PDA

View Full Version : da li je shure jednako shum?

Danny Lou
11-07-2005, 09:44 PM
shure sm58 sam skopcao na behringer ub802 miksetu preko mono banane na prvi kanal i kad snimam u komp cuje shum -50-60db??? da li je to pretjeranog gain-a ili cega?

mani out - line in sb live kx (dva cinca u pretvarac za stereo bananu)

thnx na respond

zvincic
11-07-2005, 10:04 PM
shure sm58 sam skopcao na behringer ub802 miksetu preko mono banane na prvi kanal i kad snimam u komp cuje shum -50-60db??? da li je to pretjeranog gain-a ili cega?

mani out - line in sb live kx (dva cinca u pretvarac za stereo bananu)

thnx na respond

zasto si mikrofon (niske impedancije) ukopcao u linijski ulaz?

naravno da ces dobiti sum.

mikrofoni idu u mikrofonska predpojacala.

a sa druge strane, behringer sumi...pomiri se sa tim.

OFF
12-07-2005, 02:47 AM
Mikrofonski preamp koji si vesto izbegao u toj postavci, treba da da pretpojacanje signalu za 30-40dB. Da bi taj gubitak kasnije nadoknadio, ti si za tu vrednost pojacao signal (koji je doveden nebalansiranim kablom = dosta suma), a samim tim i sum za tih 40tak decibela, sto ti taman daje onu cifru -50, -60 dB

I jos nesto, NE DIRAJ U SHURE!!!:)
Ako ikad promenim nick na forumu, bice to SM57;)

Danny Lou
12-07-2005, 12:37 PM
znaci samo promjenim kabl i nema vishe shuma? ako je tako onda taj problem nije tesko rijesiti... imam chovu koji je najjaci u cijeloj BiH. sredice probl za sec. inace proelov je kabl tako da nije do kabla...
Arthure ja sam kompozitor/aranzer nemam vremena ni prostora da lupam glavu o mixeti...
ali k`o ga shisha samo mi je router...:da:

nisam dir`o SHUra ali ne volim kad mi SHUmi...:p

Max
12-07-2005, 12:59 PM
Ili jednostavno umesto u linijski ubaci pravo u mic in na sb live ..... i pojacaj na kx mikseti .... trebalo bi da bude ok .....

Pozdrav

zvincic
12-07-2005, 04:29 PM
Ili jednostavno umesto u linijski ubaci pravo u mic in na sb live ..... i pojacaj na kx mikseti .... trebalo bi da bude ok .....

Pozdrav

brrrr.....pa cak i najgori behringer ima bolji mic preamp od sblive :)