View Full Version : kratko pitanje u pro toolsima...
dlukace
12-07-2005, 03:10 AM
da li ima neka alternativa pro toolsima npr moji frendovi me pitaju ?to ljudi ka?u na ovaj set up
1.pc + silent kit poput carillon-a (ili kućna radinost)+hammerfall fireface 800+uad1+tc powercore...
2.cubase sx3(nuendo) kao sequencer + ostalo(acid +wavelab...)
3.mixer analogni mackie 24-8 ili 32-8(ili soundcraft od 20-ak kanala)
dečki rade tehno,znači ne treba im istovremeno usnimavanje vi?e ulaza nego samo 1 stereo traka.da li s ovim dobivaju iste mogućnosti kao s pro toolsima(kvaliteta zvuka i ostalo).a ?to se konvertera tiće(da li bi se isplatilo ovom setup-u dodati apogee ili ne)
ako slučajno nema opcije(ili ova nije dovoljno stabilna!) koji im se pro toolsi najvi?e isplate(mo?e i hd sistem).
Samo izbaciti Mackie, a pogotovo Soundcraft mixer, uzeti neki dobar preamp za te pare i kraj price.
Uzecu Oggy a kao mog personalnog advokata ..... ovo je vec deseti njegov post na koji nemam zamerki :da:
SandRob
12-07-2005, 12:17 PM
ako rade tehno, ja bi promisli o pulsaru umisto rme-a.
dlukace
12-07-2005, 01:34 PM
ma ne sandrob,pulsar ne dolazi u obzir! dečki imaju vanjski hardware(virus,juno...).mene zanima ?to fali mackie-u ili soundcraftu-odnosno koji mikser od 24(ili 32)kanala preporučujete i za?to? da li je rme fireface 800 jedan od najboljih izbora(pc platforma) i koji su mu najbli?i rivali?
Pa u sustini im ne treba mikser posto, koliko znam iz iskustva sa tehno producentima, oni glavni deo posla zavrsavaju u kompjuteru. Znaci, neki preamp i eventualno dobar MIDI kontroler (Mackie Control) im zavrsavaju posao.
Sto se tice zvucne karte - RME s obzirom da su na PC-u. Da su na MAC-u eventualno bi mogli da razmisle o MOTU, ali to je to.
Ako imaju hardware onda neka samo uzmu dobru kartu sa dobrim konverterima, RME i ne razmisljaju o mixerima itd. analogni mixer tog tipa im samo moze pokvariti zvuk jer ce se sve samo dalje i dalje sabirati bez potrebe. U technu se trazi cistoca zvuka, ne uvek ali ipak digitalija je tu main part, naravno posle ulaza JUNE-ta :)
SandRob
12-07-2005, 02:18 PM
a valjda im treba mixer za hardwarevske sintove?
ali i pulsar ima mixer, samo im treba interfejs, ali ovisno o tomu koliko im treba kanala.
necu inzistirat, ali za tehno bi ko bog (uz ostale sintove) dosa modular 3, flextor, synchrotrone, sb404, neki zarg... :)
...i sa dosta ulaza sam zaboravio reci.
Sandro, pulsar je tu ok, ali analogija je analogija bez daljnjeg, iako ce uz vrhunske synthove u pulsaru dobiti i ulaze i izlaze ali kako vec hoce neka rade.
Neka uzmu onda Fire face ako im treba vise inputa odjednom, ali sam ja razumeo da im ne treba vise od dva.
Mackie i Soundcraft mixeri jedu zvuk i iz njih izlazi sve uzasno tanko (uprkos analognom sabiranju). Mackie los, Soundcraft jos gori...
Kada na Macie 32/8 gain pone da prelazi 11 sati, tu vec dolazi do blagih izoblicenja, ali je zato vec na 12/1 uzas.
Samo dobar preamp sa 1 ili 2 kanala i kraj.
Ako im treba kartica sa vise ulaza, Fire face ili ako imaju para, neki zajeban 8-mo kanalni konverter i gotovo
dlukace
12-07-2005, 03:51 PM
ma niste me razumjeli mo?da najbolje-treba im neki mikser da spoje tu opremu(uz sve samplere i sinteve imaju negdje oko 24-28 izlaza iz njih).ali,usput kad ga već budu imali da ga mo?da iskoriste za eq-ing(bar sam čuo da na mackie-u ima dobar eq).ku?ite-ne trebaju snimati preko mixera nego bi izlaze iz sinta kojeg snimaju prepojili iz miksera direktno u kompresor pa u fireface800(rekli su da im se i rosseta 200 sviđa).?to se tiće inputa,mo?da im i zatreba vi?e od 2 ulaza u karticu tako da je rme ok.
Color
12-07-2005, 03:54 PM
a ?to se konvertera tiće(da li bi se isplatilo ovom setup-u dodati apogee ili ne)
Ako im treba samo jedan stereo ulaz za snimanje, Apogee MiniME je extra dobar izbor! Preamp, compressor, high-end konvertori!
http://www.apogeedigital.com/products/minime.php
Jeftini mixeri degradiraju zvuk i Mackie ne da nema dobar, nego ima uzasan EQ, a jedini gori ima Soundcraft. Zasto bi im morali sve vreme biti ukljuceni svi sintovi? Neka uzmu patch, pa neka povezuju po potrebi, a neka uzmu neki dobar interface.
Patch i TlAudio m8 mozda?
Da nisi mozda mislio na "TLA M3"?
Ako jesi, ni to nemoj. :mrgreen:
dlukace
13-07-2005, 11:05 PM
pa kako sad...pa taj mackie ba? i nije jeftin(3000 eura i vi?e).pa koji mixer,ali ba? mixer preporučujete za njihov setup? ne zanima ih patch...
Njima lepo treba veci interfejs u koji ce "ubosti" sve sintove - to je najbolja varijanta.
3000 evra za mixer je jako malo para i za te pare mozes kupiti vrhunski stereo preamp ili dva mono (kako im je volja), ali dobar mixer nikako ispod 20000, a i to je diskutabilno. Uzmi cenu mixera, oduzmi od te cene aproksimativno cenu napajanja, fadera, vu metra peak metra i sl., a zatim ostatak podeli sa brojem kanala. Dobijas cenu inputa. Uporedi cenu sa cenom nekom dobrog preampa i shvatices koliko samo teoretski degradiras signal (u praksi jos vise).
djole970
14-07-2005, 08:31 AM
3000 evra za mixer je jako malo para i za te pare mozes kupiti vrhunski stereo preamp ili dva mono (kako im je volja), ali dobar mixer nikako ispod 20000, a i to je diskutabilno. Uzmi cenu mixera, oduzmi od te cene aproksimativno cenu napajanja, fadera, vu metra peak metra i sl., a zatim ostatak podeli sa brojem kanala. Dobijas cenu inputa. Uporedi cenu sa cenom nekom dobrog preampa i shvatices koliko samo teoretski degradiras signal (u praksi jos vise).
Pa sad ne bi se bas reklo da nema ispod 20000 €. Sta fali Mackie-u DXB 200 za 13000 €? Doduse on je daleko od klasicnog miksera ali eto mozda bi im bas on bio dobar izbor. Sami mogu da biraju sta im treba od ulaza i izlaza.
djole970
14-07-2005, 08:33 AM
Ili mozda neki polovan Sony DMX-R100. I to je dobar izbor a moze se naci za 10000 €.
Ja sam mislio na analogni mix. Ovo su sve digitalni.
djole970
14-07-2005, 02:34 PM
Ja sam mislio na analogni mix. Ovo su sve digitalni.
Hehe, placas pice za 1000-ti post ! :beer:
Sto se tice analognih studijskih miksera, iluzorno je i razmisljati o njima stvarno su preskupi !
A ti odmah napisao 2 da bi imao 300 :D
Ma placam pice, nema sta :beer:
djole970
14-07-2005, 03:30 PM
Ma greska majke mi !!! :) Obrisite jedan. A sve je pocelo onim tvojim "vredjanjem" CW-a na YU Midi ... i sad vec 1000 komada. Paaa i ja cu imati toliko al' za jedno 3 godine ... :)
dlukace
14-07-2005, 08:21 PM
pa dobro,koji patch mi preporučujete da mo?e primiti do 32 kanala? i kako funkcionira taj vrag-da li i tu ima send-ova za vanjske hardware efekte i ostalo? (a ?to se tiće mackia pa zar prodigy nije (aka liam howlett) hvalio tog mackia na sva usta? i to 32-8 ili kasnije d8b?) jebi.. sad ...pa ne mislim snimati cijeli orkestar ili čisto akustičnu glazbu! to o čemu vi pričate,pa to su bole?tine od kojih 20 000 eura!!!
pa Liam Howlett je hvalio i Reason :D
Prodigy je radio programing u Reasonu i koristio je "Mackie room" (gde je stvarno Mackie 32/8, ali je to samo project room) u Strongroom studiju, da bi kasnije sve propustali kroz Neve mixer, a mixali u "Pro Tools room-u".
32 kanala odjednom, a da valja, nema za male pare, pa je to ujedno i moj predlog. Zaboraviti na tu opciju.
Ukljucivati u neki manje kanalan kvalitetan interface po potrebi ono sto treba da svira.
SIMKES2
21-07-2005, 09:00 PM
Zemljak evo ti jedan dobar tip" za mixser obavezno kupi analogni , ja sam imao i yamahu02r,mackie 32 ,(MACKIE nije toliko los kako kazu tvoji drugari ,moras nesto imati u rukama pa da to kudis i hvalis) e ovako dobar a ne tako skup je mix D&R Dayner,normalno polovan ja sam odusevljen s njim , imam Spl chanel one preamp ali kako njega imam neke stvari usnimavam preko njenog preamp-a jer tako dobro zvuce za nepovjerovati isto tako eq.Stvarno te miksete nisu nesto poznate na balkanu al u Evropi drze i za ?(skrivene adute) :
Sigurno ne bih pricao da licno nisam imao priliku da se uverim u to. Cak sam mnooogo radio na Mackie mixeru 32/8+ 24 exp
Ne znam, cudne su sve te price oko opreme. Meni je npr. Radetic sit nahvalio Behringer mx9000. A Mackie, ne znam, Oggy, mislim da je to ipak dobro, kad pogledas koliko kosta. A da ima primenu, ima
Pa sladoled je jos jeftiniji, a takodje ima upotrebnu vrednost... :D
Kad kupujes spravu od 24 ili 32 kanala, nema "za te pare". To su vec ozbiljne stvari i to je ili dobro ili nije. Ja prvi ne pljujem Beringer, cak sam imao prijatna iskustva sa Ultragain preampom i svima ga preporucujem. Sa njim mozes da uradis snimak i da ga stavis pored bilo kog drugog bez blama. Mx9000 je kopija Mackie mixeta. E, sad... Mackie je samo tanak, a ove imaju i gomilu suma i jos gori EQ.E, opet... To vazi za jedan kanal. Kada provuces 24 ili 32 kanal kroz to, sta dobijas?
Sve je jasno.
Ja sam samo za to da se prostires maximalno u okviru mogucnosti, a retko ko od nas je u mogucnosti da ima dobar analogni mixer.
dlukace
23-07-2005, 07:01 PM
pa ok-mo?da za te pare to nisu najbolji mikseri za snimak i eq(finalni miks),ali za samo spojit opremu i za dobijanje poznate mackieve distorzije(kod overlodiranja kanala) nije lo? izbor,barem mi se tako čini.kad će dečki ne?to snimat u komp prepojit će kanal direktno u rossettu ili drugi kvalitetni uređaj i snimit direktno u komp bez mackie-a.ovo ipak nije potpuno profi studio,nego samo poput liama kućni studio koji mo?e poslu?it.za nabrojane miksere će vidjet kasnije.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.