View Full Version : probao sam da...
veseli koljac
18-07-2005, 09:07 AM
...napravim repliku jedne stvari (od crematory) cisto da vidim mogu li da napravim mix koji ce bar da lici na nesto (u ovom slucaju na crematory,ne znam ni sam zasto sam njih izabrao,bend mi se nesto i ne svidja)
naravno nije ispalo bas isto :
pa me zanima sta mislite?
lici li bar malo na original?
(nije cela stvar oko 20 sec,prvo ide crematory pa ovo moje)
btw...za gitare sam koristio nomad factory rock amp legends i amplitube,
bubnjevi su stormdrums
bass broomstick
da bih iskopirao koliko toliko onaj strings,posluzio je hypersonic (ovo me je najvise namucilo,probao sam jos sa cs-80,Applied Acoustics strings studio,arturia minimoog)
hypersonic jos ispade najbolji.
http://s5.yousendit.com/d.aspx?id=1BAPU1CMKNJE33W4HHJIAN5S3Q (1,4mb)
Gulanfer
19-07-2005, 03:04 PM
lici li bar malo na original?
Ma super zvuci , bar na ovim malim Rolandovim Micro monitorima. Samo promeni strings i bices jos blizi .
dr.Ru
19-07-2005, 11:49 PM
kod tebe si digao RMS :)
gitare su ti sire (po meni, bolje zvuce tvoje gitare, zapravo, vise volim tako isproducirane, nego uske i precizne)
Pozdrav
veseli koljac
20-07-2005, 02:46 AM
da,gitare jesu malo sire,ovde nije toliko strasno koliko kod mene moze da bude,cesto mi se desava kada snimim dve ritam gitare da progutaju ceo miks (ako ih smanjim onda se ne cuju)
kako bih mogao da ih suzim? (pokusavao sam svasta i mozda delimicno uspeo sa gomilom eq-a ali pretpostavljam da ima neko bolje resenje?)
Gulanfer
20-07-2005, 10:01 AM
I meni se vise svidjaju malo rasirene gitare ali ako vec hoces da ih suzis , mozes da probas sa paningom ili neki stereo imager ili ih pretvori u mono pa onda im trazis prostor. Sve zavisi sta hoces da dobijes kao krajnji rezultat , a to bi bilo pozeljno znati pre samog snimanja, pa onda odluciti da li ces snimati gitare mono ili stereo ili kombinaciju. ?bem li ga , moze li neko ovo da potvrdi ili koriguje, ima li jos neki nacin... ?
lesha
20-07-2005, 10:29 AM
kako bih mogao da ih suzim? (pokusavao sam svasta i mozda delimicno uspeo sa gomilom eq-a ali pretpostavljam da ima neko bolje resenje?)
smart electronix - destroy fx (dfx) - monomaker ;)
besplatan, a odlican plugin !
veseli koljac
20-07-2005, 03:13 PM
evo malo sam smeksao gitare,mislim da zvuci prilicno bolje nego u prvoj verziji.ostale su i dalje malo sire nego na originalu ali neka ih :)
http://s5.yousendit.com/d.aspx?id=0TS1009XE8QQK2NTELPW7PZUBQ
Dushan_S
22-07-2005, 03:56 PM
Ne?to mi ne rade linkovi?
Ne?to mi ne rade linkovi?
Rade ali treba? čekati da povuče sa servera dosta dugo:D :D
Mislio sam da si isao nesto novije obradjivati od Crematory, onaj Mastersound alex krull zvuk. E to je vec zahtjevno.
Ali, ipak ovo dosta slici na stari Illusions zvuk..:)
Znaci moze se reci da si uspio, mada bi volio čuti kako se Amplitube i rock amp pona?aju i zvuče kad uistinu krene pjesma, poslije ovih breakova:mrgreen: :mrgreen:
veseli koljac
22-07-2005, 09:41 PM
Nešto mi ne rade linkovi?
sada sam probao ovaj drugi link (koji po meni dosta bolji,mada ovde nema originala) radi...
tu je izbacen rock amp (mnogo je muljao) tako da je na obe strane samo
amplitube.
Znaci moze se reci da si uspio, mada bi volio čuti kako se Amplitube i rock amp ponašaju i zvuče kad uistinu krene pjesma, poslije ovih breakova
posle odmah pocinje vokal,pa kod mene bez pevanja zvuci bezveze,probacu odmah sa solom (posto je ritam i onako isti kau u strofi) :mrgreen:
DADDY Z
07-08-2005, 10:03 AM
...kako bih mogao da ih suzim? (pokusavao sam svasta i mozda delimicno uspeo sa gomilom eq-a ali pretpostavljam da ima neko bolje resenje?)...
ako koristiš cubase SX probaj najbržim putem: desni klik na PAN pot pa odabereš onu varijantu kad imaš dva reglera na krajevima umesto jednog u sredini i jednostavno suziš prostor...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.