nikad mi se nisu svidjale boje na njihovim spotovima. Jako ugusheno i teshko djeluju. Opet, vjerovatno su najbolji na ovim prostorima.

Oggy
19-07-2005, 12:12 PM
@ Gianfranco
Ufff... sad mi je lakse :)
Znao sam da je greska. Nego tvoja opservacija je ta da ako hoces malo jaci gain, pocinje da "przi"?

Mislim, teoretski, ta prica sa gainom stoji i stoji da je cistiji zvuk, ako je nizi gain, ali nekada gain zna da da lepu boju, pa me zanima kakava je slucaj kod UA?
(ovo vec moze da se prebacuje u "Instrumente i opremu")

dacko
19-07-2005, 12:43 PM
Kod Ognjena u jutarnjem i na B92 kod Timofejeva.Koliko sam cuo spremate neki autorski materijal? U kom fazonu? Kada cete gostovati negde u BG,rado cu doci...

Hm... Kakav ti treba da budes lik kad svojevoljno gledas obe, toliko razlicite, emisije? :rotfl:
... isto kakav smo i mi bend da sviramo i tamo i ovde, a? :rolleyes:

Za materijal, ja jos nisam siguran, sta ce to da bude... :) U svakom slucaju, snima se zivi bubanj, preko lupova, sa dosta elektronike, na engleskom, i dosta moderan pristup svemu...Samo sto sve to jako sporo ide, jer u bendu nas ima sedmoro, a fala bogu svi rade nesto drugo u zivotu, i jako su male sanse da se okupimo za bilo sta...

A BG.. hm.. svirali smo pre mesec dana na Adi nesto... A nadam se da cemo doci i do bitefa, kad pocne sezona na jesen... U svakom slucaju javicu... ;)

Gianfranco
19-07-2005, 01:54 PM
Pomenuh distorziju... Nije to rec o onoj distorziji na koju prvu pomislimo...
To je suptilna distorzija koja daje masnocu...masu.

Testirao sam razlicite varijante i meni se jako dopada kada stavim gain na max!!!

Evo kako to zvuci: http://www.geocities.com/gianfranco_bg/UA-M610.mp3

preamp: M610 (Gain na +10 (max), 2Khz Mic Impedance)
mic: AKG Solid Tube

To je bio test na brzaka koji sam sproveo,koriscena je podloga jedne strane pesme,vokal smiksan za minut itd...

Posto znam da je ogranicen broj downloada po jednom danu,isti sample sam stavio u inbox na http://mail.yahoo.com/
user: rumski2005 pass: jackson

Gianfranco
19-07-2005, 01:57 PM
Dacko,nisam gledao ni jednu ni drugu emisiju,vec slucajno naleteo menjajuci kanale!

(verovao ili ne! :D)

ok,javljaj...

Oggy
19-07-2005, 02:13 PM
@ Gianfranco
Deluje mi malkice zatvoreno, mada mi vise deluje da si ti na brzinu stavio neki neodgovarajuc reverb, a i tih je vokal u odnosu na muziku.
Ajde, ako ne trazim previse, postuj jedan neprocesiran komadic cistog vokala (bez muzike). Znaci samo usnimak. Ovo sve ostalo potpada pod produkciju, a mene zanima bas sprava.
Nije uopste skupa, a prica se da je opasna.
Ako imas neki kondenzator mic, mozda bi mogao da otpevusis nesto 10 sec, pa da se i tu vidi rezultat.
Zanimljiva je fora sto moze da mu se menja impendansa, pa me jako zanima, sta se time dobija (zvucno)?
Kazu ljudi da je jako dobar za elektricne gitare...
Ne znam da li si mozda imao prilike da radis sa A737VP, pa da eventualno i tu napravis neku paralelu... Mada je Avalon duplo skuplji, ali on ima komplet procesor, a ovo je samo preamp, tako da eventualno mogu sustinski i u istu cenovnu klasu...

@ Dacko

Sta kazes za moje pamcenje. Setio sam se u sekundi i "Agonije" i hita "Marte i Karpe" posle 10 godina... :cool:
Najgore je sto se ja svega tako secam...

Gianfranco
19-07-2005, 02:47 PM
Samo da kazem da vokal nije tih u odnosu na muziku ;)
Javicu se kasnije kada budem imao vise vremena...

dacko
19-07-2005, 02:47 PM
@oggy

Pa koliku ti glavu imas onda? :o

Gde ti stanu te sve informacije... :rotfl:

Oggy
19-07-2005, 04:13 PM
@ Gianfranco
Sorry :):):)

@ Dacko
Pa znas i sam kolika je :):):)

Gianfranco
20-07-2005, 12:40 AM
Oggy:Ajde, ako ne trazim previse, postuj jedan neprocesiran komadic cistog vokala (bez muzike). Znaci samo usnimak. Ovo sve ostalo potpada pod produkciju, a mene zanima bas sprava.
Nije uopste skupa, a prica se da je opasna.
Ako imas neki kondenzator mic, mozda bi mogao da otpevusis nesto 10 sec, pa da se i tu vidi rezultat.
Zanimljiva je fora sto moze da mu se menja impendansa, pa me jako zanima, sta se time dobija (zvucno)?
Kazu ljudi da je jako dobar za elektricne gitare...
Ne znam da li si mozda imao prilike da radis sa A737VP, pa da eventualno i tu napravis neku paralelu... Mada je Avalon duplo skuplji, ali on ima komplet procesor, a ovo je samo preamp, tako da eventualno mogu sustinski i u istu cenovnu klasu...

Jel znas za ovu adresu:
http://www.polyblendstudios.com/micpre.php

Snimljene gitare sa Avalon AD2022 i UA610-2.
Na osnovu toga meni je jasno kako zvuci Avalon iako ga nemam.

Da oni su tu negde u slicnoj klasi.Avalon M5 je skuplji za negde 250-300 evra.

Ako budes dolazio za BG,dodji da na licu mesta testiras spravu... to je jedini pravi test.

Arthur
20-07-2005, 01:34 AM
*ebo vas offtopic bre
moderatori?

Ja sam takodje bio zapanjen s3pom kad sam prvi put video/cuo na 3k (cak nije zvucao ni priblizno mutno kao ostale na listi).. koliko sam cuo, cela ideja je bila da se prezentuje ta ekipa ljudi u svrhu reklame, kao zaokruzena produkcijska celina.. dakle manje autorskog daha, vise qrcenja.. ionako zvuci odlicno, "lov na vestice" (prvi spot), pesma mi se muzicki jaako dopada, ali text je ... pa .. jednostavan :) nestrpljivo cekam da cujem ko SVE stoji iza toga i gde je i kako radjeno.. kao i ostatak materijala, naravno

Oggy
20-07-2005, 01:44 AM
Pa rekao sam vec da neko prebaci to u "instrumente i opremu"
Ovaj OT je meni jedno 7000 puta zanimljiviji od prave teme, a i korisniji...
Dotakli smo se skroz ozbiljnih tema i steta da propada...

dvuckovic
20-07-2005, 11:55 PM
@ Gianfranco
Visual Infinity definitivno.
Slazem se sa tobom za Perpetum, slusao sam ih u ZR. Odlicni!

Kako te sluzi UA preamp, kakvi su ti utisci?
Sorry za OT

Definitivno NIJE Visual Infinity, evo ga Keki pored mene (a on je Visual Infinity).

Radila su dva tipa koji nemaju veze sa Visual infinity.

Oggy
21-07-2005, 12:16 AM
A otkuda onda s3p (spot) na promo cd-u Visual Infinity-a?
Imam ga u vlasnistvu...

Boskovic
21-07-2005, 12:17 AM
Sorry za pogreshan info onda, ja sam na jednom forumu naletio na jednog od tih animatora koji se neshto zalio ali nije previshe o tome rekao.

Arthur
21-07-2005, 12:44 AM
ipak im ne pisu detalji o studiju.. barem se meni nije otvorio link